İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Spotify Çevrimdışı Dinleme Nasıl Kullanılır?

Spotify çevrimdışı dinleme nasıl kullanılır, Müzik ve radyo dinlemeyi sevenler için hem çok çeşitli hem de kaliteli hizmet veren, müzik dinleme sistemi Spotify’i kullanıyor musunuz?

2006’da kurulan İsveçli çevrimiçi müzik hizmeti olan ve en çok kullanıcıya sahip Spotify’de, çevrimdışı mod sayesinde kolay bir şekilde internet olmadan şarkıları dinleyebilirsiniz.

Spotify, Premium kullanıcılarına 5 cihaza kadar, cihaz başına 10.000 şarkı indirmesine imkân sağlıyor. Fakat şarkıları indirmeniz ve ardından premium hesabınızı iptal etmenizi önlemek için uygulamada özel önlemler alınmış durumda. Bu nedenle üyelik sırasındaki kurallara dikkat etmek gerekiyor.

Spotify Nasıl Kullanılır?

Spotify’ın kullanımı çok basit. Öncelikle android ya da ios uygulamasını indiriyoruz. Ardından üye oluyoruz. Üye olduktan sonra isteğe bağlı olarak ayarlar kısmından Facebook ile senkronize etme olanağınız da bulunuyor. Facebook ile senkronize ettiğinizde arkadaşlarınızın hangi şarkıları dinlediğini de kolayca öğrenebilirsiniz.

Sol üstteki menü butonuna basıp “Gözat” kısmından en çok dinlenen listeler, pop, caz, rock, fitness, club, country, vs. tarzlarından birini seçiyoruz.

“Karışık çal” seçeneğine basıldığında liste karışık çalmaya başlar. Uygulama içinde “+ takip et” bölümünü kullandığınızdaysa size “çalma listeleri” bölümüne kaydetme imkânı sunacaktır. “Çalma listenize” menüden ulaşabilirsiniz. İstemediğiniz listeleri buradan silebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilir ve indirebilirsiniz.

Spotify’de İnternetsiz Şarkı Dinleme Yöntemi Nasıl?

Spotify’de internet olmadan da şarkı dinlemek istiyorsanız Spotify indir seçenekleri ile müzikleri indirerek dinleyebilirsiniz.

Spotify internetsiz kullanma işlemlerini inceleyelim:

  • Tabletler ve telefonlardan şarkıları indirmek istiyorsanız Kütüphanenize gidin ve Çalma Listeleri, Şarkılar, Albümler, Sanatçılar veya Podcast’lerden birisini seçin.
  • En üstteki “İndir” seçeneğini bulun ve açın.
  • Podcast bölümlerini indirmek için başlık yanında bulunan oka tıklayın.
  • Masaüstünde albüm veya podcast indirmeniz mümkün değil. Ancak çalma listelerini veya kaydettiğiniz tüm şarkıları indirebilirsiniz. Cep telefonundaki gibi sağ üst kısımdaki “İndir” seçeneğini bu işlemler için kullanma imkânınız bulunur.

Spotify Şarkıları Nereye İndiriyor? Sorusunun cevabını merak ediyorsanız. İlgili yazımıza göz atın!

spotify çevrimdışı dinleme

Spotify Çevrimdışı Modu Test Etmek

Spotify kullanırken müzikleri çevrimdışı dinlediğinizden emin olmak istiyorsanız Ayarlar – Oynatma – Çevrimdışı bölümüne geçiş yapmalısınız. Çevrimiçi olurken de verilerini takip etmek istemediğiniz durumlarda da Ayarlar – Veri Tasarrufu bölümüne giderek müzik kalitesini düşürebilir, böylece tasarruf sağlayabilirsiniz.

Spotify, ücretli premium hesabının dışında ücretsiz versiyona da sahiptir. Bu seçenekte ücretsiz bir şekilde şarkı dinleyebildiğiniz gibi karışık çalma gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz versiyon kısıtlı olduğu gibi belirtilen binlerce şarkı indirme işlemlerini de desteklememektedir. Bu nedenle Spotify’de çevrimdışı keyfi yaşamak istiyorsanız premium hesaba sahip olmanız gerektiğiniz belirtmemiz gerekiyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?

Podcast, genellikle dijital platformlardaki dizi hâlinde yayınlanan taşınabilir müzik ve konuşma gibi ses yayınları anlamına geliyor. Spotify podcast,...

Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?
Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?

Spotify müzik yükleme işlemi nasıl yapılır ve Spotify müzik ekleme işlemlerini bu yazımızda sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız. Spotify uygu...

Bu üyelik için aylık bir ücret ödemeyi kabul ettikten sonra pakette yer alan şu özelliklere sahip oluyorsunuz:

  • İstediğin parçayı çal,
  • Çevrimdışı dinle,
  • Reklam kesintisi yok,
  • Sınırsız atlama hakkı,
  • Yüksek kaliteli ses

Spotify çevrimdışı dinleme nasıl kullanılır, Spofity premium üyelikte aile ve öğrenci gibi farklı seçenek ve Spotify Premium fiyatlandırmaları da mevcuttur.

Spotify Şarkı İndirme işlemi için ilgili yazımızı okuyun!

Spotify Destek kategorisi ile tüm güncel konulardan haberdar olabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sportify müzik dinleme servisi aylık ücretlendirme sistemi ile çalışmakta olan ücretli bir sistemdir.

Spotify müzik listenizde yer alan müzikleri çevrimdışı dinlemek için bazı yöntemleri uygulamanız gerekmektedir. Bu yöntemlere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Spotfiy üyelik sistemleri çeşitlilik göstermektedir. Aile paketi ile aynı hesabı birden fazla kişi kullanabilirsiniz. Bu sayede daha hesaplı bir spotify kullanımı sağlamış olursunuz.

Ücretsiz olarak da Spotify’ı kullanabiliyorsunuz; ancak belli kısıtlamalar dahilinde. Örneğin Spotify’ı bilgisayarınıza veya telefonunuza kurdunuz. İnternetiniz yoksa Spotify’ı hiç açmakla uğraşmayın; müzik dinleyemezsiniz.

Tüm kısıtlamaları kabul ederseniz; evet Spotify’ı bedava kullanabiliyorsunuz.

Ayarlarda bir değişiklik yapmadan istediğin kadar çok cihazda Spotify oturumu açabilir ve dinleyebilirsin ancak aynı anda sadece bir tek cihazda çalabilirsin.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Çevrimdışı Dinleme Nasıl Kullanılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. kaan beyru
    kaan beyru

    Spotify çevrimdışı dinlemede şarkılar stream alır mı ? Teşekkürler..

  2. Suna akınay
    Suna akınay

    Spotify müzikleri internetsiz dinlenebilir mi ?