İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Spotify’a Müzik Nasıl Yüklenir?

Spotify müzik yükleme işlemi nasıl yapılır ve Spotify müzik ekleme işlemlerini bu yazımızda sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız. Spotify uygulamasında zaman zaman aradığınız müziği bulamayabilirsiniz. Bu müzikler yayıncı hakları veya uygulama problemi gibi çeşitli nedenler dolayısı ile önünüze dinleme engeli çıkarabilmektedir. Bu noktada Spotify yerel müzik ekleme işlemi yapılabilmektedir. Bu yazımızda ister sanatçı ister dinleyici olun Spotify müzik ekleme adımlarını göstereceğiz.

Spotify’a Bilgisayardan Nasıl Müzik Eklenir?

Spotify bilgisayardan müzik ekleme adımları için izlemeniz gereken yöntemler şu şekildedir.

  • Öncelikle Spotify’a eklemek istediğiniz müzik dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz ve indirdiğiniz dosya veya dosyaları tek bir klasörde bulundurmanız gerekiyor. Ancak Spotify’ın yasa dışı kaynaklardan gelen dosyalara ve indirmelere izin vermediğini bilmenizde yarar vardır.
  • Sonraki aşamada Spotify’ın masaüstü uygulamasındaki Ayarlar menüsünden “Yerel Dosyalar” seçeneğinden “Kaynak Ekle” kısmını kullanarak şarkıları indirdiğiniz dosyayı seçmelisiniz.
  • Dosyayı seçtikten sonra o dosyada yer alan tüm şarkıların, sol kenarda yer alan menüdeki “Yerel Dosyalar” listesine eklenmiş olduğunu göreceksiniz.

Artık müziklerinizi Spotify yerel müzik ekleme işlemi sayesinde masaüstü uygulamasından dinleyebilirsiniz.

Spotify Müzik Ekleme

Spotify’a Akıllı Telefondan Nasıl Müzik Eklenir?

Spotify telefondan müzik ekleme adımlarını için ise izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir :

  • İlk olarak bilgisayar üzerinden yerel dosyalar bölümündeki şarkıya sağ tıklayın ve “Çalma Listesine Ekle” / “Yani Çalma Listesi” butonuna basın.
  • Oluşturmuş olduğunuz listenin içerisine giriş yapın ve indirme butonuna basın.
  • Telefondan Spotify uygulamasını açın ve kitaplığını içerisindeki şarkınızın bulunduğu çalma listesine giriş yapın ve indir butonuna basın.
  • Bu işlem sayesinde bilgisayarınızdaki müzik dosyasının kalıcılığı telefonunuzda da eşitlenmiş olacak. Bu sayede mobil üzerinde sorunsuz şekilde indirdiğiniz müziği dinleyebileceksiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Spotify Müziği Instagram’da Paylaşma

Şunu unutmamak gerekir ki, Spotify premium üyesi olmadan müzik indirme işlemi yapamaz ve müzikleri çevrim dışı olarak dinleyemezsiniz. Bu özellik sadece premium üyelere özeldir.

Spotify’a Sanatçının Müzik Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Ünlü ya da ünsüz pek çok sanatçının Spotify imkânlarını kullandığını biliyoruz. Sanatçılar bu imkânı en iyi şekilde değerlendirebildiklerinde olumlu yansımalarını da göreceklerdir.

Böyle bir durumda olan sanatçının müzik yüklemek için 2 seçeneği var.

Birincisi, Spotify’ın anlaşmalı olduğu müzik şirketlerinden birinin bünyesi içinde şarkı yayınlamak, ikincisi ise bağımsız müzisyenlere dağıtım şansı tanıyan şirketlerle anlaşmak. Bu anlaşma şöyle oluyor:

  • Sanatçı, dağıtım şirketine yıllık bir ücret ödüyor,
  • Şirketin sunduğu panel olanağıyla şarkılar dinleyebildiği gibi sanatçı, yeni şarkılar yükleyip performanslarını takip edebiliyor.
  • Spotify’nin kendi ücretlendirme sistemine göre yaptığı müzikten para kazanıyor.
  • Dağıtım şirketi, kazanılan paradan az da olsa bir komisyon alıyor ve sanatçı parasını hesabında görebiliyor.

Eğer bir sanatçıysanız ve müziklerinizi yayınlamayı planlıyorsanız Spotify Aylık Dinleyici Satın Al hizmetimize göz atmayı unutmayın !

Spotify’a Şarkı Yüklemek İçin Anlaşabileceğiniz Dağıtım Şirketleri

Spotify’la anlaşması bulunan pek çok plak şirketi olduğunu söylemek mümkün. Ancak bağımsız müzisyenlerin en çok tercih ettiği üç firmayı ayrıca ele alabiliriz.

DistroKid

1. Distrokid

Bağımsız müzisyenlerin en çok kullandığı dağıtımcılardan olan Distrokid, geniş olanaklar barındıran bir servis. Özellikle birden fazla sanatçı adıyla yükleme yapılmasına olanak tanıması gelecekte plak şirketi kurmak isteyenler için iyi bir fırsat. 2013’te kurulan platform Musician, Musician Plus ve Label şeklinde 3 farklı yıllık abonelik sistemi sunuyor. Ancak aboneliğinizi yenilemediğiniz takdirde şarkılarınızın Spotify’dan geri çekildiğini hatırlatalım.

Awal

2. Awal

Dünyanın popüler DJ’lerinden R3HAB tarafından kurulan Awal, tercih edebileceğiniz bir diğer servis. Ancak Awal’ın Distrokid’e kıyasla farklı koşulları olduğunu da vurgulayalım. Platform sanatçılarını dijital dünyadaki mevcut yayınlarını inceleyerek seçiyor. Dolayısıyla halihazırda ufak da olsa bir popülariteniz yoksa kabul edilmeniz zor olabilir.

CD Bay

3. CD Baby

Bu üçlü içerisinde en az koşul barındıran dağıtım şirketinin CD Baby olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük bağımsız müzik dağıtım şirketi konumunda olan CD Baby, Spotify gibi platformlarda şarkınızı yayınlamak için ideal bir tercihtir. Ayrıca yıllık abonelik yerine yalnızca single ya da albümünüzün ödemesini yapmanız da seçenekler arasında. Bu yöntemi tercih ederek Spotify şarkı yükleme işlemini hızla tamamlayabilirsiniz.

Dağıtım Şirketleriyle Anlaşma Şartları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer bir plak şirketine bağlı bir sanatçı değilseniz Spotify’a şarkı yüklemek için aracı dağıtım şirketlerine ihtiyacınız var. Bu şirketlere göndereceğiniz şarkıları onlar sizin isminize etiketleyerek Spotify’a yüklüyor. Genellikle böyle anlaşmaları aşağıdaki şartları içerdiğini söyleyebiliriz:

  • Çoğu zaman müzisyenin ilgili dağıtım şirketine yıllık bir ödemeyi baştan yapması gerekiyor. Bu yıllık ödeme standart ya da premium gibi farklı erişim imkanları üzerinden çeşitli abonelikler sağlıyor. Bu doğrultuda tam erişim sağlayan aboneliklerde sınırsız şarkı yükleme hakkınız varken diğerlerinde bazı kısıtlamalar söz konusu olabiliyor.
  • Dağıtım şirketi aynı zamanda şarkılarınızın dinlenme sayıları gibi istatistiki verilerinizi takip etmenize olanak tanıyor. Ayrıca bu işlemi Spotify üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkün.
  • Yıllık ücrete ek olarak dağıtım şirketleri genellikle şarkılarınızın elde ettiği gelirden de bir komisyon alıyor. Ancak bu komisyonun oldukça düşük miktarlarda olduğunu belirtelim.
  • Kimi dağıtım şirketlerinde ödeme talep edebilmeniz için belli bir limit bulunuyor. Şarkılarınızın elde ettiği gelir o limite ulaşmadan ödeme talep edebilmeniz mümkün değil.

İlginizi çektiyse blog yazımıza göz atın : Spotify Şarkı İndirme

Spotify Destek kategorisi ile tüm güncel konulardan haberdar olabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Spotify profilinize müzik yüklemeniz ve bir artist hesabı oluşturmanız mümkündür. Bu sayede gelir elde edebileceksiniz.

Spotfiy müzik yükleme sisteminden yararlanmak için bir sanatçı profili oluşturmanız gerekmektedir.

Spotify sanatçı hesabına sahip olarak, müziklerinizi yükleyerek kazanç elde etmeniz mümkündür. Müziklerinizin dinlenmesi ve beğenilmesi ile gelir ortamı oluşturabilirsiniz.

Spotify doğrudan kullanıcılar ile muhatap olmak yerine, müziğin telif haklarının sahip olduğu müzik dağıtım şirketleri ile muhattap olur ve ödemeleri oraya yapar.

Spotify sanatçı profili paylaşılan her albümün veya single’ın sanatçısı için açılır.

Bir tekli yayınlamak için 9,99 $’dan başlayan fiyatlarla müziğinizi TuneCore Müzik Dağıtım Şirketi ile Spotify’a gönderin.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify’a Müzik Nasıl Yüklenir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ilgun Gökçen
    Ilgun Gökçen

    Spotify’a Bilgisayardan müzik eklemeye çalışıyorum fakat ekleyemedim. Nasıl yapabilirim acaba ?

  2. Erel Koray
    Erel Koray

    Spotify’a Müzik Nasıl Yüklenir isimli yazınızı oldukça detaylı ve açıklayıcı buldum. Teşekkürler..