İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Youtube kanal silme nasıl yapılır, Gün içinde Youtube’a girmeyen var mı? Mümkün mü bu, dediğinizi duyar gibiyim. Youtube’ı çok seviyorsunuz, bir de kanal açtınız, yayınlar yapıyorsunuz.

Yayıncılıktan keyif almaya başladınız ama bir gün kanalınızı silmeye karar veriyorsunuz. Nereden başlayacaksınız, nasıl bir yol izleyeceksiniz? Merak etmeyin, tüm bunların cevabı yazımızda mevcut. Haydi başlayalım.

Kanalınızı Geçici Olarak Gizleme Nasıl Yapılır? 

Youtube kanalınızdaki yayınlarınıza ara vermek istiyorsanız bu bölümü dikkatle okuyun. Youtube kanalınızı gizleyebilir ve istediğiniz zaman daha sonra tekrar etkinleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Kanalınızı gizlediğiniz zaman kanal adınız, videolarınız, beğendikleriniz, abonelikleriniz ve aboneleriniz gizli olur. Bütün yorumlarınız ve yanıtlarınız kalıcı olarak silinir.

Youtube kanalınızı geçici olarak gizlemek için şu yöntemi izleyebilirsiniz:

  • Bilgisayarda, silmek istediğiniz kanalla Youtube’da oturum açın.
  • Sağ üst köşedeki profil resmine tıklayın ve Youtube Studio’ya gidin.
youtube studio kanal gizleme
  • Sol alt köşedeki “Ayarlar” butonuna basın.
youtube kanal ayarlar
  • Ardından çıkan menüden “Kanal” sonrasında “Gelişmiş Ayarlar” yolunu izleyin.
youtube studio gelişmiş ayarlar
  • Daha sonra “Youtube içeriğini kaldır” butonuna basın. 

*Bu bağlantı, sizi kanalınızı silebileceğiniz veya gizleyebileceğiniz bir sayfaya yönlendirecektir. Burada sizden oturum açma bilgilerinizi girmeniz istenebilir.

youtube kanal gizle
  • Size sunulan “Kanalımı gizlemek istiyorum” veya “İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” seçeneklerinden, karar verdiğinizi seçin.
  • Kanalınızda nelerin gizleneceğini onaylamak için kutuları seçin.
  • “Kanalımı gizle”yi seçin.
youtube kanal gizli

İçeriğinizi başkalarının görüntüleyebilmesini ve video yüklemek, yorum yapmak veya oynatma listelerini kullanmak istiyorsanız kanalınızı yeniden etkinleştirme olanağınız bulunmaktadır.

Youtube Kanal Silme İşlemi Adımları

Youtube kanalınızı kapattığınızda; videolar, yorumlar, mesajlar, oynatma listeleri ve geçmiş dâhil olmak üzere içeriklerinizi kalıcı olarak silinecektir. Kanal silme adımlarında gizleme adımlarında izlediğiniz yolun aynısını uyguladıktan sonra son adımda gizleme seçeneği yerine “içeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

*Şu anda mobil cihazlarda kanal silemeyeceğinizi lütfen unutmayın.

Youtube kanalınızı silmek için şu adımları uygulayın:

  • Bilgisayarda, silmek istediğiniz kanalla Youtube’da oturum açın,
  • Sağ üst köşedeki profil resminize tıklayın ve Youtube Studio platformuna gidin.

Şu adımları izleyerek gelişmiş hesap ayarlarınıza ulaşabilirsiniz:

  • Sol alt köşedeki “Ayarlar” butonuna basın.
  • Ardından “Kanal” butonu sonrasında “Gelişmiş Ayarlar” yolunu izleyin.
  • Daha sonra kaldırma işlemi için “Youtube içeriğini kaldır” butonuna basın. (Burada sizden oturum açma bilgilerinizi girmeniz istenecektir.)
  • İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” seçeneğini seçin.
  • Kanalınızda nelerin gizleneceğini onaylamak için kutuları seçin ve “İçeriğimi sil” butonuna basın.
youtube içerik kaldırma

Kanal silme işlemi gördüğünüz gibi kanal gizleme işlemi ile aynı süreci izler. Güncelleme biraz zaman alabilir. Bu nedenle, kısa bir süre boyunca sitede videolarınızın küçük resimlerini görmeye devam ettiğinizde şaşırmamalısınız. Ayrıca Youtube kanal silme işleminden önce kanal ismi değiştirme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Bir Youtube kanalı silindikten sonra kanalın URL’si ve kanal adı Youtube Analytics içinde görüntülenemez veya aratılamaz. Kanal silindikten sonra izlenme süresi gibi kanala ait veriler, toplu raporlarda yer almaya devam eder ancak silinmiş kanalın adıyla birlikte görülmez. Youtube kanal silme nasıl yapılır, Youtube’ın eğlenceli dünyasına kanal sahibi olarak ara ya da son vermek istediğinizde yazımızdaki bilgilerin işinize yaradığını göreceksiniz.

YouTube Video Yükleme hakkında bilgi almak için ilgili yazımıza göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kanalınızı artık kullanmak istememeniz durumunda kalıcı olarak silebilirsiniz.

Kanalınızı silmeniz durumunda, kanalınızda yer alan tüm bilgiler kalıcı olarak silinecektir. Ancak silme işleminden önce bilgilerinizi yedekleme yapabilirsiniz.

Youtube Studio , youtube kanalınızı yönetebileceğiniz ve içerikleriniz hakkında istatistiklere erişebileceğiniz bir youtube özelliğidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Kanalı Nasıl Silinir? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. ali rıza bayar
    ali rıza bayar

    Youtube Kanalı Nasıl Silinir isimli makalenizi oldukça faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  2. ismet telli
    ismet telli

    YouTube kanalımı yanlışlıkla sildim ama geri yüklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim? Ve tüm bilgilerim silindi mi acaba ?

  3. Aras
    Aras

    Selam