İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram İçerik Stüdyosu Nedir?

Instagram Creator Studio (İçerik Stüdyosu) nedir, konusu hesabını profesyonel şekilde kullanan kullanıcıların merak ettiği konulardan biri haline gelmiştir. Instagram Creator Studio, dijital pazarlama ve türevi olan alanlarda içerik üretmeyi amaçlayan kullanıcıların imdadına koşan araç bir paketidir. Üçüncü parti yazılımlar güvenlik, kullanım ve performans gibi birçok kıstasta şüpheli bir durumda olduğu için Instagram’ın kendi geliştirdiği araçlar bütünü kullanıcıların aklında şüphe bırakmayacak niteliktedir.

2017 yılının sonlarında yapım aşaması tamamlanmış olup, Facebook üzerinden bunun haberi duyurulmuştu. Bu sayede Facebook İçerik Stüdyosu’nun avantajlarını ve kullanım imkanlarını kullanıcılarına sundu. Daha sonrasında Instagram üzerinden de geliştirilen araç paketi, Facebook üzerinden uygulamasını durdurdu. Yalnızca masaüstü kullanımlara uygun hale getirildi. İnstagram kalite içerik üretme konusunda oldukça değerli bir adım atıldı.

Instagram Creator Studio Ne İşe Yarar?

Instagram Creator Studio ile yapabilecekleriniz hem çok fazladır hem de efektif kullanımla iyi sonuçlar alabilirsiniz. Kullanıma açılmasıyla birlikte içerik üreticileri için birçok yarar sağlamaya başlamıştır. Bunlar;

  • Instagram üzerinden reklam geliri elde etmek isteyenlerin YouTube gibi platformlarla rekabet etmesine olanak sağlamıştır.
  • Dijital pazarlama alanında çalışmalara dahil edilebilir.
  • Analiz ve raporlama tek bir panel üzerinden kolayca yapılabilmektedir.
  • IGTV videolarını zamanlamak için kullanabilirsiniz. Hatta YouTube’a kıyasla zamanlama ayarının daha iyi olduğu bir gerçektir.
  • Yayınlanan içerikleri diğer sayfalardan izleyebilir, analiz edebilir ve yönetebilirsiniz.
  • İçeriklerin düzenlenmesi ve tasarımı için geliştirilmiş birçok özelliği mevcuttur.
  • Tüm hesapları tek bir kanal üzerinden daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Komplike olmayan bir yapıya sahiptir.
  • Zamanlama özelliği ile birlikte planlı bir şekilde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.
instagram creator studio faydaları

Instagram Creator Studio Faydaları

Creator Studio öncelikle Facebook için üretilmiştir ardından Instagram yönetimi için kullanıma sunuldu. Instagram Creator Studio’yu kullanırsanız elde edeceğiniz faydalar ise şunlardır:

  • Paylaştığınız içeriklerin düzenlenmesini, içeriklerinizin analizlerini ve bu içeriklerin tasarımını kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Studio, ürünlerinizin pazarlaması konusunda dahi size yardımcı oluyor.
  • İhtiyacınız olan dijital pazarlama konusunda bütün analizlere ulaşarak daha iyi bir sosyal medya stratejisi oluşturmanızı sağlar.
  • Bütün hesaplarınızı tek bir panel üzerinden kolayca yönetmenizi sağlar.

Siz de Creator Studio’yu kullanarak bütün bu faydalardan yararlanabilirsiniz özellikle dijital pazarlama alanında sizlere çok yardımcı olacak bir araç.

instagram creator studio giriş

Instagram Creator Studio Nasıl Kullanılır?

Instagram İçerik Yöneticisi metriğini kullanmaya başlamak istiyorsanız yapmanız gerekenler sırasıyla böyledir;

  1. Hesabınızı Creator Studio’ya entgre etmek için Facebook hesabınız ile bağlayınız.
  2. Hesabınızı işletme profilinize dönüştürmüş olmalısınız.
  3. Masaüstünde Creator Studio’yu açarak Instagram simgesine tıklayınız.

Sonraki adımlar hesaplarınız arasındaki bağlantıya göre değişiklik göstermektedir.

  1. Mevcutta bir Facebook sayfasını yönetiyorsanız Creator Studio’yu kullanacağınız Instagram hesabı bağlı haldeyken, bu sayfaya bağlanmak için tıklayın.
  2. Instagram hesabına bağlı olmayan bir Facebook sayfası yönetmiyorsanız, “Instagram’a bağlan”ı seçin ardından kullanacağınız Instagram hesabının bilgilerini girin.
  3. Instagram hesabına bağlı olan bir Facebook sayfası yönetiyor fakat farklı bir hesap üzerinden erişim sağlamak istiyorsanız “Başka Bir Instagram Hesabı Bağla” seçeneğini seçin.
  4. Birden fazla Instagram hesabına bağlı olan Facebook sayfası yönetiyorsanız “Bağlı hesaplara devam et” seçeneğini seçin.

Bu adımları tamamladıktan sonra Creator Studio’yu kullanmaya başlayabilirsiniz.

instagram creator studio nasıl kullanılır

Instagram İçerik Kütüphanesi ile İçeriklerinizin Yönetimini Sağlayın

Instagram’daki tüm içeriklerinizi filtreler sayesinde kolayca inceleyebilirsiniz. Gönderinin kaç kişi tarafından görüldüğünü, gönderinin nerede görüldüğünü ve diğer etkileşimleri hakkında geniş çerçevede bilgi sahibi olabilirsiniz. Arama motorundan ve filtrelerden istediğiniz gönderiyi hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.

Instagram ve IGTV İçeriklerinizi Kolayca Yayınlayın

Hem Instagram hem de Facebook içeriklerinizi Instagram Creator Studio’nun sunduğu imkanlarla kolayca yayınlayabilirsiniz. Kullanacağınız tek bir kanalla karışık olmayan birkaç işlem sonucunda istediğinizi elde edebilirsiniz.

Başlamak için sayfanın sol üstünde bulunan “Oluştur”u seçin. Ardından “Instagram akış”ı seçin, ekranın sağında görsel yükleyebileceğiniz, başlık oluşturabileceğiniz ve konum ekleyebileceğiniz bir pencere açılacaktır. Buradaki görsellere kırpma işlemleri uygulayarak istediğiniz ebatlar elde edebilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra postun bilgilerini girip “Yayınla” seçeneğinin yanında bulunan ok simgesine tıklayıp “Planla” seçeneğini seçin. Planla ile gönderinizin ne zaman hangi saatte yayınlayanacağını belirleyebilirsiniz. Bunların sonucunda “Programla” seçeneğini seçerek oluşturduğunuz içeriği belirlediğiniz zamanda yayınlayabilirsiniz.

Konu ile alakalı olarak bu yazımız ilginizi çekebilir: Instagram Otomatik Mesaj

instagram creator studio içerik kütüphanesi

Instagram Trendlerine Göz Atın

Instagram İçerik Stüdyosu içerik yönetimi ve programlamanın yanında dijital pazarlamacılara içeriklerin izleyicilerle arasındaki etkileşimini anlatmayı amaçlar. “Insights” sekmesi tam olarak da buna yardımcı olur. “Trendler” ile izleyicilerin hesabınız üzerindeki etkileşimlerini inceleyebilir, “Etkinlik trendleri” ile bunun analizini sağlayabilirsiniz.

Instagram Creator Studio Özellikleri Nelerdir?

Instagram Creator Studio ile içerikleriniz hiç olmadığı kadar dikkat çekici olacak, bu anlamda pazarlama alanında büyük kazanımlar elde edebilirsiniz.

  • İçerik kütüphanesi ile istediğiniz gönderiye genel bir bakış sağlayabilirsiniz.
  • Gelen kutusu ile yönetiminizdeki tüm sayfaların mesajları ve yorumları tek bir yerde toplanır.
  • Sadakat görünümü ile görüntülenme süreleri vb. etkileşimleri analiz edebilirsiniz.
  • Ses koleksiyonu ile video içeriklerinizde kullanacağınız ses efektlerini ve müzikleri saklayabilirsiniz.
  • Filtreler ile gönderi türüne (video, fotoğraf veya bağlantı) göre istediğiniz gönderiye kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda dijital pazarlama alanındaki işletme hesaplarının kolayca kullanabileceği bir araç paketi olan Instagram Creator Studio’dan bahsettik. Instagram Creator Studio (İçerik Stüdyosu) nedir gibi başlıklarla bunu detaylandırdık. Benzer konulara sahip içerikleri sayfamızda bulabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Neden Açılmıyor sorunun çözümü için ilgili yazımıza göz atın!

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kesinlikle hayır. Kullanımı oldukça kolay ve anlaşılırdır. Gerek yazımızdan faydalanarak gerekse de internet üzerinden yapacağınız araştırmalarla bunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Instagram Creator Studio masaüstü kullanıma uygun şekilde geliştirilmiştir. İçerik düzenlemelerinizi bilgisayar kullanarak sağlayabilirsiniz.

İçeriklerinize geniş bir perspektiften filtreme yolu ile kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Birçok sayfaya sahipseniz onların yönetimini tek bir kanal üzerinden sağlayabilirsiniz. Gönderileriniz zaman ayarlarını düzenleyerek istediğinizde paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Ses kütüphaneleri vb. sekmelerden yararlanarak farklı konseptlerde içerik üretebilirsiniz.

İçerik kütüphanesi ile istediğiniz gönderiye genel bir bakış sağlayabilirsiniz.
Gelen kutusu ile yönetiminizdeki tüm sayfaların mesajları ve yorumları tek bir yerde toplanır.

Hesabınızı Creator Studio’ya entegre etmek için Facebook hesabınız ile bağlayınız. Instagram hesabınızı işletme profilinize dönüştürmüş olmalısınız. Masaüstünde Creator Studio’yu açarak Instagram simgesine tıklayınız.

Creator Studio’nun geniş yaratıcı seçenekleri ile daha profesyonel bir kullanıcı olabilirsiniz bunun yanında Instagramın tüm güncellemelerine hakim olabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram İçerik Stüdyosu Nedir? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 51 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. saadet yılmaz
    saadet yılmaz

    Instagram içerik stüdyosundan tüm içerik ayarlamalarımı yapabilir miyim? Teşekkürler..