İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Dil Değiştirme Nasıl Yapılır?

Twitter dil ayarları nasıl yapılır; öncelikli olarak dil değişikliği yapmayı planladığınız hesaba uygulama veya web tarayıcısınız üzerinden giriş yapınız. Profil resminize tıklayarak üzerinden Ayarlar ve Gizlilik sekmesine giriş yapmalı ve hesap ayarları bölümü içerisinde yer alan Dil menüsü üzerinden seçiminizi yapabilirsiniz. Son olarak da kaydet kısmıyla çıkış yapacaksınız. Opsiyonel olarak şifre talebinde bulunun, öncesinde şifrenizi hazır etmenizde fayda olacaktır bu yüzden. Değişiklikleri kaydet demenizin ardından yenilenen Twitter diliniz kullanıma hazır olacaktır.

Twitter Dil Değiştirme ve Dil Ayarları Kalıcı mıdır?

Twitter dil değiştirme ayarları sizin uygulamanızda kalıcı sonuçlar doğurmaz. Bunun yerine kullandığınız hesap üzerinden bu işlem kaydolarak sizin giriş yaptığınız yer ve zamandan bağımsız olarak dil değişikliği yaşanır. Dil değişikliği sayesinde Twitter, yeni adıyla X üzerinde kendi yöresel dilinizi seçin ya da öğrenmek istediğiniz dil ailesinde kullanın. Yeni dil öğrenmede ve alternatif kültürleri takip etmede, gündelik hayatta kullandığımız alanları da baştan sona değiştirmek büyün önem taşır. En çok tercih edilen Twitter dilleri:

  • İngilizce
  • Fransızca
  • Almanca
  • Türkçe
  • İspanyolca
  • Portekizce
  • Japonca

Twitter Dil Ayarları

Twitter dil ayarları genel olarak giriş yaptığınız tarayıcı ya da uygulamayı indirdiğiniz ülkenin diline otomatik olarak ayarlanır. DNS değişikliği yaparak farklı IP adresi üzerinden giriş yapan kullanıcılarda genellikle İngilizce tabanlı Twitter hesapları aktif olurken, Türkiye üzerinde IP adresi değiştirmeyi tercih etmeyen kullanıcılar ise normal hesaplarını kullanmaya devam edebilmektedirler. Siz de tercih edeceğiniz kullanım şekline uygun olarak birçok dil üzerinden yaygın biçimde kullanım sağlayabileceksiniz. Twitter dil desteği konusunda dünyada en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından biri olmanın sağladığı güç ile oldukça yaygın bir kullanım alanı sağlatıyor. Bununla birlikte, Dünyada 1.5 milyara yakın kullanıcısı bulunan Twitter’ın, yani X platformunun en çok kullanıldığı ülkelerden birisi de Türkiye.

Twitter Dil Değiştirme Ayarları Takipçilerimi Etkiler mi?

Twitter dil değiştirme ayarları uygulayarak farklı bir dilde Twitter uygulamanızı ya da tarayıcınızı kullanmanız mümkün. Bu kullanım şekline bağlı olarak size sunulan önerilerde değişiklik olacaktır. Sonucunda Twitter (X) sizi o ülke ve o kültürden biri olarak saymaya başlayarak, değiştirdiğiniz dildeki kültürel öğeleri önermeyecektir. Ancak içerik oluşturdukça ve favori ve RT sayılarınız arttıkça Twitter sizi algoritma açısından takip ettiğiniz ve takipçilerinizin olduğu kültüre adapte etmeye başlayacaktır. Tercih edeceğiniz ülke ve paylaşım kıstaslarıyla ilgili alternatif değerlendirmeleri sitemiz içerisinde yer alan başlıklarda bulabilirsiniz.

Yeni yasa değişikliği sonrası nasıl bir sosyal medya mecrasının bizi beklediği büyük bir merak konusuyken; Twitter (X), Facebook ve Instagram gibi sosyal medya mecralarının nasıl bir uygulama hazırlayacakları ise merak konusu.  Twitter dil değiştirme ayarları yapma başlıklı içeriğimizin sonuna gelirken, merak ettikleriniz ya da sormak istediklerinizi yorumlar kısmından bize iletin.

Twitter kullanıcı adı değiştirme hakkında da bilgi almak isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Twitter Destek kategorisi ile tüm Twitter sorunlarınızı çözün!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dil ayarlarını değiştirmeniz hesabınızda ya da sitede herhangi bir kalıcılığa sebep olmaz. Bu sebeple dilediğiniz zaman dil değişikliği yapabilirsiniz.

Twitter’da tercih edebileceğiniz 47 tane dil vardır. Bununla birlikte çeviri yapma seçeneği de mevcuttur.

Yapılan bu işlemler zaman tünelindeki içeriklerin dili değiştirmez. Örneğin Twitter dilinizi İngilizce olarak değiştirdiniz. Fakat Türkçe tweetleri görmeye devam etmeniz normaldir.

Daha fazla simgesine tıklayın ve açılır menüden Ayarlar ve gizlilik öğesini seçin.
Erişilebilirlik, ekran ve diller sekmesine tıklayın. Diller öğesine tıklayın. Görüntüleme dili bölümünün altında başlıklar, butonlar ve Twitter’daki diğer metinler için tercih ettiğiniz dili seçin. Şifrenizi girmeniz istenir. Kaydet’e tıklayın.

Daha fazla simgesine tıklayın ve açılır menüden Ayarlar ve gizlilik öğesini seçin.
Erişilebilirlik, ekran ve diller sekmesine tıklayın. Dil öğesine tıklayın.
Ek dil seç  öğesini veya Konuşabileceğiniz diller (Etkinliğinize göre Twitter’ın belirlediği diller) öğesini seçin. Dil seçimlerinizi yapın. Şifrenizi girmeniz istenir. Değişiklikleri kaydetmek için Bitti’ye tıklayın.

Bir Tweet için çeviri mevcutsa, Tweet metninin hemen alt tarafında Tweet’i çevir komutu görünür. Bağlantıyı görüyorsanız Tweeti açmak için bağlantıya tıklayın veya dokunun. Sonuç olarak tweet metninin çevirisini orijinal metnin altında görürsünüz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Dil Değiştirme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. selim apaydın
    selim apaydın

    Twitter Dil Değiştirme Nasıl Yapılır adlı yazınız oldukça başarılı. Çok teşekkürler..

  2. kenan yıldız
    kenan yıldız

    Twitter dil ayarlarım yanlışlıkla arapça oldu değiştiremiyorum. Yazıların hepsi ters ters geliyor. Yardım edin nasıl düzeltebilirim?