İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesabı Kapattırma

Instagram hesabını kaç kişi spamlarsa hesap kapanır konusu bütün kullanıcıların istisnasız merak ettiği konulardan biridir. Dünya üzerinde en çok tercih edilen sosyal platformlardan biri haline gelen Instagram’da her gün binlerce belki de yüzbinlerce hesap şikayet üzerine kullanıma kapatılmaktadır. Bunların en temel sebebi, hesapların gönderileridir özellikle cinsel, çıplaklık, tehdit ve izinsiz görsel kullanımından kaynaklı meydana gelmektedir. Kullanıcıların güvenliği ve gizliliğini mevcut politikasıyla en üst zirveye taşıyan Instagram platformu için Instagram hesabını kaç kişi spamlarsa hesap kapanır sorusunun ne yazık ki kesin cevabı yoktur. Instagram söz konusu hesabın kapatılması adına belli bir sayıda şikayet limiti koymamıştır fakat kısa sürede fazla sayıda şikayeti de dikkate almaktadır.

Instagram Hesabı Spamla Kapanır mı?

Instagram hesabı spamla kapanır mı ya da Instagram kaç spam ile hesap kapanır soruları kullanıcılar arasında en çok merak edilen sorulardandır. Öncelikle hesaba ya da gönderiye spam atarak hesabı kapattırabilmeniz mümkündür. Fakat bu konuda belli sayıda spam olması şartı söz konusu değildir. Kısa sürede fazla sayıda spam dikkat çeker, bariz bir kural ihlalinin mevcut olması durumunda hesabın hızlı bir şekilde kapatılması Instagram tarafından gerçekleşmektedir. Bu anlamda tek bir şikayetin bile yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

instagram geçici olarak engellendin

Instagram Hesabını Kaç Kişi Spamlarsa Hesap Kapanır?

Instagram’ın hesap şikayet etme özelliğini en azından her kullanıcı bir sefer dahi olsa kullanmıştır. Instagram politikası daha huzurlu bir sosyal mecra ortamının oluşması adına şikayetleri olabildiğince hızlı değerlendirmeye almaktadır. Uygulamanın yetkilileri her ne kadar hızlı olmaya çalışıyor olsa da zaman zaman aksamalar meydana gelmektedir, sonuç itibariyle milyonlarca kullanıcının bulduğu bir siteden söz ediyoruz.

Instagram Hesabı Nasıl Şikayet Edilir?

Instagram hesap spamlatma ya da şikayet etme oldukça kolaydır. Her kullanıcının kolayca gerçekleştireceği birkaç adımın bütünüdür. Adımlar şu şekildedir;

instagram profil spamı bildirme
  1. Şikayet edeceğiniz hesabın profiline girin. Sağ üst köşede üç nokta göreceksiniz.(Telefona göre değişkenlik gösterebilir, Iphone markası referans alındı) üç noktaya tıklayarak Şikayet Et butonunu seçin.
  2. Şikayet edilecek gönderinin de aynı şekilde sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayıp aynı şekilde şikayet edebilirsiniz.
  3. Bu hesabı neden şikayet ediyorsun? Bu sorunun ardından Spam ve Uygunsuz seçenekleri sunulur. Akabinde bunlardan birini seçmeniz gerekir. Seçeceğiniz hangisi olursa olsun gerçekleştireceğiniz eylem hakkında söz konusu hesaba herhangi bir bilgi paylaşımı Instagram tarafından yapılmayacaktır.
  4. Spam seçtiğiniz taktirde hesabı şikayet etmiş oluyorsunuz
  5. Uygunsuzu seçtiğiniz taktirde karşınıza şikayet edilecek kıstaslar gelir. Şikayet konusu gönderi, mesaj ya da yorum olabilir. Bunların haricinde direkt olarak hesabı da şikayet edebilmektesiniz.
  6. Gönderi, mesaj ya da yorumu şikayet etmeyi tercih ettiğiniz taktirde, Instagram belirli bir gönderiyi ya da mesajı şikayet etmeniz konusunda size yardım edecektir. Burada direkt gönderiyi şikayet etmelisiniz.
  7. Hesabı şikayet etmeyi seçtiğiniz taktirde, karşınıza şikayet nedeni olabilecek üç tane kural ihlali çıkacak. Bunlardan birini seçmeniz ardından konuyla ilgili seçeneği tercih etmelisiniz.
instagram yorum spam bildirme

Instagram Hesabı Neden Şikayet Edilir?

Instagram hesabını neden şikayet edilir sorusunun en net yanıtı, söz konusu kullanıcının kural ihlali yapmasıdır. Peki hangi konular kural ihlali kapsamında yer almaktadır? Instagram şikayetleri temel olarak 3 kategoride toplamıştır. Bunlar;

  • Birini taklit eden sahte bir hesap açılması
  • Instagram’da olmaması gereken içerikler
  • Kullanıcının 13 yaşından küçük olması

Bir hesabı şikayet edeceksiniz yukarıdaki koşullardan en azından birini barındırması dolayısıyla kural ihlali yapıyor olması gerekmektedir.

Birini taklit eden sahte bir hesap açılması; şikayet edeceğiniz hesabın sizin, tanıdığınız birinin ya da ünlü veya tanınmış bir şahsın gönderilerini paylaşmasıdır.

Instagram’da olmaması gereken içerikler; konusu da birkaç kategoriye ayrılmıştır.

  1. Sadece bundan hoşlanmadım; bu seçeneği tercih ederek ekstra bir neden sunmanıza gerek kalmayacaktır.
  2. İntihar veya kendine zarar verme hakkındaki kurallar; şikayet edeceğiniz kullanıcının gönderilerinde kendine zarar vermeye yönelik durumlar gözlemlediyseniz (kendini kesme veya yeme bozuklukları) bu seçeneği tercih edebilirsiniz.
  3. Yasal düzenlemeye tabi veya yasadışı ürünlerin satışı; uyuşturucu, ateşli silahlar ya da nesli tükenmekte olan hayvanların satışının gerçekleştirildiğini tespit ettiğiniz hesabı şikayet edebilirsiniz.
  4. Çıplaklık veya cinsellik; pornografi, cinsel istismar ya da taciz bunların haricinde rıza dışında paylaşılan mahrem görüntülerin yer aldığı bir hesaba denk gelirseniz şikayet edebilirsiniz.
  5. Şiddet veya tehlikeli örgütler; şiddet tehdidi, hayvan istismarı, ölüm, yaralanma ya da tehlikeli örgüt ve kişilerin yer aldığı hesapları bu kategoriden şikayet edebilirsiniz.
  6. Zorbalık veya taciz; içeriği fark etmeksizin zorbalık ve tacize yönelik davranışlar bulunduran hesapların size ya da bir başkasına yaptığı eylemi şikayet edebilirsiniz.
  7. Fikri mülkiyet ihlali; herhangi bir ticari ürünün telif hakkı ve marka hakkının ihlalini içeren gönderileri içeren hesapları şikayet edebilirsiniz.
  8. Sahtekarlık veya dolandırıcılık: alışverişlerde meydana gelen mağduriyetlerin sonucunda ilgili hesapları şikayet edebilirsiniz.
  9. Asılsız bilgiler; gerçeği yansıtmayan bir kişi ya da oluşumu içeren hesapları şikayet edebilirsiniz.

Instagram Neden Açılmıyor sorunun çözümü için ilgili yazımıza göz atın!

Instagram hesabını kaç Kişi spamlarsa hesabım kapatılır

Gereksiz Şikayetler Sonrası Instagram Hesabı Kapanır mı?

Gereksiz şikayetler konusu mevcut kullanım ölçeğinde çok fazla yapılır hale gelmiştir. Kişisel hesapların kural ihlali gibi bir sebep barındırmadan birbirini şikayet etmesi ya da kapsamlı düşünülecek olunursa kurumsal rakip oluşumların birbirilerini şikayet etmesi, spamlatması sık rastlanır bir durum oldu. Herhangi bir sebep olmaksızın hesabın kapatılması bu anlamda sorunlara yol açabilmektedir. Fakat Instagram politikası bu konuda keskin bir çizgide ilerlemektedir. Şikayetlerin kural ihlali oluşturup oluşturmadığına dikkat eden bir karar mekanizması oluşturmuştur. Bu sebeple de gereksiz şikayetler sonrası Instagram hesabı kapatılması durumu en aza indirgenmeye çalışılmıştır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bu yazımızda Instagram hesabını kaç kişi spamlarsa sorusuna yanıt verdik. Akabinde Instagram’ın şikayet algoritmasına değindik. Bu konu hakkında sorularınıza cevap alamadıysanız Instagram yetkilileri ile iletişime geçmenizi tavsiye edebiliriz. Ayrıca instagram hesabım kapatıldı yazımızı inceleyerek herhangi bir kapatılma durumu ile alakalı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram Spam Kaldırma

Şikayetlerden dolayı spam almış olabilirsiniz. Instagram’da farklı farklı spam cezaları bulunmaktadır. Yorumlarınızı, beğenilerinizi ve paylaşımlarınızı olağan dışı kullanımlarınız durumunda da spam cezası alabilirsiniz. Hesabınızı bu spamlardan korumanız ve kurtarmanız için izlemeniz gereken yol şunlardır;

Instagram hesabını kaç kişi spamlarsa kapatılır
  • Öncelikle içeriklerinizi topluluk kurallarına dikkat ederek seçmeniz gerekiyor.
  • Instagram kullanımınızı aşırıya kaçmayacak şekilde ayarlamanız gerekiyor çünkü aşırı kullanımlar cezalara neden oluyor.
  • Kısa süre zarfında çok fazla kişi takip etmeyin.
  • Yorumlarınızı yazarken dikkatli ve seçici davranın.
  • Spamdan kurtulmanız için, Spam cezası itiraz formunu doldurun.
  • Kapanan hesap, kişisel bir hesapsa hayır seçeneğini işaretleyin ve işlemlere devam edin.
  • Sizden istediği bilgileri (adınız, kullanıcı adı ve e-posta adresi) doldurarak formu gönderin.
  • Sonraki adımlar için, Instagram tarafından mailinize gönderilen yönergeleri takip edin.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir hesabı ya da gönderiyi spamlayabilirsiniz aynı zamanda şikayet de edebilirsiniz. Her koşulda hesaptan duyduğunuz rahatsızlığı neticelendirebilirsiniz.

Bu konu hakkında net bir bilgi vermek zor. Çünkü Instagram’ın şikayet mekanizması ne spam sayısına ne de şikayet sayısı gibi bir limit koymaktadır. Bariz bir kural ihlalinin gerçekleştiği hesap çok kısa sürede az sayıda şikayetle kapanabilir.

Şikayetin temelini oluşturan unsur kural ihlalidir kısacası mevcut kural ihlallerinden en az birini barındırmayan bir hesabın kapatılması zordur.

Genellikle birini taklit eden içerikler olursa veya kötü amaçlı kullanılan içerikler olursa şikayet edilir.

Şikayet edilecek hesabın profilini girin ilk olarak sağ üst köşede göreceğiniz (telefona göre değişkenlik gösterebilir. Iphone markası referans alındı) üç noktaya tıklayarak “Şikayet Et” butonunu seçin.

Hesaba ya da gönderiye spam atarak hesabı kapattırabilmeniz mümkündür.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabı Kapattırma Hakkında 79 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 70 Ortalama: 5 )

79 yorum

  1. İpek
    İpek

    İstegaram hesabım calındı dolandırıcılar tarafından hesabı cok fazla spamladık ama hala kapanmadı

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba İpek hanım, sizlere tavsiyemiz Instagram destek merkezi ile iletişime geçerek hesap kapatma talebi oluşturmanızdır.

      • Kardelen
        Kardelen

        Hesabim çalındı dolandıricalar tarafindan şuan hesap gözükmüyor baska e posta koydu ama bi kaç gune açabilir arkdsminda caldi onada öyle yaptı ne yapmam gerekiyor bilgiler yetesiz ulaşmak için niamra yok mu kapansin daha fazla can yanmadan

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, bu link üzerinden (https://help.instagram.com/) destek adresine ulaşabilirsiniz.

          • Esra
            Esra

            Banadan yardımcı olurmusunz insdegramda topluluk kurallarına aykırı bir yorumdan dolayı Instagramima giremiyorum nasıl gire bilirim veya bunun bir süresi varmı var iş kaç gün teşekkürler

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhaba, mail adresinizi kontrol ettiniz mi acaba?

      • Beyza
        Beyza

        İnstagram destek merkezi ile nasıl iletişime geçebilirim acaba?

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , instagram destek merkezi adresine girdikten sonra yardım merkezinin mail adresini bulup erişim sağlayabilirsiniz.

  2. Kübra
    Kübra

    Hesabım çalındı instgram lütfen yardım edin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızın çalınması durumunda https://help.instagram.com/ adresi üzerinden instagram destek merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

  3. Mustafa
    Mustafa

    Benim hesabım çalındı ve dolandrımak isdiyor herkesi benim adıma sıpam yapdım halde hala devam ediyor lütfen kapanmasını istiyorum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden iletişim kurdunuz mu?

  4. Havva
    Havva

    Merhabalar benim hesabıma gereksiz yere spam atıldı ınstagramım güncellenmiyor bende dondurdum hesabımı bikaç gün sonra geri açıp normal birşekilde kullanmaya devam edebilirmiyim ?

  5. Ahmet
    Ahmet

    Merhabalar kolay gelsin 🙋🏻‍♂️ Bizim bir hesabımız var ancak bu hesabımızı taklit eden bir sayfa var aynı logo , aynı isim sadece _(alttan tire) var ve videolarımızı da çalıp aynı şekilde koyuyor. Defalarca takipçilerimiz ve biz şikayet etmemize rağmen kapanmıyor neler yapabiliriz?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden “Taklit Hesap” şikayeti oluşturabilirsiniz.

  6. Murat
    Murat

    Istegram hesabim dolandırıcılar tarafından çalındı ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, fazla vakit kaybetmeden destek merkezi üzerinden hesabınızın çalındığını bildirmelisiniz.

      • Tuğba
        Tuğba

        Nasıl yopicaz anlatır mısınız lütfen

  7. ceylan
    ceylan

    ne olur bana yardimci olun hesabim calindi dolndrclr tarafdn millti dolandiyrlar resimlermde var sikayet ettik baya spam aldi kapanmiyor yardimci olun😭😭

  8. Zeynep
    Zeynep

    Merhaba instagram hesabıma çift doğrulama kodu bırakmıştım. Ve şifremi unuttum giremiyorum ayrıca e posta mı hatırlamıyorum şifresi de dahil olmak üzere şikayet de ettirdim kapanmadı yardım merkezine de illettim halla dönüt yok. Lütfen yardımcı olun..

  9. Zahide
    Zahide

    Merhabalar instgram hesabim siber zorbalar tarafında calindi ve tanidik tanımadık insanlardan para istiyorlar benim adima hesabim 2 gündür yüzlerce kisiye şikayet ettirdim ama kapanmıyor lütfen yardimci olurmusunz

  10. zehra
    zehra

    meraba benim hesabım bi kac kere kapatildi instagram tarafindanda olabilir sikayetten dolayida bilmiyorum nedenini ogrenemiyoruz zatende ama kısa surede çok takipcim oluyodu 3 gunde 1000 e ulasiyodum ondan dolayi olabilir mi

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, 3 gün içerisinde çok sayıda takipçi kazanmak engellenmenize neden olabilir.

  11. Zelda
    Zelda

    Bir sorum var, bu konuyla alakalı olabilir mi tam emin değilim ama. Bir süre önce instagram hesabımın e-posta adresinin değiştirildiğini fark edip kendiminkine aldım. Daha sonra birkaç sorun yaşadım ve 1 Mart tarihinde hesaba girmeye çalıştığımda yardım kısmına atıldım durdum. İşin kötüsü yardım merkezinden daha ileriye geçemedim ve hep orada kaldı. Hesap kullanılmıyor sanırım ama çok çektim bu yüzden. Şifremi de sık sık değiştirdim ama bir fayda etmedi. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?

  12. Yağmur erva
    Yağmur erva

    Instagram hesabım çalındı e postamida değiştirmişler dolandırıcılık yapiyorlar ne yapabilirim

  13. zeynep
    zeynep

    merhaba, insagtam 2 gundur hesabima topluluk kurallarinin ihlali nedeniyle kisitlama getiriyor ama kural ihlali yalacak hic bir yapmadim. ne yapmam gerekiyor?

  14. Harun
    Harun

    Şikayet ettiğimiz hesap kaç gün sonra kapanır

  15. Jennet
    Jennet

    Merhaba benim fotoğraflarımı alıp hesap açmışlar 2 tane hesap bunu nasıl kapatabilim çok spam yaptım kapanmadı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, destek merkezi üzerinden talep oluşturdunuz mu?

  16. melike şaşıverdi
    melike şaşıverdi

    Instagram hesabını kaç kişi şikayet ederse kapanır adlı makalenizi okudum. Çok faydalı buldum. Teşekkürler..

  17. emre kalkan
    emre kalkan

    Instagram hesabımı 3 kişi şikayet etti. Hesabım kapanır mı? Yardımcı olabilir misiniz?

  18. Rozerin
    Rozerin

    Merhaba biri bana çok ağır küfürler etti hesabini nasil kapattirlbilirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Şikayet edebilirsiniz. Eğer ekran görüntüleri var ise size faydası olur.

  19. Ezgi
    Ezgi

    Merhaba benim hesabım çalındı form gönderdim. Email geldi. Benden kimliğimle çekilmiş bir fotoğraf istediler. Böyle bir şey var mı gerçekten acaba ? Saygılarımla

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, evet bu durum gerçek hesap kurtarma işlemlerinde karşımıza çıkmaktadır.

      • Cemile Rehimova
        Cemile Rehimova

        Merhaba,dolandiricilar hesabimi caldi, lutfen acilen hesabimin kurtarilmasini istiyorum, bana yardim ede bilirmisiniz ?

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar, hesabınızın bağlı olduğu mail adresi veya Facebook adresi ile hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz.

    • Ayşegül
      Ayşegül

      Form nasıl gönderdiniz bir türlü bulamadım

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhabalar , hangi formdan bahsediyorsunuz acaba?

  20. Gül
    Gül

    Birinin hesabini kapatmak istiyorum o kişiddrn sikayetciyim nasil kapatilkir

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, bu işlemi o kişiyi sebeplerinizi yazarak uygulama üzerinde şikayet edip yapabilirsiniz. Fakat sadece sizin şikayetiniz üzerine hesabının kapanması mümkün değildir.

  21. Birsen
    Birsen

    Merhaba 2 gundur hesabim çalındı ve benim adima cok kisiyi kandirmaya calisiliyor oldukca siyaket ve spam yaptik neden kapanmadi ayrica nasil olacak ki benim calilan hesap kokten kapanacak

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, sadece spam atmanız yeterli olmayacaktır. Instagram yardım merkezine maruzatınızı detaylı olarak rapor halinde yazmalısınız.

  22. Ecem
    Ecem

    Hesabımi caldilara çok kişi spam yaptı hiç kapanmadi

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, Instagarm hesabınızın bağlı olduğu mail adresinizi biliyorsanız yardımcı olabilirim.

  23. Beyza
    Beyza

    Merhaba ben hesabıma birden fazla giriş yapmaya çalışmıştım bir gün içinde çünkü hesabımı çalmaya çalışmışlardı. Daha sonra şifremi değiştirdim ama hesabıma girmeye çalışırken challenge required hatası veriyor hesabıma giremiyorum. Helpinstagram adresine kimlik doğrulamama yardımcı olur musunuz diye kaç kere mesaj attım ama dönüş yapmıyorlar. Başka bir destek emaili ya da sayfası var mı lütfen yardımcı olun 2 haftayı geçti hesabıma giremiyorum.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , challenge required sorununu çözebilmek için ilk olarak instagram’a giriş yapın. Daha sonra Profil kısmına oradan Ayarlar ve daha sonra İzinli uygulamalar kısmına tıklayın. Bu sayfada izin verdiğiniz tüm uygulamaları kaldırın. Daha sonra şifrenizi değiştirin ve telefonunuzdaki tüm üçüncü parti uygulamaları kaldırın. Bu şekilde hata ortadan kalkmış olacaktır.

  24. Fadile
    Fadile

    Instagram hesabım çalındı. Kayıtlı e-mail devredışı bırakılmış. Gönderilerim ve kullanıcı adım aynen duruyor. Hesabımı geri almam mümkün mü? Yardımcı olabilir misiniz?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, maalesef mail adresinizi kurtarabilirseniz hesabınızı alabilirsiniz.

  25. Sultan
    Sultan

    Merhabalar. İnstegram hesabımı çift faktörlü yapmıştım. Hesabıma giremediğim zaman galerideki olan kodlardan birisini girmek gerekirdi ama format attığm için kodlar gitti. Şifre mi bilmiyorum e posta mı da bilmiyorum nasıl yapabiliriz yardımcı olun lütfen

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hesabınızı geri almanız mümkün değil ne yazık ki. Ama yine de Instagram yardım merkezine sorununuzu rapor halinde mail atın.

  26. Ali
    Ali

    Merhaba, fotoğraflarımın olduğunu bir hesap var nasıl kapattırabilirim?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , instagram.com’a bir mobil tarayıcıdan veya bilgisayardan giriş yapın. Instagram hesabınızı Instagram uygulamasının içinden geçici olarak kapatamazsınız. Sağ üst kısımdaki simgesine dokunun veya tıklayın ve Profili Düzenle’yi seçin. Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak kapat’a dokunun veya tıklayın.

  27. Nazende
    Nazende

    Merhaba instagram hesabımı dolandırıcılar tarafından çalındı ve hikayeler paylaşıldı. Çalan şahıslar kendi numaraları ile iki faktörlü doğrulama yapmışlar ama mail adresi hala bende duruyor. İnstagram destek kısmımdan yardım istedim kimlik vs yolladım lakin nickim kendi adım olarak kayıtlı olmadığı için kabul olmadı. Bir sürü spam attırdım ama kapanmadı kapanması için savcılığa mı başvurmalayım

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram yardım merkezine daha detaylı şekilde tekrar rapor iletmelisiniz. Yine kapatamıyorsanız savcılığa başvurmak konusu tamamen sizin seçiminizdedir.

  28. Ela
    Ela

    Dün instagram hesabım çalındı yaklaşık 200 kişi spam attığı halde insanları dolandırmaya devam ediyor hesap lütfen bana yardım edin

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, hesabınızın bağlı olduğu mail adresini hatırlıyor musunuz?

  29. Busra
    Busra

    Adima hesap acilmis kapanilmasini istiyorum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Hesabın üzerine gelip “Şikayet et” butonuna basmanız gerekir. Ayrıca Instagram yardım merkezine rapor olrak iletmeniz gerekir.

  30. Aysha
    Aysha

    Birini şikayət etdiyində o kişiyə bildirim giderim?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hayır bildirim gitmez.

      • Neslihan
        Neslihan

        Benimde hesabım çalındı herkese mesaj atılıyor dolandırıcılıkla alakalı lütfen hesabımı kapatmama yardımcı olur musunuz

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar, Instagram yardım merkezine mail atarsanız yardımcı olacaklardır. Sadece biraz geri dönüşler geç olmaktadır.

  31. Nurgül
    Nurgül

    Benim hesabım çalındı 1800 takipçisi var. Kaç spama ihtiyacım var. Yada ne yapmalıyım.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram yardım merkezine hesabınızın size ait olduğunu gösteren bir mail atmalısınız.

  32. Serdar uysal
    Serdar uysal

    Arkadaşlar benim instagram eski telefonumun ozerine açtım ve şimdi şifresini bilmiyorum nasıl kapatacam Bi sürü şikayet etim olmadı hiç güzel bir uygulama değil bence insanlar şifresini onutursa ve eski telefon numarası olursa nasıl kapatacam ki

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Serdar, help.instagram adresi üzerinden hesabının sana ait olduğunu ispatlayacak olan bilgiler ile kapatma talep etmelisin.

  33. Ece
    Ece

    Merhaba instagramım kapandı itiraz formunu doldurdum bir gün geçmesine rağmen cevap gelmedi ne yapmalıyım

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba , Instagram yardım merkezinden hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

  34. Nihat Gültekin
    Nihat Gültekin

    Merhaba çalınan bi hesabı kapatmak için yardımcı olabilirmisin.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Nihat,

      Instagram destek üzerinden hesabınızın size ait olduğunu kanıtlayarak geri alabilirsiniz. Hesabı kapatmak için ise şikayet etme yolunu kesinlikle deneyin.

  35. Dersim
    Dersim

    Instegram hesabıma giriş yapamıyorum mail yada telefonumu kabul etmiyor

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, hesabınıza Facebook üzerinden giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

  36. Sedat
    Sedat

    Benim hesabım taklit diye kapatıldı. Para verip açtırdım şimdi yeniden kapandı. Taklit değil. Üstelik 11 saat önce taklit bir hesap açılarak fotoğraflarım yüklenmiş.
    Hesap kapamak bu kadar kolay mı?
    İşletme hesabım içinde aynı sorun yaşanabilir.
    Bunun önlemi yok mu yA da şikayet edeceğim incelenmesi gereken bir birim?

  37. Zeus
    Zeus

    Merhaba hesabım çalındı. Maili değiştirerek. Yeterli sayıda spam toplayacak çevrem yok.Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Size info mail adresinden mesaj attım.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhaba, şifremi unuttum kısmından sms doğrulaması ile hesabınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.

  38. Mücahit
    Mücahit

    Arkadaşlar hesabımı kapatmak istiyorum ama başarısız eski numaraya kayıtlı diyor

  39. Mert
    Mert

    Abi benim üstüme benim adıma ve fotoğraflarımla bı hesap açılmış çok fazla spam attırdım ama kapanmadı ve istagram destek merkezinede başvurdum yardımcı olmadılar

    • İclal Bozdemir
      İclal Bozdemir

      Şikayet etmeye devam edin, illaki hesaplar kapatılır.