İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Toplu Fotoğraf Silme Nasıl Yapılır?

Instagram toplu fotoğraf silme nedir, kullanıcılarına kendini görsel ve video içeriklerle paylaşma şansı veren Instagram yaklaşık 10 yıldır hayatımızın büyük bir parçası olmuş durumda. Sosyal medya mecraları arasında 2017’ye kadar en çok zaman geçirilen platform Instagram’dı. Fakat 2018’den itibaren en çok kullanılan sosyal medya platformu sıfatını Youtube’a devretti. Halen kişilerin birebir etkileşim için en çok tercih ettiği platform Instagram’dır. Bundan dolayı, her kesimden kişi kendini en düzgün haliyle paylaşma çabası içerisinde yarışıyor. Bugün, sizler için “Instagram üzerinde toplu şekilde fotoğraf silme nasıl yapılır” hakkındaki bu içeriği hazırladık.

Instagram Toplu Fotoğraf Nasıl Silinir ve Zararı Var mı?

Instagram’da toplu resim silme işlemi için öncelikli olarak aracı bir uygulama gerektiğini bildirmek gerekiyor. Bu uygulama içerisinde tercih edeceğiniz yöntemlerle birlikte toplu şekilde resim silebilirsiniz. Buna ek olarak hesabınızı kapatmak da bir opsiyon. Fakat o zaman kullanıcı adınızı ve takipçilerinizi de kaybedeceksiniz. Instagram’da toplu fotoğraf silmeniz için;

  • IOS üzerinde Cleaner for Instagram uygulamasını indirin.
  • Sileceğiniz fotoğrafları uygulama içerisinde “media” sekmesinde belirtin.
  • Sağ üst kısımda yer alan Actions sekmesine tıklayın.
  • Orada yer alan Delete butonuna tıklayarak belirlediğiniz fotoğrafları silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Android üzerinde ise maalesef doğrudan çalışan bir yöntem yoktur. Bunun için IOS olan bir cihaz üzerinden giriş yaparak uygulamaya dahil edebilirsiniz.
instagram toplu fotoğraf silme

Instagram’da Üçüncü Parti Uygulamalar Güvenilir midir?

Instagram üçüncü parti uygulamalara maalesef yasal olarak izin vermemektedir. Fakat sağladığı yenilikçi kullanım alanlarıyla birlikte sizlere daha iyi hizmet sağlamaya çalışmaktadır. Üçüncü parti uygulamaların istediği izinler maalesef çok fazla hakkınızda bilgi talep ettiği için, Instagram da maalesef bu bilgilerin paylaşımının doğurduğu sonuçları kabul etmemektedir.

Tercih edeceğiniz kullanım alanları içerisinde üçüncü parti uygulamaların faydaları;

Bu gibi programlar size kısa süre içerisinde sonuç doğurmuş olsa da uzun vadede maalesef yarar getirmeyecektir. Hesap hırsızlığı, sizden habersiz DM gönderme ve hack işlemleri gibi sebepler düşünüldüğünde zararları gözler önüne gelebilmektedir. O yüzden kullandığınız programın ne tür izinler istediğine bakarak hareket etmeniz yararınıza olacaktır.

Ayrıca Instagram üzerinden toplu takipçi ve beğeni satın alma işlemleri, hesabınızı spam hesap seviyesine düşürme riski bulunmaktadır. Bunun bilinciyle hesabınız için her zaman organik işlemler yapmanız gerektiğini de hatırlatmakta fayda var. Takipçi duvarınızı aşmadan olabildiğince çok etkileşim bulutu içerisinde kişiye ulaşarak siz de kısa süre içerisinde arzu ettiğiniz kümeye ulaşabilirsiniz.

Instagram Toplu Fotoğraf Silme ile birlikte cevabı en çok aranan sorulardan birisi de Instagram Toplu Mesaj Silme işlemidir. Bu konu hakkında bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

“Instagram’da toplu fotoğraf silme işlemini nasıl yapabilirim?” Sorusunu sizler için yanıtlamaya çalıştık. Daha fazla merak ettiğiniz alternatif konu başlıkları ve sosyal medya etkileşimleri hakkında detaylı bilgi için sitemiz içerisinde olan başlıklardan ulaşabilirsiniz, yorumlar kısmından da bizlere sorularınızı iletebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Konu ile alakalı olarak bu yazımız ilginizi çekebilir: Instagram Otomatik Mesaj

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram arşiv, profilinizde yer alan ama bir süre için kaldırmak istediğiniz fotoğraflarınızın yer alacağı bir özelliktir. Fotoğraflarınızı silmeden arşive kaldırabilir ve istediğiniz zaman tekrar yükleyebilirsiniz.

Instagram hesabınızı silmeniz durumunda tüm bilgileriniz kalıcı olarak yok olacaktır. Silme işlemi yapmadan önce içeriklerinizi indirmeyi deneyiniz.

Instagram profillerinizde paylaşmak için uymanız gereken bir sınır yoktur. Bundan dolayı istediğiniz kadar fotoğrafı profillerinizde paylaşabilirsiniz.

Paylaşımlarınızı toplu bir şekilde silmek için Cleaner for Instagram uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Maalesef, bu özellik Instagram’da mevcut değil. Bundan dolayı uygulama olmadan bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Toplu Fotoğraf Silme Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Ozan ŞENGUN
    Ozan ŞENGUN

    İnstagram toplu fotograf silmenin nasıl yapıldıgını öğrendim sağolun

  2. Ferdi BASARAN
    Ferdi BASARAN

    instagram üzerinden rahatca toplu fotograf silinebiliyor eskiden böyle miydi bilmiyorum

    • Sibel
      Sibel

      Nasil ailiniyor o program cikmio bende yardimci olurmusunuz

      • Cemali Batın
        Cemali Batın

        Merhabalar, Cleaner for Instagram uygulamasını indirebilmeniz için IOS(iPhone,Ipad) olan bir cihaza ihtiyacınız var. Ne yazık ki uygulama Android üzerinden çalışmamaktadır.