İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Onaylanmış Hesap (Mavi Tik & Rozet) Nasıl Yapılır?

TikTok’ta pek çok insan mavi rozet almanın havalı ve güven verici bir durum olarak görüyor. Mavi rozet almak, hesap kullanıcısının hesabını çeşitli spam ve siber saldırılara karşı garanti altına alır. Bununla birlikte etkileşimleri de artırıyor. Fakat TikTok’ta onaylanan bir hesap için, uygulamanız gereken birkaç adım mevcut. Öncelikle popüler bir hesap olmanız, sonrasında ise ünlü biri olmanız şartları aranıyor. Peki TikTok onaylanan hesap (mavi rozet) nasıl alınır? Mavi tik nasıl alınır? TikTok mavi tik hakkında tüm adımlar bu yazımızda.

TikTok Mavi Rozet Nedir?

TikTok mavi rozet nedir; platform içerisinde kullanıcıların profilinde mavi tik şeklinde gösterilen bir sembol olup, ilgili TikTok hesabının temsil ettiği kullanıcıya ait olduğunu ispatlayan bir doğrulama ölçütüdür. Arama sonuçlarında ve kullanıcının profilinde mavi tik açıkça bir şekilde görünmektedir. Bir kullanıcı eğer profilinde mavi tike sahip olmayıp, profilinin başka bir alanında (biyografi vb.) mavi tik bulunuyorsa hesabı doğrulanmamıştır. Mavi rozet ile doğrulanan hesaplar sadece TikTok tarafından uygulanır. Mavi tikler profil içerisinde her daim aynı yerde bulunmaktadır.

tiktok mavi rozet nedir

TikTok Onaylı Hesap (Mavi Rozet) Nasıl Yapılır?

TikTok’ta onaylı hesap (mavi rozet) almak istiyorsanız, mavi tik almak konusunda sizlere sunduğumuz aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1) Öncelikle profilinizdeki takipçi sayısı yeterli olmalıdır. Takipçi sayınızı artırmanız, mavi rozet almak için önemlidir. Bunun için net bir sayı olmasa da, binli sayılardan söz etmek doğru olacaktır. Takipçi sayınızı artırmak için kaliteli, ilgi çekici, eğlenceli videolar paylaşmalısınız. TikTok’un bir eğlence platformu olduğu düşünüldüğünde, video içeriklerinin eğlenceli olması gerektiğini söylemek mümkün. Videolarınızın kalitesi, popülaritenizi artıracak ve mavi rozet almanızı kolaylaştıracaktır.

2) Hashtagleri doğru kullanmalısınız. Hashtaglerin amacı, kullanıcılara daha çok seçenek sunmaktır. Aynı zamanda seçenekleri kategorileştirmek. Doğru ve etkili hashtagleri kullanmak, sizi TikTok’ta öne çıkaracak ve takipçi kazandıracaktır.

3) Trend listesini sürekli takip etmeli ve buna önem vermelisiniz. Trendlere göre video içeriği üretmek sizi çok hızlı bir şekilde yükseltecektir. Trend video içeriklerini takip ederek buna yönelik içerikler geliştirebilirsiniz ve stratejiler belirleyebilirsiniz.

4) Video içeriklerini incelediğinizde daha eğlenceli videolara sahip profillerin çoğunluğunun mavi rozet sahibi olduğunu görürsünüz. Üstelik bu videolar genelde çok popülerlik kazanan videolar olmakta. Bunu göz önünde bulundurarak kullanıcıları daha çok eğlendirmeyi hedefleyin.

5) Firmalar ve işletmeler, TikTok’ta daha hızlı onaylanan hesaplara sahip olmaktadır. Eğer bir işletme hesabınız varsa, bunu belgeler ile ispatlayarak başvurunuzu yapın. TikTok, işletmelere daha büyük çoğunlukta mavi rozet vermektedir. 

6) Adınızdan diğer platformlarda söz ettirin. Tanınır olmak, mavi rozet için sizi daha avantajlı konuma getirecektir. Ses getirecek, ilgi çekici içerikler oluşturarak bunu diğer sosyal medya platformlarında da paylaşmayı ve paylaştırmayı unutmayın.

tiktok onaylanmış hesap

Eğer tüm bu vasıflara sahipseniz ve mavi rozet alma hakkınız olduğunu düşünüyorsanız, TikTok geri bildirim bölümünden ya da mail yoluyla TikTok’a başvurabilirsiniz. Bu bölümlere TikTok web sayfasından da kolayca ulaşabilirsiniz. Başvuru için İngilizce metin yazmanız gerektiğini ve form doldurmanız gerektiğini unutmayın. Yazacağınız metinde net ve açık bir şekilde neden mavi rozet almanız gerektiğini detaylandırarak anlatmalı ve doğru cümleler kurmalısınız.

TikTok Mavi Tik Neden Önemlidir?

Sosyal medya profillerinin doğrulanması ve mavi tik ile birlikte takipçilere sunması, bu profillerin daha fazla dikkat çekmesine yarıyor.

  • Profillerin fenomen olarak görülmesine ve daha kolay bir şekilde etkileşim ağına erişmesine yardımcı olmaktadır.
  • Yapılan araştırmalar neticesinde mavi rozete sahip profillerin takip edilmesi konusunda kullanıcılar daha az tereddüt yaşamaktadır.
  • Aynı zamanda mavi rozetin , doğrulanan profillerden paylaşılan içeriklerin daha kaliteli olarak algılanmasında da etkilidir.

Güveni arttıran mavi tikinizi yüksek beğeni sayılarınız ile daha görünür kılmak için tiktok yorum satın alabilirsiniz.

tiktok mavi tik

TikTok Mavi Tik Almanın Avantajları Nelerdir?

TikTok’ta mavi rozet almak, pek çok açıdan kullanıcıya avantaj sağlar. Bunlar:

  • Hesabınız spam ya da siber saldırılara karşı daha güvende olur.
  • Mavi rozet sahibi hesapların popülaritesi daha da yükselir ve daha fazla takipçi kazanır.
  • Mavi rozet sahibi hesapların, içeriklerden gelir elde etme (reklam alma gibi) şansı daha da yükselir.
  • TikTok profiliniz doğrulandığı zaman daha profesyonel bir profil olarak algılanacaktır.

Mavi rozet alarak profilinizin gelişmesine büyük katkı sağlayabilirsiniz. TikTok ve diğer sosyal medya sitelerinde(Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?) onaylanan hesaplar daha çok ilgi görmekte, daha çok güvenilir olduğu düşünülmektedir. Mavi rozet almak için yazımızı okuyup konuyla ilgili kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.

TikTok Destek blogları ile TikTok hesaplarınızı geliştirin!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Keşfet Saatleri
TikTok Keşfet Saatleri

Büyük patlamadan bu yana genişle ve gelişen evren gibi TikTok platformu da insanoğlunun yaratıcı zekasıyla sürekli gelişerek büyüyor. Bu sebeple her g...

TikTok Yardım Merkezi 
TikTok Yardım Merkezi 

TikTok, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcının eğlence, yaratıcılık ve paylaşım platformu haline geldi. Bu sosyal medya devi, kısa videol...

Tiktok Beğeni Satın Al hizmetimiz ile TikTok hesabınızın popülerleşmesini sağlayabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Onaylanan hesap (mavi rozet), belli şartları taşıyan hesaplara TikTok tarafından verilen onay simgesidir.

Uygulamada onaylanmış bir hesabınızın olabilmesi için temel olarak, öncelikle popüler bir hesap olmanız ikinci olarak ise ünlü biri olmanız şartları aranıyor.

Hesabınız spam ya da siber saldırılara karşı daha güvende olur. Bununla birlikte mavi rozet sahibi hesapların popülaritesi daha da yükselir ve daha fazla takipçi kazanılır. Ayrıca içeriklerden gelir elde etme (reklam alma gibi) şansı daha da yükselir.

Mavi Tik sahibi olan hesaplar daha çok güvenilir ve kullanıcılar için daha değerli hesaplar anlamına gelmektedir.

Doğrulanmış hesap kullanıcılara daha çok güven verdiği için izlenmelerde ciddi artışlar gözlemlenmektedir.

TikTok üzerinden markalardan reklam almak için onaylanmış bir hesaba sahip olmanız önemlidir. Onaylanmış bir hesap reklam iş birlikleri konusunda markalar tarafından tercih sebebidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Onaylanmış Hesap (Mavi Tik & Rozet) Nasıl Yapılır? Hakkında 12 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

12 yorum

  1. Halil ibrahim
    Halil ibrahim

    Tik tok mavi tik almak istiyurum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Mavi tık almak için takipçi ve beğeni sayılarınız yüksek olması gerekir. Bunun akabinde ise onaylı hesap başvurusu yapmanız gerekmektedir.

    • Taha
      Taha

      Lutfen mavi tik istiyorum

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhaba, mavi tik başvurusunda bulundunuz mu acaba?

        • Murat Altundağ
          Murat Altundağ

          Merhabalar, ben aktif bir şekilde Tiktok hesabımı kullanıyorum. Kendim tarafından çekilen bir video paylaşmıyorum fakat aldığım videoları güzel bir şekilde özgünleştirmeye çalışıp kendi ‘profil logo’mu üzerine yapıştırıp paylaşıyorum. Onay başvurusu nasıl yapabilirim. 8k’ya yakın takipçim mevcut, iyi günler dilerim. 🙂

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhaba, Onay için bir süre daha beklemenizi tavsiye ederiz. Eğer beklemek istemezseniz. TikTok destek merkezi üzerinden başvuru oluşturabilirsiniz.

        • Meral
          Meral

          Merhaba ben 5 yil tiktokdayim ozaman ado musicallydy cok emek veriyorum videolarma be bende artk mavi tik hak ettigmi dusunuyorum tiktok ismim
          merallzoralley bir bakip baska napmam gerektignzi soylereseniz sevinirim teşekkur ederim 🙏

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhabalar , TikTok uygulamasında mavi tik almanız konusunda size yardımcı olabilecek bir birim değiliz. TikTok uygulaması kendi kriterlerine göre seçmektedir.

  2. sevim gündüz
    sevim gündüz

    TikTok da belirli bir takipçi sayısına ulaştım. Ama TikTok mavi tik nasıl alınır bilmiyordum. Yazınız için çok teşekkürler 🙂

  3. sedat yılmaz
    sedat yılmaz

    TikTok mavi tik almak paralı mı? Eğer paralıysa ücreti ne kadar? Teşekkürler..

  4. Miray Tüzmen
    Miray Tüzmen

    Tiktok mavi tik başvurusu nasil yapabilirim?

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhaba,

      Eğer TikTok hesabınızın yukarıda belirttiğimiz kriterlere uyduğunu düşünüyorsanız, başvuru yapmanıza gerek yok. TikTok ekibi TikTok’un belirttiği kriterlere uyan hesapları bulup, mavi tik ile işaretler.