İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır? (2024 Kapsamlı Anlatım)

Instagram’ı yoğun bir şekilde kullanıyorsanız zaman zaman hesabınızı dondurmanın da ötesine geçerek Instagram hesap silme özelliğini kullanmak isteyebilirsiniz. Her uygulama ve internet sitesi gibi kullanıcı kaybetmemek için Instagramda hesap silme işlemini kolayca yapmanızı istemiyor.

Yine de Instagram’daki hesabınızı silmek ve bu hesaptan komple kurtulmak mümkün. Aşağıdaki adımları uygulayarak Instagram hesabınızı ve içeriğindekileri kalıcı olarak silebilirsiniz. Anlatıma geçmeden İnstagram kapatma ve silme işlemlerinin farklı olduğunu belirtmemiz gerekir.

Instagram Hesap Kapatma

Instagram hesap kapatma işlemi Instagram hesap dondurma veya Instagram hesabı geçiçi olarak kapatma olarak da bilinir. Instagram uygulamasını kullanmaya bir süreliğine ara vermek istiyorsanız bu işlemi uygulamanız yeterli olacaktır. Hesabınızı ve postlarını tamamen kaldırmak yerine Instagram hesabı kapatma işlemini gerçekleştirerek tekrar aktive edene kadar uygulamaya ara verirsiniz.

Masaüstü ile Instagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Insta hesap kapatma işlemi yapmak istiyor ama bunu mobil cihaz yerine laptop gibi cihazlarınızdan veya web tarayıcınız üzerinden yapmayı tercih ediyorsanız insta hesap silme işlemi sırasında izlemeniz gereken farklı adımlar olup olmadığını merak edebilirsiniz. Peki, masaüstü ile instagram hesabı nasıl silinir?

Instagram’dan sıkılmış olabilir, mental sağlığınızı kötü etkilediğini düşünebilir, Instagram’da harcadığınız saatlerden yorulabilir ve hesabınızı kalıcı olarak silmek isteyebilirsiniz. Bu işlemi masaüstü üzerinden nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Instagram kalıcı silme işlemi yapmak ve masaüstü üzerinden İnstagram hesabi kapatmak için bilmeniz gereken tüm adımları sizin için en ince ayrıntısına kadar açıkladık. İşte masaüstü ile Instagram kapatma adımları:

1. Masaüstünde bulunan bir web tarayıcısı açın ve Instagram web sayfasına gidin.

2. Instagram kullanıcı adınız ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapın.

3. Çıkan sayfada sol altta bulunan üst üste üç çizgi (Daha Fazla) butonuna tıklayın.

4. Ayarlar seçeneğini seçin.

5. Sol üstte Hesaplar Merkezi bölümünü göreceksiniz. Hesaplar Merkezinde daha fazlasını gör seçeneğine tıklayın.

Instagram güncellemeleri sonrasında hesabınızı yönetmenize, profil bilgileri değiştirmenize, Insta hesap silmenize ve daha fazlasına olanak tanıyan Hesaplar Merkezi bölümüne geçerek instagram hesabı kapatma işlemine başlayabilirsiniz.

6. Solda çıkan menüde Kişisel detaylar sekmesine tıklayın.

7. Hesap sahipliği ve kontrolü seçeneğine tıklayın.

8. Çıkan ekranda Dondurma veya Silme seçeneğine tıklayın.

9. İşleme devam etmek için Instagramda hesap silme işlemi yapmak istediğiniz profili seçin.

10. Karşınıza çıkan instagram hesap sil linkinde yapmak istediğiniz işlemi seçin. (Hesabı Dondur/Hesabı Sil)

Bu iki seçenekte Hesabı dondur işlemini seçerseniz hesabınız siz aktif edene ve tekrar giriş yapana dek dondurulacaktır. Hesabı Sil seçeneği seçerseniz ise Instagram silme işlemi gerçekleştirilecektir. Profil bilgileriniz, fotoğraflarınız, takipçileriz de dahil olmak üzere tüm hesap bilgileriniz kalıcı olarak kaldırılacaktır.

Eğer hedefiniz Instagram hesap silme işlemini kalıcı olarak gerçekleştirmek ise Hesabı Sil seçeneğine tıklayın. Sonrasında ise işleme şu şekilde devam edin:

11. Güvenlik nedeniyle girmeniz gereken hesap şifresini yazın

12. Devam seçeneğine tıklayın.

13. Instagram hesap silme sebebinizi çıkan seçenekler arasından seçin (Yalnızca bir seçenek işaretleyebilirsiniz) ve Devam butonuna basın.

14. Hesap silme seçeneğini onaylayın.

İşte bu kadar! Artık masaüstü ile Instagram nasıl silinir biliyorsunuz. Oldukça kolay olan bu instagram hesabi silme işlemi sonrasında Instagram kullanımına kalıcı olarak son verebilirsiniz. Eğer hesabınızı silmek istediğinizden emin değilseniz yukarıda anlattığımız yöntemi kullanarak hesabınızı geçici olarak da dondurabilirsiniz.

masaustu instagram hesabımı geçici olarak dondur
masaüstü ile instagram hesap kapatma
masaüstü ile instagram hesap kapatma işlemi

Mobil Uygulama ile Instagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Eğer Instagram kullanmak istemiyor ve Instagram hesap silme işlemini mobil cihazınız üzerinden nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Günümüzde Instagram hesabı dondurma ya da instagram hesabı silme işlemleri telefonlardan bile yapılabilir. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız ve Instagram uygulamasının telefonunuzda yüklü olmasıdır.

Mobil cihazlarınız üzerinden Instagram hesabını dondurma işlemi yaparak bir süreliğine uygulama kullanımına ara verebilir ya da instagram hesap kapatma işlemi yaparak hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız sizin için Instagram silme aşamalarını tek tek anlattığımız bu rehber yazıyı inceleyebilirsiniz.

Mobil cihazınızdan Instagram kalıcı hesap silme işlemi yapmak için ilk olarak telefonunuzda Instagram uygulamasının var olduğundan emin olmalısınız. Sonrasında ise sırasıyla şu işlemleri uygulayabilirsiniz:

1. Instagram uygulamasını açın ve sağ altta bulunan profil resminizin gözüktüğü butona tıklayın.

2. Sağ üstte bulunan üst üste üç çizgi sembolüne tıklayın. Buna tıkladığınızda Ayarlar ve hareketler bölümüne girmiş olacaksınız.

3. Hesaplar Merkezi bölümüne tıklayın.

Hesaplar merkezi bölümü Facebook, Instagram gibi hesaplarınız arasındaki bağlantıları kontrol eder, hesap ayarları ve profil bilgisinde değişiklikler yapmanızı sağlar ve hesap dondurma ya da Instagram hesap kapama işlemlerini gerçekleştirmenize olanak tanır.

Hesaplar Merkezi bölümüne geldiğinizde şifre, kişisel detaylar, izinler, reklam tercihleri gibi birçok konuda işlem yapabilirsiniz. Bu bölüme geldikten sonra Instagram hesabı silmek için yapmanız gereken işlemlerin devamı ise aşağıda verilmiştir:

4. Hesaplar Merkezi Bölümü sayfasında ekranı aşağı kaydırın ve Kişisel Detaylar bölümüne tıklayın.

5. Çıkan sayfada en altta bulunan Hesap sahipliği ve kontrolü butonuna tıklayın. (Bu seçenek Instagram verilerinizi yönetme, Instagram hesabını silme veya profili dondurma gibi işlemler yapmanızı sağlayacaktır.)

6. Hesap Sahipliği ve Kontrolü sayfasında çıkan Dondurma veya Silme seçeneğine tıklayın.

7. Çıkan sekmede dondurmak istediğiniz hesabı seçin.

Bu aşamada ise karşınıza iki seçenek çıkacaktır:

  • Hesabı Dondur
  • Hesabı Sil

Instagram’ı kullanmaya ara vermek isteyenler için geçici olarak hesabı dondurma seçeneği sunulur. Bu seçeneğe tıklarsanız Instagram hesabına tekrar giriş yapana kadar profiliniz Instagram’da gizlenir. Instagram kalıcı silme işlemi yapmak isteyenler için ise hesabı silme seçeneği sunulur. Bu seçeneği seçerseniz Instagram hesabınızın yanı sıra profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız, beğenileriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak kaldırılır.

8. Çıkan sayfada Hesabı Dondur ya da Hesabı Sil seçeneklerinden birine tıklayarak Devam seçeneğini seçin. (Eğer işlem yapmaktan emin değilseniz İptal seçeneğine tıklayabilirsiniz)

9. İşlemi tamamlayabilmek için çıkan ekranda Instagram şifrenizi girin ve Devam seçeneğine tıklayın.

10. Instagram hesap silme sebebinizi çıkan seçenekler arasından seçin (Yalnızca bir seçenek işaretleyebilirsiniz) ve Devam butonuna basın.

11. Hesap silme seçeneğini onaylayın.

İşte bu kadar! Artık Instagram kapatma silme – kalıcı hesap kapatma işleminin nasıl yapıldığını biliyorsunuz. Telefondan Instagram hesap silme işlemini tamamladıktan sonra profiliniz, fotoğraflarınız, takipçileriniz de dahil olmak üzere tüm bilgiler silinecektir. İşlemi tamamladıktan sonra dilerseniz uygulamayı da telefonunuzdan silebilirsiniz.

Instagram hesabınızı haftada sadece bir kere kapatabileceğinizi bilmeniz gerekir. Haftada birden fazla hesap dondurma işlemi yapılmasına izin verilmez.

Instagram Hesap Silme İşleminden Önce Bilmeniz Gerekenler

Instagram hesabınızı silmekten yani kalıcı olarak kapatmaktan söz ediyoruz. Bu da demek oluyor ki hesabınız bir daha geri alınamayacak şekilde içerisindeki her şeyle beraber yok olacak.

Instagram hesabınızı komple kaldırmadan önce tavsiyemiz, hesabınızdaki tüm fotoğrafları bilgisayarınıza veya cep telefonunuza indirmeniz. Böylece sizin için çok önemli olan anılarınızı kaybetme olasılığınız olmayacak. Instagram verilerinizi indirmek için Instagram Veri İndirme Aracı linkine tıklayarak adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram hesabınızı silmenizle birlikte hesabınızdaki tüm profil bilgilerinin, fotoğraf ve video paylaşımlarının, takip edilenlerin, mesajların ve beğenilerin kalıcı olarak gideceğini de belirttiğimize göre hesabınızı silme kararını aldıysanız işlemler için bir sonraki adıma geçebiliriz.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Cep telefonunuzdaki herhangi bir tarayıcıyı kullanarak veya bir bilgisayardan Instagram’a giriş yaparak işlemleri başlatabiliriz. Unutmayın bu işlemler telefonunuzdaki uygulamadan gerçekleştirilemiyor. Uygulamadan yalnızca hesap silme linkine yönlendirilirsiniz. Bu sayede işlemi tamamlayabilirsiniz.

Instagram’a web üzerinden giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan kullanıcı adınızı tıklamanız ve profili düzenle butonuna basmanız gerekiyor.

Hesabınızın şifresini unuttuysanız veya herhangi bir sebepten dolayı giriş yapamıyorsanız hesabınızı silmeniz mümkün değildir. Instagram hesabınızın şifresini unuttuysanız veya şifrenizin çalındığını düşünüyorsanız Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? yazımızda sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Daha önce profil düzenleme sayfasında yer alan kalıcı hesap silme bağlantısını bulmak artık çok zor olduğundan Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için bağlantıya tıklayarak bu adrese erişebilirsiniz.

  • Kullanmaya başlamakta zorlandım
  • İkinci bir hesap açtım
  • Bir şeyi kaldırmak istiyorum
  • Çok zamanımı alıyor
  • Takip edecek kişiler bulamıyorum
  • Başka bir şey dolayısı ile hesabımı silmek istiyorum
  • Geçici olarak silmek istemiyorsanız kalıcı olarak hesabınızı pasifize edebilirsiniz. 

Gibi seçeneklerden birini seçerek işleme devam ediyoruz, şifrenizi tekrardan girmeniz isteniyor ve son olarak “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna basıyoruz.

Veri gizliliği olaylarından, artık Instagram kullanmak istememe, sıfırdan farklı bir hesap açma gibi nedenlerden dolayı Instagram Hesap Kaldırma işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların oldukça dikkatli olması gerekiyor. Öyle ki birçok kullanıcı tam olarak Instagram Hesap Silme işlemini nasıl gerçekleştireceklerini bilmiyor. Peki, hesabımızı tam olarak nasıl silebiliriz? Bu konuda en çok merak edilen sorular hangileri? Tüm detaylarla bakalım.

Instagram Hesap Silme Linki İle Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

İlk olarak web sitesi üzerinden, yani bilgisayarlarınızdan hesabınızı nasıl kapatacağınız konusunda bilgiler vereceğiz. Hemen Instagram Hesap Silme işlemleri için adımlara geçelim.

  • İlk işlemimiz Instagram web adresine gitmek ve hesabınıza giriş yapmak.
  • Hesabınıza giriş yapmanızın ardından ise Instagram hesap silme adresine girmeniz gerekiyor.
  • Şimdi hesap silme ekranı karşınıza çıkacak. Hesabı Sil bölümü üzerinden birtakım işlemler yapmanız gerekli. Burada “Hesabını neden siliyorsun?” sorusuna bir yanıt seçmeniz gerekecek.
  • Seçimizi yapıp, işaretledikten sonra aşağı kısımda yeni bir kutu açılacak. Bu kısma şifrenizi tekrar girmeniz istenecek.
  • Son olarak “hesabı sil” sekmesine tıklamanız gerekecek. Şifre ile sizin işlemi onaylayan kişi olduğunuz kanıtlanacak ve hesabınız kapatılacak. Püf noktalar konusunda ilerleyen bölümlerde bilgiler vereceğiz.
instagram hesap silme masaüstü

Hesabınızı silindikten sonra 1 ay boyunca saklanır. 30 gün içerisinde kararınızdan vazgeçip hesabınızı kurtarma şansınız bulunur. Bu süre zarfında Instagram hesabınız görüntülenmez. 30 gün geçtikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinir.

Uygulamayı Kaldırma İşlemleri

Hesap silme işleminden sonra uygulamayı telefonunuzdan kaldırmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapacaklarınız aşağıda.

iOS için

iOS telefonlarda Instagram uygulamasını kaldırma adımları:

  • Ana menü üzerinden Instagram uygulamasını bulun. Uygulamanın üstüne basılı tutun ve çarpı işareti çıkana kadar bekleyin.
  • Bu çarpı işaretine bastığınızda bir uyarı gelecek. Uyarıyı da onaylamanız yeterli olacak.

Android İçin

Android telefonlarda Instagram uygulamasını kaldırma adımları:

  • Android üzerinden ayarlar kısmına girin.
  • Uygulamalar ya da uygulama yönetici kısmına girin.
  • Instagram’ı bulun.
  • Sonrasında “kaldır” sekmesine basın.

Bilgilerim Ne Zaman Silinir?

Instagram hesabınızı bu şekilde kalıcı olarak kapattığınız zaman 1-2 hafta içerisinde bilgileriniz tamamen siliniyor. En azından Instagram’ın söylediği bu.

Resimler Yedekleniyor Mu?

Resimler yedeklenmiyor. Hesabınızla beraber görsellerinizde siliniyor. Fakat son veri gizliliği skandalını da düşünecek olursak, bilgileriniz Instagram’da kayıtlı olarak tutuluyor dememiz yanlış olmayacaktır.

Aynı Kullanıcı Adını Alabilir Miyim?

Hesabınızı tamamen silmenizin ardından Instagram güvenlik açısından aynı kullanıcı adının bir daha alınmasını engelliyor.

Instagram Beğeni Silme Nasıl Yapılır?

Instagram’da fotoğrafınızı ya da videonuzu beğenen kişinin beğenisini kaldırmak istiyorsunuz, fakat tamamen engellenmesini de istemiyorsanız, bunun içinde bir yöntemimiz bulunmakta. Öncelikle bu kişiyi engelleyin ve ardında da engeli kaldırın. Bu işlemden sonra bu kişinin tüm beğenileri ortadan kalkacak ve gönderilerinizi görmeye de devam edecektir.

Instagram Kullanıcı Engelleme

Instagram’da beğeni silerken uyguladığımız kullanıcı engelleme işlemine de kısaca değinelim. Bir kişiyi engellemek için öncelikle kişinin profiline girmeli ve sağ üst köşede bulunan seçeneklere tıklamalısınız. Burada açılan seçeneklerden “Kişiyi Engelle” yi seçtiğinizde işlem tamamlanmış olacak ve bu kişi bir daha size ulaşamayacaktır. Kişinin engelini kaldırmak içinde “Engellediğim Kişiler” bölümüne gidebilir ve engeli kaldırabilirsiniz.

Instagram beğeni silme nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Unutmayın hesabınız bu işlemin ardından tamamen yok olacak ve tekrar geri alınamayacak. Hesabınızı kalıcı olarak silmek yerine geçici olarak dondurma istiyorsanız Instagram Hesap Dondurma bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Hesap Silme işlemi ile alakalı olarak Instagram Hesap Yedekleme yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Instatakipçi Instagram takipçi satın al hizmeti ile Instagram hesabınızı kapatmak yerine büyütmek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesabınız geçici kapatma yaptığınız takdirde kapanma gibi bir durum yaşanmaz. Hesabınızı kalıcı olarak silmediğiniz sürece hesabınız kapanmaz.

Dondurduğunuz hesaba giriş bilgilerinizi girdiğiniz takdirde hesabınız anında aktif olmaktadır. Giriş probleminizin hesap dondurma ile bir ilgisi yoktur.

Instagram doğrulama kodunuz kayıtlı mail adresiniz ya da ekli ise telefon numaranıza gönderilmektedir. Doğrulama kodunuz gelmediği takdirde kodu tekrar yollamak ya da mailinize kodu tekrar isteyerek sonuca ulaşabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesap Silme ve Kapatma Nasıl Yapılır? (2024 Kapsamlı Anlatım) Hakkında 22 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

22 yorum

  1. meb oyun
    meb oyun

    çok faydalı okumanızı tavsiye ederim

  2. Osman9117
    Osman9117

    Bu hesabın şifresini bana vere bilirmisiniz

  3. Cennet Keskin
    Cennet Keskin

    Ben daha önce ilk aldığım hesabı değiştirdim. Benim bildiğim otomatik olarak değişim yapıp eskisini siliyor. Instagram hesap silme için telefon numarasının değişmesi yeterli oluyor mu?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      hesabınızı geçici olarak kapatıp bir daha giriş yapmazsanız 30 gün içinde silinir

  4. Özcan
    Özcan

    Instagram servisleri hakkında bilgi verir misin?

  5. Hamit
    Hamit

    Instagram hesap silmek ne kadar doğru olur tartışılır

  6. Özcan
    Özcan

    Artık kullanmak istemiyorum

  7. Adem
    Adem

    Merhaba, faydalı içerikleriniz her konuda destek oluyor bana çok teşekkür ederim

  8. ahmetazmn_
    ahmetazmn_

    güzel

  9. ahmet
    ahmet

    teşekkürler

  10. veysel.akbas.752
    veysel.akbas.752

    Kulanmak istemiyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba,
      https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/accounts/remove/request/permanent/ buradan kalıcı olarak sileilirsiniz.

  11. Könül
    Könül

    Salam.. benim instagram hesabım 2ay olar bağlanıb nedenin bilmiyorum… emailim dr bilmiyorum . Numaraanda acmadım..Ben hesabımı geri qaytarmaq isdiyorum lakin olmuyo..Bana yardim ede bilirmisiniz.?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezi ile iletişime geçtiniz mi acaba?

  12. Erol Üzeyiroğlu
    Erol Üzeyiroğlu

    çok güzel teşekkürler

  13. Servet yazıcı
    Servet yazıcı

    Instagram Hesap Silme isimli yazınızı oldukça faydalı buldum. Teşekkürler..

  14. hamit yunus terli
    hamit yunus terli

    Dondurduğum Instagram hesabım silinir mi?

  15. Kenan yerden
    Kenan yerden

    Instagram Hesabıma giriş yapamıyorum?

  16. ymf
    ymf

    güzel sağolun

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Biz teşekkür ederiz..

  17. ymf
    ymf

    güzel bence teşekkürler

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Biz teşekkür ederiz..