İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Web’de Mesaj Nasıl Atılır?

Instagram web’de mesaj nasıl atılır veya başka bir deyişle instagram dm nasıl atılır sorularının cevaplarını bu yazımızda sizlere vereceğiz. Instagram yayınladığı son güncelleme ile birlikte kullanıcıların web tarayıcıları üzerinden Direct Message (DM) yani kullanıcılar arası mesajlaşma deneyimine erişebilmesine olanak sağlamıştır. Bu sayede Instagram kullanıcıları, Instagram Web üzerinden giriş yaparak hem mevcut mesajlara erişim sağlayabilmekte hem de yeni instagram mesaj gönderebilmektedir. Instagram kullanım alanını genişletmeye yönelik bu adımla, kullanıcılar adına büyük fayda sağlanmış oldu.

Instagram Web DM Girişi ve Mesaj Gönderme

Instagram üzerinden kullanıcılar PC ya da web tarayıcılar üzerinden de artık instagram direct mesaj gönderip alabilmektedir. Bazı insanlar Instagram’ı web üzerinden hiç kullanıp sadece akıllı telefonlarından giriş yaparlar. Bazı bilgisayar kullanıcıları uygulamayı web’den kullanmayı daha kullanışlı buluyor. Böylelikle “instagram pc den dm atma” soruları ortaya çıkıyor. Bilgisayardan mesaj gönderme programsız gerçekleşen bir özellik. Yani uygulamayı indirmenize gerek kalmadan tarayıcıdan açmanız yeterli. Bunun için instagram web adresine girerek, kullanıcı adı ve şifreniz ile kendi hesabınızı açmanız gerekmektedir. Sağ üst kısımda yer alan simgelerden, kağıttan uçak görseli olan simgeye tıklayarak doğrudan mesajlarınıza ulaşabileceksiniz. İsterseniz eski mesajlarınıza erişim sağlayabilirsiniz, isterseniz de yeni instagram mesaj gönderip alabilirsiniz.

NOT: Güncellemenin ardından sıkça sorulan sorulardan bir tanesi olan Instagram hikaye görüntüleme sırası ile ilgili bilgilere da erişim sağlayarak, hikaye gönderim ve alımları da web üzerinden sağlayabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram DM Gönderme Adımları

  • Instagram üzerinden DM göndermek için öncelikli olarak Instagram web üzerinden hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
Instagram web girişi yapınız
  • Giriş yapmanızın ardından ana sayfanız içerisinde sağ üst köşede ev simgesi ve + işaretinin ortasında yer alan konuşma baloncuğu simgesine tıklamalısınız.
mesaj kutusuna tıklayınız
  • Sonrasında açılan sayfa içerisinde geçmiş mesajlarınızı görebilirsiniz.
  • Yeni mesaj göndermek için ise sol kısımdaki kullanıcı adınızın yanındaki kalem ve kağıt simgesine tıklamalısınız. Ek olarak sağ kısımda “Mesaj Gönder” butonunu görebilirsiniz.
web üzerinden mesaj gönderiniz
  • Daha sonra mesaj göndermek istediğiniz kişinin Instagram nickini yazarak seçin. Birden fazla isim seçebilirsiniz.
  • Ardından mesajınızı oluşturun ve klavyede yer alan Enter’a basın. Böylece instagram mesajlaşma amacınıza ulaşmış olacaksınız.

Instagram Uygulamasını Bilgisayara Nasıl İndirebilirim?

Instagram uygulaması Windows cihazlar içerisinde bulunan Microsoft Store içerisinde bulunmaktadır. Apple cihazları için ise bilgisayar sürümlerinde maalesef Instagram’ın official bir uygulaması bulunmamaktadır. Ancak alternatif olarak sanal bir sunucu oluşturarak hard diskinize bu sunucuya da Android kurarak, bir tablet ya da telefon sunucusu gibi giriş yapmış olacak ve Google Play üzerinden Instagram’ı indirebileceksiniz. Genelde Pubg Mobile oynamak için kullanılan bu yapı, sosyal medyayı bilgisayarda da aynı verimle kullanmak amacı ile tercih etmektedir. İndirdikten sonra kolayca bilgisayarda instagramdan mesajlaşma aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Web’de Mesaj Kullanmanın Avantajları

Instagram günümüz itibariyle en çok kullanılan sosyal platform konumundadır. Hal böyle olunca uygulama geliştiricileri Instagram’ı iyileştirmek ve kullanılabilirliğini arttırmak adına daha fazla atılımda bulunmaya başlamıştır. Aslında Instagram Web’de mesaj atma bu gelişmelerden biridir. Bu güncellemenin kullanıcıya direkt olarak getirdiği avantajlar sayısızdır.

  • Instagram kitlenize masaüstü üzerinden doğrudan DM’leri görür ve size gelen DM’leri cevaplandırırsınız.
  • Uygulama üzerinden kitlelere ulaşılabilirlik opsiyonlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Instagram mobil uygulamasını kullanamadığınız zamanlarda web üzerinden etkileşimlerinizi sürdürebilirsiniz bu sayede kitlenizle iletişiminizi sekteye uğratmamış olursunuz. Ayrıca instagramda mesaj kutunuzu kontrol etmeye devam etmiş olursunuz.
  • Web üzerinden daha rahat ve pratik bir Instagram deneyimi yaşamış olursunuz.
  • Instagram Web’te mesaj gönderme mobil uygulamasından farksız olarak kullanımı çok daha kolaydır. Ortalamanın altında bilgisayar kullanım bilgisine sahip bir insan dahi kolayca Instagram üzerinden mesajlaşır.

Instagram mesaj gitmiyor sorununun çözümünü öğrenmek için ilgili içeriğimize göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu soruya Instagram geliştiricilerinin son güncelleme ile ön plana çıkardığı özellik sayesinde, Instagram kullanıcıları web üzerinden takipçilerine mesaj atabilmektedir diyebiliriz.

Web’te mesaj göndermek mobil uygulamasındaki adımlar ile birebir aynıdır. Hesaba giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan uçak simgesine tıklayarak dilediğiniz kişiye ilk olarak mesaj atabilirsiniz ya da mevcut sohbetinizi devam ettirebilirsiniz.

Instagram web uygulamasını Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarınıza Microsoft Store üzerinden erişim sağlayıp indirebilirsiniz. Fakat Apple işletim sistemine sahip bilgisayarlar için Instagram’ın web uygulaması bulunmamaktadır.

Uygulamayı açtığınızda sağ üst köşede yer alan ikona tıklayın. Mesaj istekleri ve gelen mesajları buradan görebilir ve cevaplandırabilirsiniz.

Uygulamanın ana sayfasına verilen isimdir. Bu ekranda ilginizin olduğu içeriklerle karşılaşır ve etkileşimde bulunursunuz.

Direct message, Instagram uygulaması üzerinden bir diğer kullanıcıya mesaj göndermenize yarayan bir platformdur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Web’de Mesaj Nasıl Atılır? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. Sukran Ekin
    Sukran Ekin

    Instagram web de mesaj özelliği anlatımınız için çok teşekkürler. Gayet anlaşılır ve bilgi verici