İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok kullanıcılarına sağladığı hesap gizleme ayarlarıyla, hesap paylaşımlarını herkese açık ya da belirli kişilerin izleyeceği şekilde düzenlemenizi ayrıca TikTok takipçilerinizden gizlemenizi sağlıyor. Tercih edeceğiniz paylaşım yöntemine uygun olarak profil içerisinde yer alan “Ayarlar” sekmesi üzerinden düzenlemelerinizi tamamlayabilirsiniz.

TikTok Hesap Gizlilik Ayarları

Hesap kilitlemek için ve hesap gizleme ayarları için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

  • Hesabınıza kullanıcı girişi yapın.
  • Kullanıcı girişinden sonra profilinize tıklayın.
  • Ardından Ayarlar ve Gizlilik sekmesine ulaşın.
  • Alt kısımda yer alan “Özel Hesap” butonunu aktive ederek TikTok hesap gizleme işlemini gerçekleştirmiş olur, başka kullanıcıların siz izin vermeden profilinizi görüntülemesini engellersiniz.
  • Ayrıca alt taraftaki yer alan seçenekler üzerinden de gizlilik ayarlarınızı ayarlayıp kontrolünü sağlayabilirsiniz.
tiktok hesap gizlilik ayarları

TikTok Hesap ve TikTok Videoları Gizleme

TikTok hesap kitleme ayarları, yukarıda da belirtilen adımlarda da yer aldığı üzere, Ayarlar kısmından Hesap Kilitleme seçenekleri arasından Özel Hesap butonunu aktif etmeniz ile çalışacaktır. Böylece özel hesap uygulamasıyla birlikte sadece sizi takip eden kullanıcılar videolarınıza ve içeriklerinize ulaşabilecektir. Ayrıca yukarıda da yer alan son adımda bulunan opsiyonlara uygun olarak diğer kullanıcılar sizinle iletişime geçer ya da etkileşim sağlayacaktır.

TikTok Video Gizleme Yapılışı

TikTok uygulaması üzerinden istediğiniz video içeriklerini küçük bir hamle ile takipçilerinizden gizleyebilirsiniz. Hesabınızda paylaşacağınız yeni videolar ve mevcut videolarınız için bu ayarı kullanabilirsiniz. Yayınlanmaya yetecek nitelikte olmadığını düşündüğünüz ve üzerinde rötuşlar yapacağınız içeriklerinizi ya da eskiden paylaştığınız fakat silmeyeceğiniz içeriklerinizi birkaç ayarlama ile takipçilerinizden kolay bir şekilde gizlersiniz. TikTok içerisinde video gizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Yeni Paylaşacağınız TikTok Videosunu Gizlemek

  • TikTok videonuzu hesabınıza yükledikten sonra Gönderme kısmında yer alan “Bu videoyu görüntüleyecek kişiler” seçeneğine tıklayın.
  • Bu ayarlar sayesinde Arkadaşlar ya da Özel seçeneğinden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Sadece Arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız Arkadaşlar’ı, ayrıca videoyu yalnızca siz görmek istiyorsanız Özel’i seçin.
tiktok video gizlilik ayarları

Eskiden Paylaşılan TikTok Videosunu Gizlemek

  • Erişim standartını değiştirmek istediğiniz paylaşımı açın.
  • Daha sonra Sağ altta yer alan üç nokta simgesine dokunun.
  • Menüdeki Gizlilik Ayarları’nı seçiniz.
  • Ardından “Bu videoyu kimler görüntüleyebilir” seçeneğine tıklayın.
  • Tercihinize uygun olarak Arkadaşlar ya da Özel’i seçin.

TikTok hesap gizleme konulu yazımızda TikTok hesap kitleme ayarlarından ve TikTok video kilitleme yöntemlerinden bahsettik. TikTok uygulamasıyla ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız, benzer yazılarımızı TikTok Destek bölümünden takip edebilirsiniz. Ayrıca TikTok’ta dilediğiniz sayıda takipçiye ulaşmak için TikTok takipçi satın al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesap kitleme, hesabınızı istediğiniz doğrultusunda kullanıcılara açmanızı kapsayan bir özelliktir.

Ayarlar ya da Gizlilik Ayarlar’ı üzerinden Diğerlerinin Beni Bulmasına İzin Ver seçeneğini tercih edebilirsiniz. Özel Hesap butonunu aktif edebilirsiniz.

Videonuzu yayınlarken ya da eski videonus üzerinden “Bu videoyu kimler görüntüleyebilir.” seçeneğinden Özel ya da Arkadaşlar seçeneğini tercih edebilirsiniz.

İçeriklerinizin daha fazla izlenmesini istiyorsanız düzenli içerik paylaşımı yapmalısınız ve içeriklerinizi etkleşim oranlarının yüksek olduğu saatlerde paylaşmalısınız.

“Sizin içine” çıkmak istiyorsanız içeriklerinizin kısa süre içerisinde yüksek etkileşim alması gerekiyor. Bu yüzden içeriklerinizin verdiği mesajın anlaşılır olması gerekir. Ne kadar anlaşılır olursanız o kadar hızlı etkileşim alırsınız.

TikTok’dan para kazanabilmek için belirli bir video içerik tasarımınız ve imajınız olmalı bununla birlikte bu imaj doğrultusunda yaratıcı içerikler yaratıp doğru zamanlarda paylaşırsanız TikTok dan rahatlıkla para kazanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. metin avci
    metin avci

    TikTok hesap gizleme nasıl yapılır makalenizi çok faydalı buldum. Bu tarz yazılarınızın devamının gelmesi dileğiyle..

  2. Sukran Ekin
    Sukran Ekin

    TikTok da hesap gizleme işlemlerini yapabilmek için birçok kaynak araştırdım. Fakat makaleniz kadar iyi bir kaynak görmedim. Çok teşekkürler.