İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Yorum Kapatma ve Açma

YouTube videolardaki yorum kısmını açma ve kapatma işlemlerini, YouTube hesabınız içerisinde yer alan ‘Kanalınız’ bölümünden gerçekleşmektedir. Bu alan içerisinden tıklayarak ‘Videoları Yönet’ sekmesine gelmelisiniz. Bu panel içerisinde videonuz ile ilgili çeşitli ayrıntıları düzenleyebilirsiniz. Ayrıca yorum yapmayı kapatmak ya da kısıtlı hale getirmek için gereken düzenlemeleri de yapabilirsiniz.

YouTube üzerinde spam gibi istemediğiniz yorumlara karşı siz de içeriğinizi yorumlara kapatabilirsiniz. Başka bir deyişle kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca YouTube yorumlarınızı zahmetsiz bir şekilde arttırmak isterseniz YouTube Yorum Satın Al hizmetimizden yararlanabilirsiniz

YouTube Videolardaki Yorum Kısmını Kapatma

Videolardaki yorum kısmını kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  1. Hesabınıza giriş yapın.
  2. Profiliniz üzerinden “Kanalınız” sekmesine tıklayın.
  3. Burada yer alan “Videoları Yönet” sekmesine ulaşın.
  4. Yorumlarını kapatmak ya da açmak istediğiniz videoya mouse ile gelin ve ayrıntılar (kalem şeklinde sembolü var) tıklayın.
  5. Açılan sayfada üst tarafta iki sekmeyi görebilirsiniz. Bu sekmelerden biri “Temel” diğeri de “Diğer Seçenekler” olarak göreceksiniz. Diğer Seçenekler’e tıklamalısınız.
  6. Sayfadan aşağıya indiğinizde “Yorumlar ve Puanlar” sekmesine ulaşacaksınız.
  7. Yorumların görünürlüğü kısmına tıklayarak alternatif olarak bu seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Tüm Yorumlara İzin Ver, Uygunsuz Yorumları İncelemek Üzerine Beklet, Tüm Yorumları İncelemek Üzere Beklet ve Yorumları Devre Dışı Bırak seçeneklerinden birini işaretlemek mümkün.
  8. Yorumları devre dışı bırak seçeceği ile yorumları kapatabilirsiniz.
  9. Tüm yorumlara izin ver seçeceği ile yorumları tamamen kullanıcılara açabilirsiniz.
  10. Alternatif işleyişler için ise diğer seçenekleri işaretleyebilirsiniz.

YouTube videolarını yoruma kapama seçeneği yaygın olarak tercih edilmiyor. Fakat uygunsuz yorumları doğrudan devre dışı bırak opsiyonu ile spam yorumları engelleyebilirsiniz. Buna ek olarak küfür ya da hakaret içeren yorumları da yine YouTube üzerinden siz de kapatabilirsiniz.

youtube yorum kapatma
youtube youm engelleme

YouTube Videolarını Yoruma Açma

YouTube videolarını yoruma açma ya da kapama işlemi için yukarıdaki adımlar kısmından ilk 7 adımı aynı şekilde izlemeniz gerekmektedir. 7. adımda ise “Tüm Yorumlara İzin Ver” seçeceğine tıklayarak yorumların tamamını videonuz için aktif hale getirebilirsiniz. Beğenmediğiniz yorumları ister video sayfasının içerisinden, isterseniz de YouTube panelinden dilediğinizce silebilmeniz mümkündür. Bugün siz de videolarınızı dilediğiniz gibi düzenlemek için gereken düzenlemeleri YouTube Studio içerisinden yapabilirsiniz.

YouTube Videolarında Spam Yorumlar

YouTube videolarında maalesef son zamanlarda spam yorumlar oldukça artmıştır. Bunun hem kanala zararı vardır aynı zamanda izleyiciler üzerinde de olumsuz etkileri bulunmaktadır. Tercih ettiğiniz hedef kitle dışı gelen ziyaretçiler, videolarınıza spam yorumlar bırakarak hem izleyiciyi yanlış yönde etkiler hem de kanal güvenilirliğine zarar verir. Bunun da, YouTube Abone sayınıza etkisi oldukça yüksektir.

Bunun önüne geçmek için yukarıda yer alan 7. adımda “Uygunsuz Olabilecek Yorumları Devre Dışı Bırak” opsiyonuna tıklayabilirsiniz böylece YouTube videoları içerisinde oluşabilecek olumsuz etkileri kapatabilirsiniz. YouTube içerisinde videolarınıza yapılan yorumları doğrudan siz değerlendirmek isteyebilirsiniz bundan dolayı da yine 7. adımda yer alan “Tüm Yorumları İncelemek Üzerine Beklet” opsiyonuna tıklayarak, videonuz ile ilgili yorum kısmını tamamen kendiniz düzeltebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Youtube Shorts Beğeni sayınızı artırmak istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atın!

Bu yazımızı beğendiyseniz Youtube Kanal Doğrulama Nedir? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Sık Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yorum açma ya da kapama işlemlerini hesabınız içerisinde yer alan Kanalınız bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.

Profiliniz üzerinden Kanalınız >Videoları Yönet> İlgili videoya gelin> Diğer Seçenekler> Yorumlar ve Puanlar> Tüm Yorumlara İzin Ver, Uygunsuz Olabilecek Yorumları İncelemek Üzerine Beklet, Tüm Yorumları İncelemek Üzere Beklet ve Yorumları Devre Dışı Bırak seçeneklerinden birini tercih ediniz.

Kanalınız üzerinden inceleme yapmayı düşündüğünüz videoyu açın. Diğer Seçenekler> Yorumlar ve Puanlar> Tüm Yorumları İncelemek Üzere Beklet seçeneklerini tercih ederek video yorumlarını kontrol edebilirsiniz.

Yorum algoritması YouTube uygulamasında en önemli unsurlardan birisidir. Ne kadar çok yorum alırsanız YouTube önerilenlerde çıkma oranınızı o kadar arttırabilirsiniz.

Yorumlar üzerinden direkt olarak para kazanamazsınız. Fakat yorum yapıldıkça video izlenme oranınız arttığı için izlenme ve reklamdan dolaylı yoldan para kazanabilirsiniz.

Evet, YouTube da kötü yorumları filtreleyip engelleyebildiğiniz seçenekler mevcuttur. Yorum ayarlarından kötü olabilecek yorumları sizin için ayıran ve engelleyen bir sistem var.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Yorum Kapatma ve Açma Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Resat Ozcelik
    Resat Ozcelik

    Youtube yorum kapatma ayarları yazınızı okudum. Çok teşekkürler çok faydalı oldu. Saçma sapan yorumlara dayanamıyordum. Beni kötüleyen yorumlara artık hesabım kapalı

  2. Fikir Karaca
    Fikir Karaca

    YouTube kısmında ki yorum kısmını açmıştım tekrar kapatmak istiyorum.

  3. Fikir Karaca
    Fikir Karaca

    YouTube için bu tarz yazılarınızın devamını bekliyorum. Çok faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler..