İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Karanlık Mod Nasıl Aktif Edilir?

Facebook yaptığı kullanıcı arayüzü iyileştirme çalışmaları ile birlikte karanlık mod seçeceğini aktif etti. Daha önce Apple başta olmak üzere birçok teknoloji devinin uyguladığı karanlık mod; hem enerji tasarrufu sağlarken, hem de kullanıcıların göz sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Uygulama, web tarayıcısı ve Messenger üzerinde aktif edilebilen bu özellik, opsiyonel olması ve kullanıcıların da olumlu geri dönüşleri ile fazlasıyla tercih edilebiliyor. Facebook dışında Twitter ve Instagram gibi çeşitli uygulamalar da bu alanda iyileştirmelerde bulunarak kullanıcılarına daha iyi hizmet etmeyi sağlamış durumda. Facebook karanlık modu nasıl kullanabileceğiniz ile ilgili bilgileri yazımızın ilerleyen başlıklarında sizlere aktaracağız.

Facebook Karanlık Modu Nedir?

Facebook uygulaması içerisinde kullanıcılarına sunduğu karanlık mod, mobil ve masaüstü uygulamalarında şu an aktif olarak kullanılabiliyor. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar enerji tasarrufu ve göz yorulmasına karşı önlem alabiliyorlar. Bu özelliği Haziran ayında yaptığı güncelleme ile birlikte Web Tarayıcıları için de aktif hale getirmeyi başarmıştır. Facebook karanlık modu aktif etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

facebook karanlık mod nasıl yapılır

Facebook Android Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

Öncelikle Facebook Android uygulaması içerisinde Android modu aktif etmek için, öncelikli olarak uygulamanın güncel olduğundan emin olmalısınız. Bunun için Google Play Store üzerinden güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. Güncelleme işlemlerinin tamamlamanızın ardından;

  • Sağ üstte yer alan Menü seçeneğine tıklayın.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesine tıklayın. Bazı sürümlerde doğrudan “Görüntü Tercihleri” olarak gözükmektedir.
  • Burada yer alan Görüntü Tercihleri sekmesi içerisinden Karanlık Modu Açık ya da Kapalı konuma getirebilirsiniz.
facebook karanlık mod ios nasıl yapılır

Facebook iOS Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

Facebook Apple ekosisteminde olan cihazlarda karanlık modu aktif etmek için, önceki sürümde yer aldığı gibi Apple Store üzerinden güncellemeleri kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için Apple Store içerisinden Facebook’u aratarak güncelleme durumlarını kontrol edebilirsiniz. Karanlık modu aktif etmek için:

  • Sağ üstte yer alan Menü seçeneğine tıklayın.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesine tıklayın. Bazı sürümlerde doğrudan “Görüntü Tercihleri” olarak gözükmektedir.
  • Burada yer alan Görüntü Tercihleri sekmesi içerisinden Karanlık Modu Açık ya da Kapalı konuma getirebilirsiniz.

Facebook Masaüstü Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

Daha önce Messenger, Instagram ve Facebook uygulamalarına gelen karanlık mod güncellemesi, Haziran ayı itibariyle masaüstünden giriş yapan kullanıcılara da gelmiştir. Böylece masaüstü cihazlarından giriş yapan kullanıcılar karanlık modu açık ya da kaplı şekilde kullanabilmektedir. Karanlık modu masaüstünde kullanmak için;

  • Facebook hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst tarafta yer alan seçenekler sekmesine tıklayın.
  • Burada yer alan “Görüntü Tercihleri” sekmesine tıklayın.
  • Karanlık Modu Açık ya da Kapalı olarak belirleyerek seçeceğinizi kaydedebilirsiniz.

Seçimlerinize uygun olarak siz de Facebook Karanlık Modu istediğiniz cihaz içerisinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Cihazınızın şarj durumunu doğrudan etkileyen bu özellik ile birlikte, gözünüzü daha az yorarak, göz yorgunluğunuzu azaltacaktır. Ayrıca Facebook canlı yayın nasıl yapılır hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar diğer yazımızda!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Uygulamaları karanlık modda kullanmayı seviyorsanız Twitter Gece Modu ve Whatsapp Karanlık Mod yazılarımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Karanlık mod; enerji tasarrufu sağlayabileceğiniz, göz sağlığınızı olumlu etkileyecek kullanıcı dostu arayüzüne sahip bir seçenektir.

Karanlık modu aktif etmek için; sağ üstte yer alan menü seçeneğine tıklayınız. Ayarlar ve Gizlilik (Görüntü Tercihleri) kısmından Karanlık Modu açık konuma getirebilirsiniz.

Facebook karanlık modu bilgisayardan açabilmek için, sağ üstte yer alan Seçenekler sekmesine tıklayınız. Ardından karanlık modu açık olacak şekilde tercih ederek, aktif edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Karanlık Mod Nasıl Aktif Edilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 21 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. sarper
    sarper

    Facebook karanlık mod nasıl aktif edilir adlı yazınızı okudum. Çok beğendim teşekkürler..

  2. Yelda kesici
    Yelda kesici

    Facebook karanlık modu açtım ama geri kapatamıyorum. Nasıl kapatabilirim?