İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Spam Nasıl Kaldırılır?

Twitter (X); yazı tabanlı bir sosyal medya platformu olarak, genellikle haber ve sosyal dayanışma için tercih edilen bir içerik alanına evrilmeyi başardı. Türkiye, aktif olarak Twitter kullanan 11.8 milyon kullanıcısı ile dünyanın en çok Twitter kullanan ülkeler sıralamasında 6. sırada. Avrupa’da ise 2. sırada yer almaktadır. Ülkemizde siyasetçilerden fenomenlere, çeşitli meslek erbaplarından alanında uzman bilim insanlarına kadar geniş bir kesim, düşüncelerini Twitter üzerinden paylaşmaktadır. Bu durum da çeşitli ideolojiler ve çıkar grupları için manipülasyonlara başvurmak için fırsat yaratmaktadır. Peki, bunun sonucunda ortaya çıkan “Twitter spam” nasıl kaldırırsınız?

Twitter Spam Nedir?

Spam; çeşitli dijital platformlar aracılığıyla yığın mesaj ya da yanıltıcı bilgi oluşturma eylemlerine verilen isimdir. Kullanıcıları yanlış yönlendirerek, çeşitli konularda yanıltıcı bilgi yayılmasına sebep olmaktadır. Twitter Türkiye, 2012 yılına kadar spam içeriklerde bir eylemde bulunmasa da 12 Haziran 2021’de yapılan güncellemedeki duyuruda; Türkiye’de yer alan 7 bin 340 hesabı “sahte veya ele geçirilmiş” olarak nitelendirerek kapattı.

Spam hesapların varlığı birçok açıdan tehlike yaratmaktadır. Twitter çok sayıda kullanıcının bir hesabı ya da Twit’i şikayet ettiği taktirde, o hesabı spam olarak ön nitelendirmeye alarak belirli bir süre zarfında hesabın erişimini kısıtlayabilmektedir.

Twitter (X) içerisinde spam yediğiniz taktirde, belirli eylemleri yapmanız engellenmektedir. Hesabınıza spam uygularsa;

  • Gönderi atamazsınız.
  • Medya paylaşamazsınız.
  • Başkalarının gönderilerini RT ya da Fav’layamazsınız.

Ancak oluşan bu durum saldırı ya da başka bir sebepten ötürü oluşmuşsa, Twitter moderatörleri uygulamanın ardından hesabınızı tekrar aktif hale getirmektedir.

twitter spam kaldırma

Spam Nasıl Kaldırılır?

Twitter spam içerikleri engellemek konusunda yaptığı mücadele sonucunda, bazı hesaplara kısıtlama getirebilmektedir. Bu noktada aşağıdaki adımları izleyerek kaldırma işlemlerini yapabilirsiniz.

  • Bütün uygulama ve masaüstü cihazlardan çıkış yapın.
  • Tarayıcınız üzerinden “Gizli Sekme” açarak, giriş yapın ve şifrenizi değiştirin.
  • Değiştirdiğiniz hesabınız ile birlikte tekrar giriş yapın.
  • Ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Uygulamanın eşgüdümlü çalıştığı platformları ve 3. parti uyguları kaldırın. Spam riski kaldırıldıktan sonra tekrar bağlantı kurabilirsiniz.
  • Mesaj attığınızda size yanıt verecek en az 5 kullanıcıya mesaj gönderin ve yanıt alın.
  • Takip ettiğiniz birkaç kullanıcıyı takipten çıkın ve yeni kullanıcıları takibe alın.
  • Mümkün olduğunca içeriklerinize tanıdıklarınız tarafından RT ve Fav atılmasını rica edin.

Bu aşamaları tamamlamanızın ardından spam olmadığınızı moderatörler fark edecek ve işlem geri alınacaktır. Ayrıca hesabınızın yanlışlıkla kısıtlandığı olduğunu düşünüyorsanız https://help.twitter.com/forms/general?subtopic=suspended bağlantı linki üzerinden moderatörler ile iletişime geçebilir ve durumunuzu aktarabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Hesabınızda yaşadığınız sorun spam değilse diğer çözümler için Twitter Hesap Kurtarma yazımıza bir göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Spam; çeşitli dijital platformlar aracılığıyla yığın mesaj ya da yanıltıcı bilgi oluşturma eylemlerine verilen isimdir.

Twitter spamını kaldırmak için, tarayıcınızda Gizli Sekme üzerinden giriş yapın ve şifrenizi değiştirin. Ayarlar kısmına giriş yapın ve uygulama ile eşgüdümlü çalışan 3.parti yazılımları kaldırın. Spam riski kaldırıldıktan sonra tekrar bağlantı kurabilirsiniz.

Hesabınıza spam uygulandığında; gönderi paylaşamaz ve diğer kullanıcılarla etkileşim kuramazsınız. 

Kilitlenme durumu bir saat kadar geçerli olur ve sonra kendiliğinden ortadan kalkar.

Görüşünden hoşlanmadığınız kişiyi spam olarak bildiriyorsunuz. Genellikle hoş karşılanmayan ve argo içeren görüşler spam yer.

Twittter üzerinde attığınız Tweet’lerin takipçileriniz haricindeki kullanıcılar tarafından görülmesini istemiyorsanız, yapmanız gereken çok basit bir ayar ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızın kilitli olduğu süreçte hesabınızın yanında kilt işareti bulunur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Spam Nasıl Kaldırılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. ismet çetrek
    ismet çetrek

    Twitter hesabıma spam uygulanırsa ne olur?

  2. sera çömlek
    sera çömlek

    Twitter spam nasıl kaldırılır yazınızı okudum ve çok faydalı buldum. Teşekkürler..