İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları Nelerdir?

Instagramda artan rekabetle birlikte daha iyi fotoğraflar paylaşmak isteyen insanlar, farklı arayışlara girince de Instagram fotoğraf düzenleme uygulamaları devreye girdi. Snapseed, Google tarafından geliştirilen güçlü ve kullanıcı dostu bir fotoğraf düzenleyicisidir, seçici ve fırça düzenleme araçlarıyla öne çıkar. A Color Story, çeşitli ücretsiz filtre ve araçlar sunarken, VSCO, kendine ait bir fotoğraf paylaşım platformu ve geniş filtre seçenekleriyle dikkat çeker. Adobe Photoshop Express, dışa aktarma boyutunu ayarlama esnekliği sunar ve geniş bir araç yelpazesi içerir. Adobe Lightroom, detaylı instagram foto düzenleme ve ortak kütüphane özellikleriyle popülerdir. Pixlr, eğlenceli filtreler ve kolaj araçları sunar. FaceTune, selfie’ler için özel araçlara sahipken, Venngage, çoklu fotoğraflardan kolaj yapmayı sağlar. Bu ücretsiz fotoğraf düzenleyicileri, Instagram’da paylaşmak istediğiniz görselleri düzenlemek için ideal seçenekler sunar.

Ücretsiz Kullanabileceğiniz 8 Farklı Fotoğraf Düzenleyicisi Nelerdir?

Snapseed

Ücretsiz instagram post düzenleme araçları arasında Google tarafından geliştirilen Snapseed güçlü ve kullanıcı dostu bir uygulamadır. Android ve iOS uyumlu olan Snapseed, Android işletim sistemindeki en iyi fotoğraf editörü uygulamalarından biri olarak kabul edilir. En büyük avantajı, seçici ve fırça düzenleme araçlarıdır. Bu araçlar bir görüntünün tamamını düzenlemek yerine sadece belirli bölümleri düzenlemenize olanak sağlar.

Fotoğraf Düzenleme Snapseed

Örneğin bir nesnenin aşırı pozlanması durumunda sadece o nesneyi seçerek o nesnenin pozlanmasını değiştirmenizi ve görüntünün geri kalanın aynı kalmasını sağlamaktadır. Snapseed aynı zamanda çeşitli filtreler ve gelişmiş araçlar da içermektedir.

Instagram fotoğraf düzenleme işlemi bittiğinde dışa aktarım seçeneklerinden birini veya Instagram’da paylaşma seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu denkli detaylı ve çeşitli imkanlar sağlıyor olması Snapseed’ i Instagram fotoğraf paylaşımı için kullanılan uygulamaların başında gelmesini sağlamıştır.

instagram fotoğraf düzenleme uygulama

A Color Story

A Color Story uygulaması, fotoğraf düzenlemleri için çeşitli filtre ve araçlar içerir. Özelliklerin hemen hemen hepsi ücretsiz olarak kullanılabilir fakat bazı filtreler ücretlidir.

Instagram hesabınızı doğrudan giriş bilgilerinizle A Color Story’ye bağlayabilirsiniz. Ayrıca “kıvrım” ve “renk tonunu ortala” gibi diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarında olmayan kendine özgü araçlara sahiptir.

VSCO

VSCO

VSCO, fotoğraflarınızı içende bulunan araçlarla düzenleyip Instagram’a ya da diğer platformlara atmanızı sağlayan popüler bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. VSCO diğer fotoğraf düzenleme uygulamalardan ayıran en temel özelliği, kendine ait fotoğraf paylaşım platformuna sahip olmasıdır. VSCO, yüzlerce filtre ve onlarca ayarlama aracı içermektedir.

Aynı zamanda daha önce uyguladığınız fotoğraf düzenleme adımlarını kaydetmenize ve daha sonra istediğiniz zaman kullanmanıza da olanak sağlamaktadır. Neredeyse tüm araçların ücretsiz olduğu VSCO’da da bazı araçların kullanımı için ücret ödemeniz gerekmektedir. VSCO’nun en büyük dezavantajı, uygulamayı kullanmak için bir hesap oluşturmanız gerekmesidir.

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express

Uygulamayı diğer rakiplerinden ayıran en benzersiz özelliği, düzenlenmiş görüntünün dışa aktarımı sırasında, dışa aktarma boyutunu ayarlayabilme seçeneğidir. Bu özellik farklı platformlardaki fotoğraf kullanımlarınızda, kalite ve çözünürlüğü korumanız açısından size büyük esneklik sağlar. Filtreler, geliştirme araçları ve kolaj oluşturma dahil olmak üzere çok geniş bir araç yelpazesine sahiptir.

Belirli özellikler hariç tamamı ücretsizdir. Kullanmak için Google, Facebok veya Adobe hesabıyla oturum açmanız gerekmektedir.

Adobe Photosop

Adobe Lightroom

Son zamanlar da adından sıkça bahsettiren Adobe Lightroom kullanıcılar arasında fazlasıyla sevilen bir uygulama. Genellikle minimal dokunuşlar veren fotoğraf düzenleme uygulamalarına nazaran Lightroom bir mobil uygulama için fazlasıyla detaylı ve ince düzenlemeler sunabilen bir uygulama olması ile dikkat çekiyor. Ayrıca diğer kullanıcılar ile ortak kullanılan kütüphane ve eğitim setleri de bu uygulamayı fazlasıyla kullanışlı hale getiriyor.

Pixlr

Pixlr

Kolajlar oluşturmanın yanında ilginç filtreler kullanmakla kalmayıp aynı zamanda çıkartmalar ve çerçeveler gibi eğlenceli araçları da içinde barındırmaktadır. Ayrıca çift pozlama ve üst üste bindirme özelliklerine de sahiptir. Fırça düzenleme araçları bulunsa da Snapseed kadar özgür bir düzenleme imkanı sunmamaktadır. Ayrıca otomatik düzeltme, keskinleştirme ve buna benzer bir çok geleneksel düzenleme aracını da içermektedir.

Facetune

FaceTune

FaceTune özellikle çektiğiniz selfie’ler için üretilmiş bir uygulamadır. Uygulamada yüzünüzü güzelleştirmeniz için birçok özellik bulunmaktadır. Kusursuz bir cilt yaratmak, yüz lekelerinin giderilmesi, yüzünüzü yeniden şekillendirme ve yeniden boyutlandırma, fotoğraf arka planını değiştirme gibi işlemleri yapmanızı sağlayacak birçok araç barındırmaktadır.

Vennage

Venngage

Diğer fotoğraf uygulamalarının aksine çoklu fotoğraflardan kolaj yapabilmenizi sağlayan Venngage, birçok kolaj şablonu içermekte. Instagram’da paylaştığınız fotoğrafları bir araya getirmek ya da arkadaşlarınızla çekildiğiniz fotoğrafların birleştirilmesi gibi her türlü kolaj işleminde kullanabileceğiniz Venngage belirli özellikler hariç tamamiyle ücretsizdir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Müzik Eklemek İçin Video Düzenleme Programları makalemizi de inceleyebilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=oJJo20vTxDM&ab_channel=MustafaAslan

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fotoğraf düzenleme uygulamaları, Instagram içerisinde paylaşmak istediğiniz görselleri kırpmanıza, birleştirmenize, efektler ve çeşitli filtreler eklemenizi sağlamaktadır. 

Instagram fotoğraf düzenleme için uygulamalardan faydalanabilir, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolay bir şekilde fotoğraflarınızın renklerini ve boyutlarını değiştirebilirsiniz.

Snapseed, A Color Story, VSCO, Adobe Photoshop Express ve Pixlr uygulamalarını Instagram’da paylaşağınız fotoğraflar için kullanabilirsiniz.

Instagram şifrenizi ve özel bilgilerinizi hiçbir uygulama ya da program ile paylaşmayınız.

Instagramda eski bir fotoğrafı silmek yerine arşivleyebilirsiniz, arşivlediğiniz fotoğrafın üstüne tıklayarak gönderilerinizi dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Öncelikle aktif internet bağlantınızın olup olmadığını kontrol edin ve tekrar paylaşmayı deneyin. Eğer sorun çözülmediyse belleğiniz dolmuş olabilir. Belleğinizi sıfırladıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatın ve yüklemeyi deneyin sorun çözülmüş olacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları Nelerdir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Pelin Su Demir
    Pelin Su Demir

    İnstagramda fotoğraf düzenlemek istiyordum bunun icin program sıralamanız gerçekten çok faydalı oldu 🥰

  2. Ümit Öztürk
    Ümit Öztürk

    fotograflarin instagram üzerinden düzenlenmesine yardımcı olan programları merak ediyordum bende güzel bir blog