İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun Hatası Nasıl Çözülür?

TikTok kullanımının yaygınlaştığı bugünlerde hemen hemen her kullanıcının başına en az bir kere gelen bir hata vardır. TikTok platformu üzerinden, farklı kullanıcıları takip etmek istediğiniz zaman ”TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun” hatası alabilmeniz mümkündür. Yazımızın ilerleyen konularında bu hatayı nasıl giderebileceğiniz hakkında size yardımcı olabilmeyi umuyoruz.

TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun Hatası Nedir?

Uygulama içerisinde sıkça karşılaşma ihtimaliniz olan ”TikTok hesapları çok hızlı takip ediyorsun” hatası ile belirli bir takip sınırını aşmanız halinde karşılaşabilirsiniz. Bu durumda geçici bir süre ile diğer kullanıcıları takip etmeniz engellenir. Bu hatanın oluşmasının temel nedeni ise, uygulama geliştiricilerin bot hesapların önüne geçmeyi amaçlamasıdır. Kısa bir süre içerisinde birçok kullanıcıyı takip etmeniz, uygulamadaki algoritmalar tarafından bot hesap olarak algılanmanıza neden olmaktadır. Eğer TikTok takip edemiyorum ne yapmalıyım? diye düşünüyorsanız, yazımızın devamında TikTok takip engeli kaldırma ile ilgili sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

tiktok çok hızlı takip ediyorsun

TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun Hatası Nasıl Düzeltir?

TikTok takip engeli almamak ve mevcut hatanızı düzeltmek için aşağıdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Bu sayede bu hatayı alma ihtimalinizi ortadan kaldırabilir ya da kısa süre içerisinde hesapları çok hızlı takip ediyorsunuz sorununu çözüme kavuşturabilirsiniz. 

1. Hızlı Hesap Takip Etmeyin

Hatanın nasıl düzeltildiğinden bahsetmeden önce, bu hatayı almamak için yapmanız gereken en temel şey TikTok takip etme sınırı konusunda dikkatli olmak; yani 1 saatte uygulama içerisinde 30’dan fazla kullanıcıyı takip etmemek olacaktır. Eğer saat başına 30’dan az kullanıcı takip ederseniz böyle bir hata almanız söz konusu olmayacaktır.

2. TikTok Sorun Bildirin

Kullanıcı takibini belli zaman aralıklarına yaymanız hesabınız açısından çok daha sağlıklı olacaktır. Bu yöntemin işe yaramadığı halde ise aşağıdaki işlem adımlarını gerçekleştirebilirsiniz. TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun hatasını düzelmek için sırası ile;

  • IOS ya da Android işletim sistemine sahip cihazınız üzerinden TikTok uygulamasını açınız.
  • Ekranın sağ alt köşesinde yer alan profil simgesine dokunun.
  • Profilinizi açtıktan sonra ekranın sağ üst kısmında bulunan ”Ayarlar” simgesine tıklayınız.
  • ”Takip et/beğenme/yorum” seçeneğine ve ardından çıkan sayfada ”Çok hızlı takip” seçeneğine tıklayınız.
  • ”Sorununuz çözüldü mü” sorunu ”Hayır” şeklinde yanıtlayarak, TikTok çok hızlı takip ediyorsun hatası aldığınızdan ve hesabınızla ilgili yaşadığınız sorunlardan bahsediniz. Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü paylaşarak işlerinizi büyük oranda kolaylaştırabilirsiniz.
  • Gönder butonuna basarak, sorununuzu TikTok müşteri hizmetleri ekibine bildirmiş olacaksınız.
  • TikTok destek ekibinden 24-48 saat arasında geri dönüş alarak, sorunuzu çözebilirsiniz.
tiktok çok hızlı takip ediyorsunuz çözüm

3. TikTok’u Güncelleyin

Belli başka işlem hatalarını yok etmek adına bilinen en eski ve klasik yöntem uygulamanın güncel olup olmadığına bakmaktır. Google Play Store ya da App Store üzerinden TikTok’un güncel olup olmadığını görebilirsiniz. Bu sayede eski sürüm uygulamanın meydana getirdiği bir hata varsa kurtulabilirsiniz.

4. TikTok Verilerini Silin

TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz sorunu dahil birçok hatanın giderilmesi açısından sıklıkla faydalanılan bir yöntem olan uygulama verilerini silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede hatadan kurtulabilme olasılığınıza ek olarak daha iyi bir TikTok deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Cihazınızda menü üzerinden ”Ayarlar” kısmına gidin.
  • ”Uygulamalar” ve ”Bildirim”i seçiniz.
  • Tam uygulama listesini görebilmek adına ”Tüm uygulamaları gör” seçeneğini seçiniz.
  • TikTok uygulamasına giderek, ”Zorla durdura basınız.
  • Ardından ”Depolama” alanına geri dönerek, ”Verileri temizle” seçeneğine basarak işlemi tamamlayınız.

5. Uygulamayı Yeniden Açın

Uygulamadan çıkış yapıp tekrar oturum açan kullanıcıların büyük bir kısmı TikTok takip engeli sorununu çözdüklerini öne sürüyor. Siz de yukarıdaki yöntemleri deneyip verimli bir sonuç alamadıysanız, TikTok oturumunuzdan çıkış yapıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca TikTok hesabınızı gizlemek ve TikTok hesap silme için bu konularda yazdığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

TikTok Takip Engeli Ne Zaman Kalkar?

TikTok takipçi engeli ne zaman kalkar? sorusunun cevabı, takip etme eylemini ne hızda ve sıklıkta yaptığınıza göre değişiklik gösterebilir. Başka bir deyişle, TikTok takip yasağının süresi, sınıra ne kadar hızlı bir şekilde ulaştığınıza bağlıdır. Başka bir deyişle, TikTok takip engeli süresi, limite ne hızda ulaştığınıza bağlıdır. Genellikle bu engelin 1-2 saat içinde kaldırıldığını söylemek mümkün. Ancak, daha önce de bu tarz bir uyarı ile karşılaştıysanız, engel süresi saaatlerce veya günlerce sürebilir. TikTok bu konuya ilişkin kesin bir süre belirtmemektedir.

Tiktok Takip Etme Sınırı Nedir?

TikTok’ta bir gün içerisinde 200’e kadar kullanıcıyı takip etme hakkınız bulunuyor. TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz sorunu yaşamamak için bir saat içerisinde ise en fazla 15 kullanıcı takip etmeniz önerilir. Ayrıca, aldığınız engel sayısı arttıkça hesabınız için bu limit daha da düşüş gösterebilir. Bu sınırları aşmanız durumunda hesabınız ciddi engeller ile karşı karşıya kalabilir. Hesabınızın spam olarak algılanmaması ve etkileşiminin zarar görmemesi için bu sınırlar içerisinde eylemlerde bulunmanızı öneriyoruz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

TikTok’ta geçici bir süre ile diğer kullanıcıları takip etmenizin engellenmesidir. Saatlik kotayı aşmanız noktasında bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

Bir saat içerisinde 30’dan fazla hesabı takip etmeyerek hata ile karşılaşma oranınızı azaltabilirsiniz. TikTok hesabınızdan çıkış yapıp tekrar girmeyi deneyebilir ya da TikTok destek ekibine sorun olarak bildirebilirsiniz.

Hatanın ne zaman düzeleceği ile ilgili kesin bir bilgi yoktur. Takip sınırını aşma miktarınızla orantılı olarak süre uzamaktadır.

Bu sınırı aştığınız takdirde uygulama içindeki takip etme gibi eylemleriniz sınırlanabilir, hesabınız belirli bir süre askıya alınabilir; hatta kısıtlamaları aşmanız durumunda hesabınız kapatılabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun Hatası Nasıl Çözülür? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 21 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Miran
    Miran

    Mrb bir hesabimi silmek istemistim hesabim baskasinin elimde acil silmek istiyorum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınızı silmek için Instagram destek merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

  2. selinay
    selinay

    TikTok Çok Hızlı Takip Ediyorsun Hatası Nasıl Çözülür isimli yazınız oldukça detaylı ve güzel. Teşekkürler..

  3. Ege Can Sal
    Ege Can Sal

    TikTok çok hızlı takip ediyorsun hatası ne zaman düzelir?