İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Son günlerin popüler uygulaması Telegram nasıl indirilir? Hızlı bir deneyimin yanı sıra güvenli bir iletişim sağlamasıyla öne çıkan Telegram, pek çok kullanıcı tarafından rağbet gösterilen bulut tabanlı bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Giderek yükselen kullanıcı sayısıyla iletişim uygulamaları arasında önemli bir yer edinen Telegram, son derece kolay ve pratik bir kullanım sunmaktadır.

Aynı zamanda multi platform bir uygulama olan Telegram uygulamasını hem farklı işletim sistemlerine sahip bilgisayarlarda hem de Android ya da IOS tabanlı mobil cihazlarda kullanmak mümkündür. Yazımızın devamını inceleyerek uygulamayı bu farklı platformlarda nasıl indirerek kuracağınıza dair bilgiler edinebilir, böylelikle kısa bir sürede kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilgisayarda Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Bilgisayarda Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Telegram uygulamasını gerek Windows gerek Mac gerekse de Linux bilgisayarlarınızdan kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak uygulamanın kurulum dosyalarını indirmek için Telegram’ın internet sitesine gidin.
  • Eğer Windows işletim sistemi kullanıyorsanız karşınıza gelen sayfada “PC / Mac / Linux için Telegram” seçeneğine tıklayın. MacOS işletim sistemi kullanıyorsanız bu ibarenin hemen yanında yer alan “MacOS için Telegram” seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra önünüze gelen sayfada “Windows için Telegram’ı edinin” seçeneğine tıklayın. Eğer MacOS kullanıyorsanız bu ibare “MacOS için Telegram’ı edinin” şeklinde olacaktır.
  • Kurulum dosyasının inmesinin ardından dosyaya çift tıklayın ve gelen ekranda dil tercihinizi yaparak “OK”e tıklayın.
  • Install” ibaresini görene kadar önerilen kutucukları işaretleyerek “Next” butonuna tıklayın ve kurulumu devam ettirin. Install seçeneğine tıklamadan önce “Create a desktop shortcut” ya da Türkçe dilini seçtiyseniz “Masaüstü kısayolu oluştur” seçeneğini aktif ederseniz uygulamaya kolayca girebilmeniz için kurulum esnasında bilgisayarınızın masaüstüne bir kısayol oluşturulacaktır.
  • Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamaya girin “Mesajlaşmaya başla” seçeneğine tıklayın. Önünüze gelen kutucuğa telefon numaranızı girerek “İleri” deyin. Bu işlemin sonucunda telefonunuza SMS aracılığıyla bir onaylama kodu gelecektir. Bu onaylama kodunu uygulama üzerinden girdiğinizde Telegram, bilgisayarınızda aktif bir biçimde kullanılmaya hazır hale gelecektir. Ayrıca Telegram kullanımı hakkında detaylı bilgi için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.
telegram nasıl indirilir

Android Cihazlarda Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Android cihazlarınızda Telegram uygulamasını indirmek ve kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilir, kısa bir sürede uygulamayı cihazınıza yükleyebilirsiniz:

  • Google Play uygulamasına giderek üst kısımda yer alan arama kutucuğuna “Telegram” yazın ve ilk çıkan uygulamanın üzerine dokunun.
  • Önünüze gelen ekranda sağ alt köşede yer alan “Yükle” butonuna tıklayarak uygulamayı cihazınıza indirmeye başlayın. Cihazınız temel kurulum işlemlerini kendiliğinden gerçekleştirecektir.
  • Uygulama ilk kullanıma hazır hale geldiğinde cihazınızın ana sayfasında ya da menüsünde yer alan logosuna dokunarak uygulamaya giriş yapın. Karşınıza gelen “Mesajlaşmaya başla” seçeneğine tıklayın ve önünüze gelen kutucuğa numaranızı yazın. Kimi telefonlarda bu bölüm kendiliğinden dolu olabilir. Bu durumda eğer kutucukta yer alan numara doğruysa “İleri” butonuna tıklayarak devam edin.
  • Telefonunuza SMS aracılığıyla gelen kodu uygulamada gerekli alana girdikten sonra Telegram kullanımınıza hazır hale gelecektir.

Telegram grupları arasında ön plana çıkmak ve kitleleri çekerek kullanıcı sayınızı arttırmayı hedefliyorsanız Telegram Grup & Kanal Üyesi Satın Al aracımıza göz atabilirsiniz.

IOS Cihazlarda Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur?

IOS Cihazlarda Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Apple tarafından üretilen mobil cihazların işletim sistemi Android değil, IOS’tur. Dolayısıyla Android cihazlara göre Apple cihazlar, uygulama yükleme konusunda ufak farklılıklara sahiptir. Aşağıdaki adımları takip ederek IOS tabanlı cihazınıza Telegram uygulamasını kolaylıkla indirip kurabilirsiniz:

  • App Store’a girerek arama kutucuğuna Telegram Messenger yazın. Arama sonucunda karşınıza çıkan ilk uygulamanın logosuna tıklayarak uygulama bilgilerine girin ve uygulamayı indirin.
  • Cihazınız kurulum aşamalarını gerçekleştirdikten sonra uygulamaya girin. İlk kullanım esnasında yapmanız gereken kurulum ayarları, gerek bilgisayar gerekse de Android cihazlarla aynıdır. Dolayısıyla yukarıda belirttiğimiz maddeleri uygulayarak Telegram’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telegram Nasıl Türkçe Yapılır? yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Telegram arkadaşlarınızla mesajlaşabileceğiniz, fotoğraf ve video gibi medya araçlarını iletebileceğiniz, sesli ve görüntülü aramalar yapabileceğiniz bir multi platformdur.

Telegram’ın internet sitesi üzerinden PC/Mac/Linux için Telegram seçeneğine tıklayın. İşletim sisteminizin türüne göre tercih yaparak, kurma işlemini başlatabilirsiniz.  

Google Play Store ve App Store üzerinden Telegram uygulamasını aratarak indirmeye başlayın. Uygulamayı kurduktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telegramı ücretsiz olarak hem bilgisayardan hem mobil cihazınızdan kullanabilirsiniz.

Numaranızı sadece rehberinizde kayıtlı kişiler görebilmektedir.

Öncelikle internet bağlantınızın olduğundan emin olun, eğer sorun internet bağlantısı ile alakalı değilse cihazınızın hafızasını kontrol edin hafızanız doluysa uygulama inmeyecektir. Gereksiz uygulamaları ve dosyaları silerek hafızanızı boşaltabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram Nasıl İndirilir ve Kurulur? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 48 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Yahya
    Yahya

    Telegramın nasil indirilecegi hakkında bilgi verici güzel bir blog beğendim.

  2. Servet Senturk
    Servet Senturk

    Telegram nedir nasıl indirilir diye bakınırken blogunuza denk geldim ve gayet acıklayıcı bir yazı olmus tesekkurler