İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Bu Sayfa Kullanıcı Adı Almaya Uygun Değil Hatası

Bu sayfa kullanıcı adı almaya uygun değil hatası her Facebook kullanıcısının karşılaştığı önemli hataların başında gelmektedir. Facebook, günümüzde çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Yüksek kullanıcı sayısına sahip olan ve uzun süredir internet ortamında hizmet veren Facebook, sayfa açma ve grup kurma gibi özellikleri bünyesinde taşımaktadır. Yeni bir sayfa açmak ve bu sayfada farklı kişiler ile buluşup, paylaşımlar yapmak Facebook kullanan herkesin kullanmak isteyeceği özelliklerden biridir. Bu özellikler nedeniyle, birçok kişi aynı anda paylaşım yapabilir ve bu paylaşımlar gruba özel gerçekleştirebilir. Facebook uygulamasında sayfa açmak için öncelikle bir kullanıcı adı belirlenmesi gerekiyor.

Kullanıcı adı seçiminin benzersiz ve farklı sayfalar ile eşleşmemesi de karışıklık olmaması açısından önemli olduğu gibi eşleşme durumunda Facebook tarafından kullanıcı adı alınmasına izin verilmiyor. Kullanıcı adı ile alakalı sık sık karşılaştığımız bu sayfa, kullanıcı adı almaya müsait değil hatası da Facebook kullanıcılarının kolay bir şekilde sayfa açabilmesini engelliyor. Ancak bu hatanın çözümü oldukça kolay. Bu sayfa username adı almaya uygun değil hata nasıl çözülür? Konusuna yazımızın alt başlıklarında açıklık getirmiş olacağız.

bu sayfa kullanıcı adı almaya uygun değil

Bu Sayfa Kullanıcı Adı Almaya Uygun Değil Hatasının Sebepleri

Sayfa adı almaya uygun değil hatası çözümü oldukça basit. Ancak çözümden önce bu sorunun kaynağının da ne olduğunun bilinmesi gereklidir. Facebook, bu hatayı seçilen kullanıcı adı üzerindeki birçok farklı sorun dolayısıyla da verebilmektedir. Bu sebeple, öncelik olarak kullanıcı adındaki sorunun tespit edilmesi, hatayı daha kısa sürede çözmenizi sağlayacaktır. Hataya sebep olabilecek sorunlar;

  • Seçilen kullanıcı adının farklı bir kişi ya da sayfa tarafından daha önce alınmış olması
  • Seçilen kullanıcı adının Facebook politikalarına uyum sağlamaması
  • Sayfa kullanıcı adı seçiminin farklı bir sayfa ile eşleşmesi ve çok benzemesi
  • Kullanıcı adı seçiminde yanlış karakter kullanımı

Bu tarz sorunlardan dolayı kullanıcı adı alınamıyorsa Facebook ne yapılması gerektiğini genel olarak uygulama içerisinde belirtir. Kullanıcıları bilgilendirir. Ancak sorunlarla alakalı herhangi bir problem olmaması ve seçilen kullanıcı adının Facebook politikalarına uyum sağlamasına rağmen yine de kullanıcı adı alma hatası alınabilmektedir. Bu tip durumlarda da belirli çözümler ile kısa sürede kullanıcı adını almak mümkündür.

facebook sayfa adı değiştirme

Bu Sayfalar Kullanıcı Adı Almaya Uygun Değil Hatası Çözümü

Facebook’ta sayfa açmak için öncelikli olarak sayfa ismi belirlenir. Sonrasında ise kullanıcı adı seçimi yapılır. Ancak sayfa açmak için kullanıcı adı gerekli değildir. Sayfayı daha kolay paylaşmak ve daha kolay bulunmasını sağlamak için sonrasında kullanıcı adı alınır. Ancak sayfa username almaya uygun değil hatası çözümü için aşağıdaki üç adımı da uygulayabilmeniz mümkündür.

  • Birkaç paylaşım yaptıktan sonra tekrar deneyin
  • Facebook kullanıcılarının sayfanızı takip etmesini bekleyin ve tekrar deneyin
  • Farklı bir yönetici oluşturup o hesapla kullanıcı adı almayı deneyin

Yukarıdaki adımlar uygulamanız halinde bu hatayı çözebilmeniz mümkündür. Ayrıca sitemizden Facebook reklam hesabı oluşturma hakkında kapsamlı bilgi alabilir ve Facebook reklamları yayımlayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook sayfası açmak için benzersiz bir kullanıcı adı bulunması gerekmektedir. Bu nedenle kullanıcı adı sorunu oluşur, bu durum kullanıcıların sayfa açmasına engel olur.

Hatayı gidermek için paylaşım yapıp tekrar deneyebilir ya da kullanıcıların sayfanızı takip ettikten sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Kullanıcı adı almaya uygun değil hatasının en temel nedeni, seçilen kullanıcı adının daha önce başka biri tarafından alınmış olmasıdır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Bu Sayfa Kullanıcı Adı Almaya Uygun Değil Hatası Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 30 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ulas Sarıoglu
    Ulas Sarıoglu

    Birkaç gündür bu sayfa kullanici adi almaya uygun degil hatasi alıyordum blogunuzu inceleyince farklı bir kullanici adiyla duzelttim.

  2. Funda Turgut
    Funda Turgut

    Kullanıcı adım eslesmedigi icin kullanici adi almaya uygun degil hatası aliyordum neyse ki artık almıyorum güzel bir yazı teşekkürler 🙂