İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Abone Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?

Milyonlarca kullanıcıya ulaşmış olan YouTube, günümüzün en yaygın video izleme ve paylaşım platformlarından biri konumundadır. Rekabet ortamını düşündüğümüzde yayın hayatınızın ilk dönemlerinde dilediğiniz abone sayısına ulaşmanız bir hayli zordur. İşte YouTube abone sayısı gizleme bu noktada hızlı bir biçimde gerçekleştirebileceğiniz pratik bir çözümdür. Nitekim yeni açtığınız bir YouTube kanalında abone sayılarının diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmesini istememeniz son derece doğal karşılanmalıdır. Yayıncıların bu isteğini dikkate alarak abonelerinizle ilgili bilgilerin gizlilik ayarlarında çeşitli değişiklikler yapmanıza olanak tanımaktadır. Yazımızın devamını okuyarak “YouTube abone sayısı gizleme işlemi nasıl yapılır?” detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

YouTube Abone Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?

YouTube abone sayısı gizleme işlemini aşağıdaki işlem adımlarını takip ederek kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar;

  • YouTube abone sayınızı gizlemek için öncelikle kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan profil resminin üzerine tıklayarak hızlı erişim menüsünü açın ve buradan YouTube Studio ibaresine tıklayın. Böylece bu bağlantı sizi kanalınızın kontrol paneline yönlendirecektir.
youtube studio giriş yapınız
  • Kanal kontrol panelinin sol alt kısmında yer alan Ayarlar simgesine tıklayın.
ayarları açınız
  • Ayarlar menüsünün sol tarafındaki şeritte yer alan sekmelerden Kanal sekmesine gelin.
kanal ayarları sekmesine tıklayınız
  • Kanal sekmesinin içinde bulunan Gelişmiş Ayarlar’ı seçin.
gelişmiş ayarları seçiniz
  • Burada Abone sayısı şeklinde bir başlık bulacaksınız. Bu başlığın altında yer alan seçeneklerden biri de Kanalıma abone olan kullanıcıların sayısını göster şeklindedir. Kanalınızı ziyaret eden kullanıcılar abone sayınızı görüntüleyebildiği için bu ifade onaylı olması gerekmektedir. Bu onayı kaldırın ve Kaydet seçeneğine tıklayarak sayfadan çıkın. Sonuç olarak, bu adımları gerçekleştirmenizin ardından YouTube kanalınızın abone sayısı diğer kullanıcılar tarafından artık görüntülenemeyecektir.
abone sayısını gizleyiniz
  • Bu işlemin ardından YouTube abone sayınız videolarınız altındaki Abone Ol kısmında ve sizin panelinizde de görünmez. Bu nedenle bu işlemden sonra abone sayınızı görmek için YouTube Studio içerisindeki kanal kontrol panelini kullanmalısınız.

YouTube Kapak Değiştirme işlemini gerçekleştirmek için yazımıza göz atın!

YouTube Abone ve Beğenileri Gizleme

Pek çok kullanıcı YouTube abone sayılarını gizlemekle abonelikleri gizlemeyi birbirine karıştırmaktadır. Bu bağlamda kavramların benzerliği göz önüne alındığında bu karışıklığı pek de şaşırtıcı bulmamak gerekir. Ancak YouTube abone sayılarını gizleme işlemi kanalınıza abone olan kişi sayısını diğer kullanıcılardan gizlemenizi sağlar ve buna karşılık abone ve beğenileri gizlemek ise sizin abone olduğunuz kanalları ve beğendiğiniz videoları diğer kullanıcılardan gizlemek anlamına gelir.

YouTube Abone Sayacı hakkında bilgi almak için ilgili blog yazımıza göz atın.

Abone ve Beğeni Gizleme İşlemi

  • Sağ üst köşedeki profil resminizin olduğu bölümüne gidin ve buradan Ayarlar menüsüne tıklayın.
ayarlar menüsüne gidin

  • Karşınıza gelen ekranın sol tarafındaki şerit üzerinde birden çok sekme olacaktır. Bunlar arasından Gizlilik sekmesine gidin.
youtube abone sayısını gizleme için gizlilik sekmesine gidin

  • Sonra, Oynatma Listeleri ve Abonelikler başlığı altındaki Tüm aboneliklerimi gizli tut ibaresini aktif hale getirin. Aynı işlemi Kayıtlı tüm oynatma listelerim gizli kalsın ibaresine de uygulayın.
youtube abone sayısını gizleme özelliği

  • Bu işlemi yaptıktan sonra YouTube kanalınızın abonelik ve beğeni işlemlerini kanalınızı ziyaret eden kullanıcılar göremez. Ayrıca sitemiz üzerinden Youtube kanal doğrulama ve Youtube abone arttırma işlemleri hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube üzerinden çeşitli ayarlar yaparak abone sayısını gizleyebilirsiniz. Bu işlemlerde YouTube abone sayınızı gizleyebilirsiniz.

YouTube hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede profil resminize tıklayarak hızlı erişim menüsünü açın. Ardından YouTube Studio’ya tıklayarak Ayarlar> Kanal> Gelişmiş ayarlar> Abone sayısı> Kanalıma abone olan kullanıcıların sayısını göster seçeneklerinden onayı kaldırarak kaydedin.

YouTube beğeni sayısını gizlemek için şu işlem adımlarını takip edebilirsiniz. Ayarlar> Gizlilik> Oynatma Listeleri ve Abonelikler> Tüm aboneliklerimi gizli tut ve kayıtlı oynatma listelerim gizli kalsın seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Youtube Studio uygulamasını açıp ayarlara gidin kanal için gelişmiş ayarlar kısmını seçin daha sonra içeriği kaldır seçeneğine tıklayın ve en son olarak içeriğimi gizlemek istiyorum seçeneğine tıklayın böylelikle kanalınızı gizleyebilirsiniz.

Uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin eğer sorun hala çözülmüyorsa uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin güncelleştirmede bir hata olmuş olabilir, eğer sorun devam ediyorsa Youtube yardıma ulaşmayı deneyin.

support.google.com/youtube/ adresinden Youtube’a sorununuzu bildirebilir yardım isteyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Abone Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 46 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Davut Hasdemir
    Davut Hasdemir

    Cogu kısının youtube abone sayisini gizlemediklerini düsünüyorum

  2. Kerem Ozal
    Kerem Ozal

    Youtube abone sayisi gizleme nasil yapilir merak ediyordum doğrusu