İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Kapatılan Reklam Hesabı Nasıl Açılır?

Günümüzde Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformları, dijital pazarlamacılık açısından büyük bir öneme sahip. Muhtemelen başınıza gelebilecek en istenmedik durumlardan biri de bu türden sosyal medya platformlarındaki reklam hesabınızın kapatılması olacaktır. Peki, Facebook kapatılan reklam hesabı nasıl açılır? Bu yazımızda sizler için dondurulan reklam hesabınızı nasıl açacağınıza daha sonra da kapatılan reklam hesabınızı açmak için neler yapabileceğinize birlikte bakacağız.

Facebook Reklam Hesabı Nedir?

Facebook reklam hesabı, uygulama içerisinde reklam düzenleyerek satmayı amaçladığınız ürünleriniz için bir kampanya çalışmasıdır. Küreselleşen dünya içerisinde popülaritesini arttıran sosyal medya platformları da reklamcılığın gelişmesi ile kullanıcılarına amaçladıkları kitlelere ulaşma imkanı vermiştir. Facebook ise bu imkanı Facebook Business Manager sayesinde sunmaktadır. Bu sayede reklam kampanyalarınızı tek tek panel içinden yürütebilmektesiniz.

Facebook Reklam Hesabı Nasıl Oluşturulur ? blog yazımıza göz gezdirerek reklam hesabı nasıl açılır tüm detayları ile öğrenebilirsiniz.

Facebook Reklam Hesabı Neden Kapatılır?

Zaman zaman Facebook güncellemeleriyle de gerek reklam gerekse de standart hesapların kapatılması ya da dondurulması gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Ancak bu tür Facebook’tan kaynaklı problemlerde durumun hemen çözüldüğünü belirtelim. Yine de karşılaşılan kapatılma durumlarının büyük çoğunluğunun Facebook’un reklam ilkeleri ve politikalarıyla ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda kullanıcılarının Facebook reklam ilkeleri dışında hareket etmesinin net yaptırımları var.

facebook kapatılan reklam hesabı açma

Facebook Reklam Hesabı Kapatılması Durumunda Neler Yapılabilir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki her kapatma ya da dondurma işleminin sizin Facebook politikalarını ihlal etmenizle ilgisi olmayabilir. Ayrıca Facebook, reklam hesabınızda gerçekleşen ani davranışlar nedeniyle hesabınızı güvenlik gerekçesiyle de dondurabilir. Bu anlamda öncelikle Facebook Business Manager kapsamında bir yetkiliyle görüşmeniz gerekmektedir. Böylece kısa sürede bir çözüm elde etmenizi sağlayabilir.

Facebook Dondurulan Reklam Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook dondurulan reklam hesabını geri açmak için yapmanız gereken işlemler şu şekildedir :

  • Hesabınıza giriş yapmayı denediğiniz takdirde platformun verdiği bir uyarıyla karşılaşırsınız. Bu uyarıda belirtilen hesabınızı doğrulamanızın ardından işlemlerinizi yeniden gerçekleştirebileceğiniz şeklindedir.
  • Burada Facebook size “Kapatılan Ödemeler ve Reklam Yöneticisi” menüsünde hesabınızla ilgili birtakım sorular yöneltir. Bu sorulara verdiğiniz cevaplar ve bilgiler doğrultusunda “Gönder” ibaresine tıklamanız yeterlidir.
  • Facebook Business Manager’dan bir yetkili yaklaşık 7 gün içerisinde size geri dönecektir. Eğer hesabınızın açılmasında bir sakınca görülmezse en geç 7 gün içerisinde yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.
Facebook Kapatılan Reklam Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook Kapatılan Reklam Hesabı Nasıl Açılır?

Eğer reklam hesabınıza girdiğinizde karşılaştığınız uyarı Reklam hesabınız ilke ihlalleri nedeniyle işaretlendi şeklindeyse bunun anlamı Facebook reklam hesabınızın kapatıldığıdır. Açıkçası bu durumu aşabilmenin son derece zor olduğunu ifade etmek gerek.

Bu işlemin hatalı olduğunu düşünüyorsanız yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

  • Bizimle iletişime geçin ibaresine tıkladığınızda karşınıza İlkeler Uyarınca Kapatılan Reklam Hesabı Yardımı şeklinde bir menü gelecektir.
  • Bu menü hesap yönetici adınızı ve hesap yöneticisinin e-mail adresini belirterek reklam hesap numaranızı seçmelisiniz.
  • Daha sonra en altta yer alan kutucukta, kapatma işleminin neden hatalı olduğunu düşündüğünüzü açıklayabilirsiniz. Bununla ilgili yardımcı olabilecek bilgileri Gönder ibaresine tıklayarak Facebook’a iletebilirsiniz.
facebook business manager

Facebook’un reklam ilkeleri konusundaki politikası oldukça katı. Bu nedenle eğer gerçekten önemli bir hata söz konusu değilse ya da güçlü bir açıklamanız yoksa olumsuz geriş dönüş yapmalarının ihtimali yüksek.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Ancak reklam hesabınızın yer aldığı Facebook hesabınızı reklam vermek için yeniden kullanabilirsiniz. Bu doğrultuda yapmanız gereken sadece yeni bir reklam hesabı açarak profilinizle ilişkilendirmektir. Yine de önceki reklam hesabınızdaki bakiyenizi ve kredi kartı kullanamayacağınızı belirtmek gerekir. Ayrıca sitemiz üzerinden Facebook reklam verme rehberimizi inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook kapatılan reklam hesabını açmak için “Bizimle iletişime geçin” alanı üzerinden ilgili yetkililere durumunu tanımlayan bir mail atmalısınız. Bu doğrultuda size yapılacak geri dönüşle hesabınızı açılabilir.

Facebook güncellemeleri ile ilgili kısa süreli hataların yanı sıra, Facebook reklam politikalarını ihlal etmek de hesabın kapatılması için sebeptir.

Kapatılan Ödemeler ve Reklam Yöneticisi menüsü üzerinden size yöneltilen soruları cevaplayarak göndermelisiniz. Konu ile ilgili olarak yetkililerden 7 gün içerisinde geri dönüş alabilirsiniz.

Uygulamayı açıp “Reklam Yöneticisi” kısmına gidin hesabınızın menüsünde filtreleme simgesinin üstünde reklam numaranızı görebilirsiniz.

Business Manager’ı ücretsiz olarak Facebook üzerinden kullanabilirsiniz tamamen ücretsizdir.

facebook.com/help adresinden Facebook’ şikayetlerinizi ve sorunlarınızı bildirebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Kapatılan Reklam Hesabı Nasıl Açılır? Hakkında 14 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 30 Ortalama: 5 )

14 yorum

  1. niyazi hardal
    niyazi hardal

    facebookum calın baskasının elinde geri alamıyorum kendi mailini yüklemiş nasıl geri alabilirim bana yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Facebook destek merkezi ile iletişime geçmeyi denediniz mi?

      • Ate georgiyeva
        Ate georgiyeva

        Benim fezbuknneden kilite alındı onu geri açmak istiyorum ve kullanmak istiyorum ne iye hesabım kilitlendi kiliten açmak için bana yardımcı olurmusunus ve hesabımı geri kazanmak istiyorum ve bu kilit nezaman kalkılır

        • İclal Bozdemir
          İclal Bozdemir

          Facebook Yardım sayfasından form gönderebilirsiniz.

  2. Murat
    Murat

    Kapatılan reklam hesabinin nasıl acildigini merak ediyordum tesekkur ederim

  3. Koray Sever
    Koray Sever

    Kapatılan facebook reklam hesabi nasil acilir güzel bir anlatım olmuş

  4. Emrah
    Emrah

    Merabalar facebook reklamlarına kısıtlama gelmiş sebebi nedir nasıl açabiliriz.yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Facebook business manager panelinizi mi kullanamıyorsunuz?

  5. Merve tosun
    Merve tosun

    Merhaba instagram hesabım kapatıldı yardımcı olurmusunuz herhangı bir linke felan tıklamadım sorun ise başkasını taklit ettıgimden dolayı kapatıldıgı yazıyor form doldurdum kimlik resmımı attım maılden cevap geldı tekrar kendımı ve kımlıgımın resmını gosteren resım cekıp attım 3 gün oldu hala dönüş olmadı yardımcı olabılırmısınız bunun sebebi nedır tekrar gerı alabilirmiyim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, işlemler genellikle 10 günde gerçekleşip 1 ayı da bulabilmektedir.

  6. Adem Yıldırım
    Adem Yıldırım

    Facebook hesabım çalındı ve hemen ardından pornografik video paylaşıldığı için hesabım donduruldu 72 geçti ve hala giris yapamıyorum 26 gün içinde tamamen kapatılacak yazıyor benimde elim kolum bağlı face hesabımdaki pugb oyunum da çalındı ve şuan aktif olarak kullanıyor çalan kişi lütfen yardım edin bana da teşekkür ederim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, bu linkten formu doldurarak sorununuzu bildirebilirsiniz.

  7. Murat
    Murat

    Ben Facebook kapatti. S’il dim mecburi yet ten. Simdi ayni sayfayi kullaniyorum.eski paylasimlarimi lazim. Nasil geri get ire bilir I’m. Facebook mail adresi

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://www.instatakipci.com/blog/facebook-silinen-mesajlari-nasil-geri-getirebilirim-cozuldu yazımızı inceleyebilirsiniz. Eski paylaşımlar konusunda da etkili olabilir.