İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram İletişime Geç Butonu Nasıl Eklenir?

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, bireysel kullanıcılar için olduğu kadar işletmeler için de önemli bir konumda. Nitekim bu durum, farklı özelliklere ihtiyaç duyulmasını da beraberinde getiriyor. İşte bu noktada karşımıza en çok çıkan sorulardan biri de “Instagram iletişime geç butonu nasıl eklenir?” sorusu. 2019 yılında gelen bir güncellemeyle kullanılmaya başlanan özellik, işletme hesaplarının işini oldukça kolaylaştırıyor. Ayrıca bu özellik için işletme hesabına sahip olmanız da şart değil. Her ne kadar Instagram sizden işletme hesabınıza geçmenizi istese de kullanım alışkanlıklarınızda bir değişiklik olması şart değil.

Özellikle farklı platformlarda hizmet veren bir Instagram kullanıcısıysanız bu platformların birbirine bağlı olması büyük önem taşıyor. Nitekim “İletişime Geç” butonunu da aynı bağlamda ele almak gerekiyor. Örneğin, içeriklerinizi paylaştığınız bir web siteniz mevcut. Ya da ürünlerinizi sattığınız ayrı bir işletme sayfanız var. Kullanıcıların Instagram üzerinden tek bir tıklamayla bu sayfaya erişmesini sağlamak önemli bir avantaj. Böylelikle müşterilerinizle daha anlamlı bir etkileşim kurma fırsatını elde edebilmeniz mümkün. Bu doğrultuda Instagram profilinize “İletişime Geç” butonunu nasıl ekleyebileceğinizi sizler için adım adım inceledik.

instagram iletişime geç butonu

Instagram İletişime Geç Butonu Ekleme

Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi Instagram profilinize “İletişime Geç” butonu eklemek için işletme hesabına sahip olmanız gerekmiyor. Instagram sizden işletme profiline geçmenizi istese de kullanımınızı aynı şekilde sürdürebilirsiniz. Bu anlamda hesabınızda oluşacak tek farklılık, sayfa istatistiklerinize erişim sağlamak olacak. Ancak özelliği kullanabilmeniz için Facebook hesabınıza bağlı bir sayfanız olmalı. Dolayısıyla Instagram üzerinde olmasa da Facebook’ta markanız adına etkileşim sağlayan bir işletme sayfası şart. Eğer bu türden bir Facebook sayfasına sahip değilseniz Instagram üzerinde işlemlere başlamadan önce böyle bir sayfa açmalısınız. Çünkü Instagram, işlem sırasında Facebook hesabınız üzerinden sayfalarınıza erişim sağlamayı deneyecek.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra “İletişime Geç” butonu eklemek için yapmanız gereken işlemlere geçebiliriz:

  • Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra sağ alt köşede bulunan küçük profil resminize tıklayarak profilinize erişim sağlayın.
  • Profil sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye tıklayarak sağ paneli açın.
  • Sağ panelin en altında bulunan “Ayarlar” menüsüne tıklayın.
  • Ayarlar menüsü içerisinde yer alan “Hesap” sekmesine dokunun.
  • En alt bölümde farklı renkler kullanılarak yazılmış iki seçenek göreceksiniz. Bu seçenekler; “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” ve “Yeni Profesyonel Hesap Ekle” şeklindedir. Eğer Facebook sayfanızla kişisel hesabınızı bağlamak istemezseniz “Yeni Profesyonel Hesap Ekle” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ancak mevcut hesabınızla devam etmek istiyorsanız “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” ibaresine tıklayarak işleminizi sürdürün.
  • Bu işlemin akabinde Instagram sizden öncelikle üretim yaptığınız kategoriyi seçmenizi isteyecek.
  • Kategori seçiminin ardından “İşletme” ya da “İçerik Üreticisi” seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Instagram hesabınızı bireysel kullanıcı olarak kullanmaya devam etmek için “İçerik Üreticisi” seçeneğini seçebilirsiniz.
  • Hesabınızı yeni haliyle tanımladığınızda Instagram, Facebook hesabınıza bağlanacak. Facebook hesabınıza bağlı sayfalardan birini seçerek işleminize devam edebilirsiniz.
  • Profesyonel hesabınız Facebook sayfasına bağlandığında iletişim bilgilerini gireceğiniz ekrana yönlendirileceksiniz. Bu sayfada “İletişime Geç” butonuna tıklandığında hangi bilgilere erişilmesini istiyorsanız o bilgileri girebilirsiniz.
  • Tüm bu işlemlerin ardından Instagram profilinizde “İletişime Geç” butonu aktif olacaktır.
instagram iletişime geç

Instagram Profesyonel Hesabın Avantajları

İletişime Geç” butonunu aktif etmek için yukarıda da bahsettiğimiz gibi profilinizin profesyonel hesaba geçiş yapmasını sağlamalısınız. Dilerseniz işletme hesabı yapabileceğiniz gibi içerik üreticisi seçeneğini de seçmeniz mümkün. Öncelikle vurgulamak gerekir ki özellikle içerik üreticisi olarak devam ettiğiniz takdirde kullanım deneyimi açısından bir farkla karşılaşmanız söz konusu değil. Aksine Instagram profilinizi geliştirmek için atabileceğiniz adımlara dair çeşitli verilere erişim sağlayabileceksiniz. Genel olarak profesyonel hesabın bireysel bir profilden farkları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Profesyonel Hesaplara Özgü Özellikler

Öncelikle “İletişime Geç” butonu ya da konum ekleme gibi profesyonel hesaplara özgü özelliklerden yararlanabilirsiniz.

  • Profesyonel hesaplara özel ipuçları

Instagram’ın takipçi sayınızı artırabilmek için vereceği ipuçlarını değerlendirebilirsiniz.

  • Paylaşımlarınızın istatistiki verilerine erişin

Paylaşımlarınızın görüntülenme sayısı gibi verilere ulaşabilirsiniz.

  • Hesabınızı kapsamlı olarak analiz etme fırsatı

Görüntülenmelerinizi yaş ya da cinsiyet gibi filtreler üzerinden analiz edebilirsiniz. Ayrıca kullanıcıların hangi saat aralıklarında gönderilerinizi görüntülediğini inceleyebilirsiniz.

  • Instagram SEO yapmak için veriler toplayın

Tüm bu verileri kullanarak Instagram hesabınızı geliştirmek için çeşitli SEO stratejileri yürütebilir, sahip olduğunuz Instagram takipçi sayısını artırabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Ayrıca sitemiz üzerinden Instagram işletme hesabı yönetme konusu hakkında kapsamlı bilgi alarak işletmenizi Instagram’da öne çıkarabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İlk olarak profilinizi profesyonel hesaba dönüştürün. Facebook ve Instagram hesaplarınızın bağlandığı noktada iletişim bilgilerinin olduğu alana yönlendirileceksiniz. Bu noktada erişilmesini istediğiniz bilgileri seçebilirsiniz.

İletişime Geç butonunu profilinize eklemek için profesyonel hesaba geçmeniz gerekmektedir.

Profili Düzenle > Herkese Açık İşletme Bilgileri > Eylem Düğmeleri > Bir Düğme Seç > Yemek Siparişi Ver’i tercih edin.

Özelliğin eklendiği ilk güncellemede sadece Birleşik Devletler’de aktif olan özellik artık her ülkede kullanılmaktadır.

Uygulamayı açıp profilinize giriş yapın ve profili düzenle seçeneğine tıklayın daha sonra profesyonel hesaba geçiş yap seçeneğine tıklayın ve devam seçeneğine dokunun böylelikle profesyonel hesaba kolayca geçiş yapabilirsiniz.

İletişime geç butonunu sadece işletmeler değil kişisel profillerde bu butonu profillerine ekleyerek istatistiklerini görebiliyor.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram İletişime Geç Butonu Nasıl Eklenir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 40 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Sertaç
    Sertaç

    instagramda iletisime gec butonu nasıl eklenır bilmek istiyordum sağolun

  2. Yiğitcan Sümbelli
    Yiğitcan Sümbelli

    Instagram iletisime gec butonu nasıl eklenir? merak edenler icin faydalı ve kaliteli bir içerik.