İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok’ta Kendi Seslerinizi Nasıl Ekleyebilirsiniz?

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan TikTok, kullanıcıların ses ve müzik eşliğinde kısa videolar oluşturduğu bir platformdur. Günümüzde, video platformları gün geçtikçe kullanıcı kazanmaktadır. Eğlence için kullanılan bu platformlar, yüksek kitlelere hitap ettiği için dijital pazarlama için de büyük şirketlerin hedef noktası oluyor. Örnek olarak, TikTok platformunda popüler olan bir şarkı herkes tarafından dinlenmektedir. Durum böyle olunca, TikTok gibi sosyal medya platformları ürün tanıtımı ve pazarlama konusunda konuma bir hale gelmektedir. Kullanıcılar, TikTok seslendirme özelliğini kullanarak, videolarına kendi seslerini ekleyebilmekte ve böylece daha özgün videolar da üretebilmektedir. Oluşturdukları videolara kendi sesinizi ekleyerek daha ilgi çekici videolar oluşturmak oldukça basittir. Ayrıca, ses ekleme dışında farklı temalar, kurgular ve efektler eklemek de videonuzun etkinliğini artıracaktır.

TikTok Videolarına Kendi Sesimiz Nasıl Eklenir?

TikTok platformunun ses kütüphanesi birçok farklı seslerden oluşuyor. Eğlenceli, komik, dram kategorisindeki sesler ile videolarınızı daha etkili bir şekilde oluşturabilirsiniz. Ayrıca, bu ses kütüphanesini kullanmanın yanı sıra, kendi telefonunuzdaki sesleri veya müzikleri de videolarınıza ekleyebilirsiniz. Ancak, bu sesleri veya müzikleri kullanırken telif yiyebileceğinizi de unutmayın. Telif hakkı nedeniyle videonuzu kaldırmanız gerekmektedir. TikTok ses ekleme konusuna geri dönersek, aklınızdaki video için istediğiniz şekilde müzik eklemek videolarınızın yaratıcılığını arttırabilir ve TikTok takipçilerinizi özgün içerikler ile arttırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken birkaç basit adım var.

TikTok Seslendirme Özelliği Nasıl Kullanılır?
  • TikTok uygulamasına girin.
  • Alt kısımdaki artı işaretine tıklayın.
  • Video kaydetme işlemi için ekrandaki kırmızı butona dokunun. Yeni bir video kaydetmek yerine daha önce kaydedilen bir video da kullanabilirsiniz.
  • Video kaydetme işlemini bitirdiğinizde ya da seslendirme için bir video seçtikten sonra ekranın üst tarafındaki ilerle butonuna dokunun.
  • Daha sonra seslendirme butonu üzerine dokunun. Sağ üst köşede Filtreler butonunun altında göreceksiniz.
  • Karşınıza gelen ekranda, sesi kaydetmeye başlamak için kayıt düğmesini seçin. Sesinizi tüm videoya kaydetmek için, öğesine dokunmanız yeterli olacaktır. Videonun sadece bir kısmına sesinizi kaydedecekseniz, kayıt sırasında butona basılı tutun. Butona basmayı bıraktığınızda kayıt işlemi duracaktır.
  • Eğer orijinal sesi videodan kaldırmak istiyorsanız, altta yer alan orijinal sesi koru kutusunun işaretini kaldırın. Bu sesi arka planda tutmak istiyorsanız, orijinal sesi koru adlı kutuyu işaretleyin.
  • Ses kaydınızı devam ettirmek için Kaydet butonuna dokunun.

İlgili makalemize göz atabilirsiniz : TikTok Düet Nedir ? Nasıl Yapılır ?

TikTok Videosuna Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

TikTok Videosuna Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

TikTok videolarınız için kendi sesiniz dışında farklı müzikler de ekleyebilirsiniz. Çok basit birkaç işlem ile gerçekleştirebileceğiniz videolarınıza müzik ekleme işlemi ile videolarınızın TikTok etkileşimini artırabilirsiniz. Kullanıcılar, beğendikleri müzikleri içeren videolara gibi daha fazla etkileşim gösterebilirler. Bu durum TikTok beğenilerinizin doğrudan artması demektir. Bunun nedeni ise sizinle aynı zevkleri paylaşmalarıdır. TikTok videolarınız ile uyumlu olan müzikleri eklemeniz videonuzun daha kaliteli olmasını yardımcı olabilmektedir.

  • Tek yapmanız gereken TikTok uygulaması içerisinde paylaşacağını videonuzu paylaşmadan önce TikTok müzik kütüphanesine girmek ve videonuza uygun olduğunu düşündüğünüz bir müziği seçerek eklemektir.

Ayrıca, TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır? yazımızı da inceleyebilir ve TikTok hesaplarınızı nasıl gizleyeceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Videonuz hazır hale geldikten sonra TikTok müzik kütüphanesini kullanarak müzik ekleme yapabilirsiniz.

Uygulamasındaki kırmızı kayıt etme butonuna tıklayın. Videonuzu kaydettikten sonra Seslendirme menüsünden ses kaydı alıp, videonuzda kullanabilirsiniz.

Her iki işletim sistemi içinde ses ve müzik ekleme adımları aynıdır. Müzik için ilgili TikTok müzik kütüphanesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Kendi seslerinizi eklemek için ise videoyu çektikten sonra kayıt etme butonuna tıklayarak kendi sesinizi video üzerine kaydedebilirsiniz.

Evet önceden hazırlamış olduğunu bir videoyu telefon kütüphanenizden TikTok uygulamasına aktarabilir ve paylaşım yapmadan önce müzik ekleyebilirsiniz.

Uygulamayı kapatın yeniden açmayı deneyin eğer sorun çözülmediyse uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin eğer uygulama güncel ise sorun çözülecektir.

Kırpmak istediğiniz videoyu seçin daha kırpma simgesine tıklayın kırptığınız yer mavi renkte işaretlenecektir böylelikle istediğiniz gibi videoyu kırpabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok’ta Kendi Seslerinizi Nasıl Ekleyebilirsiniz? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 35 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. elgiz
    elgiz

    sağol men tapdım açdım

  2. Kardelen aydın
    Kardelen aydın

    TLF formatlandi..TLF mail vs hiçbir şekilde kayıtlı değildi ..hesabımi nasıl açabilirim..

  3. Nahid
    Nahid

    Tiktok Canlı Açılmıyor?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, nasıl bir hata alıyorsunuz acaba?

  4. Gökhan
    Gökhan

    tiktok seslendirme yapımını gayet güzel anlatmışsınız sağolun

  5. Alp Aksoy
    Alp Aksoy

    Tiktok seslendirme nasil yapılır sorusuna cevap veren güzel bir blog olmuş emeğinize sağlık :))