İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Clubhouse Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Son zamanların en öne çıkan sosyal medya platformlarının başında Clubhouse geliyor. Pek çok farklı kullanıcıya hitap eden uygulamanın dijital pazarlama sektörü açısından da önemli olduğunu söylemek mümkün. Peki Clubhouse para kazanma yöntemleri nelerdir? Yazımızda Clubhouse platformunda değerlendirebileceğiniz para kazanma yöntemlerini detaylı bir biçimde ele alacağız. Ancak belki de bundan önce platformun para kazanmaya imkan verip vermediğine bir göz atmalıyız.

Öncelikle içerik üreticileri açısından baktığımızda Clubhouse’un henüz kapsamlı bir gelir kazanma opsiyonu içermediğini söyleyebiliriz. Ancak geliştiricilerin yaptığını son açıklamalara göre bu konuda bazı değişiklikler yer aldı. Gelin bu değişiklikler nelerdir ve kullanıcılar para kazanabilmek için ne gibi yöntemlere başvuruyor birlikte göz atalım.

Clubhouse’ta Nasıl Para Kazanılır?

Pandemi döneminde oldukça popüler olan ve Clubhouse davet linki ile erişilebilir olan Clubhouse uygulaması, popülaritesi ve düzenli kitlesi dolayısı ile kullanıcıları tarafından gelir elde edilebilir bir uygulama mı olup olmadığı sıkça konuşulmuştur.

Clubhouse tarafından uygulanan para kazanma yöntemleri şunlardır :

  • Cluhouse Creator First
  • Clubhouse Payment
Creator First

Creator First

Cluphouse Cretor First güncellemesi ile içerik üreticilerinin uygulama üzerinden para kazanabileceği açıklandı.  Yine de ilk aşamada bu formülün yalnızca 20 içerik üreticisiyle sınırlı kalacağını hatırlatalım. Bu program için platforma başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurunuz onay aldığı takdirde siz de Clubhouse’un gelir elde eden ilk içerik üreticilerinden biri olabilirsiniz. Belirtmekte fayda var ilk alımlar 31 Mart 2021 tarihi itibariyle alımlar kapatılmıştı. Dolayısıyla platformun bir üyesiyseniz, ekranı güncel olarak takip etmeniz gerekir.

Clubhouse Payment

Clubhouse Payment

Clubhouse payment sistemi uygulama içerisinde para kazanabileceğiniz bir başka özelliktir. Bu sistem diğer sosyal medya uygulamarında gördüğümüz ve alışık olduğumuz bağış yapma sistemidir. Kullanıcılar içeriklerini ve konuşmalarını sevdikleri kişilere ödeme yapabilmektedirler. Kullanımı oldukça basittir ve içeriklerinin devamı için veya sadece ilgili konuşmacıya yardım amaçlı olsa bile kişilere bu özellik sayesinde para gönderebilirsiniz.

Clubhouse Kullanıcılarının Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir ?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Clubhouse’ta para kazanmak için yalnızca içerik üreticiliğinden faydalanmak zorunda değilsiniz. Buna ek olarak takipçilerinizi dış bağlantılara yönlendirerek de gelir elde edebilirsiniz. Bunun için takip edebileceğiniz bazı yöntemleri sizler için sıraladık:

En Etkili Clubhouse Para Kazanma Yöntemleri

  • Platformu kullanan pek çok yatırımcı kendi ürünlerine yönelik odalar açarak ürün ve hizmetlerinin tanıtımını Clubhouse oda ziyaretçilerine yapmaya çalışmaktadır. Buna ek olarak örneğin; moda trendleri, yeni fikirler ve buna benzer odaların da sayısı çoktur. Bu tür odalar açarak takipçilerinizi kendi hizmetlerinize yönlendirebilirsiniz.
  • Farklı işletmelerle marka ortaklığı yapmak gelir elde etmek için oldukça iyi seçeneklerden bir diğeridir. Clubhouse gibi platformlarda doğrudan satış pek işe yaramasa da daha detaylı planladığınız reklam yöntemleriyle çeşitli ürünlerin reklamını yapabilirsiniz.
  • Kendinizi iyi bir konuşmacı olarak görüyorsanız sponsorlu odalar sizin için iyi bir para kazanma yöntemi olacaktır. Bu doğrultuda anlaştığınız markaların tanıtımını bu tür odalarda yapabilirsiniz.
  • Belli bir alanda uzmanlığınız varsa alanınızla ilgili soruları cevapladığınız bir oda açabilirsiniz. Clubhouse platformu henüz bu tür uygulamalar için bir ödeme sistemi barındırmıyor. Ancak kullanabileceğiniz bazı ödeme uygulamaları olduğunu söyleyebiliriz.
  • Clubhouse’un en büyük avantajı ünlü isimler, milyarder CEO’lar ve işletme sahipleriyle çok daha küçük ölçekli iş hacmine sahip insanları bir araya getirmesidir. Bu anlamda uygulamadan iş bağlantınızı genişletmek için de yararlanabilirsiniz.
  • Geliştiricilerin Clubhouse’a eklemeyi planladığı bir diğer özellik de giriş ücreti alabilmektir. Bu özellik geldikten sonra sohbet odanıza girmek isteyen insanlardan ücret talep edebilirsiniz. Özellikle popüler bir yayıncıysanız bu yolla yüksek miktarda kazanç sağlayabilmeniz mümkün gözüküyor.
  • Daha çok dedikodu seviyesinde olsa da Clubhouse’ta gelir elde etmekle ilgili bir yeniliğin daha gündemde olduğunu söyleyebiliriz. Bu yenilik de tıpkı Twitch gibi platformlarda olduğu gibi konuşmacılara bağış yapabilme özelliğidir. Eğer bu özellik eklenirse takipçilerinizden bağış alarak para kazanmanız mümkün hale gelmektedir. Ayrıca sitemiz üzerinden Clubhouse takipçi arttırma servisini inceleyerek uygulamada popüler bir hesap sahibi olabilirsiniz.

Clubhouse ile ilgili daha fazla bilgi almak için; Clubhouse Nedir, Nasıl Kullanılır? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Henüz bir ödeme sistemi barındırmayan Clubhouse, para kazanmayı mümkün hale getirecek yeni özellikler eklemeyi planlamaktadır. Bu doğrultuda başlangıç olarak 20 içerik üreticisine gelir elde etme imkanı verileceği bilinmektedir.

Clubhouse’un henüz işletmeler için özel bir kullanım seçeneği yoktur. Ancak dijital reklamcılık ve pazarlama kapsamında Clubhouse’tan yararlanabilirsiniz. Özellikle geniş bir izleyici kitlesi yakaladığınız takdirde kullanıcıları ürün ve yeniliklerinizden haberdar edebilirsiniz.

Diğer tüm sosyal medya platformları gibi Clubhouse’ta da başarılı bir gelir kazanma yöntemi için takipçi sayınızı artırmanız önemlidir. Bunun için uygulamada aktif olmanız ve kullanıcıların ilgisini çekecek sohbet konuları yakalamanız gerekir. Girdiğiniz odalarda sahneye alınmanız yükseldikçe takipçi sayınız da buna paralel olarak yükselecektir.

Clubhouse uygulamasını tamamen ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Clubhouse üzerinden para kazanmak güvenilirdir.

Clubhouse hesabınıza takipçi satın alabilirsiniz popülerliğinizi arttırabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Clubhouse Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 44 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Zeki Dinc
    Zeki Dinc

    Clubhouse uygulamasında para kazanma yöntemlerini öğrenmeme yardım eden bu blogu yazana tesekkurler

  2. Mehmet Yasar
    Mehmet Yasar

    Clubhouse üzerinden para kazanma yontemleri bol ama pek tercih edilmiyor bu uygulama sanırım