İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter’da Çekiliş Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde sosyal medya çekilişleri çok önemli bir pazarlama stratejisi haline geldi. Kullanıcılar, sosyal medya çekilişleri ile bir ürünü büyük kitlelere ulaştırmaktadır. Bu sosyal medya çekilişlerinin en popüler olduğu platform ise Twitter yani X platformudur. Twitter, yeni adıyla X platformunda yapılan çekilişler ile markanızın veya hesabınızın tanınırlığını artırmanız mümkün. Ancak, Twitter çekilişi yapma işleminin birçok dikkat edilmesi gereken noktası vardır. Bazı kullanıcılar, bu çekiliş işleminin sadece birer Tweet atmaktan veya Retweet sayısını saymaktan ibaret olduğunu düşünürler. Bu noktada, bu yazıda Twitter‘da çekiliş nasıl yapılır ve çekiliş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ile bilgi sahibi olacaksınız.

Twitter Çekiliş Stratejileri

Twitter çekilişi düzenlemek için birçok farklı seçeneğiniz vardır. Hedefinize göre farklı türde bulunan çekiliş çeşitlerini kullanmanız gerekmektedir. Elde etmek istediğiniz etkileşim veya markanızın bilinirliğini artırmak için bu çekiliş türlerinden birini seçebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken faktör ise çekiliş sonucunda neyi hedeflediğiniz olmalıdır. Twitter çekiliş çeşitleri şunlardan oluşmaktadır:

  • Retweet Yap ve Takip Et
  • Yorum Yapılan Çekilişler
  • Link Yönlendirmeli Çekilişler
  • Fotoğraf Yarışmaları
  • İnteraktif Çekiliş Yöntemi

Retweet ve Takip Etme Yöntemi

Twitter (X) platformunda çekiliş yapmak için birçok yöntem vardır. Çekiliş yapmadan önce bu yöntemlerden bir tanesini seçerek çekiliş işlemini yapmalısınız. Bu yöntemlerden en çok kullanılanlarından biri Retweet yap ve takip et yöntemidir. Katılımcılarınızın markanızı veya ürününüzü Twitter platformunda takip etmesini ve çekilişe katılması için gönderinizi retweet etmesi gereken yöntemdir. Çekilişe katılmak için karmaşık birkaç adım gerektirmediğinden dolayı, bu yöntem fazlasıyla tercih edilir. Bu yöntemi kullanarak yapmakta olduğunuz çekiliş için birçok katılım sağlama elde edeceksiniz. Ayrıca, bu yöntem için katılımcılardan bir yorum eklemelerini veya birkaç arkadaşını etiketlemesini isteyebilirsiniz. Bu da çekilişinizin daha fazla kişiye ulaşmasını ve etkileşim almasını sağlayacaktır.

rt yap ve takip et çekilişi

Yorum Yapılarak Katılım Sağlanan Çekilişler

Bu çekiliş türünde markalar, çekilişe giriş yapmak için sadece yorum yapmaları gereken bir Twitter çekilişi düzenler. Bu çekiliş çeşidinde, katılımcıların gönderiyi beğenme, hesabı takip etme ve gönderiyi retweet etmelerine gerek kalmaz. Bu Twitter çekilişi yöntemi ile çekilişinizin katılımını büyük bir oranda artırabilirsiniz. Bu da markanızın bilinirliğini artırma konusunda mükemmel bir adımdır.

Link Yönlendirmeli Çekilişler

Eğer çekiliş gerçekleştirmekteki ana hedefiniz web sitenize ziyaretçi çekmek ise bu çekiliş türünü kullanabilirsiniz. Link yönlendirmeli çekilişler ile kullanıcıları yönlendirmek istediğiniz adreste bir çekilişe katılma formu içeren bir açılış sayfası oluşturursunuz. Bu açılış sayfasını Twitter çekilişi gerçekleştirirken paylaşarak kullanıcıları web sitenize çekebilirsiniz.

Fotoğraf Yarışmaları

Kullanıcılar tarafından oluşturulan bir içerikle ilgili bir çekiliş düzenlemek istiyorsanız fotoğraf yarışmaları düzenlemek çok iyi bir seçenektir. Örnek olarak, bir fotoğraf yarışması için katılımcılardan belirli bir tema ile ilgili fotoğraf göndermelerini isteyebilirsiniz. Bu fotoğraflar ürünlerinize ait görsellerden oluşursa ürün tanıtımınızı çekiliş ile yapmış olursunuz.

İnteraktif Çekiliş Yöntemi

Çekiliş yaptığınız ürünü şans olarak değil de hak eden bir kişiye gitmesini istiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu şekilde katılımcıları çekilişe katılmaları için teşvik etmiş de olursunuz. Hediye kazanma şansı için bir soru sorarak takipçilerinizi cevap atmaya teşvik edebilirsiniz. İnteraktif çekilişler ile kullanıcılarınız ile aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. Katılımcılarınız ile etkileşime girerek çekilişlerinizi daha güven duyulan bir çekiliş haline getirebilirsiniz.

Çekilişin Katılım Şartları

Bir Twitter çekilişi düzenlemeden önce çekilişin katılım şartlarını belirlemek çok önemlidir. Bu sayede kullanıcılar arasında oluşması muhtemel herhangi bir kafa karışıklığını engellemiş olursunuz. Katılımcıların önyargısından kurtulmak ve her katılımcıya eşit bir kazanma fırsatı sunmak için katılım şartlarınızı net bir şekilde kullanıcılarınıza duyurmalısınız. Katılımcılardan yaratıcı yorumlar ve fotoğraflar göndermelerini istediğiniz çekilişler oluşturabilirsiniz. Bu çekilişler dışında katılımcılar arasından kazananı binlerce kişi arasından seçmek zorunda kalabilirsiniz. Bu noktada katılım şartlarını net bir şekilde belirleyerek kullanıcılar arasında oluşması olası güven problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Twitter çekilişi düzenlemeden önce çekilişiniz ile ilgili kuralları belirlemelisiniz. Bu kuralları net bir şekilde belirledikten sonra takipçileriniz ile paylaşmak çekilişiniz için oldukça önemli olmaktadır.

Diğer Twitter (X) İşlemleri için yazımıza göz atın: Twitter Hesap Dondurma

Twitter Çekiliş Uygulamaları Nelerdir?

İşletmenizi tanıtmak adına gerçekleştireceğiniz tanıtım çekilişinin sonucunu birkaç farklı yöntemle belirleyebilmeniz mümkün. Bu anlamda nasıl bir çekiliş türünü tercih ettiğiniz fark etmeksizin, rastgele olarak retweet, yanıt ya da beğeni seçebileceğiniz aracı Twitter içinde kullanamazsınız. Ancak çekiliş şartlarını manuel olarak belirleyebileceğiniz araçlarla, bu işi saniyeler içerisinde çözebilirsiniz. Aşağıdaki çekiliş araçlarını online olarak kullanabilirsiniz:

  1. Online-cekilis.com
  2. Onlinecekilisyap.com
  3. Simpliers.com
twitter çekiliş uygulamaları

Sonuç olarak, marka farkındalığı oluşturarak potansiyel müşteri havuzu yaratmak için Twitter çekilişleri eşsiz bir yöntemdir. Daha geniş kitlelere ulaşarak kendinizi müşterilere daha iyi aktarabilirsiniz. Bu sayede geri dönüşüm oranlarınızı ve firma gelirlerinizi istediğiniz ölçüde arttırabilirsiniz. Twitter’da çekiliş nasıl yapılır tüm detayları ile sizinle paylaştık. Ayrıca sitemiz üzerinden Twitter video indirme hakkında kapsamlı bilgi alarak beğendiğiniz popüler videoları telefonunuza ya da bilgisayarına indirebilirsiniz.

Sosyal medya pazarlaması hakkında bilgi almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter ‘da çekiliş yapmak için çeşitli yöntemleri kullanabilirsiniz. Takip etme, retweet etme, fotoğraf yarışmaları katılımcı havuzunuzu oluşturmanızda etken olabilir.

Kendi geliştirdiğiniz yöntemlerle ya da çekiliş yapabileceğiniz web sitelerini kullanarak belli algoritmalar üzerinden kazananı belirleyebilirsiniz.

Online-cekilis.com, onlinecekilisyap.com ya da simpliers.com’u Twitter çekilişleriniz için tercih edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Çekiliş Nasıl Yapılır? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 37 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Arzu Keskin
    Arzu Keskin

    Çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş elinize emeğinize sağlık 🙂

  2. nurullah
    nurullah

    twitterda geniş kitleye hitap etmek için çözümler ararken denk geldim bu yazıya teşekkür ederim bilgiler için

  3. Pınar Kurt
    Pınar Kurt

    Merak ettiğim bir konuydu çok açıklayıcı bir anlatım olmuş bütün sorularıma cevap aldım

  4. Tolga Akyüz
    Tolga Akyüz

    Bu sitede çoğu bilmediğim sosyal medya araçlarının nasıl özellikşeri olduğunu öğreniyorum baga güzel bir site

  5. Yusuf Emir Şeddeli
    Yusuf Emir Şeddeli

    çok güzel bir faydalı makale olmuş aradığım şey buydu işte çok iyi başarılı sayfa

  6. Melek
    Melek

    Gercekten cok begendim cekilise katılıcam insallah kazanirim hatta simdi katilcam