İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube ile İletişime Nasıl Geçilir?

YouTube, bugün en sık kullandığımız yayın ve video izleme platformlarından biri haline geldi. Gün içinde bilgisayar ya da telefonlardan en az bir kere YouTube’a giriyor ve uzun zaman geçirebiliyoruz. Günden güne gelişme gösteren bu sitenin kullanıcıları da en az site kadar önemli ve etkilidir. Bu nedenle, YouTube ’ta yaşanması olası sorunlara çözüm bulmak ya da öneriler sunmak için kullanıcı fikirleri dikkate alınmalıdır. Peki, YouTube ile iletişime nasıl sağlanır?

YouTube gibi büyük ve sıklıkla olarak kullanılan platformda, yardım hizmetlerine nasıl ulaşılacağının bilinmesi gerekebilmektedir. Hesabınızda herhangi bir sorun oluştuğunda ya da rahatsız olduğunuz bir içerik gördüğünüzde, YouTube ile iletişime geçmek isteyebilirsiniz. İşte bunun için izlemeniz gereken adımları tek tek hazırladık.

youtube ile iletişime geçme

YouTube İçerik Oluşturucu Destek Ekibiyle Nasıl İletişime Geçilir?

YouTube ile iletişim kurmak için izlenecek ilk yol, destek ekibiyle iletişime geçmek olacaktır. Ancak bunun için bir YouTube hesabınızın bulunması gerekir. Aynı zamanda, YouTube İçerik Oluşturucu Ekibinin bir üyesi ve en az 10.000 kanal görüntülemesine sahip olmanız şartı aranmaktadır. Tüm bu kriterleri karşılaşıyorsanız, destek ekibine ulaşım sağlayabilirsiniz. İzlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde olmaktadır:

  • Her şeyden önce bilgisayar üzerinden YouTube hesabınızı açın.
  • Sonrasında, sayfanın sağ üst köşesinde yer alan profil fotoğrafı simgesine tıklayın.
  • Açılır menüden “Yardım” düğmesini bulun ve tıklayın. Tıkladıktan sonra karşınıza iki farklı soru çıkacaktır: “Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?” ve “Geri bildirim gönderin.”
  • Bu seçenekler içinden “Daha Fazla Yardıma İhtiyacınız Var” seçeneğini seçin. Bu seçimden sonra yeni bir açılır menü göreceksiniz.
  • Bu menü üzerinden sorunun ne olduğunu belirtmek için kategori seçin.
  • Sonrasında “İçerik Oluşturucu Destek Ekibiyle İletişime Geç” seçeneğine dokunun.
  • Bu aşamadan sonra şartlara uyan bir üyeliğiniz varsa, “E-posta Desteği” seçeneğine tıklayın. Buradan sonra ekibe bir E-posta yazabilirsiniz.
  • Son olarak kanal URL’nizi, adınızı, soyadınızı, E-posta adresinizi yazın ve ek talimatları izledikten sonra Gönder düğmesine basın.
youtube geri bildirim

Destek Formu Üzerinden YouTube ile Nasıl İletişime Geçilir?

YouTube ile ilgili sorunlarınızı gidermek ya da merak ettiğiniz soruları sormak için destek formunu kullanabilirsiniz. Sorunlarınızı YouTube Forumunda belirterek, bunlara dair detaylı bilgi alabilirsiniz. Destek formunda sorularınızı yanıtlayacak çok sayıda üye bulabilirsiniz ve sorunlarınızın çözümünde destek alabilirsiniz. Bunun yanında, üyeler tarafından bir yardım alamasanız dahi Youtube’un sizi fark etmesini sağlayabilirsiniz. YouTube iletişim seçenekleri hakkında web sitesine erişerek iletişim seçenekleri hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Twitter Üzerinden YouTube ile Nasıl İletişime Geçilir?

Twitter üzerinden YouTube ile iletişime geçmek ise sorunlarınıza dair çözüm bulacağınız bir diğer yoldur. İlk olarak telefonunuzla ya da bilgisayarınızla Twitter hesabınıza girmeniz gerekir. Daha sonra YouTube ulaşabilmek için tweet atabilirsiniz. Ancak YouTube ‘un hesabına tweet atamayacağınız için kendi hesabınız üzerinden Tweet düğmesine dokunduktan sonra mesajınızı yazabilirsiniz. Mesajınızı yazdıktan sonra, mesajı göndermeden önce  “@YouTube” yazarak YouTube’u etiketlemeyi unutmayın.

Instagram Üzerinden YouTube ile Nasıl İletişime Geçilir?

Tıpkı Twitter ’da olduğu gibi YouTube ‘un Instagram hesabına da mesaj göndermiyorsunuz. Ancak gönderileri altına yorum yapmanız için hiçbir engel yok. YouTube ‘un Instagram hesabı altında paylaştığı gönderilerden birinin altına yorum yaparak, mesajınızı iletebilirsiniz.

Facebook Üzerinden YouTube ile Nasıl İletişime Geçilir?

YouTube ile sosyal medya platformları üzerinden iletişim kurabileceğiniz bir diğer yol da Facebook üzerinden olabilir. YouTube ‘un bir Facebook hesabı vardır ve merak ettiklerinizi sormak için bu hesaptan faydalanabilirsiniz. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra YouTube ’un hesabını bulabilirsiniz ve paylaştıkları bir gönderiye yorum yapabilirsiniz.

YouTube’a Uygunsuz İçerik Nasıl Bildirilir?

YouTube ile iletişim seçenekleri düşünüldüğünde, sorun ve önerileri belirtmek için uygunsuz içerik bildirimi de etkili bir yoldur. Oldukça geniş bir içeriğe sahip olan bu platformda, karşınıza çok sayıda uygunsuz içerik ya da hatalı bilgi çıkabilmektedir. Böyle durumlarla karşılaştığınızda, gerekli yerleri konu hakkında bilgilendirmeniz önemlidir. YouTube’a uygunsuz içerik bildiriminde bulunmak için izlenmesi gereken adımlar şöyle olmalıdır:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

İlk olarak uygunsuz bir içeriğe sahip olduğunu düşündüğünüz videoyu ya da yorumları bildirin. Yorum ya da video şeklinde karşılaşılan uygunsuz içeriği bildirmeniz, YouTube ‘un haberdar olmasını sağlar. Sonrasında karşınıza çıkacak şu seçeneklerden uygun olanı işaretleyin:

  • Cinsel içerik
  • Şiddet içeren veya tiksindirici içerik
  • Nefret söylemi barındıran veya kötü amaçlı içerik
  • Zararlı veya tehlikeli eylemler
  • Çocuk istismarı
  • Terörizmi destekliyor
  • Spam veya yanıltıcı içerik
  • Haklarımı ihlal ediyor
  • Altyazı sorunu

Eklemeniz gereken tamamlayıcı bilgileri seçin ve son olarak formu gönderin. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra bildiriminiz YouTube ‘un ilgili birimine ulaşacaktır ve değerlendirmeye alınacaktır. Ancak bildiriminize yönelik bir işlem başlatsalar dahi, büyük olasılıkla, YouTube’dan dönüş almayacaksınız. Ayrıca YouTube kanal engelleme ile ilgili detaylara erişerek uygunsuz içeriklere erişiminizi kısıtlayabilirsiniz.

Ayrıca Youtube hizmetleri sayfamızı ziyaret ederek kanalınızı geliştirmeye yönelik işlemlerde bulunabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube destek ekibi ile iletişim kurma ihtiyacı hissettiğinizde, Yardım Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Aradığınızı bulamadığınız noktada YouTube Topluluk Yardım Formunu da ziyaret edebilirsiniz.

YouTube ‘un hali hazırda Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesapları vardır. Bu hesaplar üzerinden de iletişime geçebilmeniz mümkündür.

Uygunsuz bulduğunuz içerikleri ve yorumları YouTube’a bildirebilirsiniz. Karşınıza çıkacak formu doldurarak, şikâyet işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

YouTube müşteri hizmetlerine telefon yoluyla iletişim kurmak zor olsada mail yoluyla iletişim kurabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube ile İletişime Nasıl Geçilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 89 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Suna Tokmak
    Suna Tokmak

    twitter üzerinden youtube ile iletisime nasıl gecebilirim merak ediyordum ogrenmıs oldum tesekkurler

  2. mehmet dağcı
    mehmet dağcı

    Youtube ile iletisim e gecmek icin faydalı bir blog yazısı olmuş