İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Haber Bandı Sohbet Bölümü Görünmüyor?

“Facebook haber bandı sohbet bölümü görünmüyor.” diyen ve bu sorunla karşılaşan birçok kişi vardır. Facebook haber bandı, sayfada sağ tarafta bulunmaktadır. Bu kısımda bildirim, hareket gibi durumlar size anlık olarak gösterilmektedir. Fakat zaman zaman yapılan güncellemeler veya yanlışlıkla kapatılması bu bandı sayfanızdan kaldırmaktadır. Facebook kullanıcıları haber bandı sohbet bölümünün kaybolmasının ardından geri getirmenin yöntemlerini merak etmektedir. Elbette ki Facebook haber bandı bölümü bazı yöntemlerle geri gelmektedir. Bu yöntemlerle Facebook haber bandı bölümü tekrar sayfanızda açılmakta, sorunsuz kullanılmaktadır.

Facebook’ta Haber Bandı Kaynağı Neden Görülmüyor?

Facebook’ta haber bandı kaynağı neden görülmüyor sorusunun cevabı farklı nedenlerden oluşmaktadır. Bu noktada Facebook sohbet çubuğu kaybolması sorunu ile karşılaşan kişiler ilk olarak herhangi bir işlem uygulamamalıdır. Bunun sistemsel mi yoksa kişisel mi olduğunu anlamalıdır. Çevrenize de bu durumu paylaşıp sizden kaynaklı mı olduğu teyit edilmelidir. Eğer sorun sizden kaynaklıysa, belirli yöntemler uygulanarak sorun çözülmelidir. Yanlışlıkla veya fark etmeden yapılan haber kaynağı gizleme durumu kısa sürede çözülmektedir.

facebook haber bandı

Facebook Haber Bandı Açma ve Gizleme

Facebook haber bandı açma ve gizleme yöntemi, haber bandının gözükmemesinde bir çözüm alternatifidir. Haber bandını açmak veya gizlemek için yapmanız gerekenler:

  • Sohbet bölümünde kenar panosunu açmak için sağ altta bulunan ‘Sohbet’ kısmına tıklayın.
  • Ardından ayarlar işaretine tıklayın.
  • Orada karşınıza çıkan ‘Haber Bandını Göster veya Gizle’ seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneği seçtiğinizde sohbet bölümü kenar panosu açılacaktır.
  • Ayrıca haber bandı boyutunu değiştirmek isterseniz bunu da ayarlamak mümkündür. Sohbetin üst kısmındaki yatay çubuğu tutarak aşağı çektiğinizde haber bandı boyutu ayarlanmaktadır.
facebook haber bandı açma

Tarayıcı Geçmişi Silerek Facebook Haber Bandı Açma

Bahsettiğimiz ilk yöntem başarılı olmadıysa bir diğer yöntem olan tarayıcı geçmişini silme ile haber bandı bölümü tekrar açılabilmektedir. Tarayıcı geçmişi silerek Facebook haber bandı açma, şu aşamalarla gerçekleşmektedir:

  • Haber kaynağı bandının kaybolduğu durumlarda çerezleri yani tarayıcı geçmişini silmek de bir çözüm alternatifidir.
  • İlk olarak, kullandığınız tarayıcı sayfasında üç nokta veya üç çizgi olan kısma tıklayınız. (örnek : Chrome Geçmiş)
  • Bu bölümde karşınıza çıkan seçeneklerden ‘Ayarlar’ kısmına tıklayın.
  • Ardından çıkan geçmişte tarama verileri temizle butonuna tıklayın. Bu kısımda yer alan tüm seçenekleri seçerek geçmişi temizleyin. Böylelikle Facebook haber bandı sorunu kısa sürede çözülmektedir.
tarama verilerini temizleme

Facebook Haber Bandı Nedir? Ne Tür Haberler Çıkıyor?

Facebook haber bandı, bağlantılı olduğunuz kişilerin belirli hareketlerini gördüğünüz bölümdür. Bu bölümde sizlere etkileşimde olduğunuz hesapların bildirimleri iletilmektedir. Beğendiğiniz, tanıdığınız kişi veya sayfaların hareket akışları buradan sizinle paylaşılmaktadır. Bu noktada size gösterilen hareketler, etkileşimde olduğunuz kişilerden seçilmektedir.

Facebook haber bandı farklı birçok haberi sizlere göstermektedir. Facebook haber bandında çıkan haber türleri şunlardır:

  • Kişi ve sayfaların durum güncellemeleri,
  • Arkadaşlık istekleri,
  • Video paylaşımları,
  • Fotoğraf paylaşımları,
  • Bağlantı paylaşımlar,
  • Yorum ve beğeni bildirimleri gibi anlık tüm hareketler gösterilmektedir. Ayrıca Facebook dil ayarları ile ilgili yaşadığınız sorunları blog yazımızı okuyarak çözebilirsiniz.

Facebook hesabınızı büyütmek için Instatakipçi Facebook beğeni satın al hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Facebook hizmetleri yazımızı okuyarak Facebook hizmetleri veren siteler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook haber bandı sohbet bölümü genellikle güncellemelerle veya yanlışlıkla kapatılmaktadır. Bu sekme platform içerisinde gizlenme özelliği bulunan bir bölümdür. Bu açıdan Facebook haber bandını gizlemek veya yeniden göstermek oldukça kolaydır. Bu durumu yaşayan kişiler, yazımızdaki yöntemlerden faydalanarak sorunu çözebilmektedir.

Facebook haber bandının görünmeme sebebi genellikle fark etmeden kapatılmasıdır. Bu noktada haber bandı, gizleme ve açma işlemi yapılarak kısa sürede geri getirilmektedir. Eğer bu yöntem işe yaramıyorsa sorun çerezlerden kaynaklanmaktadır. Bu durumda geçmiş sekmesine gidip, tarayıcı geçmişi temizlenerek sorun halledilmektedir.

Facebook sohbet panosu bazı durumlarda gizlenebilmektedir. Sohbet panosunu eski haline getirme işlemi oldukça kolaydır. Ayarlar kısmında bulunan gizle veya açma kısmından bu bölüm tekrar eski haline getirilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Haber Bandı Sohbet Bölümü Görünmüyor? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 46 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.