İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook Şifremi ve E-Postamı-Mail Adresimi Unuttum

Facebook şifremi ve e-postamı-mail adresimi unuttum diyen birçok kişi hesabına erişemediği için endişeye kapılmaktadır. Özellikle yaşadığımız dijital çağda yaşanan bu durum, pek çok sorun oluşturabilmektedir. Bu anlamda ülkemizde oldukça popüler bir platform olan Facebook, erişim sorunu yaşamanız halinde çeşitli çözümlerle bunu halletmektedir.

Günümüzde pek çok kişi sosyal bir platform olan Facebook üyeliğine sahiptir. Yaygın şekilde kullanılan bu uygulama, zaman zaman kötü niyetlerle çalınabilmekte, erişim sorunu yaşanabilmektedir. Facebook hesabınızın çalınması, şifrenizi ve e-postanızı unutmanız belirli yöntemlerle çözülmektedir.  Bu noktada Facebook şifremi unuttum, e-posta adresimi unuttum hesabıma erişemiyorum diyen herkes, adımları uygulayarak bu sorunu çözebilecek.

Facebook Şifremi ve Mail Adresimi Nasıl Bulurum, Ne Yapmalıyım?

Facebook giriş şifremi ve mail adresimi nasıl bulurum, ne yapmalıyım sorusu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Mail adresini unutan kullanıcılar, eğer profillerine e-posta bilgisi eklediyse bir başka hesaptan buna erişebilmektedir. Fakat eklenmediyse bu bilgi gözükmemektedir. Facebook giriş bilgilerinizi unuttuğun ve hesaplarınıza erişemediğiniz durumlardaysa belirli yöntemlerle bu sorun çözülmektedir. Aşama aşama uygulayabileceğiniz adımlar şöyledir:

facebook hesap bul sayfası

Hesap Bul Sayfası ile Facebook Şifresi Yenileme

Facebook şifrenizi unuttunuz ve kayıtlı mail adresinizi de hatırlamıyorsanız, klasik şifre sıfırlama işlemi size fayda etmeyecektir. Genellikle kullanılan şifre sıfırlama işlemi, mail adreslerine gönderilen doğrulama kodu ile gerçekleşmektedir. Bu noktada mail adresini bilmediğinizden dolayı bu size fayda sağlamamaktadır. Facebook hesabınızda kayıtlı kullanıcı adı, cep telefonu gibi bilgileri hatırlıyorsanız hesap bul sayfasını kullanmalısınız. Hesap Bul sayfası ile Facebook Hesabınızı bulma aşamaları şöyledir:

  • https://tr-tr.facebook.com/login/identify adresi sizi ‘hesap bul’ sayfasına yönlendirecektir.
  • Hesabını bul sayfası, sizden aramak isteğiniz hesabın e-posta adresi veya telefon numarası bilgisini isteyecektir. Bu noktada mail bilgisi olmadığı için hesabınızla aktif kullandığınız cep telefonu numaranızı giriniz.
  • Ardından karşınıza şifreni yenile kısmı gelmektedir. Burada şifrenizi yenilemek için 2 seçenek mevcuttur. Eğer belirtilen cep telefonu numaranızı hala kullanıyorsanız o seçeneği seçmelisiniz. Ayrıca e-posta adresiniz de bu kısımda 2 harf şeklindeki ipucuyla gösterilmektedir. Bu hatırlamanıza yardımcı olabilecek bir detaydır.
  • Cep telefonu seçeneği seçilmesinin adından bir onay kodu size ulaşacaktır. Telefona gelen kodu doğrulamanızın ardından şifre oluşturarak hesabınıza erişim sağlanmaktadır.
cep telefonu ile şifre bulma

Güvenilir Kişiler Listesi Yardımıyla Şifre Yenileme

Unutulan Facebook şifre ve mail adresi sorunu için bir diğer yöntem güvenilir kişi listesidir. Güvenilir kişiler listesi ile şifre yenileme seçeneği kullanılarak hesabınıza erişim sağlanabilmektedir. Bu noktada önceden Facebook hesabınızda bu listeyi oluşturmuş olmanız gerekmektedir. güvenilir kişiler listesi yardımıyla şifre yenileme aşamaları şöyledir:

  • Bir önceki yöntemde bahsettiğimiz hesap bul sayfasına yine aynı aşamalarla gidilmelidir. Şifre yenileme kısmında karşınıza iki seçeneğin geleceğini söylemiştik.
  • Fakat hem e-posta hem cep telefonuna erişiminiz yoksa, sol altta bulunan ‘Bunlara artık erişimin yok mu?’ kısmına tıklamalısınız.
  • Bu noktada karşınıza yeni bir e-posta isteyen sayfa gelecektir.
  • Erişiminizin olduğu e-posta adresinizi buraya girdikten sonra ‘devam’ sekmesine tıklayın.
  • Bu noktada güvenilir kişilerimi göster sekmesine tıklayın ve bir kişinin adını girin.
  • Ardından size özel bir bağlantı oluşturulmakta ve talimatlar karşınıza çıkmaktadır.
  • Bağlantınız, güvenilir kişilerinizin erişebileceği bir kod içermektedir. Son olarak bu bağlantıyı güvenilir kişiye göndermelisiniz. Kişi bağlantıya tıklayarak kodu sizle paylaştıktan sonra hesabınızı tekrar geri alabilirsiniz.
facebook sifremi unuttum

Facebook E-Postamı Unuttum Nasıl Geri Alabilirim?

Hesabın kayıtlı olduğu mail adresini unutma durumu sıklıkla yaşanmaktadır Facebook kullanıcıları hesaplarına erişemediği ve sorun yaşadığı bu durumda, çözüm alternatifi aramaktadır. Facebook, üzerinde oluşturulan hesaplarda bazı bilgiler istemektedir. Bu bilgiler arasında e-posta adresi, cep telefonu numarası vb. gibi detaylar da istenmektedir. Eğer Facebook adresinin kayıtlı olduğu e-posta adresini unuttuysanız, buna ulaşmak bu noktada mümkündür. E-posta bilgilerinizi güncel şekilde profilinizde doldurduysanız ve bunu paylaştıysanız bu bilgiye başka bir hesaptan bakılarak ulaşılabilmektedir. Profil bilgileriniz arasında yer alan e-posta bilgisi, yine profiliniz üzerinden ulaşılabilmektedir. Bu açıdan unutulan hesap mail adreslerine, kolaylıkla erişilmektedir. Bunun harici olarak öğrendiğiniz e-postanızda giriş sorunu yaşıyorsanız, G-mail, Outlook gibi platformlardan yardım alabilirsiniz.

facebook mail adresimi unuttum

E-Posta/ G-mail Şifresini Unuttum, Nasıl Sıfırlama Yapabilirim?

Facebook kullanıcılarından birçoğu, Facebook şifresini unuturken aynı zamanda mail adreslerinin de bilgilerini aynı şekilde unutmaktadır. Bir önceki başlığımızda Facebook üzerindeki E-mail adresinize nasıl erişeceğinizden bahsettik. Eğer e-posta bilgisine ulaştınız fakat e-postanıza erişemiyorsanız işte bu noktada şifre sıfırlama durumu devreye girmektedir ve bu sorunun çözüm aşamaları şöyledir;

  • İlk olarak bilinmelidir ki mail hesaplarınızdaki şifre sıfırlama işlemleri Facebook’la bağlantılı değildir. Tamamen sahip olduğunuz hesabın yardım araçları bu işlemlerde kullanılmaktadır.
  • E-mail veya G-mail hesaplarını sıfırlamak isteyen kişiler, ilk olarak bu hesaplara giriş platformlarındaki ‘Şifremi Unuttum’ butonuna tıklamalıdır.
  • Ardından adres bilgileri ve istenilen diğer bilgiler doldurularak işleme devam edilir.
  • Bunun akabinde ise sistem sizden bir kurtarma e-posta adresi üzerinden kod numarasını girmenizi isteyecektir.
  • Hesabınızı oluştururken ikinci olarak yazdığınız mail adresi bu noktada devreye girmektedir. Bu hesaba gönderilen doğrulama kodu ile diğer şifresi unutulan hesap erişime açılmaktadır.
  • İkincil adrese gelen koda ulaşmak için o hesabın oturumu açılır. Açılan oturumda gelen bilgilerden doğrulama kodu kopyalanmalı ve istenilen kısma yapıştırılmalıdır.
  • 6 basamaktan oluşan kod doğrulanarak işleme devam edilir.
  • Son olarak sizden yeni bir şifre oluşturmanız istenecektir. Oluşturduğunuz yeni şifreyi iki kutucuğa da yazmanızın ardından ‘Şifreyi Değiştir’ butonuna basılmalıdır.
  • Bunun ardından hesabınız ve unutulan mail veya g-mail adresinizin şifresi kısa sürede yenilenmektedir. Böylelikle hesaplarınız tekrar kullanıma açılmaktadır.
G-Mail şifremi unuttum

Kurtarma E-posta Adresi Olmadan E-posta Şifre Sıfırlama

Bir önceki başlığımızda belerttiğimiz yöntemlerle unutulan mail adres şifreleri kolayca yenilenmektedir. Fakat kayıt esnasında kurtarma e-posta bilgisi girmeyen birçok kullanıcı da mevcuttur. Bu noktada son olarak yapılacak tek yöntem bulunmaktadır. Kurtarma E-posta adresi olmadan şifre sıfırlama şu şekilde gerçekleşmektedir:

  • İlk olarak giriş sayfasındaki ’Şifremi Unuttum’ sekmesine tıklayın.
  • Ardından istenen mail adres bilgilerinizi girin ve ‘İleri’ sekmesine tıklayarak devam edin.
  • Bu noktada hesabın size ait olduğunu doğrulamak için sizden bazı bilgiler istenecektir. Bunlardan birisi “Hatırladığınız son şifreyi girin“ veya “Bu Google Hesabı’nı ne zaman oluşturdunuz? Soruları olabilmektedir.
  • Soruları doğru cevaplar vererek devam edin. Eğer soru hakkında emin değilseniz altta bulunan ‘Farklı bir soru’ seçeneğini de seçebilirsiniz.
  • Sorulara doğru cevaplar vermeniz halinde sistem size otomatik oturum açma bildirisi verecek ve başarılı olduğunuzu gösterecektir.
  • Böylelikle e-postanızı geri almış olacak, Facebook hesabınızın daha güvenilir şekilde korunması sağlanacaktır.
e posta şifre sıfırlama

Facebook Şifremi ve E-Postamı-Mail Adresimi Unuttum ve bu sorunu çözemiyorum diyenler için alternatif yolları sizlerle paylaştık. Her iki bilginin de unutulması halinde yapılan bu yöntemler size çözüm sunacaktır. Tüm bunların yanında Facebook destek kısmından da yararlanabilirsiniz. Hesap bilgilerinizin doğru girildiğinden eminseniz, kimlik bilgilerinizi Facebook’la paylaşarak hesap erişimi sağlayabilirsiniz. Fakat tüm bilgiler eşleşmezse bu yöntem size alternatif olmayacaktır. Bu açıdan aktif şekilde Facebook hesabı kullanırken bazı önlemler almak faydalı olacaktır. Özellikle hesaba güvenilir kişileri eklemek, cep telefonu güncel şekilde kaydetmek, doğru bilgilerle profili doldurmak bunlardan birkaçıdır. Bu sayede bir sorunla karşılaşıldığında kolayca hesabınıza erişim sağlanmaktadır. Eğer hesabınıza ulaştıktan sonra Facebook hesap dondurma işlemi uygulamak isterseniz, ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Yardım Merkezi
Facebook Yardım Merkezi

Facebook Yardım Merkezi, kullanıcıların Facebook platformunu daha iyi anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla sunulan bir online kaynak...

Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?
Facebook Sayfası Nasıl Geliştirilir?

Her geçen gün Facebook uygulamasına üye olan insanların sayısında artış yaşanmakta ve üyelerin açtığı sayfaların oranı da benzer şekilde yükselmektedi...

Ayrıca Facebook Hesap Kurtarma işlemini anlattığımız bloğumuza göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yazımızda bahsettiğimiz 2 yöntemle sonu çözmektedir. Hesap bul sayfası üzerinden cep telefonu numarası veya güvenilir kişiler yardımı yöntemleri ile Facebook hesabına erişim sağlanmaktadır. Bu konudaki tüm detaylar aşama aşama sizlerle paylaşılmıştır.

https://tr-tr.facebook.com/login/identify adresine tıklayarak ‘hesap bul’ sayfasına gidin. Burada size sunulan talimatlara uyarak hesabınıza ulaşabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey, profilinizin kayıtlı olduğu cep telefonu numarasını ve mail adresini kullanıyor olmanızdır. Bu yöntemle kısa sürede ulaşamadığınız hesabı geri alabilirsiniz.

Facebook hesap bilgileri, e-posta, cep telefonu gibi detayları içermektedir. Facebook adresinizin kayıtlı olduğu e posta adresini unuttuysanız, telefon yardımıyla hesabınıza erişebilirsiniz. Ayrıca eğer e-posta bilgisi profilinizde mevcutsa bir başka hesaptan profilinize bakarak bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun harici e-postanızda sorun yaşıyorsanız, G-mail, Outlook gibi platformlardan yardım alabilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Şifremi ve E-Postamı-Mail Adresimi Unuttum Hakkında 12 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 26 Ortalama: 4.9 )

12 yorum

  1. Tunciz kose
    Tunciz kose

    Tunciz köse 1978 numaramı telefonu mail adresimi kaybetim ve yur dışındayım

  2. Atakan
    Atakan

    Merhaba eski facebook hesabımın şifresini e postamı ve numarasını bilmiyorum numara ve e posta girsem de facebook bu e postaya ya da bu numaraya ait hesap bulunamadı diyor şifremi unuttum seçeneğine de tıkladım ama bana hesaba ait numara veya e posta göstermiyor eski facebook hesabımı nasıl kurtarabilirim ??

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, kapatılan hesaplar uzun bir süre geçtiyse kalıcı olarak silinebilir.

  3. Atakan
    Atakan

    Merhaba eski facebook hesabımın şifresini kayıtlı olan telefon numarasını ve kayıtlı olan e postayı bilmiyorum şifremi unuttum seçeneğine tıkladığım da bana her hangi bir e posta veya numara göstermiyor bu yüzden de kod gelmiyor hesabımı nasıl kurtarabilirim ?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, hesabınızı çok uzun süre önce kapatmışsanız hesabınız kalıcı olarak silinmiş olabilir.

  4. Alaaddin karaka
    Alaaddin karaka

    Hesabımı bulamıyorum eski numaram kabul edilmiyor.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://www.facebook.com/help/148233965247823 üzerinden kimlik doğrulaması talep edebilirsiniz.

  5. İsa
    İsa

    Merhaba hotmail şifremi ve Facebook şifremi unuttum lütfen yardımcı olabilir misiniz

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://tr-tr.facebook.com/help/283100488694834 ilgili yazıdan Facebook şifrenize dair kimlik doğrulaması talep edebilirsiniz. Ancak Hotmail şifresi için sıfırlama yapmanız gerekmektedir.

  6. Taner
    Taner

    Ben şifremi unuttum ve yenisini alınca bana bir kod geliyor kodu giriyorum yeni güçlü bı şifre belirle diyor farkı güçlü bir şifre giriyorum onayla diyorum hata diyor tekrar yeni şifre belirleyin diyor tekrar yeni farklı bı şifre giriyorum tekrar hata diyor

  7. fahri gençgül
    fahri gençgül

    Facebook adresim çalınıp kapatıldı. içerik sayfam duruyor nasıl erişim yapabilirim hocam.

    • İclal Bozdemir
      İclal Bozdemir

      Bunun için Facebook’a hesabın size ait olduğunu kanıtlamanız lazım ama şifre bilginiz yoksa çok zor olacaktır.