İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türkiye yayıncıları izlendikçe ve takipçi sayıları artıkça aldıkları reklamlarla ve izleyicilerden aldıkları bağışlar ile kazanç sağladıkları bir sisteme sahiptir. Bundan dolayı bu kazançlar çok yüksek seviyelere de ulaşabilmektedir. Nitekim yayıncılar tam zamanlı olarak Twitch’de yayın yapıp gelir kazanabilmektedir.

Global manada popüler bir meslek halini alan Twitch yayıncılığı, Türkiye’de de oldukça popülerdir. Nitekim pek çok Twitch Türkiye yayıncılarıda fazlasıyla bulunuyor. Twitch yayıncılarının arasında, üye sayısı ve izlenme oranı çok yüksek olan Türk Twitch yayıncıları da bulunuyor. Online oyun ve E-Spor yayını yapılan Twitch’de en çok takipçisi olan Türk yayıncılar, çoğunlukla oyun videoları ya da canlı yayınları ile öne çıkabiliyor. Sizlerde en zahmetsiz yol Twitch takipçi satın al işlemi ile takipçi sayılarınızı arttırarak daha fazla takipçi sayısına ulaşabilirsiniz.

Twitch Türkiye Yayıncıları 2023

Twitch Türkiye’de eski E-Spor oyuncularından tutun da bazı oyunlarda dünya şampiyonluğunu tescillemiş yetenekli pek çok gamer bugünün profesyonel Twitch yayıncısı haline geldi. Bu noktada Twitch’de popüler olmanın yegane koşulunun yalnızca iyi bir oyuncu olmaktan geçmediğini de bilmekte fayda var. Nitekim sizler için yaptığımız sıralamada yer alan yayıncılar, çoğunlukla izleyicileriyle bir bağ oluşturarak eğlenceli anlar yaşatabilmektedir. Sözü daha fazla uzatmadan sıralamaya geçelim. İşte Twitch‘de en çok izlenen Türk yayıncıların güncel listesi:

  1. Elraenn | 2,637,390 Takipçi | 84,521,633 İzlenme
  2. wtcN | 2,587,565 Takipçi | 133,173,750 İzlenme
  3. KendineMüzisyen | 2,234,603 Takipçi | 95,584,485 İzlenme
  4. Unlost | 2,027,217 Takipçi | 60,601,764 İzlenme
  5. Pqueen | 1,803,532 Takipçi | 46,731,489 İzlenme
  6. Jahrein | 1,688,344 Takipçi | 90,133,932 İzlenme
  7. Mithrain | 1,545,268 Takipçi | 95,672,914 İzlenme
  8. tarik | 1,202,100 Takipçi | 68,578,300 İzlenme
  9. Rammus53 | 1,161,949 Takipçi | 32,802,953 İzlenme

Ayırca; Twitch Yayıncılarının Instagram Hesapları yazımıza da sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz!

Elraenn

1. Elraenn

En fazla takipçiye sahip olan Twitch Türkiye yayıncıları arasında ilk sırada yer alan isim Elraenn’dir. Twitch yayınlarında pek çok farklı hikâye anlatan Tuğkan Gönültaş ya da Elraenn genç Twitch kullanıcıların ilgisini çekip sevgisini kazanmıştır. Olayları farklı yönlerden ele alan, ayrı bir bakış açısı ile anlatan Elraenn Twitch’te ikon haline gelmiş yayıncılardan birisidir. Ayrıca Twitch platformunda en çok anlık izleyici sayısına ulaşmış olan yayıncılardan biridir. En çok takipçisi olan Türk Twitch yayıncıları arasında ikinci sırada gelen Elraeen yani Tuğkan Gönültaş’ın Eylül 2021 verileri ile 2,495,726 takipçisi bulunuyor, izlenme sayısı da 78 milyona yaklaşmış durumda.

wtcN

2 .wtcN

wtcN, Twitch Türkiye platformunda en fazla takipçiye ve izleyiciye sahip olan Twicth Türkiye yayıncıları arasındaki en popüler ikinci Türk yayıncıdır. Eski bir profesyonel Leauge of Legends oyuncusu olan Ferit Karakaya. Namı diğer wtcN, çok uzun bir süredir Twitch yayını yapıyor. Leauge of Legends oyunu dışında farklı pek çok oyunda da profesyonel olarak oyuncu. Ferit Karakaya tam zamanlı Twitch yayını yapmaktadır. Twitch’te yaptığı yayınlarda Valorant ve CS:GO oyunlarının yayınını yapıyor. Bunun yanı sıra pek çok yeni oyunu da oynayarak test ediyor. Aynı zamanda bir süredir isminden oldukça fazla söz edilen E-Spor takımı olan BigBossLayf’ın kurucu üyelerinden biridir. En fazla takipçiye sahip olan Türk Twitch yayıncısı. WtcN’nin yani Ferit Karakaya’nın Twitch’te Eylül 2021 itibarı ile 2,524,873 takipçisi bulunmaktadır. İzlenme sayısı ise 126 milyon civarındadır.

Kendine Müzisyen

3.Kendine Müzisyen

Kendine müzisyen ya da Kemal Can Parlak. Twitch platformunda en çok takipçiye sahip olan bir diğer yayıncı. Eğlenceli tavırları ve komik halleri ile izleyicilerin gönlünde yer buldu. Kendine Müzisyen, Twitch Türkiye’de en sevilen yayıncılardan bir tanesidir. Twitch platformunda en fazla izlenmiş olan yayıncılardan biri olan Kemal Can Parlak’a sevenleri tarafından rakuna benzemesi sebebi ile “rakun” lakabı takılmıştır. Kendine Müzisyen de wtcN gibi BigBossLayf takımının kurucularından biridir. Kendine Müzisyen yani Kemal Can Parlak’ın Twitch’de şu an Eylül 2021 itibarıyla 2,124,719 takipçisi bulunmakla beraber 90 milyondan fazla izlenmesi bulunuyor.

Unlost

4.Unlost

Unlost ya da Cantuğ Özsoy, Twitch platformunda çok başarılı olan başka bir yayıncıdır. Eskişehir’de yaşamakta olan ve İnşaat Mühendisliği okuyan 28 yaşındaki Cantuğ Özsoy. Ayrıca Half-Life oyununda Dünya Şampiyonu olarak biliniyor. Yayınlarında genelde CS: GO oynayan Unlost, CS: GO nun yanı sıra Valorant, Pubg, Tower Unite ve Golf gibi oyunlar da oynuyor. Unlost’un izleyiciler tarafından çok sevilme nedenlerinden biri de sürekli olarak izleyicilerine hediye dağıtmasıdır. Unlost ya da Cantuğ Özsoy’un 2021 yılı Eylül ayı verileri ile 1,989,734 takipçisi ve 58 milyona yakın izlenmesi bulunuyor.

Pqueen

5.Pqueen

Pqueen kullanıcı adı ile Pelin Baynazoğlu hem en çok takip edilen Türk Twitch yayıncıları arasında başta gelmektedir. En çok takipçiye sahip olan kadın Twitch Türkiye yayıncısıdır. Son dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yapmış olduğu Twitch yayını ülkede gündem olmuştur. Böylece Twitch Türkiye anlık izleyici rekoru kırıp Twitch tarihine yerleşmiştir. Pqueen’in Mansur Yavaş ile yaptığı Twitch yayını 300 binden fazla kişi tarafından izlenmiştir. Pqueen, Twitch platformundaki en eğlenceli ve en doğal yayıncılardan biridir. Ayrıca izleyicileri ve takipçileri tarafından çok sevilmektedir. Pelin Baynazoğlu yani Pqueen’in Twitch platformunda Eylül 2021 verileri ile 1,692,127 takipçisi bulunurken Pqueen 42 milyona yakın izlenme sayısına sahip.

Jahrein

6. Jahrein

Ahmet Sonuç ya da bilinen adı ile Jahrein, 28 yaşında bir Twitch yayıncısıdır. En çok takipçiye sahip olan Türk Twitch yayıncıları arasında ilk sıralarda gelmektedir.  Twitch Türkiye platformunda en siyasi isimler arasında başta geliyor. Ayrıca son dönemlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile olan yayınını çok konuşulmuştur. Bunların dışında bol bol sohbet muhabbet ve eğlenceli konularda yayın yapan Jahrein aynı zamanda pek çok oyun da oynamaktadır. Jahrein şu anda 1,669,671 takipçisi ve 90 milyon civarında izlenmeye sahip.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Twitch Donma Sorunu Nedir? Nasıl Çözülür?
Twitch Donma Sorunu Nedir? Nasıl Çözülür?

Teknoloji her geçen gün daha gelişmektedir. Tartışmasız olarak herkes teknoloji çağında yaşadığımız kabul eder. İşte bunun en önemli sebeplerinden bir...

Twitch’te canlı yayın açıyorsunuz fakat izleyici sayınız düşük ise Twitch canlı yayın izlenme sayesinde izleyici sayınızı en hızlı şekilde arttırabilirsiniz. Twitch dünyası hakkında daha fazla bilgi edinmek için Twitch Destek konulu yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Takipçisi en çok olan 10 Türk Twitch yayıncısının takipçi sayısının çokluğuna göre sıralaması şöyledir;
WtcN, Elraenn, KendineMüzisyen, Unlost, Jahrein, Pqueen, Mithrain, Zeon, Elwind ve Berkriptepe.

En fazla takip edilen Türk Twitch yayıncıları da Twitch platformunda yayın yapan pek çok yayıncı gibi daha çok oyun videoları, sohbet içerikli yayınlar ve E-Spor yayınları yapmaktadır. İzleyicilerin de çoğunluğunun ilgili olduğu bu yayın içerikleri Twitch yayıncılarının izlenmelerini artırmaktadır.

En çok izlenen Twitch yayıncılarının bazıları profesyonel olarak E-Spor oyunları oynuyor. Bazıları sahip olduğu kariyeri bir yana bırakarak belli bir izleyici kitlesine yönelik yayınlar yapıyor. Bu yayıncılar gün geçtikçe takipçi ve izlenme sayılarını artırarak yayınlarına reklam alabiliyor ve izleyicilerin bağışı ile kazanç sağlayabiliyorlar.

Türkiye’de Twitch yayıncısı olmak için öncelikle bir Twitch hesabı oluşturmalısınız. Ardından OBS Studio, Streamlabs gibi bir yayın yazılımıyla bilgisayarınızı Twitch’e bağlamanız gerekiyor. Ayrıca stabil bir internet bağlantısı, iyi bir bilgisayar ve tercihen bir webcam ve mikrofon da yayın kalitesi için önemlidir.

Türkiye’deki Twitch yayıncıları, bağışlar, reklam gelirleri, aylık abonelikler ve bit cheerler aracılığıyla gelir elde edebilir. Ayrıca bazı yayıncılar, marka sponsorlukları ve ortaklıklar aracılığıyla ek gelir elde edebilir.

Türkiye’de yayın yaparken genel Twitch kurallarına uymalısınız. Bununla birlikte, yayında kullanılan müziklerin telif hakkına dikkat edilmelidir. Ayrıca, yayıncıların izleyicileriyle olan etkileşimlerinde saygılı ve olumlu bir ortam oluşturmaları önemlidir.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.