İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Müzik Gönderemiyorum Sorunu

WhatsApp, teknolojinin gelişimi ile geçmişteki SMS’in günümüzdeki modern ve popüler versiyonu olarak meydana çıkmıştır. Nitekim WhatsApp akıllı telefonlarda en fazla kullanılan uygulamadır. Bu nedenle insanların iletişim modeli de tamamıyla WhatsApp üzerine kurulu noktaya geldi. Sesli ve görüntülü iletişim kurabilme bunun yanı sıra dosya paylaşımlarında sağladığı fonksiyonlar sebebiyle geleneksel mesajlaşma uygulamasını geride bıraktı. WhatsApp, yeni nesil teknolojiyle birlikte pek çok avantajı insanlığa sunuyor olsa dahi, zaman zaman yazılımsal ya da donanımsal problemler nedeniyle verimli çalışamayabilir. WhatsApp müzik gönderemiyorum sorunu da bu aksaklıklardan biri. Bugünkü içeriğimizde de WhatsApp uygulamasında bu problem ile karşılaşanlara çözüm önerileri sunacağız. Bu sorunların içinde WhatsApp müzik gönderme sorunu öne çıkmaktadır.

WhatsApp Müzik Gönderme Sorunu Neden Olur?

Son zamanlarda WhatsApp müzik gönderme sorunu ile birçok kullanıcı karşı karşıya kalmaktadır. Her problemde olduğu gibi bu problemde de sorunun nedenine inmek çözüm yolunu bulmanıza katkı sağlayacaktır. Bu sorun öncelikle uygulamanın güncelleme sorunu (yazılım) ya da cihazla (donanım) ilgili olabilmektedir. WhatsApp müzik gönderme sorunu sırasında müzik gönderme seçeneği ile müzik gelmemektedir. Aynı zamanda gönderme hatası gibi sorunlar da vermektedir. Ya da “Bu medya gönderilemiyor, başka medya seçin” uyarısı da verebilmektedir.

WhatsApp müzik göndermeme sorunu, Android işletim sistemine cihazlarda iOS işletim sistemine sahip cihazlara kıyasla daha fazla ortaya çıkan bir sorundur. Buna ek olarak, gönderilen müziğin dosya boyutu da sorunun oluşması noktası önemli bir etkendir. Nitekim müzik gönderilmesi için o şarkı boyutunun 16 MB’dan büyük olmaması gerekmektedir. Çünkü WhatsApp ses dosyaları için 16 MB sınırı koymaktadır. Bu şu demektir; göndermek ya da almak istediğiniz şarkı boyutu 16 MB’dan az olmalıdır. Bu boyuttan büyük boyutlu şarkılar için hata alabilmeniz muhtemeldir. Bu yüzden müzik gönderemez ya da alamazsınız.

Kısacası WhatsApp müzik gönderme sorunu, uygulama ya da cihaz kaynaklı olarak müzik göndermeme durumudur. Bu anlamda sorunun kaynağını bulmak çözümü bulmada faydalı olacaktır. Gerçi sorunun kaynağına ulaşılamasa da çözüm yolları oldukça fazladır.

İlgilir blog içeriğimiz ilginizi çekebilir: Whatsapp Çöktü Mü?

whatsapp medya gönderilemiyor

WhatsApp Müzik Gönderme Sorun Çözümü

WhatsApp uygulaması üzerinde oluşan müzik gönderme sorunu için yapılması gereken pek çok öneri mevcuttur. Bunların yapılmasıyla oluşan sorun çözülebilmektedir.

WhatsApp müzik gönderme sorunu çözümü sırasıyla şöyledir:

  1. Öncelikli olarak belleğin temizlenmesi gerekir. Çünkü önbellekte bazı virüsler olabilir. Eğer sorununuzun kaynağı bu ise sorunun çözümü basit olacaktır.
  2. İnternet yavaş mı hızlı mı diye kontrol etmelisiniz. Zira internet yavaş ise hiçbir veriyi göndermez ve almaz.
  3. Uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz de hızlı ve basit bir çözümdür.
  4. Müzik gönderme sorununa bazen ses dosyasının WhatsApp uygulaması tarafından desteklenmemesi de neden olmaktadır. Zira WhatsApp ve ses dosyası uyumu oldukça önemlidir. Farklı bir müzik indirip göndermek için YouTube Video İndir başlıklı konumuzdan ulaşacağınız bilgiler ile istediğiniz formatta istediğiniz müziği indirebilirsiniz.
  5. Uygulamanın çökmesi de bu sorunun oluşmasına neden olabilir. Böyle bir durumda WhatsApp uygulamasını yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.
  6. Sorunun çözülmesinin bir başka yolu da uygulama izinleri kontrol etmekten geçmektedir. Çünkü bazı durumlarda uygulama, dosya gönderimine izin vermeyebilmektedir. Sorun bundan kaynaklıysa, çözüm WhatsApp veya cihaz ayarlarından yapılabilir.
  7. Telefonunuzun saat ve tarih ayarlarını kontrol edin. Bu ayarların doğru olduğundan emin olmalısınız. Telefonunuzda bulunan tarih yanlış ise WhatsApp sunucusuna bağlanmanız mümkün değildir. Bundan dolayı tarihi doğru olarak ayarlamanız, sorununuzun çözümünü sağlayabilir.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: WhatsApp Gif Ekleme

whatsapp önbellek temizleme

Bu yöntemler WhatsApp müzik gönderme sorununun çözümünde sizlere faydalı olacaktır. Sorunun kaynağını bularak sizler için sunduğumuz çözüm önerilerini deneyebilirsiniz. Böylece WhatsApp müzik gönderemiyorum sorunu için kesin bir çözüm bulabilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz “WhatsApp Mesaj Gitmiyor Sorunu” yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yollamak istediğiniz müzik dosyası bozuk olabilir. Farklı MP3 dosyaları deneyebilirsiniz.

WhatsApp’la müzik işlemi yapamazsınız bundan dolayı sadece size izin verilen müzik dosyasını gönderebilirsiniz.

Google Play müzik devre dışıdır, aktif hale getirin. Sorun düzelecektir.

Uygulamayı tekrar kurmayı deneyebilirsiniz ayrıca farklı bir müzik dosyası göndermeyi deneyerek sorun tespiti yapabilirsiniz. Yazımızda bu adımlar ve daha fazlası mevcuttur.

Ayarlar bölümünden tarih ve saat seçeneğine gidin. Otomatik tarih ve saat seçeneğinin işaretini kaldırın. Düzeltmeler yapmak için tarihi ayarlayın ve saati ayarlayın. Böylece WhatsApp sunucularının yanlış saatinizden dolayı kaynaklanan bağlantı sorunu çözülecektir.

WhatsApp müzik gönderememe sorununun bir nedeni olan desteklenmeyen dosya türünü değiştirmek için dönüştürücülerden yararlanabilirsiniz. Bu dönüştürücülerden bazıları; Ses Dönüştürücü – Tüm Biçimler, Audio Converter (MP3, AAC, WMA, OPUS), MP3 dönüştürücü – Video mp3 gibi mobil uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Müzik Gönderemiyorum Sorunu Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 34 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.