İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların çoğu, akrabaları ve arkadaşlarıyla WhatsApp görüntülü konuşmalarının anılarını saklamak için bu yola başvurmaktadır. Ancak işleme geçmeden önce, bir konuyu hatırlatmakta fayda var.

Yakın arkadaşlarınız ve akrabalarınız kaydedilmekten rahatsız olmayabilir, ancak iş görüşmelerini veya iyi tanımadığınız kişileri kaydederken dikkatli olmanız gerekir. Her iki tarafın rızası olmadan aramaları kaydetmek birçok ülkede ve yerde yasa dışı kabul edilir. Android veya iOS cihazınızda görüntülü aramaları telefona kaydetmeden önce bu husustaki yasal düzenlemeleri tam olarak araştırıp öğrenmelisiniz.

İçeriğimizin devamında, WhatsApp görüntülü arama kaydetme işlemini Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarınızdan nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Ayrıca WhatsApp web kullanmak istiyorsanız WhatsApp Web Telefon Olmadan Nasıl Kullanılır başlıklı yazımızdan bilgi edinebilirsiniz.

Görüntülü Arama Kaydetmek Yasal mıdır?

Aramanızı kaydetmek için uygulamalar indirmeden yahut gerekli ayarları gerçekleştirmeden önce görüntülü arama kaydetme işleminin hukuki boyutuna hakim olmalısınız. Öyle ki, kaydettiğiniz görüntülü görüşme nedeniyle size dava açılabileceği ve bunların yaptırımlarının çok büyük olabileceğini aklınızda bulundurmalısınız. Görüntülü arama kaydetmede esas, çift taraflı rızaya dayalıdır.

Bazı ülkelerde yargı yetkisinin, kanıt olarak olası kullanım için bir telefon görüşmesini kaydetmenize izin verdiğini unutmamak gerekir. Elbette bu sizin uyuşmazlığınızla uyumlu olmalı ve temel hak ve özgürlükleri ihlal etmemelidir. Geleneksel bir aramada olduğu gibi, tek yapmanız gereken diğer tarafa konuşmanın kaydedildiğini ve diğer tarafın kabul edeceğini bildirmektir. Reddederseniz, görüntülü konuşma kaydedemezsiniz.

Elbette bir görüşmeyi yasal bir durumda kullanmak istemeden de kaydedebilirsiniz. Örneğin, bir röportaj veya bir hatırlatma için olabilir.

görüntülü arama kaydetmek yasal mıdır

WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme

WhatsApp görüntülü arama kaydetme işlemi Android ve iOS cihazlar için farklılık göstermektedir. Bazı cihazlar telefonun anlık görüntülerini video formatında kaydetmek için ekstra bir uygulama gerekmeksizin seçenek sunmaktadırlar. Ancak birçok cihazda WhatsApp görüntülü arama kaydetme işlemi için ekstra uygulama yüklemek gerekecektir.

Android’te WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme

Android’te WhatsApp görüntülü görüşmelerini kaydetmek için ekstra bir uygulama yüklemeniz gerekir. Android başlangıçta bu seçeneği sunmaz. Ancak, bazı üreticiler default olarak Android akıllı telefonunuzun ekranını video formatında kaydetme seçeneği sunar. Bu özellikle Huawei akıllı telefonlar için geçerlidir. Bu seçeneğe sahip değilseniz, harici uygulamayı indirmeniz gerekir.

Android’de WhatsApp görüntülü aramasını kaydetmek için şu talimatları izlemeniz gerekmektedir:

  1. Google Play Store’dan ücretsiz olarak sunulan uygulamalardan birisini indirin (AZ Screen Recorder tavsiye edilir).
  2. Uygulamayı açın ve uygulamanın ses alma özelliğini etkinleştirin.
  3. Sesi açmayı unutmayın yoksa konuşmanızın sesini duymazsınız.
  4. Uygulamaya dönün ve Kaydet’e tıklayın.
  5. Ekran ve ses kaydedilmeden önce üç saniyelik sayaç başlar ve uygulamanın ekranda görüntülenen her şeyi kaydettiğini belirten bir uyarı mesajı görünür.
  6. Onaylayın ve kaydı başlatın.
  7. Uygulamanın ekranınızı kaydetmesine izin vermeyi unutmayın.
  8. Ardından WhatsApp’ı açın ve istediğiniz kişiyi arayın.
  9. Görüşmenin sonunda uygulamaya tekrar girip aynı yere tıklayın ve kaydetmeyi bitirin.

Söz konusu görüşme uygulamada kaydedildikten sonra cihazınıza video formatında indirilecektir. Söz konusu kaydı almadan önce cihazınızda o video için yeterli alan olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Aksi takdirle kaydedilen görüntü cihazda depolanamayacaktır.

Ayrıca kayıttan önce karşı tarafın rızasını almayı da unutmayın. Özellikle pornografik görüntüleri kaydetmenin yaptırımı oldukça büyüktür. Böyle görüntüleri rıza olsa dahi almamanız tavsiye edilmektedir.

whatsapp görüntülü arama kaydetme android

iPhone’da WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme

Apple, iOS 11’de iPhone’unuza WhatsApp görüntülü görüşmelerini kaydetmenize olanak tanıyan bir ekran kayıt özelliği sundu. Bu özelliği kullanabilmek için izlemeniz gereken yol şöyle:

  • Ayarlar’ı açın, aşağı kaydırın ve “Kontrol Merkezi’ne” dokunun.
  • Bir sonraki ekranda, “Kontrolleri Özelleştir” seçeneğine dokunun.
  • “Kontrolleri Özelleştir” ekranında aşağı kaydırın ve “Ekran Kaydı’nın” yanındaki yeşil artı düğmesine dokunun. Bu işlev “Kontrol Merkezine” eklenecektir.
  • Ekranın altından yukarı kaydırarak ve “Kaydet” düğmesine dokunarak istediğiniz zaman iPhone’unuzda WhatsApp görüntülü görüşmelerini kaydedebilirsiniz.
  • Video kaydını durdurmak için, cihazınızın ekranını yukarı kaydırarak ve Kayıt düğmesine tekrar dokunarak Kontrol Merkezini açın.

İlgilir blog içeriğimiz ilginizi çekebilir: Whatsapp Çöktü Mü?

whatsapp görüntülü arama kaydetme iphone

Kaydedilen WhatsApp videoları Fotoğraflar uygulamasına kaydedilir ve bunlara istediğiniz zaman Fotoğraflar uygulamasını açarak erişebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...

WhatsApp Müzik Gönderemiyorum Sorunu
WhatsApp Müzik Gönderemiyorum Sorunu

WhatsApp, teknolojinin gelişimi ile geçmişteki SMS’in günümüzdeki modern ve popüler versiyonu olarak meydana çıkmıştır. Nitekim WhatsApp akıllı telefo...

Eğer bir iOS 11 cihaza sahip değilseniz Android için yapılan işlemleri Apple telefon ya da mobil cihazınızda da yapabilirsiniz. AppStore’da AZ Screen Recorder vb. birçok ekran videosu kaydeden uygulama bulunmaktadır ve bu uygulamaların kullanımları oldukça basittir. Söz konusu uygulamaları telefonunuza indirerek rahatlıkla Apple cihazınız ile WhatsApp aramalarınızı kaydedebilirsiniz.

Whatsapp Durum İndirme yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp aramaları ses kaydı alabilmek amacıyla ekstra bir hizmet sunmamaktadır. Birçok akıllı telefonda normal aramalarda bu işlev olabileceği gibi WhatsApp’ta bu işlemi uygulamak için ekstra uygulama yüklemeniz gerekecektir.

WhatsApp, güvenlik politikası nedeniyle oldukça eleştirilen bir mobil uygulama olsa da verileriniz özellikle devlet kurumları tarafından erişilebilir olmayacaktır. Ancak WhatsApp genel merkezinin verileri Google bağlantılı olarak çeşitli yerlerle paylaştığı düşünülmektedir.

Birçok bilgisayarda screen recorder özelliği bulunmadığından PC’den WhatsApp görüntülü aramaları kaydetmek için mobil uygulamaların PC için uygun olan sürümleri Mağaza’dan indirilerek aramalar kaydedilebilmektedir.

Kayıt işlemi yapmak için bu husustaki yasal düzenlemeleri tam olarak araştırıp öğrenmelisiniz. Aksi takdirde suç işlemiş olabilirsiniz.

Hayır, kayıt işlemi yaptığınızı karşı tarafın anlaması siz söylemediğiniz sürece imkansızdır.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 45 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.