İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Seviye Özelliği Nedir?

Instagram ilk kez yayınlandığından bugüne en hızlı şekilde kullanıcı sayısını artırmış mobil uygulamalardan birisi. Yaklaşık 11 yıldır hayatımızda olan Instagram uygulaması yüzlerce kez güncellendi. Ayrıca ilk yayınlandığı sürümünden tamamen farklı bir hâl aldı. Her ne kadar bunca güncellemeye ve değişime maruz kalmış olsa da Instagram’ın ana amacı hiç değişmedi. Kullanıcılarına görsel içerikler yayınlayacakları sanal bir platform sunma amacını hiç yitirmedi. Bu amacın yıllar boyu hep aynı kalmasının sonucunda Instagram günden güne kullanıcı sayısını artırdı. Hatta çok önemli bir dijital pazar alanına bile dönüştü. 2024 yılında da Instagram’da güncellemeler ile birçok yeni özellik geldi. Bu özelliklerden birisi de “Seviye” özelliği. Instagram seviye özelliğini kullanabilmeniz için uygulamanızı güncellemeniz gerekmektedir. Bunun için Instagram Nasıl Güncellenir? konumuzdan yardım alarak güncelleme işlemini yapabilirsiniz. Peki en yeni özellik olan Instagram Seviye özelliği nedir?

Instagram yaklaşık 100 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile en pahalı mobil uygulamalarından biri olma unvanını uzun zamandır göğüslüyor. Piyasa değeri bu denli yüksek olan bir uygulamanın bu kadar uzun zamandır halen kullanıcı popülasyonunda artış olması aslında sık rastlanılan bir durum değil. Dijitalleşmenin ve akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasından bugüne kadar yüzlerce mobil uygulama üretildi. Bazıları ne yazık ki hiç parlayamazken bazıları bir dönem birçok kullanıcıyı bünyesine çekti. Ancak yalnızca çok başarılı olan küçük bir grup uygulama ilk zamanlarda olduğundan daha fazla bir popülariteye ulaştı ve bu popülariteyi korudu. Ayrıca Instagram, bu son gruba dahil uygulamaların en net örneği.

Instagram Seviye (Level) Özelliğini Nasıl Kullanırım?

Instagram Seviye özelliği kameranın konumu için bir gösterge işlevi gören Instagram Stories kamera efektindeki bir özelliktir. Yani bir profesyonel fotoğraf makinesinde veya profesyonel kamerada kullanılmasına benzer. Kısacası Instagram Seviye özelliği ile kamera üzerindeki çekim pozisyonu dengeliyor. Yeni Instagram Seviye özelliğinin gelmesi ile Instagram hikayelerinin video formatındaki gönderileri mükemmel görünmesi için kamera görüntüsünün konumunu sabitlemek istediklerinde kullanıcılara çok yardımcı olacak. Instagram hikaye örnekleri için yazımızı inceleyin.

Instagram Seviye özelliğini Instagram’ın çalıştırılabildiği her cihazda kullanabilirsiniz. Ayrıca Seviye’yi kullanmak için yapmanız gerekenler ise oldukça basit:

  • Instagram uygulamasını açın,
  • Story ekleme bölümüne dokunun,
  • Instagram Story kamera hizmeti açıldıktan sonra Seviye özelliğini bulun ve üzerine dokunun.
  • Bu aşamaları izledikten kısa bir süre sonra Instagram Story kamera görünümünde kamera denge konum göstergesi (Seviye) görünecektir.
  • Kamera seviyesi göstergesinde kamera konumunun dengeli olduğunu gösteren yanıp sönen bir turuncu renk görünene kadar telefonu sağa / sola eğin.
  • Ardından, dengeli tutmak için Kamera Düzeyi işaretine dikkat ederek bir video kaydı alın.
  • Son olarak, dilerseniz videoyu Instagram Story’inizde paylaşabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Telefon Numarasından Instagram Bulma

instagram seviye özelliği nasıl  kullanılır

Seviye efektiyle oluşturulan story videolarına, filtre ile efektler de ekleyip eklenmeyeceği de ekstra bir merak konusu. Ayrıca hatırlatmamızda fayda olacaktır. Instagram’ın yeni seviye özelliğini kullanmanız için Instagram uygulamasını en son sürümüne güncellemeniz gerekiyor.

Şimdilik Instagram Seviye (Level) özelliği ile ilgili bilinenler sadece bunlarla kısıtlı. Son sürüm güncellenebilir olduktan sonra, Seviye özelliğini deneyerek ve kullanıcılardaki etkilerine bakarak sizlere daha detaylı bir rehber de hazırlayacağız.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram API Kullanımı hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Instagram güncellemelerini takip etmek ve bu güncellemeler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için Instagram Destek konularımıza göz atabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Seviye özelliği ile oluşturulan storyler de diğer tüm storyler gibi 24 saat boyunca profilinizde kalmaktadır.

Seviye özelliği Instagram’ın son sürümü ile geliyor. Yani en güncel özellik.

Instagram storylerinizi görüntüleyenlerin sıralaması herhangi bir değişkene bağlı olarak değil, tamamen karışık yapılmaktadır. Ancak en çok etkileşimde olduğunuz kullanıcıların ilk sıralarda çıktıkları da yaygın bilinen bir durumdur.

Bu özelliği kullanabilmeniz için Instagram uygulamasının son sürümüne geçiş yapmanız gerekmektedir.

Yapmanız gereken uygulamanın kamera erişimine izin vermeniz gerekmektedir. Bunun için de telefonunuzun ayalarında bulunan uygulamalar menüsünden Instagram uygulamasına girmeniz gerekmektedir. Buradan erişimlere izin vermeniz gerekmektedir.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Seviye Özelliği Nedir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 46 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.