İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Gönderilen Tüm Takip İsteklerini İptal Etme

Instagram’da gerçek hesapların yanında fake hesaplar ve rahatsızlık verici hesaplarda yer alabiliyor. Bu hesapların içeriklerimize erişimini ve mesaj göndermelerini engellememiz gereken durumlar oluşuyor. Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? konumuzdan bu hesapları tespit ederek takipçi listenizden çıkartabilirsiniz. Instagram’ı kullanırken gizlilik önemli esaslarımızdan olabiliyor. Bu gibi durumlarda profilimizi gizli moda alarak kullanabiliyoruz böylece Instagram Takip istekleri geliyor. Gizli mod özelliğini kullanan kişileri onların izni olmadan takip edemiyoruz çünkü gönderdiğimiz istekler ilk önce onların onayına sunuluyor. Fakat karşıdaki kabul etmeden veya reddetmeden önce bunu iptal edebiliyor muyuz? Bu yazımızda Instagram’da Gönderilen Tüm Takip İsteklerini İptal Etme konusunu sizler için ele alacağız.

Instagram’da İnsanlarla Nasıl Bağlantı Kurarsınız?

Instagram’da insanlarla bağlantı kurmak için, insanlardan ‘Arkadaşlık’ isteği gönderdiğiniz veya kabul ettiğiniz Facebook’un aksine, onları takip etmeniz gerekir veya size bir takip isteği gönderdiler. Yani, bunu yapmak için süreç oldukça basittir. Tek yapmanız gereken takip etmek istediğiniz kişinin profiline gidip profilindeki Takip Et butonuna tıklamak. Ve biri sizi takip etmeye karar verdiğinde, bunun için bir bildirim alacaksınız. İçeriğinizi herkesle paylaşmak istemiyorsanız, profilinizi gizli hale getirebilirsiniz. Bu durumda, biri size takip isteği gönderdiğinde profilinize erişim izni vermeniz istenecektir.

Instagram’da bir hesap oluşturduğunuzda, hesabınızı gizli hale getirme veya herkese açık kalma olanağına sahipsiniz. Gizli seçeneğini aktif etmek, yalnızca sizi takip eden kişilerin gönderilerinizi görebileceği anlamına gelir. İnsanlar sadece takip isteklerini kabul ederseniz sizi takip edebilir. Sizi takip etmesini istemediğiniz birinden istek alırsanız, isteği kolayca reddedebilirsiniz.

İçeriğin bir markanın değeri önemli ölçüde görsel erişime bağlıdır. Ve görsel erişim hakkında konuştuğumuzda aklımıza gelen ilk şey Instagram’dan başkası değil. Hala Instagram’ın gücünü ve etkisini tartışıyorsanız, Instagram’a yılda kaç fotoğraf yüklendiğine dair bir tahminde bulunmanızı rica edelim?

Yanlış duymadınız, 35 milyar!

Instagram güncellemelerinin son birkaç ayında, Instagram’ı bir fotoğraf paylaşım uygulamasından ilgi çekici ve son derece etkili bir pazarlama platformuna dönüştürerek özelliklerini genişletmek için çok çalıştığını gördük. İlginç bir Instagram güncellemesi ile kullanıcıların gönderdikleri bekleyen takip isteklerini görmelerini sağladı.

Kullanıcıların gizliliği ile ilgili olarak Instagram, profillerini özel yapmalarına izin verir, Instagram’daki profillerin çoğunun özel olduğunu analiz ettim, sadece bilinmeyen herhangi bir kişinin fotoğraflarınızı veya videolarınızı kullanamayacağından emin olmak için. Diğer tarafta ise üyeler sadece takipçilerini artırmak için sayfalarını gizli tutuyor. Ne olursa olsun, takip etmek istememeniz veya yanlışlıkla takip isteği göndermeniz durumunda Instagram’da takip isteğini istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz, bu eğitici yazı size Instagram uygulamasında tüm takip isteklerinin nasıl iptal edileceğini gösterecektir.

instagram takip istekleri

Bekleyen Instagram İstekleri Nasıl Bulunur?

  • Web Tarayıcınızda Instagram’ı Açın

Yapmanız gereken ilk şey, Instagram’ın web ara yüzüne erişmek. Bunu ister bilgisayarınızdan ister mobil cihazınızdan herhangi bir web tarayıcısında Instagram.com’a giderek yapabilirsiniz, ancak bunu bilgisayarınızda yapmak çok daha hızlı ve daha kolay olacaktır.

  • Instagram Hesabınıza Giriş Yapın

Instagram’ın yüklenmesi ve sizi bir giriş ekranıyla karşılaması birkaç saniyeden fazla sürmemelidir. Giriş yapmak için şifrenizle birlikte kullanıcı adınızı, telefon numaranızı veya e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanabilirsiniz. Instagram şifrenizi hatırlamıyorsanız (ki bu oldukça sık olur), “Şifremi mi unuttum?” seçeneğine tıklamanız yeterli

  • Ayarlar Menüsünü Açın

Artık hesabınızda olduğunuza göre, ayarlar menüsüne gitmeniz gerekiyor. Ayarlar menüsünü açmak için Instagram hesap adınıza veya resminize tıklayarak profil sayfanıza gitmeniz gerekiyor. Ardından, “Profili Düzenle” düğmesinin yanındaki ayarlar dişli çark simgesine tıklayın.

  • Gizlilik ve Güvenlik Ayarlarını Açın

Ayarlar menüsü açıkken, gizlilik ve güvenlik ayarları sayfasını açmak için üstten “Gizlilik ve Güvenlik” adlı seçeneği seçmeniz gerekir.

  • Hesap Verilerini Görüntüle

Bu bölüm için gizlilik ve güvenlik ayarları sayfasının altına bakın. “Hesap Verilerini Görüntüle” bağlantısını tıklayın.

  • Bekleyen Instagram İsteklerinizi Görüntüleyin

Bekleyen Instagram isteklerinizi görüntülemek için tek yapmanız gereken “Güncel takip istekleri” altında “Tümünü Görüntüle” seçeneğine tıklamak.

bekleyen instagram takip istekleri nasıl bulunur

Gönderilen Instagram Takip İstekleri İptal Edilebiliyor mu?

Artık takip etmek istediğiniz tüm hesapları görebildiğinize göre, onları iptal etme zamanı geldi. Bazı nedenlerden dolayı Instagram, kullanıcılarının, onları listelediği aynı sayfadan bekleyen takip isteklerini kaldırmasına izin vermiyor (bu çok kullanışlı bir özellik olsa da). Gönderilen bir isteği iptal etmek için, isteği gönderdiğiniz hesabın profil sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Instagram aramanızda hesap adlarını kopyalayıp yapıştırın ve takibi bırakın. Gönderdiğiniz takip isteği sayısına bağlı olarak bu işlem biraz zaman alabilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram, işletmelerin büyümesi için bir fırsat sağlamanın yanı sıra bireysel içerik oluşturuculara yaratıcı bir çıkış sağlayan harika bir sosyal platformdur. Dilediğiniz kişiyi takip edebilirsiniz, ancak gönderdiğiniz Takip isteklerini iptal etmek isterseniz bu adımları takip ettiğinizde çok kolay olacaktır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Evet. 3. Parti yazılımları da mevcut bu işleri yapmak için fakat biz önermiyoruz. Uygulamalar sizin şifrenize erişebilir ve sizi ufak uğraşlardan kurtarırken çok da uzun bir mücadeleye sokabilir.

Hayır, bu adımlar geneldir. Çoğu işletim sisteminde Instagram aynı Instagram’dır. Ayarlar kısmını açtıktan sonra bu adımları izlemeniz yeterlidir. Sadece Web tarayıcısı üzerinden bu adımları uygulamak daha hızlıdır.

İşletme hesaplarının bazı ayarları normal kullanıcıların hesaplarından farklıdır fakat takip istekleri veya gönderdiğiniz takip istekleri kısmı aynıdır.

Güvenlik algısı günümüzde birçok noktada büyük açıklar verdiği için bu gibi platformlarda da bu sorular akla geliyor. Tabi ki platformun size yüzde 100 gizlilik sözü verdiğini söyleyemeyiz ancak, şirketin globaldeki büyüklüğü, kullandığı teknolojik alt yapı düşünüldüğünde sanal ortam için oldukça güvenli bir alandır diyebiliriz.

Evet, böyle bir şey mümkün. Sosyal medya platformları arasında son günlerde en popüler olan uygulamalardan biri. Kullanıcı sayısı da her geçen gün artıyor. Hal böyle olunca, platformun etki alanı genişledikçe hem ücretli ortaklıklar yaparak hem de sponsorluklar alarak para kazanmanız mümkün oluyor.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Gönderilen Tüm Takip İsteklerini İptal Etme Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 32 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.