İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok’ta Para Kazanmak İçin Kaç Takipçiye İhtiyacım Var?

TikTok’ta para kazanmak için ister bir TikTok içerik üreticisi olun (veya olmak istiyorsanız) veya markanızı TikTok aracılığıyla tanıtmak için içerik oluşturucular arayın. TikTok’ta para kazanmak için çok büyük bir takipçi topluluğuna sahip olmanıza gerek yok. Temel olarak 10.000 takipçi yeterli görünmektedir fakat tüm detayları aşada açıkladık.

İçeriğinizi daha zengin hale getirmek için belirli adımları izlemelisiniz. Her şeyi daha iyi yönetmenin en iyi yolu, bu süreçte size yardımcı olacak ve sizi destekleyecek bir TikTok ajansları iş birlikleriyledir. TikTok Takipçi Satın Al hizmetimiz sayesinde bu konuda bir adım öne geçebilirsiniz. TikTok bir fenomen haline geldi ve giderek daha da büyüyor. Ve gerçekten de makalemizin başlığının dediği gibi, TikTok, bazı kullanıcılarına video yapmaları ve bunları bu sosyal ağa yüklemeleri için para ödüyor.

TikTok, içerik oluşturucuların zaten köklü olduğu ve oyunun kurallarının net olduğu Instagram’a kıyasla hala oldukça yeni bir platform. TikTok fenomenleri bu yıl bizi tüm gücüyle ortaya çıktı. Özellikle çok yüksek düzeyde etkileşime sahip olan çok genç insanlardan oluşan birçok profil görebiliriz. Bu yazımızda sizlere TikTok profiliniz ile para kazanabileceğinizi ve bu platformda ne kadar para kazanabileceğinizi anlatacağız.

TikTok Creator Fund

TikTok, sık sık içerik oluşturan ve TikTok profillerinde vakit geçiren kullanıcıları ödüllendirmek için şu anda tahsis etmek istediği milyonlarca doları olan Creator Fund adlı bir program oluşturdu.

Bu şekilde, TikTok, profesyonel bir hesabı olan ve daha sonra yüksek sayıda görüntüleme elde eden videoları art arda yayınlayan herkese para kazandırmak istiyor.

Bu programla TikTok, platformunun içerik üreticilerini izleyicileri için değerli içerik üretmeye devam etmeleri için motive etmeyi amaçlıyor. Kendi içeriklerini TikTok’ta kullanmaya ve yayınlamaya başlamak için yeni kullanıcıları da çekmek istiyorlar.

Videolarından para kazanan bu influencerlardan biri olmak istiyorsanız okumaya devam edin.

TikTok Creator Fund Gereksinimleri

Bu programın bir parçası olmak ve TikTok ile para kazanma olanağına sahip olmak için bir dizi gereksinimi karşılamanız gerekir.

  • 18 yaşından büyük olmanız önemlidir
  • TikTok hesabınızda en az 10 bin takipçiniz olmalıdır.
  • Son 30 gün içinde en az 10 bin görüntülemeye sahip olmanız gerekir.
  • TikTok Topluluk Kurallarını ve hizmet şartlarını kabul etmeniz gerekir.

Kriterlere uyuyorsanız TikTok Creator Fund merkezine bir istek gönderebilirsiniz ve daha sonra platform gereksinimleri karşıladığınızı sizi otomatik olarak doğrulayacaklardır.

TikTok Creator Fund’a Katılmak için Nasıl Başvurulur?

Uygunluk şartlarını karşılıyor musunuz? Cevabınız evet ise ve bu programın bir parçası olmakla da ilgileniyorsanız, size katılma adımlarını veriyorum;

  • İlk önce kişisel hesabınızı bir içerik oluşturucu hesabına değiştirin
  • Bunu yapmak için TikTok uygulamasına tıklamanız ve sağ üstteki üç noktaya tıklayıp ve şunları seçmeniz gerekir:
  • Hesabımı Yönet > Profesyonel Hesaba Geç
  • Profil ayarlarını aç
  • TikTok Creator Fund’a kaydolun
  • ‘TikTok Creator Fund’a tıklayın
tiktok creator fund

TikTok’ta Nasıl Para Kazanılır?

  • Kitlenizi anlayın

Bu, TikTok’ta içerik oluşturmasının ilk ve en önemli şartıdır. Bir kitleye içerik oluşturduğunuzu anlamalısınız. Bu nedenle kullanıcıların ne istediğini bilmelisiniz ve içeriğinizi onların isteklerine göre uyarlamalısınız. Ayrıca, herhangi bir sosyal medya platformunda olduğu gibi, bu uygulamanın da kuralları vardır. Saldırgan içerik yüklemeyin ve topluluğun değerlerine saygı gösterin.

  • Benzersiz bir TikTok profili oluşturun

Neden seni takip etsinler? Hangi katma değeri getirebilirsiniz? Bazı insanlar şarkı söylemede iyidir, bazıları dans konusunda, diğerleri de mizah anlayışını ve yaratıcılığını kullanarak gerçekten orijinal içerik oluşturabilir. Ayrıca tavsiye vermeye, iyi olduğunuz konular hakkında bilgi vermeye veya günlük hayatınızı yeni bir formatta paylaşmaya odaklanabilirsiniz. Başarılı olmak için ihtiyacınız olan her şeyiniz mevcutsa içeriğinize odaklanmanız gerekir. Çok çeşitli içeriklerle herkesi memnun etmeye çalışmak yerine, bir grup insana odaklanırsanız başarılı olmak daha kolaydır.

  • Kitlenizle etkileşim kurun

Bu nokta yukarıda bahsettiğimiz iki noktayla yakından bağlantılıdır. Takipçilerinizi dinlemek, onlara istedikleri içeriği vermek, onlarla konuşmak, onlara cevap vermek vb. ile ilgilidir. Hepimiz, takip ettiğimiz insanların bizi hesaba katmasını ve kendilerini topluluklarının bir parçası gibi hissetmelerini isteriz. Bu nedenle Soru-Cevap yayınları veya videoları çok başarılı çünkü takipçileriniz de sizi tanımak, sizinle etkileşimini arttırmak ve kişisel yaşamınızla bağlantı kurmak istiyor.

  • Daha fazla takipçi edinin

Para kazanmaya başlamak için minimum sayıda takipçiye ihtiyacınız olmadığı doğru. Para kazanmanın bir parçası olmak için diğer gereksinimlerin yanı sıra en az 10.000 takipçiye sahip olmanız gerekir.

  • Tutarlı içerik oluşturun

Bir yandan, düzenli olarak içerik yüklemek önemlidir. Örneğin, haftanın belirli bir gününde özel bir şey veya daha ayrıntılı içerik yükleyebilirsiniz, böylece takipçileriniz onu bekleyecek ve videonuzu izlemeye gitmek için kaydedecek, paylaşacak veya uyarılar oluşturacaktır. Öte yandan, videolarınızın benzer bir estetiğe veya desene sahip olması önemlidir çünkü bu, tarzınızı belirleyecektir.

  • İçeriğinizi diğer sosyal ağlarda tanıtın

Instagram veya YouTube gibi diğer sosyal medya platformlarında zaten yerleşik bir topluluğunuz varsa veya bir bloğunuz varsa, takipçi çekmek için TikTok’ta oluşturduğunuz içeriği bu diğer platformlarda da tanıtabilirsiniz.

tiktok'ta para kazanmak

TikTok Tarafından Ödeme Almak için Kaç Takipçiye İhtiyacım Var?

Bin görüntüleme başına 2 ila 3 sent kazanmanın mümkün olduğu tahmin edilmektedir. 30 avro kazanmanız için videonuzun bir milyondan fazla görüntülenmesine ihtiyacınız olacak. Viral olmak, bu sayıya ulaşmanın en iyi yollarından biridir. Orijinal bir hashtag başlatarak yaparak bunu başarabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Eylül ayında TikTok, Avrupa çapında binlerce içerik oluşturucu için 60 milyon avroluk bir fon ayırdıkları TikTok Creators Fund’ı başlattı. Bu projenin amacı, TikToker’ları yetenekleri ve yaratıcılıkları için para ile ödüllendirmektir.

TikTok Creators Fund’a Katılabilmeniz için;

  • 18 yaşından büyük olmalısınız
  • 10 binden fazla takipçiye sahip olmalısınız
  • Son 30 günde 10 binden fazla görüntülenmeye sahip olmalısınız
  • TikTok topluluk standartlarına göre özgün içerik yayınlamalısınız.

TikTok’ta para kazanmak için birkaç ipucu;

  • TikTok ile para kazanmak oldukça basit. Çünkü motive olursanız bunu yapmak için birden fazla seçenek vardır. Bu sosyal ağ ile para kazanmanın basit ama aynı zamanda zaman ve çaba gerektirdiğini unutmayın.
  • TikTok’un sizi İçerik Oluşturucu olarak kabul etmesi veya markaların ve şirketlerin iş birliği yapmanıza güvenmesi için geniş bir takipçi topluluğuna sahip olarak öne çıkmanız gerekir.
  • Topluluğunuzu nasıl artırabilirsiniz ve bu ağda büyüyebilirsiniz? Size bazı ipuçları verelim;
  • Kaliteli içerik yayınlayın
  • Kullanıcıların dikkatini çekmek için yüksek kaliteli içerik paylaşmanız çok önemlidir ve onlar da bundan hoşlanır.
  • İçeriğinizi Sık sık yayınlayın

Yayınladığınız içeriğe sadık kalıp içeriğinizi günden güne zenginleştirirseniz kullanıcıların dikkatini çekecek ve takipçilerinizin arttığını göreceksiniz. Ayrıca, sık sık içerik yüklediğiniz için TikTok platformunun kendisi tarafından ödüllendirilebilirsiniz.

tiktok'ta para kazanmak için kaliteli içerik

TikTok’ta Para Kazanmak için Diğer Yollar

Önceki adımları izledikten ve içeriğinizi seven güvenilir bir topluluğa sahip olduğunuzda, artık TikTok’tan para kazanmanın birkaç yolunuz var.
Canlı yayın düzenlemek ve takipçilerden bağış toplamak, TikTok para kazanmak için başka bir yoldur. Kazandığınız para, onu gören kişi sayısına bağlı olacaktır. Özellikle yayın sırasında hayranlarınız “jeton” ile satın alınan sanal hediyeleri gönderebilirler. Bu hediyeleri canlı yayıncılara gönderilirsiniz ve sonra elmasa dönüştürebilirler. Doğrudan banka hesabınıza yatırılan gerçek parayla takas edebilirsiniz. TikTok size 1500 takipçiden itibaren ödemeye başlar size aboneleriniz artış gösterdikçe de daha fazla öderler. Ayrıca TikTok canlı şovlar için her 10.000 takipçi için yaklaşık 100 ABD doları ödüyor.


Ancak TikTok’tan para almanın en kolay ve en etkili yollarından biri sponsordur. Reklam verenleri Influencer’lara bağlayan ve her iki tarafın ihtiyaçlarına göre uyarlayan bir ajans aracılığıyla onlarla iletişime geçebilirsiniz. Bu işleri yapmanın birkaç yolu vardır. Doğrudan veya dolaylı olabilirler. Örneğin, bir markanın ürünlerini kutusundan çıkararak iş birliği yapabilir veya markasına ait giysi veya aksesuarlarla bazı videolarında görünerek marka yüzü olabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi, TikTok’ta para kazanmaya başlamanın birden fazla yolu var. Bu platformda videolar oluşturarak yaratıcılığınız ve yeteneğinizle para kazanabilirsiniz.

Tiktok Yorum Satın Al ve Tiktok İzlenme hizmetimiz ile TikTok hesabınızı büyütün! Para kazanma oranınızı yükseltin.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tam bir takipçi sayısına ihtiyacınız yok fakat eğer sponsorluklardan para kazanmak isterseniz markalar sizinle yapacağı anlaşmalarda minimum görüntülenme sayısı isteyebilir. Bunu da haliyle kitlenizin o markaya olan etkileşimi, yaş aralığı, alım gücü, ikamet konumunu göz önünde bulundurarak sizden nasıl fayda sağlayabileceğini düşündüğü için yapacaktır. O sebeple kitlenizi özenle oluşturmakta fayda olacaktır.

Kesinlikle evet. Çünkü artık dijital dünya neredeyse sosyal medya platformlarıyla doğrudan entegre. Orada var olan her kişi hem potansiyel marka hem de potansiyel bir müşteridir. Bu sebeple özellikle bazı markalar tamamen influencer diye tabir edilen kitlelerle kendi müşterilerine ulaşmayı tercih ediyor. Doğal olarak sizleri aracı olarak kullanırken size para kazandırıyor ve kendi satışlarını da artırıyor.

Evet basit bir mantıkla bunu söyleyebiliriz. Ne kadar çok takipçiniz varsa hitap ettiğiniz kitle de o kadar artar. Markalar sizinle daha fazla kişilere ulaşabildiğinizin farkına vardığında sizinle çalışmak için can atacak başka bir deyişle markaların ürünlerini ne kadar çok kişiye gösterebilirseniz alacağınız ücret o kadar artacaktır.

1000 görüntüleme başına 22 kuruş ila 33 kuruş arasında kazanırsınız.

Takipçileriniz arttığında markalar sizinle sponsorlu iş birlikleri kurmaya çalışacaktır. Onlar için de sizin takipçileriniz potansiyel müşterilerdir. Dediğimiz gibi öncelikle sizin takipçi sayınıza dikkat edeceklerine tekrardan vurgu yapalım.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok’ta Para Kazanmak İçin Kaç Takipçiye İhtiyacım Var? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 21 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.