İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

LinkedIn Profili Nasıl Olmalı?

İşverenleri profesyonellerle buluşturan en kullanışlı ve avantajlı web hizmetlerinden biri LinkedIn. Bu platform üzerinden profil oluşturabilir, özgeçmişinizi ekleme ve deneyiminizi paylaşma gibi işlemleri yapabilirsiniz. Nitekim platformun öne çıkan özellikleri, milyonlarca aktif kullanıcının hedeflerine bir adım yaklaşmasına imkan tanıyor. Peki bu kadar kullanıcı arasından siz nasıl öne çıkacaksınız? Bunu hiç düşündünüz mü? Bunun için LinkedIn profili nasıl olmalı, biliyor muydunuz?

LinkedIn Profili Nedir?

LinkedIn profil sayfası, kişisel markanız ve profesyonel imajınız için vazgeçemeyeceğiniz bir veri kaynağıdır. Kişisel bir pazarlama platformu olan LinkedIn, teknolojiye uygun biçimde gelişmek için düzenli olarak özellikler eklemeye devam ediyor. Bu da size becerilerinizi ve motivasyonlarınızı belirtmeniz için yeni yollar sunmakta.

Elbette LinkedIn’in sürekli kendini güncel tutması gibi kullanıcı profillerinin de bu güncelliğe ayak uydurabilmesi gerekiyor. Son zamanlarda profil sayfanızı kontrol etmediyseniz veya güncellemede bulunmadıysanız profesyonel imajınız için nelerin gerekli olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Ancak güncel bir LinkedIn profili, iş dünyasında sizin için eşsiz fırsatlar ve ayrıcalıklar sağlar. Bu gözden kaçırılmayacak bir pozisyondur. İş verenlerin sizinle ilgili ilk fikirleri LinkedIn profiliniz üzerinden edindiğini unutmamalı ve profili sürekli güncel tutmalısınız.

Linkedin Profilinizde Yapmanız Gerekenler

LinkedIn’deki son yeniliklere ve güncellemelere uygun olarak profilinizin bazı özelliklere ve gelişimlere ihtiyacı olabilir. Eksik veya silik olanları bulmak adına LinkedIn profiliniz için sunduğumuz güncellemeleri uygulamak oldukça önemlidir. Linkedin profil linki ile de profilinizi paylaşabilirsiniz.

Profil Fotoğrafı Seçin

Profil resminiz LinkedIn üzerinde en dikkat çekici verilerden biridir. İnsanların ilgisini ilk olarak profil fotoğrafınızla çekebileceğinizi unutmamalısınız. Profil fotoğrafları, en başından itibaren iş verenlerin ve kullanıcıların ilk izlenimlerini yönetir.

İlk izlenimde güçlü ve dikkat çekici bir imaj çizebilmek için şunları sağladığınızdan emin olun:

  • Fotoğrafın güncel olduğundan ve sizi tam olarak yansıttığından emin olmalısınız.
  • Yüzünüz aşırı makyaj, aksesuar veya dövme gibi ikincil öğelerle öne çıkmamalı. Önemli olan kendi alanınızdaki hemen herkesi etkileyecek güçlü ve kararlı bir imaj çizebilmektir.
  • Objektife özgüvenle baktığınız bir fotoğraf oldukça yardımcı olur.
  • Profil fotoğrafı çekerken işe giderken giymek istediğinizi veya giymeniz gerekenleri giymeniz uygun olacaktır.

Ayrıca her zaman basitliğin gücünden yararlanmak da işe yarayacaktır. Renklerde ve pozlarda buna dikkat edebilirsiniz.

Arka Plan Fotoğrafı Ekleyin

Arka plan fotoğrafınız, profil sayfanızın üst kısmında yer alır. Böyle olması, arka plan fotoğrafını LinkedIn için en önemli ikinci görsel öğe haline getirir. Bunun nedeni ise açıktır. Arka plan fotoğrafları diğer kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Ayrıca sizinle ilgili akılda kalıcı veriler sunar ve sizin için neyin önemli olduğunu bariz bir ifadesidir. Her şeyden önemlisi, doğru arka plan fotoğrafı sayfanızın öne çıkmasına yardımcı olur. Doğru arka plan fotoğrafı ile profilinizin dikkat çekmesini ve akılda kalmasını sağlayabilirsiniz.

arkaplan fotoğrafı ekleyin

Doğru Başlık Seçimi Yapın

Profil sayfanızın üst kısmında bir açıklama bölümü bulunmaktadır. Burası genellikle kullanıcılar tarafından iş unvanını eklemek için kullanılır. Ancak bu bölümde sadece bir iş unvanı olması zorunlu değildir. Yalnızca unvan kullanmanız gerektiğini söyleyen LinkedIn kuralları yoktur.

Yeteneklerinizi ve bunların dayanaklarını ayrıca sizi neyin harekete geçirdiğini başlıkları kullanarak kolaylıkla ifade edebilirsiniz. Şirketinizde sosyal medyayla veya web imajlarıyla ilgilenen satış temsilcileriniz varsa profillerine bir göz atın. Bu kullanıcıların muhtemelen iş unvanlarından daha fazlasını kullandığını göreceksiniz.

Özet Ekleyin

LinkedIn’de bir özete sahip olmak oldukça önemlidir. LinkedIn profilini oluştururken bazı kullanıcılar ne yazık ki bu alanı boş bırakmaktalar. Halbuki özetiniz, kendi hikayenizi anlatmanız için sunulan ciddi bir şanstır. Bu yüzden özet bölümünü basit biçimde, sadece becerilerinizi veya iş unvanlarını listelemek için kullanmamalısınız.

Özetinizde, bahsedeceğiniz becerilerin neden önemli olduğuna ve neyi ifade ettiğine değinebilirsiniz. Bu alanda, birlikte çalışacağınız insanlarda yaratabileceğiniz farklara atıflar yapabilirsiniz. Biraz zaman harcamaktan korkmayın. Birkaç taslak deneyin ve gerekirse hikayeleştirmeye başvurun.

özet ekleyin

Özgün Olun

LinkedIn’de pek çok kullanıcı kolay ve alışılmış olduğu için hemen hemen benzer ifadelere yer verirler. Sertifikalı, uzman, deneyimli gibi ifadelerin işe yaradığı tartışmasız bir gerçektir. Ancak çok fazla profilde göze çarpması bunları görünmez hale de getirebilmektedir.

Yine de alışılmış terimleri kullanmanız gerekiyorsa bile bunları özgün ifadelerle desteklemekten çekinmemelisiniz.

LinkedIn Profilinizi Kim Görüntüledi öğrenmek için ilgili yazımıza tıklayın!

Öne Çıkarılacakları Belirleyin

Hizmetler, LinkedIn’in kullanıcıları için sunduğu güncel bir özelliktir. Burada kullanıcıların sundukları hizmet yelpazesini sergilemelerine yardımcı olan bir alan bulunmaktadır. Bu özellik, daha güncel olduğu için kullananların ön plana çıkması kaçınılmaz olacaktır. Profilinizin Hizmetler bölümünü doldurmak, arama sonuçlarında görünürlüğünüzü arttıracaktır.

Instatakipci Linkedin Hesap Büyütme Rehberini Okuyun

Linkedin profillerinizin nasıl olması gerektiği konusunda daha derin ve net bilgiler elde etmek için Instatakipci.com tarafından sizlere ücretsiz olarak oluşturulmuş olan “Linkedin Hesap Büyütme Rehberi” içeriğine göz atın.

Platform İçi Etkileşim Kurun

Diğer üyelerin onayları, becerilerinizi doğrular ve güvenilirliğinizi artırır. Daha fazla onaya ulaşmak için ağınızı gözden geçirin. Öncelikli olarak sizden gerçekten onay almayı hak ettiğini düşündüğünüz bağlantıları belirleyin. Bu genellikle insanların karşılık vermelerinin tetikleyecektir.

Birkaç önemli beceri için de diğer kullanıcılardan onay isteyen kibar bir mesajla iletişime geçmekten korkmayın. Yine de unutmayın, onaylarda alaka düzeyi önemlidir. Desteğine gerçekten değer vereceğiniz kişilere ulaşın.

Rozetlerden Yararlanın

LinkedIn’de beceri değerlendirmesi, becerilerinizin düzeyini göstermenize ve profilinizde Doğrulanmış Beceriler rozeti sergilemenize olanak tanır. Veriler, doğrulanmış becerilere sahip adayların, başvurdukları işler için işe alınma olasılıklarının yaklaşık %30 daha fazla olduğunu gösteriyor.

Yetenekleriniz için kanıt göstermek, kişisel imajınızı güçlendirecektir. Beceri değerlendirmelerinizin sonuçlarını paylaşmak ise tamamen isteğe bağlıdır. Dilerseniz geçtiğinizi göstermeden önce testleri istediğiniz sıklıkta tekrar alabilirsiniz.

rozetlerden yaralanmak

Referanslardan Yararlanın

Onaylar profilinizi görüntüleyen insanlara neye değer verdiğiniz konusunda hızlı ve görsel bir fikir verir. Öneriler ve referanslar ise işleri bir adım daha ileri götürür. Bunlar, sizinle çalışma deneyimi hakkında bilgi veren kişisel referanslardır.

Profilinizin Öneriler bölümünde, belirli kişilere ulaşmayı ve öneri istemeyi kolaylaştıran kullanışlı bir açılır menü vardır. En çok kimin tavsiyesine değer vereceğinizi düşünmek için zaman ayırın ve talebinizi kişiselleştirin. Bu işlem, iş veren için güvenilirlik arz eden bir çalışma olacaktır.

Kurslardan Faydalanın

LinkedIn’in kullanıcıları için sunduğu bir diğer eşsiz özellik ise kurslardır. Bu platformda bir kursu tamamladığınızda, LinkedIn profilinize bir linkedin kurs sertifikası ekleme fırsatına sahip olacaksınız. Profilinize kursları ekleyebilmek için LinkedIn Öğrenim hesabınızın Öğrenim Geçmişi bölümüne gitmeniz gerekir. Burada öğreniminizle ilgili güncellemeleri ve verileri isterseniz herkesin görüntüleyebilmesi için ağınıza da gönderebilirsiniz.

kurslardan yararlanmak

Yayınlar Paylaşın

LinkedIn profillerinde en az kullanılan öğelerden bir diğeri de Yayınlar bölümüdür. Sadece bu sebeple bile dikkat çekmek için bu özelliği kullandığınızda gerçekten kalabalığın arasından sıyrılabileceğiniz anlamına gelir. Bir e-kitap veya basılı kitap yazmaya yardım etmiş olabilirsiniz. Veya şirketinizin blogunda bir yazınız yayınlanmış olabilir. Yayınlar bölümü, profilinizi bu yayınlara bağlayarak doğal referanslar oluşturur.

Aktif Kullanıcı Olun

LinkedIn’de bir bağlantı ağına sahip olmak avantajlıdır. Daha da önemlisi bu ağda aktif bir role sahip olmaktır. Bu nedenle bağlantılarınızın LinkedIn’de onlara değer katacak şekilde görünmesini önemsemelisiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

Alakalı içeriği ağınızla paylaşmak, güncel bir profil oluşturmanın en erişilebilir yollarından biridir. LinkedIn özet akışınızı yakından takip ederek ve gerçekten ilginç bulduğunuz ve bakış açınızla uyumlu olan içeriği paylaşarak bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.

Yorumlar Yapın

İş verenlere daha fazla sinyal yollamanın bir yolu da yorumları kullanmaktır. Yorum eklediğinizde, o yayında kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Ayrıca belirli bir içerikle ilgilenmek sizinle ilgili ciddi veriler sağlayacaktır. Daha geniş bir içerik yelpazesini paylaşmanız için iyi ifade edilmiş yorumlara ihtiyacınız vardır.

Örneğin, bir bakış açısına katılmadığınız halde yine de ilginç buluyor olabilirsiniz. O bakış açısını ifade edebilen bir yorum sizin fikir ve düşüncenizi ifade edecektir. Yorumlar, ayrıca, profilinizi LinkedIn genelinde yükselten yeni yorumlar çekmenizi de sağlar. Yorumunuzu yazarken bunu aklınızda bulundurun ve insanların sizinle ilişki kurmasını sağlayacağınız bir şey söylediğinizden emin olun.

Alakalı Profil Oluşturun

LinkedIn’deki işinizle ilgili önemli isimleri takip etmek, akışınıza bir dizi ilginç içerik koymanıza yardımcı olur. Dilerseniz bu içerikleri daha sonra başkalarıyla da paylaşabilirsiniz. Ayrıca, yaptığınız işe olan tutkunuzu gösterecek bu işlem, LinkedIn profilinizin dikkat çekmesine de yardımcı olur.

İçerik Yayınlayın

İçerikler hakkında ne kadar çok paylaşım ve yorum yaparsanız, LinkedIn’deki güçlü referanslarınızı o kadar arttırırsınız. Ayrıca biçimli gönderiler yayınlamak, atılacak bir sonraki adımdır. Yeni gönderiler ile daha fazla kullanıcının ilgini çekmeniz mümkündür. Bu da yeni yorumlar, onaylar veya takipler anlamına gelir.

Popülerlik her yerde olduğu gibi LinkedIn’de de işe yarar. Ancak oluşturacağınız profilinin profesyonel anlamda tatmin edici bir popülerliğe ulaşması önemlidir. Bu nedenle her şeyden değil sadece işinizle ilgili şeylerden bahsetmeye çalışın.

içerik yayınlayın

Sonuç

LinkedIn profilinizin sizin için daha çok işe yaramasını sağlamak, uzun zaman almak zorunda değildir. Birinden diğerine geçerek bu fikirler üzerinde çalışmayı deneyin. Ek olarak LinkedIn takipçi satın al, LinkedIn beğeni satın al gibi hizmetler ile daha güçlü bir profil görünümü elde edebilirsiniz. Bir öğle yemeği molasında veya akşamları sadece birkaç dakika ayırabilseniz bile hızlı bir şekilde ilerleme kaydedebileceğinizi göreceksiniz. LinkedIn profilinizin tüm avantajlarını uyguladığınızda hem sizin hem de işiniz için ne gibi bir fark yaratabileceğine şaşıracaksınız.

Sık Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

LinkedIn profesyoneller için görünürlük sağlayan bir platform olduğu için işinizle ilgili hemen her şeyi burada paylaşabilirsiniz. Sertifikalar, deneyimler gibi birincil verilerin yanı sıra görüşlerinizi ve fikirlerinizi paylaşmanın da yolları bulunmaktadır.

LinkedIn profilinize bir profil fotoğrafı eklemeniz zorunlu bir işlem değildir. Ancak bunun size ve profesyonel iş yaşamınıza olumlu geri dönüşler sağlayacağını unutmamalısınız. Profil fotoğrafı eklemek her zaman avantajlıdır.

LinkedIn yaptığınız işle alakalı daha geniş bir ağla etkileşim kurmanızı ve iş pozisyonlarına hızlı bir şekilde ulaşabilmenizi sağlar. Hem iş verenler için hem de çalışanlar için oldukça avantajlı özellikler sunmaktadır.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Profili Nasıl Olmalı? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 49 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.