İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Facebook’ta Telefon Numaramı Nasıl Gizlerim?

Günümüzde Facebook kullanan birçok kullanıcı, hala kişisel verilerin gizliliği hakkında endişe duyuyor. Kullanıcılar ya e-posta ile ya da telefon numarası ile Facebook’a kayıt işlemini tamamladıklarından, akıllarda oluşan ‘Facebook’ta numaramı nasıl gizlerim?’ sorusuna cevap vererek, numaranızı gizlemeniz için yapmanız gerekenleri bu yazıda anlatacağız.

Facebook Uygulamasının Numaram ile Yaptığı İşlemler Nelerdir?

Kayıt olma veya farklı bir işlem anında uygulamaya numaranızı girmenizin ardından, Facebook, telefon numaranızı bazı alanlarda kullanır. Bu kullanım alanları şu şekildedir:

  • Giriş yapmak

Giriş yapmak için telefon numaranızı alternatif olanak kullanmanızı sağlar. E-posta veya şifrenizi unuttuğunuz durumlarda telefon numaranızı kullanarak da hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

facebook giriş
  • SMS almak

Hesabınızda gerçekleşenleri SMS olarak da almanıza olanak tanır. Tüm hareketleri bildirim olarak almaya ek SMS üzerinden de alabilirsiniz. Ayrıca güvenlik için de koruma sağlamış olur. Tanınmayan girişlerde SMS üzerinden sizi bilgilendirerek hesabınızı korumaya alır. Fakat SMS almak sizin tercihinize kalmıştır, dilerseniz bu özelliği ayarlar kategorisinden durdurabilirsiniz.

  • Kişiler/Rehber Erişimi

Ağınızı genişletmek için rehberinize erişerek ‘tanıyor olabileceğiniz kişiler’ alanı oluşturur ve bu kişilerle de bağlantı kurmanızı sağlar. Buna ek olarak, ağınızı genişletmek ve profilinizi öne çıkarmak için Facebook Beğeni Satın Al hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz.

kişiler rehber erişimi tanıyor olabileceğiniz kişiler
  • Reklam ve Tanıtımlar

Facebook sayfalarınız için oluşturacağınız Facebook reklam ve tanıtımlar için eklediğiniz telefon numaranız, diğer platformlardaki telefon numaranızla eşleşme yapar ve Facebook, bilgi doğruluğu hakkında emin olur. Facebook’ta bazen güvenlik bazen de isteğe bağlı olarak Facebook grubu silme ve Facebook sayfa silme işlemleri de tercih edilmektedir. Son olarak Facebook sayfalarınız için oluşturduğunuz reklamların yanında sayfanızı güçlendirmek için Facebook sayfa beğeni satın al hizmetlerimizi kullanmayı unutmayın!

Telefon Numaram Diğer Sahıslar ile Paylaşılır mı?

Facebook telefon numaranız, diğer tüm kişisel bilgilerinizde olduğu gibi sizden başka herhangi bir kişi ile paylaşılmamaktadır. Telefon numaranızı kimlerin görebileceğini ayarlar menüsünden kolayca kontrol edebilir, ve istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Facebook Gizlilik İlkeleri açıklamalarında, Facebook telefon numaram nasıl kullanılıyor sorusuna dair çok daha detaylı bir inceleme yapabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Facebook Virüsü Temizleme

Facebook'ta Numaramı Nasıl Gizlerim?

Facebook’ta Numaramı Nasıl Gizlerim?

Numaranızı Facebook’ta gizlemek için takip etmeniz gereken adımları sizler için iki farklı seçenekte sunduk. Masaüstü ve mobil üzerinden telefon numaranızı nasıl gizleyebilirsiniz gelin birlikte bakalım!

Masaüstü için Facebook’ta Numaramı Gizleme

Facebook’ta numaranızı gizlemek için masaüstünde takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  1. Öncelikle hesabınıza giriş yapın ve profilinize gidin.

    masaüstü facebook'ta numaramı nasıl gizlerim

  2. Profil fotoğrafınızın altında bulunan ‘Hakkında’ bölümüne tıklayın.

    masaüstü için facebook'ta numaramı nasıl gizlerim

  3. Ardından bu bölümde açılan genel bakış kategorisinin altlarında telefon numaranızı göreceksiniz.

    masaüstü için facebook'ta telefon numaramı nasıl gizlerim

  4. Son olarak, telefon numaranızın karşısında bulunan ‘kilit’ ikonuna tıklayın ve bu alandan ‘sadece ben’ seçeneğini seçin. Bu ayar otomatik olarak kaydedilmiş olacak.

    masaüstü için facebook'ta numaramı nasıl gizlerim

Mobil için Facebook’ta Numaramı Gizleme

  • Facebook hesabınıza giriş yapın ve ana sayfa ile başlayan kategorilerden ‘Profil’ seçeneğine tıklayarak profilinize gidin.
  • Ardından profil fotoğrafınızın altında bulunan ‘Hakkında Kısmındaki Bilgilerini Gör’ alanına tıklayın.
  • Açılan sayfada aşağıya inerek ‘iletişim bilgileri’ bölümüne ilerleyin.
  • Burada bulunan ‘düzenle’ seçeneğini seçin ve yeni sayfaya ilerleyin.

İlgili blog yazımıza göz atabilirsiniz: Facebook’da Beni Takip Eden ve Etmeyenleri Görme

facebookta numaramı nasıl gizlerim
  • Mevcut telefon numaraları alanında kendi telefon numaranızı göreceksiniz. Telefon numanızın karşısındaki ‘kilit’ ikonuna tıklayın.
  • Sonra ise ‘diğer seçenekler’ kısmına tıklayın.
  • Son olarak bu alandan ‘sadece ben’ seçeneğini seçerek telefon numaranızı gizleyebilirsiniz. Seçiminiz otomatik olarak kaydolacaktır.
facebookta numaramı nasıl gizlerim

Dilerseniz Facebook Yardım Merkezi’nde bulunan ‘Facebook profilime bir cep telefonu numarası ekledikten sonra numaramı kimlerin görebileceğini nasıl ayarlarım?‘ başlıklı yardımı da inceleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Facebook’un sağ üst kısmındaki aşağı ok simgesine. Ardından Ayarlar’ı seçin. Hesap Ayarları kısmında, Kişisel Bilgiler’e ve ardından Telefon Numarası’na dokunun. Kaldırmak istediğiniz numaranın altında Kaldır’a dokunun.

Kapak fotoğrafının altında, ortada bulunan “Hakkında” kısmına tıklayın. Ardından profilinizde yer alan bilgilerin yanındaki “Düzenle” seçeneğine tıklayın. “Hedef kitle seçici” açılır menüsüne tıklayın ve profil bilgisini gizlemek için “Sadece ben” seçeneğini seçin. “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklayın.

Kişi, Messenger uygulamasıyla telefon numarasını paylaştıysa ve sizin de rehberinizde ekliyse seçenek tuşuna bastığınızda kişinin telefon numarasını görürsünüz.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook’ta Telefon Numaramı Nasıl Gizlerim? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 46 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Hakan
    Hakan

    Facebook numara nasıl gizlenir konusu çok iyi aktarılmış teşekkürler instatakipci. Facebook messenger numara gizleme varsa onu da anlatır mısınız?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, burada anlatılanların tamamını Facebook hesabınız üzerinde uygulamanız sonucunda Facebook Messenger’da da numaranız görünmeyecektir.