İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Gönderilen Mesajı Silme Nasıl Yapılır?

Milyonlar tarafından bir haberleşme ağı olarak kullanılan Instagram, Instagram Direct sistemiyle beraber kullanıcılar arasında doğrudan iletişim kurulmasına da izin veren Instagram sürekli bu bölümünü geliştiriyor. Mesajlaşma işlemlerini kolaylaştırma, fotoğraf ve video gönderimini basitleştirmek üzerine çalışmalar yapan sosyal medya devi, ek olarak bu alanda en büyük sıkıntı olan yanlış mesaj gönderme sorununu da ortadan kaldıracak sistemler sunuyor. Instagram gönderilen mesajı silme işlemi de bu özellikler içerisinde en çok kullanılanı.

Instagram’ın bu yönde sunduğu özellikler sayesinde Instagram Direct mesajlarını yanlış gönderdiğinizde ya da gönderiden vazgeçmek istediğinizde, Instagram gönderilen mesajı silme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz WhatsApp için uzun süredir konuşulan özelliğin, Instagram takipçileriniz üzerinden nasıl kullanıldığına bakalım.

Instagram Mesaj (Direct) Silme Özelliğinin Kullanımı

Instagram Mesaj (Direct) Silme Özelliğinin Kullanımı

Yukarıda açıklamasını yaptığımız geri çağırma sisteminin doğrudan nasıl kullanıldığından bahsedelim.

  • Öncelikle hesabınıza girip, ardından da akış bölümünün hemen sağ üst köşesinde yer alan mesaj kısmına girdiğimiz simgeye tıklıyoruz.
  • Gönderi ekranını açtığımız zaman, karşımıza tüm mesajlarımız geliyor. Karşımıza gelen bu mesajlar üzerinden ise gönderiyi geri çekmek istediğimiz mesaja geliyoruz.
  • Mesajın bulunduğu konuşmaya giriş, ardından da mesaja basılı tutmanız gerekiyor.
  • Mesaja basılı tuttuktan sonra “Gönderimi İptal Et” sekmesine tıklıyoruz. Bu şekilde gönderdiğiniz mesaj siliniyor.

Tabii ki bu noktada da dikkat edeceğiniz, bilmeniz gereken birçok kriter var. Instagram gönderilen mesajı silme üzerinden gönderdiğimiz mesajı bu şekilde geri çekebiliyorsunuz fakat konuşmada yer alan kullanıcıların zaten bu mesajları görmüş olduğunu unutmamak gerekiyor. Kişinin mesajı görüp görmediğini sistem size bildirmiyor.

Son olarak Instagram Direct üzerinden göndereceğiniz kaybolan fotoğraf ve videolar için bu sistemin çalışmadığını da belirtmek gerekiyor. Kaybolan fotoğraf ve video gönderimlerinde zaten 24 saat içerisinde gönderi kendiliğinden kayboluyor.

Instagram DM ( Direct Mesaj ) Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram DM ( Direct Mesaj ) Silme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Instagram gönderilen mesajı silme işleminin yanında direkt konuşmanın kendisinide silebilmeniz mümkün. Instagram’ da konuşmanızı silmek için;

  • Direct Mesajlar kısmına gelin
  • Sohbet ettiğiniz kişinin üstüne gelerek konuşmayı sola kaydırın ve Daha Fazla seçeneğini işaretleyin.
  • Ardından Sil seçeneğine tıklayın.

bu işlemleri uyguladığınız takdirde atılan mesajları geri alabilir veya Instagram mesaj kutusundan konuşmayı silebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

İlgili yazımıza göz atabilirsiniz : Instagram DM Kapatma – Mesaj Gelmesini Engelleme

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram dm, Direct Message anlamına gelen Instagram mesaj kutusudur.

Instagram’da gönderilen mesajları iptal özelliği mevcuttur, eğer kullanıcı mesajı açmadığı takdirde gönderdiğiniz mesajı silerseniz mesajınız mesaj kutusundan silinecektir fakat bildirimlerden silinmeyecektir. Bildirimlerde gönderilen mesaj silindi bildirimi kalacaktır.

Instagram dm kapatma diye bir özellik bulunmamaktadır. Instagram’da sadece sizi takip etmeyen kullanıcıların size mesaj göndermesini engelleyebilirsiniz.

Instagram direct mesaj sistemi üzerinden sesli mesajlar gönderebilmeniz mümkündür.

Instagram üzerinden belirli bir süre içerisinde çok sayıda etkileşim gerçekleştirmeniz durumunda direct mesaj engeli alabilirsiniz.

Instagram profilinize kimlerin mesaj atacağınızı belirleyebilir ve istemediğiniz kişilerden mesaj gelmesini engelelyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Gönderilen Mesajı Silme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Yasemin KÖK
    Yasemin KÖK

    instagramda direct ile gonderilen mesajı geri çekmenin nasıl yapılacağını gayet net anlatan bir yazı teşekkürler

  2. Çağdaş
    Çağdaş

    Direct ile gonderilen mesajı geri cekmeyi nasıl yapacağımı bilmiyordum instagramla aram pek olmadığı için ama öğrenmiş oldum güzel içerik