İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram İnfografik Nasıl Oluşturulur?

Infografik, takipçilerinize bilgilendirici içerikler paylaştığınız içerik türüdür. Instagram’da düzenli olarak içerik paylaşmak kuşkusuz markalara ve işletmelere çeşitli faydalar sağlamaktadır. Düzenli olarak paylaşılan içerikler marka farkındalığını arttırmada, yeni web sitesi ziyaretçileri çekmede ve böylece sadık bir müşteri kitlesi oluşturulmasında büyük rol oynar. İstatistiklere göre, Instagram kullanıcılarının %72’si uygulamada gördükleri bir ürünü satın aldıklarını belirtiyor. Ancak hedef kitlenize ulaşmak hemen gerçekleşecek bir durum değil. Bunun için kendi kitlenizle bağdaşlaşan içerikleri üretip bu işlemi bir rutine bindirmelisiniz.

Infografik İle Bilgilendirici Instagram Gönderileri Nasıl Yapılır?

Instagram için Infografik oluşturmaya başlamadan önce, takipçilerinizin platformu nasıl kullandığını anlamanız önemlidir. Örneğin, kullanıcıların Instagram sayfanızı ve Instagram hikayelerinizi ziyaret etmelerinin farklı nedenleri vardır. Platformu haftada en az bir kez kullanan 10.000 Instagram kullanıcısıyla yapılan bir ankette, araştırmacılar, kullanıcıların markaların canlı veya kamera arkası içerikleri için Instagram Stories’e gitme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Bunun yanında kullanıcılar, belirli bir markanın sunduğu ürün ve hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinmek için de Instagram akışlarını ziyaret ediyorlar. Ayrıca, bilgi grafikleri ve hareketli bilgi grafikleri, insanları hizmetlerinizle tanıştırmak veya ürününüzle ilgili güncellemeleri paylaşmak için harika içerik türleridir. Örneğin bir fitness uzmanı, düzenli olarak fitness infografiği yayınlayarak Instagram etkileşiminde %700’lük bir artış yaşadı. Eğer siz de Instagram için nasıl infografik oluşturacağınızı öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Infografik Nasıl Oluşturulur?

Yukarıda bahsettiğimiz başarıyı yakalamak için izlemeniz gereken ilk adım infografik oluşturmaktır. Bunun için üç seçeneğiniz var;

  • Sıfırdan bir infografik tasarlayın
  • Şablon kullanarak bir infografik tasarlayın
  • Ya da kendinize size infografik tasarlayacak bir tasarımcı bulun

Infografiğinizi Instagram Uyumlu Hale Getirin

İnfografiklerin uzun biçimli formatı, Instagram’da infografik yayınlamanın zorluklarından biridir. Ayrıca, Instagram için bir infografiği yeniden boyutlandıramazsınız. Ancak, bazı araçlarla ve tekniklerle infografiğinizi Instagram uyumlu hale getirebilirsiniz. Bu araçlar ve teknikler şöyledir;

  • Instagram’ın belirlediği boyutlar dışında olan infografiğinizi keserek sayfalar halinde paylaşabilirsiniz.
  • Canva gibi tasarım araçlarında dilediğiniz boyutlarda infografik hazırlayabilirsiniz.

Infografiğinizi Instagram’da Paylaşın

Yukardaki tüm adımları tamamladıysanız artık infografiğinizi paylaşabilirsiniz. Ancak paylaşmadan önce Instagram paylaşım boyutlarına dikkat etmelisiniz. Aşağıda bulunan tablodan içeriğiniz bu boyutlara uyuyor mu diye kontrol edebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Logo Tasarım Programları

infografik nstagram boyutları

Instagram başlığınızı (caption) yazarken aşağıdakilere dikkat etmelisiniz;

  • Her zaman görünür olması için en önemli içeriği başlığın başına koyun.
  • Altyazınıza her zaman bir harekete geçirici mesaj ekleyin. Hedef kitlenizi fotoğrafınızı beğenmeye, yorum yapmaya ve paylaşmaya teşvik edin.
  • Hashtag’lere gelince, kendi markalı hashtag’inizi oluşturun. Birçok işletme, yeni bir ürünü piyasaya sürmek, bir Instagram kampanyasını yönetmek, bir etkinliği tanıtmak ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği toplamak için hashtag’lerini kullanır.

Hashtag (etiket) kullanırken de şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Sektörünüzdeki rakiplerinizin hangi hashtag‘leri kullandığına ve kaç tane olduğuna bakın.
  • Çeşitli hashtag miktarlarıyla kendi Instagram gönderilerinizi test edin ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini görün.

Neden Infografik Kullanmalısınız?

Bir pazarlamacı veya işletme sahibi olarak Instagram’da bilgilendirici gönderiler yapmak listenizin başında olmalıdır. Peki neden? Yapılan müşteri araştırmasına göre, Instagram’ın marka bağlılığı Facebook’tan on kat, Twitter’dan ise 84 kat daha yüksek. Bu nedenle bu grafikleri Instagram etkileşiminizi arttırmak için kesinlikle kullanmalısınız.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram fotoğraf düzenleme programları yazımız ile de Instagram paylaşımlarına yönelik ne tarz düzenlemeler yapabileceğiniz konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bilgilendirici veriler içeren grafik türüne infografik denir.

Var olan şablonlardan ya da Canva gibi uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Gönderinizin daha görünür olması için doğru bir şekilde hashtag kullanmalısınız.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram İnfografik Nasıl Oluşturulur? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. serdar
    serdar

    Instagram infrografik yapma adımlarını çok iyi aktarmışsınız çok teşekkür ederim. Güncel Instagram İstatistikleri (İnfografik) olarak ekleme yaparsanız çok iyi olur bu tarz verilere de ihtiyaç duyuyorum.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      En kısa zamanda bu tarz istatistik veriler PDF formatında Instatakipci tarafından sunulacaktır.