İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? | Mobil & Masaüstü Videolu Anlatım

Instagram’da birçok sebepten şifrenizi değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi şüphesiz hesap güvenliği. Hesabınızı güvende tutmak için güçlü bir şifre oluşturmanız gerekir. Bunun için de belirli kriterleri göz önünde bulundurarak bir şifre oluşturmanız önemlidir. Bu yazının devamında Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır ve Instagram şifre değiştirirken nelere dikkat etmek gerekir sorularını detaylıca cevapladık. Instagram hesabınızı tehditlere karşı güvene almak istiyorsanız, yazımızı hemen okumaya başlayın!

Uygulama Üzerinden Şifre Değiştirme

Instagram uygulamasına halen giriş yapabiliyorsanız uygulamanın içerisinden şifrenizi değiştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden şifre değiştirme hem mobil hem de masaüstünde mümkün. Öncelikle Instagram mobil uygulama üzerinden nasıl değiştirebileceğinize bakalım.

Instagram Mobil

Birkaç küçük adımla Instagram uygulaması üzerinden şifrenizi değiştirebilirsiniz. İşte takip etmeniz gereken adımlar;

  • Telefonunuzda Instagram uygulamasına gidin.
  • Profilinize tıklayın.
instagram şifre değiştirme mobil
  • Profiliniz açıldıktan sonra sağ üst köşede üç çizgi göreceksiniz. Tıklayın ve Ayarlar’a gidin.
  • Ayarlar’dan Güvenlik butonuna tıklayın.
  • Giriş Güvenliği sekmesi altında Şifre ayarlarını göreceksiniz. Şifre’ye tıklayın.
şifre değiştirme
  • Açılan sayfada “Mevcut Şifre”, “Yeni Şifre” ve “Yeni Şifre, tekrar” kısımlarını göreceksiniz. Bu alanları doldurun. (En altta gördüğünüz “Şifreni mi unuttun?” kısmına makalenin devamında değineceğiz.)

Instagram Web

Masaüstünden hesabınıza giriş yaptıktan sonra birkaç adımda Instagram şifrenizi değiştirebilirsiniz.

  • Ana sayfadayken sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
hesap ayarları
  • Ayarlar’a tıklayın.
şifreyi değiştir
  • Sol taraftaki menüden Şifreyi Değiştir’e tıklayın.
yeni şifre
  • “Eski Şifre”, “Yeni Şifre” ve “Yeni Şifreyi Tekrar Gir” alanlarını doldurduktan sonra şifreniz değişir.

“Instagram Şifremi Unuttum” Seçeneği

Instagram şifresi sıklıkla aklımızdan uçan önemli bir bilgi. Bunu göz önünde bulundurarak Instagram, “Instagram Şifremi Unuttum” özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Bu özelliğe hem mobil uygulamadan hem de bilgisayarınız üzerinden erişebiliyorsunuz. Nasıl kullanıldığına birlikte bakalım.

Mobil Versiyon

Instagram uygulamasından şifrenizi değiştirmek çok basit. Instagram uygulamasını indirdikten sonra aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Giriş Yap butonunun üstünde yer alan “Şifreni mi unuttun?” yazısına tıklayın.
instagram şifremi unuttum
  • Açılan ekranda sizden e-postanızı, telefon numaranızı ya da kullanıcı adınızı isteyecektir. Bunlardan birini arama çubuğuna yazın.
  • Giriş Bağlantısı Gönder butonuna tıklayın.
  • E-posta adresinize hesabınıza yeniden girmenizi sağlayacak bir Instagram şifre yenileme linki gönderilecektir.
şifrenizi yenileyin
  • E-postanıza gidin ve “Şifrenizi Yenileyin” butonuna tıklayın.
  • Açılan ekranda yeni şifrenizi girin ve hesabınıza giriş yapın. İşte bu kadar basit!

Masaüstü Versiyon

Masaüstünde şifre değiştirme, uygulamada şifre değiştirmekle neredeyse birebir aynı. Nasıl yapabileceğinize birlikte bakalım.

  • Instagram web sitesine gidin ve “Şifreni mi unuttun?” yazısına tıklayın.
  • Ekranınızda şifre sıfırlama sayfası açılacaktır. Şifresini unuttuğunuz hesabın e-postasını, telefon numaranızı ya da kullanıcı adınızı girin.
instagram şifre yenileme linki
  • Bilgilerinizi girdikten sonra, aşağıdaki “Giriş Bağlantısı Gönder” butonuna tıklayın.
  • Instagram şifre yenileme linki e-postanıza gönderilecektir. E-postada yer alan “Şifrenizi Yenileyin” butonuna tıklayın.
  • Gelen ekrana yeni şifrenizi girin ve Instagram hesabınıza giriş yapın.

Instagram Şifre Değiştirme Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Instagram’da şifrenizi değiştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yeni şifrenizin ne olacağıdır. Özellikle Instagram beğeni satın aldıktan sonra hesabınızı hackerların eline bırakmak istemezsiniz. Yeni bir şifre belirlerken güvenliğiniz açısından bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Bu önemli kriterlere tek tek bakalım.

şifre güvenliği
  • Öncelikle Instagram’ın sizden istediği şifre özelliklerinden bahsedelim. Instagram en az 6 karakter içeren bir şifre üretmenizi talep eder. En az 6 karakter içeren bu şifrede rakam, harf ve özel karakterler olmalı. 6 karakterden kısa veya rakam içermeyen bir şifre yazarsanız, Instagram bunu kabul etmeyecektir, şifre değiştirme yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Şimdi de güçlü bir şifre oluşturmak için bilmeniz gereken önemli noktalara göz atalım. Tekrardan kaçınmak bu önemli noktalardan biri. Geçmişte kullandığınız şifreleri kullanmamaya özen gösterin. Yeni bir şifre üretmek her zaman daha iyi bir seçenek olacaktır, özellikle daha öncesinde benzer bir şifre kullanırken hesabınız ele geçirildiyse.
  • Instagram sizden minimum 6 karakter içeren bir şifre istese de en az 12 karakter içeren bir şifre kullanmak hesabınızı daha güvenli hale getirecektir.
  • “qwerty123456.,” gibi şifreler kullanmayın. Bu tarz tahmin edilebilir şifreler, hesabınızın daha kolay bir şekilde ele geçirilmesine sebep olabilir. Daha yaratıcı ve klavyede tahmin edilemeyen bir şifre bulmaya çalışın.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Video Yükleme Sorunu Çözümü

Şifre Güvenliği

Güçlü bir şifre yaratmak kadar, yeni şifrenizi korumak da önemli. Şifrenizi nasıl olası saldırılardan koruyacağınıza göz atalım.

  • Şifrenizi düzenli olarak değiştirin. Instagram sizden belirli aralıklarla şifrenizi yenilemenizi ister. Bazen de Instagram, güvenlik kontrolleri sırasında şifrenizin çalınabilme ihtimaline karşı sizden şifrenizi değiştirmenizi isteyebilir. Böyle bir bildirim alırsanız, şifre ve hesap güvenliğiniz için şifrenizi kesinlikle değiştirin.
  • Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Şifrenizi başka kişi veya web siteleriyle paylaşmak oldukça sakıncalı olabilir. Özellikle aynı şifreyi farklı platformlarda da kullanıyorsanız, önemli bilgilerinizin ele geçirilmesi gibi bir tehlikeyle karşılaşabilirsiniz.
  • E-postanızın güvenli olduğundan emin olun. E-postanıza başka bir kişinin erişimi varsa, bu kişi diğer bütün hesaplarınıza da ulaşabilir. Bütün e-posta adreslerinizin şifrelerinin birbirinden farklı olması ve e-postalarınıza sadece sizin erişebilmeniz bu noktada çok önemli.
  • İki faktörlü kimlik doğrulamasını açın. Bu doğrulama sayesinde, biri hesabınıza erişmeye çalışsa da e-postanıza veya telefonunuza bir doğrulama kodu gelir. Bu kod, sizden başka herhangi biri hesabınıza erişmeye çalıştığında size bilgi verir. Genellikle gelen mesajda “Bu siz değil misiniz?” yazan bir kısım görürsünüz. O yazıya tıkladığınızda Instagram hesabınızı güvenceye alacaktır.
  • Hesabınızı fake takipçilerden koruyun. Instagram’da fake takipçilerin nasıl göründüğünü öğrenerek hesabınızı temizleyin. Böylelikle şifrenizin daha uzun süre güvenli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Yukarıdaki yazımızda, Instagram şifre değiştirme yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğine ve nasıl yapacağınıza değindik. Instagram günümüzün en aktif kullanılan uygulamalarından biri. Dolayısıyla siber saldırıların en çok gerçekleştiği sosyal medya platformu. Bu platformda kendinizi korumak için güçlü bir şifreye ihtiyacınız var. Yazımızda bahsettiğimiz önerilere uyarak güçlü bir şifre oluşturup, hesabınız güvenliğini arttırabilirsiniz. Instagram’da sık sık yaşanan bir diğer şifre sorunu Instagram şifremi unuttum sorunuyla ilgili bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram şifre değiştirme yaparken şifrenizin 6 karakterden uzun olmasına ve rakamlar, semboller ile büyük/küçük harf içermesine dikkat etmeniz gerekir. Diğer birçok detaydan yukarıdaki yazımızda bahsettik.

Instagram hesabınıza birkaç kolay adımda ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken “Giriş Yap” sayfasındaki “Şifreni mi unuttun?” linkine tıklamak ve adımları takip etmek.

İki faktörlü kimlik doğrulama, Instagram hesabınızı güvenceye alan bir özelliktir. Bu özelliği aktif hale getirirseniz, hesabınıza başka biri erişim sağlamaya çalıştığında telefonunuza bir bildirim gelir. Siz bu bildirimi onaylamadan, hesabınıza giriş sağlanamaz.

İnci Kılıç

Yazılar: 2

Ben İnci Kılıç. İnstaTakipçi'de 2 senedir içerik editörü olarak çalışmaktayım. 25 yaşındayım ve Reklamcılık bölümü mezunuyum. Boş zamanlarımda piyano çalıp, doğa yürüyüşleri yapıyorum. Kariyerimi İnstaTakipçi'de devam ettirmek ve editöryal becerilerimi ilerletmek istiyorum.... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? | Mobil & Masaüstü Videolu Anlatım Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 26 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Ebru Dalkılıç
    Ebru Dalkılıç

    instagram giriş bağlantısı göndermedi ne yapabilirim hesabıma giremşyorum

  2. nurrr
    nurrr

    yaklaşık 3 hafta önce instagram hesabımı dondurup tekrar açmak istedim ancak bu süre zarfında şifremi unuttuğum için hesabıma giremedim , şifre unuttum sekmesine girip şifremi yenilemeye çalıştığımda ise iki faktörlü güvenlik kodu önceden yaptığım için o kodlarımı girmeye çalıştım ve tekrar hata verdi bu durumda ne yapabilirim instagram hesabıma hiçbir şekilde giriş sağlayamamaktayım.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Instagram Destek Formunu doldurup durumunuzu iletebilirsiniz.

  3. Neciptosun
    Neciptosun

    instigram canlı yayın engeli yedim canlı yayın açamıyorum 1 buçuk aydır bu engel nasıl kalkar ne zaman kalkar çok madurum

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba,

      Bu konuda herhangi bir mail sizlere iletildi mi?