İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram’da geçtiğimiz dönemde gelen hikaye (story) özelliği çok konuşuldu ve konuşulmaya devam ediyor. Instagram’ın en büyük rakiplerinden biri olan Snapchat’in anlık video paylaşım özelliğini kopyalayan ve kendi sistemine uyarlayan instagram, bu özellikle birlikte kullanıcılarda bazı soru işaretleri oluşturdu. Herkeste acaba instagram story sıralaması nasıl oluşturuluyor sorusunu sordurdu. Instagram Story Görüntüleme Sırası neye göre değişiyor gelin yakından bakalım.

Sır Gibi Korunan Algoritmalar

Instagram kullanıcılarının bazıları hikayelerini görüntüleyen kişilerin sıralamasının nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Hatta bazı kullanıcılarda bu soru hayat akışları içerisinde, arkadaşları ve sevgilileriyle problemler yaşamalarına bile sebep oldu. Instagram birçok değişik ve çözülmesi hatta anlaşılması zor algoritma kullanıyor. Bu algoritmalar sizin önünüze çıkan “önerilen kişiler”den, arkadaşlarınızın en yeni ya da bir kaç günlük fotoğraflarının ana sayfanıza düşmesine kadar birçok ayrıntıyı belirliyor.

Algoritmalar demişken Facebook’un kuruluşunu anlatan The Facebook filmini izlemişsinizdir. Orada bir sahnede Facebook’un kurucuları arasında bulunan Mark Zuckerberg, Harvard’da bulunan okul yurdunun bir odasında pencereye Facebook’un ilk algoritmasını yazıyordu. Tabi ki Instagram’ın algoritmalarını da bu şekilde yazmadığını biliyoruz. Ancak gizliliğin esas olduğu yazılım sektöründe bu algoritmaların çözülmemesi için sıkı önlemler alındığını biliyoruz.

Instagram Story Görüntüleme Sırası Kriterleri

Instagram hikaye görüntüleme sırası konusunda algoritmanın nasıl çalıştığına dair bir açıklama yapmıyor. Fakat Instagram hikaye örnekleri üzerinde yapılmış bazı denemeler ve araştırmalar bu konu üzerine bazı tezler sunmamıza olanak sağlamaktadır.

instagram story görüntüleme sırası kriterleri
  • Alfabetik Sıralamalar

Gelelim instagram story görüntüleme sırasında kişilerin neye göre, nasıl sıralandığına. İnternette dolaşan birçok dedikoduya bakalım. Tezlerden biri, görüntüleyen listesinin alfabetik sıralamaya göre yapıldığı ancak bu tezi çürütmek oldukça kolay. Telefonunuzda bulunan Instagram uygulamanıza gidin ve son paylaştığınız hikayeyi açın. Göreceksiniz ki görüntüleyen sıralamasında alfabetik her hangi bir sıralama mevcut değil. Bu şekilde ilk tezi kolaylıkla çürütüyoruz.

  • Gönderilerini En Çok Beğendikleriniz

Bu konuda çokça tartışılan ikinci tez ise biraz daha akla yatkın gibi görünüyor. Takip ettiğiniz ve sizi takip eden kişiler içinde en çok mesajlaştığınız yada fotoğraflarını beğendiğiniz kişilerin, hikaye görüntüleme sırasında üst sıralarda olduğu düşünülüyor. Bu konuda yabancı bir forum sitesinde yapılan bir araştırma var. Araştırmaya göre sahte açılan profiller birbirlerini takip ediyor ve fotoğraflarını beğeniyorlar hatta sık sık direk mesaj yoluyla birbirlerine mesaj da atıyorlar. Ancak belirli bir süre devam ettirilen bu deney sonucunda görülüyor ki instagram hikaye izlenme sıralamasında iki profil her seferinde rastgele bir sırada yer alıyor.

  • Profil Görüntülemeleri

Profil görüntüleme sıklığı son tezlerden biri. Instagram’ın hikayelerin izleniş sıralamasını nasıl yaptığını bu şekilde anlayabiliyoruz. Yine aynı forum sitesi kullanıcıları tarafından açılan iki sahte instagram hesabı, birbirlerinin profillerine sık sık girerek sıralamalarda üstlere çıkmayı denemişler. Bu denemeler sonucu iki profilin birbirlerinin hikaye izleme sıralamasında üst sıralara çıktığı görülmüş. Yani hikayenizde üst sıralarda yer alanlar sıkça sizin profilinizi ziyaret ediyor. Bu şekilde sizi en çok ziyaret eden kişiler hakkında da bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Instagram Öne Çıkanlar Görüntüleme Sırası

Instagram Story özelliği ile bir hikaye paylaştığınızda izleyen kişileri görebiliyor olsanız da öne çıkanlar kısmında paylaştığınız hikayelerin süresi dolduktan sonra kimin baktığını görüntüleyemezsiniz ve siz de birinin öne çıkanlarına baktığınızda bu durum anlaşılmıyor. Dolayısıyla Instagram öne çıkanlar kısmında herhangi bir sıralama algoritması yoktur. Buna ek olarak öne çıkan hikayeleri görüntüleyen kişileri listeyen bir uygulama da bulunmamaktadır.

Instagram Hikaye Kısmında Aynı İsim Neden İki Kez Gözükür?

Instagram hikaye kısmında aynı ismin iki kez görüntüleniyor olması algoritma ile alakasız bir durumdur. Instagram uygulamasını güncellememiş olmanızdan kaynaklı bir sorun olabilir ya da Instagram’ın sistemsel bir sorunu vardır ve gelecek güncelleme ile düzeltilecektir.

instagram hikaye kim kaç kez görüntüledi

Instagram Hikaye Kim Kaç Kez Görüntüledi?

Instagram algoritması hikayelerinizi kimin kaç kez görüntülediğine dair bir bilgi sunmuyor. Ayrıca bunu görüntüleyebileceğiniz bir uygulama da yoktur. Instagram hikaye görüntüleme sırası kimin hikayeyi kaç kez görüntülediği ile alakalı değildir.

Instagram Hikaye İzlenme Sayısı Neden Düşer?

Instagram hikaye izlenme sayısı eğer hikayeyi görüntülediğiniz 24 saat içerisinde düşüyorsa, izleyen kişilerden hesabını kapatan ya da askıya alanlar olabilir. Bunu dışında eğer genel anlamda Instagram hikaye izlenme oranlarında düşüş yaşıyorsanız hikayeleriniz artık takipçilerinizin ilgisini çekmiyor olabilir ya da doğru kitleye paylaşım yapmıyor olabilirsiniz. Bu durumu Instagram Hikaye İzlenme Satın Al hizmeti ile çözebilir ve Instagram hikaye izlenme arttırma konusunda destek alabilirsiniz.

Sonuç

Instagram Story Görüntüleme Sırası nasıl belirlenir tüm detayları ile anlattık. Her ne kadar algoritmaların nasıl çalıştığına dair uygulama sahipleri tarafından kesinleşmiş bilgiler sunulmasa da en çok sunulan alfabetik sıralama, profiller arası etkileşim ve profil görüntüleme sıklığı şeklinde üç Instagram hikaye görüntüleme sırası tezi bulunuyor. Profiller arası etkileşim ve profil görüntüleme sıklığı tezlerinin birçok kez araştırmalarda işe yaraması ile Instagram Story izleme sırasının nasıl oluştuğuna dair verilebilecek cevaplar haline gelmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Hikayeleri Gözükmüyor yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Anlık olarak kullanıcıların neler yaptığını 15 saniyelik videolarla ya da fotoğraflar ile Instagram’da paylaşmasını sağlayan özelliktir.

Hikayeleri görüntüleme sırasını belirli bir algoritma içerisinde yapmaktadır. Bu algoritmanın detaylarını okumak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagram’da arkadaşınızın ya da beğendiğiniz bir hikayenin kendi profilinizde paylaşılması için beğendiğiniz hikayeyi paylaşım simgesine tıklayarak kendi hikayenize alabilirsiniz.

Profilinizden paylaştığınız gönderiler en fazla 24 saat süre ile kalıcı olacaklardır.

Instagram öne çıkarılan hikayeler, profillerinize sabitlediğiniz ve siz silene dek orada kalacak olan hikayelerdir.

Hikayelerinizi yoruma kapatmak için hikaye ayarları bölümünden ayarlanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. muratt
    muratt

    görüntüleme sırası bence en çok etkileşimde olduklarınızla birlikte gerçekleşiyor

  2. samet serdivan
    samet serdivan

    Instagramda hikaye görüntülenme sayısı neye göre belirleniyor ?