İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Birden Fazla Hesap Ekleme

Sosyal medya, insanların hayatının merkezinde yer almaya her geçen gün devam etmektedir. Instagram sosyal medya platformları arasında yer alan en popüler olan uygulamalardan biridir. İnsanların anlık ve kalıcı olacak şekilde video, fotoğraf paylaşmasını ve sevdiklerini takip etmesini sağlayan bu uygulama, geliştirmelere açık bir şekilde ilerleme kaydetmektedir. Instagram, düzenli olarak güncellemelerle kendini ön plana çıkarmaktadır. Instagram güncellemelerinin amacı kullanıcılarının deneyimini arttırmaya yönelik olarak ilerlemektedir. Yine aynı şekilde uygulamaya eklenen Instagram Birden Fazla Hesap Ekleme özelliği de kullanıcı deneyimi göz edilerek eklenen bir özellik olmuştur.

  • Telefonunuza indirmiş olduğunuz Instagram uygulamasında giriş bilgilerinizi girdiğinizde bu bilgileri kaydedip tekrar giriş yapmanıza gerek kalmayacak şekilde uygulamadan faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda Instagram’ın getirmiş olduğu son güncellemeyle telefonda artık aynı anda 5 hesaba kadar açık tutabilmeniz mümkün olacaktır. Bu güncelleme özellikle sosyal medya yöneticileri için oldukça pratik ve kullanışlı olmuştur. Bu güncelleme gelmeden önce Instagram kullanıcıları birçok hesap arasında gezinmek için sürekli hesaptan çıkış işlemi gerçekleştirmek zorunda kalıyordu. Fakat bu özellik sayesinde bu zorlu sürece son verilmiş oldu. İstediğiniz kadar hesaba girmek için tekrar tekrar şifre girmenize veya hesaptan çıkış yapmanıza Instagram Birden Fazla Hesap Ekleme özelliği sayesinde gerek kalmamıştır. 

Sizler de Instagram’da çoklu hesap girişini nasıl gerçekleştireceğiniz hakkında detayları öğrenmek istiyorsanız yazıyı inceleyebilirsiniz. Böylelikle tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün olacaktır. 

Telefonda En Fazla Kaç Instagram Hesabı Açılabilmektedir?

Instagram’ın getirmiş olduğu son güncelleme sayesinde Instagram Birden Fazla Hesap Ekleme özelliği 5 hesaba kadar kullanılabilir olmuştur. Bu sayede her telefonda 5 Instagram oturumu açmak mümkündür. Sizler de Instagram hesabınıza telefonunuzdan giriş yaptıktan sonra diğer hesapları da ekleyebilirsiniz. Telefonunuzda açmış olacağınız Instagram hesaplarında banlanma riski bulunmamaktadır. 

Numaranızla 2 Instagram Hesabını Açabilir misiniz?

Sahip olduğunuz numaranız ile iki adet Instagram hesabı açmanız konusunda bir sorun karşınıza çıkmayacaktır. Instagram bu konuda bir kısıtlamaya sahip değildir. Bu nedenle sizler de Instagram’da cep telefonunuzla beraber iki adımlı doğrulamayı gerçekleştirerek hesaplarınızı açabilirsiniz. Fakat unutmayınız ki Instagram’da açacağınız hesaplar için farklı mail hesapları kullanmalısınız. Birden fazla Instagram hesabını sadece bir maille açmanız yasaktır. 

Instagram Hesabınızı İki Kişi Kullanabilir misiniz?

Instagram hesaplarınızı farklı cihazlarda açmanız mümkündür. Kısacası sahip olduğunuz Instagram hesabını kendi telefonunuz dışında farklı cihazlarda da açıp kullanabilirsiniz. Örnek olarak hesap açmak için tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, telefon gibi teknolojik cihazları tercih edebilirsiniz. Instagram hesabınızı aynı anda farklı cihazlarda kullanmanız durumunda hesabınızla ilgili bir riskle karşılaşmazsınız. 

instagram çoklu çıkış

Instagram’da Çoklu Bir Şekilde Hesaplarınızdan Çıkış Gerçekleştirmek

Instagram birden fazla hesap ekleme işlemi sonrasında aynı zamanda çoklu olacak şekilde hesaplarınızdan çıkış işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. En fazla 5 adet Instagram hesabını açtığınızda bu hesaplardan çıkış gerçekleştirmek için Profil> Ayarlar>Hesabından Çıkış Yap işlemlerini gerçekleştirerek hesaplarınızdan çıkış gerçekleştirebilirsiniz. Fakat unutmayınız ki bir cihazınızdan çıkış yapmanız hesabınızı açmış olduğunuz diğer cihazlardan da çıkış yapmanızı sağlamamaktadır. Bu nedenle Profil> Ayarlar> Tüm Hesaplardan Çıkış Yap seçeneğini seçerek mevcutta bulunan tüm hesaplarınızdan çıkış işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Instagram’da Birden Fazla Hesap Açmak ve Çoklu Hesap Girişi Nedir?

Çoklu hesap girişi olarak bilinmekte olan bu özellik sayesinde aynı anda birden fazla Instagram hesabına erişim sağlamanız mümkündür. Instagram platformunda kişisel hesabınız dışında ek hesapları da aynı anda kullanabileceksiniz. Aynı zamanda birden fazla hesabı istediğiniz gibi yönetip bildirimlerinizi anlık olarak takip etmeniz de kolaylıkla sağlanmaktadır. 

Instagram Birden Fazla Hesap Ekleme İşlemini Neden Gerçekleştirirsiniz?

Kullanıcılar birden fazla hesabı yönetmek için çoklu hesap girişini tercih etmektedir. Özellikle yönetilmesi gereken hesap sayısının fazla olması durumunda kullanıcı adı, şifre ve giriş işlemleri ile uğraşmak oldukça zorlu bir sürece neden olacaktır. Bu nedenle çoklu hesap girişi özelliği sayesinde tüm hesapları tek bir hesapta kullanmak pratik bir çözümdür. Sizler de yalnızca bir hesabın şifresini bilmeniz sayesinde diğer hesaplarınıza da otomatik bir şekilde giriş sağlayabilirsiniz. 

  • Tüm hesaplarınızın kullanıcı bilgilerini aklınızda tutmanız oldukça zordur. Bu nedenle sizler de çoklu hesap girişi özelliğini kullanarak yalnızca bir hesabın giriş bilgilerini aklınızda tutup tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 
instagram birden fazla hesap eklemek

Instagram’da Birden Fazla Hesap Eklemek ve Çoklu Hesap Girişi Nasıl Yapılmaktadır?

Instagram’da çoklu hesap girişini gerçekleştirmek istiyorsanız Instagram uygulaması üzerinde birden fazla hesabınızın açık olması gerekmektedir. Birden fazla hesabın aynı anda açık olma işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler aşağıdadır:

  • Instagram uygulamasını açmalısınız. 
  • Uygulamada sağ alt köşede profil fotoğrafınızın bulunduğu simgeye basılı tutmalısınız. 
  • Karşınıza çıkacak olan menüde ‘’Hesap Ekle’’ seçeneğini seçmelisiniz.
  • Instagram’da açacağınız yeni hesaba giriş yapmalısınız. 

Sizler de birden fazla hesap ekleme işlemini Android ve IOS cihazlarından nasıl gerçekleştireceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz. 

Android ve IOS Cihazlarda Hesap Ekleme İşlemi

Hesap ekleme işlemini Android veya IOS bir cihazda gerçekleştirmek istiyorsanız ilk kullanacağınız hesabınıza giriş yapmalısınız. Böylelikle ayarlar sekmesinde ‘’Hesap Ekle’’ yazısına tıklayarak diğer hesabınızın kullanıcı adını ya da mail adresini girerek şifresiyle beraber bu hesabınızı da kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu adımlar sayesinde birden fazla hesap kullanmanız mümkün olacaktır. 

Birden fazla hesaplarınızı çoklu hesap girişi ile kullanmak istiyorsanız Instagram’da ‘’Ayarlar’’ sekmesinden Girişler> Çoklu Hesap Girişi Ayarla seçeneklerinden gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle belirlemiş olduğunuz bir hesap ile tüm hesaplarınıza giriş yapabileceksiniz. 

Hesaplar Arasında Geçiş Gerçekleştirmek

Kullandığınız birden fazla hesaplar arasında geçiş gerçekleştirmek istiyorsanız yapmanız gereken adımlar oldukça basittir. Aşağıda bulunan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  1. Instagram uygulamasında sağ alt köşede bulunmakta olan profil fotoğrafınıza basılı tutmalısınız. 
  2. Profil fotoğrafınıza basılı tuttuğunuzda diğer hesaplarınıza geçiş yapmanız için onların kullanıcı adlarını göreceksiniz. Bu hesaplardan geçiş yapmak istediğinize tıklamalısınız. 
  3. Tıklamış olduğunuz hesaba geçiş işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Ayrıca farklı hesaplara geçiş yapmak için aynı işlemi uygulamanız yeterlidir. 

Hesaplarınız arasında geçiş gerçekleştirmiş olsanız bile cihazınıza tüm hesaplarınızın beğeni ve yorum bildirimleri gelecektir. Fakat mesaj bildirimleri sadece son açık olan hesap için geçerli olacaktır. Sizler de diğer hesaplarınızın mesaj bildirimleri için hesaplarınıza geçiş yaparak kontrollerinizi sağlayabilirsiniz. 

Sonuç

Sizler de isteğinize bağlı olarak birden fazla Instagram hesabı sahibi olabilirsiniz. Telefonunuzda veya diğer cihazlarınızda birden fazla hesap eklentisi gerçekleştirerek hesaplarınızı aynı anda kullanabilirsiniz. Instagram’ın sağlamış olduğu 5 hesap kullanma seçeneği sayesinde sizler de hesaplarınız arasında geçiş gerçekleştirerek hepsini yönetmeye hazır olun. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram’da sık sık yaşanan sorunlardan biri olan Instagram şifremi unuttum konusuyla ilgili detaylı bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Birden fazla Instagram hesabı kullanmanın sebepleri oldukça çeşitlidir. Bazı insanlar tutkuları için bazı insanlar ise butik, işletme kurumları için hesap açmaktadır. Bu nedenle birden fazla Instagram hesabı kullanımı ortaya çıkmaktadır. Fakat genellikle ticari hesaplar için tercih edilen bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Kullanıcılar kişisel hesaplarının yanı sıra ticari hesapları için farklı bir Instagram hesabı kullanmayı tercih ederek ek hesap oluşturup tek bir cihazla hesap kontrollerini gerçekleştirmektedir.

Instagram son gelen güncellemesi ile kullanıcıları için aynı anda 5 tane hesap açma imkanını sunmaktadır. 

Instagram’da açmış olduğunuz farklı hesaplar arasında geçiş yapmak için profil fotoğrafınıza basılı tutmanız ve diğer hesaplara geçiş yapmanız mümkündür. 

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Birden Fazla Hesap Ekleme Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 33 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Mehmet Aydın
    Mehmet Aydın

    Instagram birden fazla hesap ekleme konusunda açıklayıcı bilgiye bir türlü ulaşamamıştım. Emeğiniz için teşekkür ederimm.

  2. ömer
    ömer

    instagram telefonda çoklu hesap kullanımına sınırlama getirdi diye biliyorum. 5 tane hesap açmamız gerekiyor, bilgi alabilir miyim teşekkürler.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Ömer bey, aynı telefondan maksimum 2 adet açabilirsiniz. 5 adet açmanıza olanak sağlamayacaktır.