İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Askıya Alınan Twitter Hesabı Nasıl Açılır?

Askıya alınan Twitter hesabı problemi, zaman zaman kullanıcıların başına gelebiliyor. Genellikle bu sorun, hesapta olağandışı bir durum olduktan sonra karşınıza çıkar. Ancak konuyla ilgili canınızı sıkmaya gerek yok! Siz de “Twitter hesabım askıya alındı nasıl düzeltebilirim?” diye soruyorsanız, yazımızı okuyarak problemin nasıl önüne geçebileceğinizi öğrenebilirsiniz.  

Twitter hesabım askıya alındı nasıl açarım?” sorusunu merak ediyorsanız öncelikle sorunun neden kaynaklı olduğunu bilmelisiniz. Birçok nedenden dolayı Twitter, yeni adıyla X, hesabınızı askıya alabilir. Ancak her sorunun bir çözümü vardır. İçeriğimizde vereceğimiz yöntemlerle siz de askıya alınan Twitter hesabınızı, kısa sürede tekrar açabilirsiniz. Peki, Twitter hesabı neden askıya alınır? Öncelikle bu sorunun cevabını verelim.

Twitter Hesabı Neden Askıya Alınır

Twitter Hesabı Neden Askıya Alınır?

Çeşitli nedenlerden dolayı Twitter hesabınız askıya alınabilir. Genel olarak askıya alınan Twitter hesabı problemi, yapılan spamlardan dolayı karşımıza çıkıyor. Örneğin, Twitter hesabında çok fazla takipçi isteyen bir kişi, sürekli başkalarına takip gönderiyor. Sürekli hızlı bir şekilde yaptığı bu işlem sonrasında Twitter, kullanıcının hesabını kilitleyebilir.

Atılan bir tweet nedeniyle de hesabın askıya alınması muhtemeldir. Örneğin; dil, din ve ırk gibi kavramları hedef gösteren tweetlerden dolayı hesap askıya alınır. Bu konuyla alakalı Twitter’ın oldukça hassas olduğunu söylemeliyiz. İfadelerinizi doğru cümlelerle hakaret etmeden söylemeniz her zaman daha doğrudur. Çünkü Twitter çok kolay bir şekilde hesabı askıya almaz. Bunun için tekrar eden bir durum olması gerekir.

Askıya alınan Twitter hesabı nedenleri arasında aşağıdakilerde bulunmaktadır:

  • Art arda takip isteği gönderilmesi
  • Arka arkaya favorilere ekleme veya RT yapma
  • Aşağılayıcı tweetler atılması
  • Hakaret içerikli tweetlerin bulunması
  • Irka, dile, cinsiyete ve dine yönelik aşağılayıcı ifadeler

Eğer ki, yukarıdakilerden birini yaptıysanız, hesabınızı askıya alınabilir. Bundan sonra hesabınızı kurtarmak istiyorsanız, belirli aşamaları takip etmelisiniz. Ancak bu sorunla tekrar karşılaşmamak ve hesabınızı kullanmaya devam etmek için Twitter kurallarına uymanız beklenir. Twitter hesabınızı kurtarmak çok kolay bir işlem değildir. Sürekli aynı durumu yaşamamak için doğru bir şekilde hesabınızı kurtarın ve attığınız Tweetlere, arka arkaya favorilere ekleme gibi durumlara dikkat edin.

Askıya Alınan Twitter Hesabı Açma

Herhangi bir nedenden dolayı Twitter hesabınız askıya alındı ve açmak mı istiyorsunuz? Öyleyse, içeriğimizde size verdiğimiz yönergeleri takip etmelisiniz. Askıya alınan Twitter hesabı açma için birkaç işlemi yapmanız gerekiyor. Ardından Twitter destek ekibiyle iletişim kurmalısınız. Hesabınızı açma talebinizi dile getirmelisiniz. Talebiniz doğrultusunda bir inceleme yapılarak karar verilir.

Öncelikle askıya alınan Twitter hesabı için telefon numaranızı aşağıdaki işlemlerle Twitter’a bağlamalısınız:

  • Hesabınıza giriş yaparak “Daha Fazla” sekmesine tıklayın. 
  • “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesini seçin.
  • “Hesabım” sekmesine giriş yapın.
  • “Hesap Bilgileri” butonuna tıklayarak devam edin.
  • Karşılaştığınız menüde “Telefon” bölümünü seçin.
  • Telefonunuzu başında 0 ve ülke kodu olmadan girin. Twitter otomatik olarak ülke kodunu size sunuyor.
  • Onaylama kutusuna telefonunuza gelen kodu yazın.

Telefonunuza gelen kodla onayladıktan sonra hesabın size ait olup olmadığıyla alakalı bir teyit istenir. Bunun için aşağıdaki aşamaları izlemelisiniz:

  • Hesabınıza giriş yapın.
  • “Twitter Hesabınız Kilitlendi” butonunu bulun ve “Başla” sekmesine tıklayın.
  • Daha önce verdiğiniz numarayı tekrar yazın.
  • Onaylama kodu geldiğinde ilgili alana yazarak “Gönder” sekmesine tıklayın.

Yukarıdaki adımları takip ederek Twitter’a hesabınızı tekrar açmak için talep gönderirsiniz. İlerleyen süreçte nihai karar yöneticilere kalır. Ancak bu süre için net bir tarih söylemek doğru değildir. Sebebe bağlı olarak hesabın hiç açılmama gibi bir durumu da yaşanabilir.

askıdaki twitter hesabi için form gönderin

Askıya Alınan Twitter Hesabınız için Form Gönderin

Askıya alınan Twitter hesabı açmayı istiyorsanız, ikinci bir yöntem daha vardır. Form göndererek askıya alınan hesabınızı açabilirsiniz. Açıkçası form göndermek, düşünüldüğünden daha etkilidir. Çünkü direkt Twitter yetkilileri ile bağlantı kurabiliyorsunuz. Bu durum, hesabınızın çok daha hızlı bir şekilde açılmasına neden olabilir.

https://help.twitter.com/en/forms/account-access/appeals/redirect adresinden Twitter yetkililerine form göndermeniz mümkündür. Karşınıza çıkan yönergeleri, sırasıyla takip ederek hesabınızın yeniden açılması için isteğinizi belirtebilirsiniz. Hesabınızla alakalı yaşadığınız problem için yetkililere eksiksiz bilgi vermeniz çok önemlidir. İşlemler, hesabınızın askıya alınma nedeni incelendikten sonra sonuçlanır. Duruma bağlı olarak hesabınız tekrar açılır veya bir daha hesabınıza erişemeyebilirsiniz.

Askıya Alınan Twitter Hesabınız için Destek Kanalıyla Görüşün

Twitter hesabınızı tekrar açabilmek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem, destek kanalıyla görüşmektir. Direkt olarak Twitter destek ekibiyle askıya alınan Twitter hesabı için iletişim kurabilirsiniz. Aslında başarı şansı konusunda diğerlerine kıyasla daha düşüktür. Ancak denemekten zarar gelmez. Hatta mümkünse bütün hesap açma yöntemlerini denemelisiniz.

Destek kanalıyla görüşmek için çeşitli mail adreslerine mesaj atmanız gerekiyor. Tabii, mesajın İngilizce olması şarttır. Hazırladığınız metinde hesabınızın askıya alınmasıyla ilgili bir hata olduğunu belirtmelisiniz. Gönderdiğiniz zaman destek ekipleri tarafından mailiniz alınır ve hesap açma talebiniz işleme koyulur. Ancak yapılan incelemeler sonucunda sizinle iletişime geçilir. Haklı bulunursanız hesabınız tekrar kullanıma açılır.

Askıya Alınan Twitter Hesabı Kalıcıysa Açılır mı?

Kullanıcılar, askıya alınan Twitter hesabı için durumun kalıcı olduğunda hesaplarını açıp açamayacaklarını merak eder. Eğer ki, kalıcı bir şekilde hesabınız askıya alındıysa tekrar hesabı kullanmaya başlamanız mümkün değildir. Sadece bir sonraki af dönemini beklemeniz gerekiyor. Yine, hesabın neden askıya alındığına göre hesabınızın açılıp açılmayacağı belli olur.

Kalıcı olarak askıya alınan Twitter hesabı durumu, genellikle ırk, din ve dil gibi olgulara yazılan nefret söylemlerinden kaynaklıdır. Aynı zamanda cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili ifadeler kullanmak, hesabın kalıcı olarak askıya alınmasının nedenidir. Daha önce söylediğimiz gibi Twitter kuralları konusunda çok iyi denetim sağlayan bir sosyal medya platformudur. Kurallara uygun davranmamak, hesabın tamamen kaybedilmesi anlamına gelebilir.

Askıdaki Twitter Hesabının Açılma Süresi

Twitter hesabınız askıya alındı ve siz durumda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsunuz. Hesabınızı tekrar açmak için yukarıdaki yöntemleri uyguladınız. Ancak “Askıya alınan Twitter hesabı ne zaman açılır?” konusunu merak ediyorsunuz. İşte bunun için öncelikle belirli bir süre beklemeniz gerektiğini söylemeliyiz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Twitter, askıya alınan hesaplarla alakalı yeniden tekrar açılacağına dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. Fakat yapılan araştırmalara göre bu süre, 15 günü buluyor. Hesabınızla alakalı 15 günün sonunda sizinle iletişime geçiliyor. Bu yapılan dönüş sonrasında hesabınızın açılmasıyla alakalı olumlu veya olumsuz bir bildirim alabileceğinizi unutmayın. 

Askıya alınan Twitter hesabında Tweetler ve Görsellerin Durumu

Kullanıcılar, askıya alınan Twitter hesabı ile ilgili tweet ve görsellerine neler olduğunu sıklıkla merak eder. Twitter hesabınızın askıya alınması durumunda daha önce atmış olduğunuz tweet ve görseller gözükmez. Eğer ki, bu işlemi yapmak istiyorsanız, üçüncü taraf yazılımları kullanmanız gerekir. 

Sonuç

İçeriğimizde askıya alınan Twitter hesabı hakkında size detaylı bir bilgi verdik. Öncelikle belirli nedenlerden dolayı hesabınız askıya alınabilir. Ancak bu konuda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, hesabınızı tekrar açmak için belirli yöntemleri uygulamanız gerekir. Dilerseniz, sizin için sıraladıklarımızdan hepsini yapabilirsiniz. Biraz zaman geçtikten sonra talebiniz değerlendirilir ve size olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılır.

Twitter Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Twitter takipçi sayınızı artırmak için twitter takipçi satın al sayfamızı ziyatet edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesap kalıcı olarak askıya alınmadıysa belirli işlemler doğrultusunda açılabilir. Ancak kalıcı olarak askıya alınan hesaplar için af gününü beklemek gerekiyor.

Bu durum, Twitter’ın en büyük cezasıdır. Kalıcı olarak askıya alınan hesaplar, dünya çapında görüntülenemez. Ayrıca kalıcı bir şekilde hesabı askıya alınan kişinin yeniden bir hesap açmasına izin verilmez.

Askıya alınan hesapların düzenlenmesi için birkaç işlem yapılabilir. Yetkilerle iletişim kurmak, destek ekibine yazmak ve form göndermek bunlardan bazılarıdır. Talep alındıktan sonra yapılan incelemeler sonucunda hesabın yeniden açılıp açılmayacağına karar verilir. 

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Askıya Alınan Twitter Hesabı Nasıl Açılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 35 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.