İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Keşfet Engeli Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Son zamanların popüler medyalarından biri olan TikTok’ta, Tiktok Keşfet engeli kaldırma durumu sıklıkla merak edilen bir konudur. Hem ülkemizde hem de Dünya genelinde eğlence amaçlı kullanılan TikTok’ta bazı kişiler, Keşfet engeli ile karşılaşabilmektedir. Kullanıcıların birçoğu bu hatayla karşılaşabilir ve bu sorunun oldukça basit bir çözümü vardır. 

Özellikle son yıllarda neredeyse herkes tarafından kullanılan TikTok platformunda bazı kuralların ihlal edilmesiyle Keşfet engeli ile karşılaşılabilmektedir. Öte yandan TikTok’ta sıklıkla karşılaşılan bu soruna birçok kullanıcı çözüm aramaktadır. Ancak genellikle yanlış yollara başvurulduğundan çözüme ulaşamazlar. İşte biz de bu içerikte, sorunun çözümüne dair doğru adımları atmanıza rehber olacağız. 

TikTok Keşfet Engeli Nedir?

Keşfet bölümü her sosyal medyada olduğu gibi TikTok’ta da yer almaktadır. TikTok Keşfet bölümünde kullanıcıların en kaliteli içerikleri bulunur ve burada yayınlanmasıyla geniş bir kitleye ulaşması sağlanır. Ancak bazı durumlarda kullanıcıların TikTok içeriklerinin Keşfet bölümünde paylaşılmasına izin verilmez. Bu durum, TikTok keşfet engeli olarak nitelendirilir. Engelle karşılaşıldığında ise kullanıcıların hesap etkileşimleri düşer ve bu durum takipçi sayılarını olumsuz olarak etkileyebilir. 

TikTok, milyonlarca kullanıcısı olan güçlü bir sosyal medya platformudur. Bu yüzden paylaşılan içeriklerin birçok kişiye ulaşacağı unutulmamalıdır. Her yaş kitlesinden kullanıcısı olduğu düşünüldüğü zaman TikTok’un uygunsuz bulduğu bazı içerikler olabilir. Genellikle şiddet, cinsellik, ölüm temalı içerikler sıklıkla paylaşıldığı zaman platform bu paylaşımı yapan kişilere keşfet engeli koyabilmektedir. 

TikTok’tan Keşfet Engeli Alındığı Nasıl Anlaşılır?

Kurallar ihlal edildiği takdirde Keşfet engeli alabilme gibi bir durum söz konusu olabilir. Eğer TikTok Keşfet engeli aldığınızı düşünüyorsanız, bu durumu birkaç farklı yol ile anlayabilirsiniz. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız, videolarınızın etkileşim oranına bakarak Keşfet engeli alıp almadığınızı anlayabilirsiniz. TikTok daha önceki paylaştığınız videolar ile son paylaştığınız videoların etkileşim oranını karşılaştırır. Eğer son paylaştığınız videoların etkileşim oranı, diğer videolarınızdan düşükse keşfet engeli almış olabilirsiniz. 

TikTok Keşfet engeli sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Siz de TikTok algoritması üzerinden keşfet engeli aldığınızı düşünüyorsanız, bu duruma yol açan nedenleri saptamanız gerekmektedir. Diğer yandan bu engel, hesabınızın gelişmesi için önemli bir sorundur. Dolayısıyla bu sorunu ortadan kaldırıp izlenme sayılarınızı arttırmanız hesabınız için en iyisi olacaktır. 

TikTok Keşfet Engeli Neden Olur?

TikTok Keşfet engeli, hesabın ve içeriklerin etkileşim sayısını düşürdüğü için bu durumla karşılaşan kişiler, başlarına neden böyle bir şey geldiğini merak edebilir. Ayrıca keşfet engelinin nedenleri saptanırsa TikTok Keşfet engeli kaldırma yolunda daha doğru adımlar atılacaktır. Bu olumsuz durumun en çok karşılaşılan sebepleri şunlardır:

tiktok keşfet engeli neden olur
  • Oluşturulan içeriklerin şiddet içermesi
  • +18 ve cinsellik içeren içerikler paylaşılması
  • Paylaşılan içeriklerin açıklama kısmında küfür, hakaret, kötü sözler bulunması
  • Siyasi ve politik görüşlü içerikler üretilmesi
  • Silah ve çatışma içeren içerikler
  • Terörizm ya da savaş konulu içerikler üretilmesi
  • Spam içerikler

TikTok keşfet engeli genellikle bu gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır. Eğer içeriklerinizde bu maddelerden herhangi birinin olduğunu düşünüyorsanız, var olan içeriği silip daha sonraki içeriklerinizde bu gibi faktörleri içermeyen paylaşımlar yapmanız gerekir.

TikTok’ta içerik üretirken içeriklerinizin herkese hitap etmesine özen göstermeniz hesabınızın gelişmesi için avantaj sağlar. Yukarıda verilen maddeler zararlı içerikler oluşturacağından TikTok bu gibi içerikleri algoritmasında bulundurmak istemez. Bu yüzden bu tarz zararlı içerikler üretmeniz durumunda videolarınız şikayet edilebilir veya platform bu durumu fark edip hesabınız için Keşfet engeli koyabilir.

Verilen tüm bu maddeleri içeriklerinizde bulunmaması TikTok hesabınız için en sağlıklı olanıdır. Eğer TikTok için içerik üretmek istiyorsanız ve içeriklerinizin Keşfet’te yer alıp hesabınızı büyütmek istiyorsanız, bu gibi unsurlara dikkat etmelisiniz. 

TikTok Keşfet Engeli Nasıl Kaldırılır?

Eğer TikTok Keşfet engeli kaldırma için yöntem arıyorsanız, şu metodları deneyebilirsiniz;

tiktok keşfet engeli nasıl kaldırılır
  • Bu yollardan bir tanesi sorununuzu TikTok’a bildirmektir. TikTok Destek kısmında bulunan kısma tıklayarak buradaki “Bir problemi rapor et” bölümünde bulunan kısma “Hesabımda TikTok Keşfet engeli yedim ve bu durumun düzletilmesini rica ediyorum.” tarzında bir yazı yazabilirsiniz. Bu işlemden sonra engelinizin kaldırılmasını beklemeniz gerecektir. 
  • TikTok Keşfet engeli kaldırma işleminin bir diğer yolu ise bizimle iletişime geçmektir. TikTok hesabınız için takipçi, beğeni ve izlenme satın alarak engelinizin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Instatakipçi olarak bu hizmetleri sizlere en güvenilir şekilde sunuyoruz. Hesabınızdaki takipçi sayısının ya da içeriklerinizin izlenme sayısının artmasını sağlayarak Keşfet engeli yeme gibi durumlarda yardımınıza koşuyoruz ve Keşfet engeli kaldırma konusunda sizlere yardımcı oluyoruz. 
  • Bunlar dışında düzenli olarak video paylaşarak da keşfet engelinizin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Tabii paylaşmış olduğunuz videoların kurallara uyuyor olmasına da dikkat etmeniz önemlidir.
  • TikTok Keşfet engeli kaldırabilmenin en önemli faktörlerinden biri içeriklerinizin bol bol yorum almasıdır. TikTok etkileşim arttırma yolları ile daha fazla yoruma sahip olmak için çalışabilirsiniz. Hizmetlerimiz arasında yer alan Tiktok Yorum Satın Al ile içerikleriniz için birçok sayıda yorum sağlayabilir ve bu sayede hesabınız keşfet engelinden kurtulmuş olur. 
  • Bir diğer yöntem ise videolarınızı daha kaliteli hale getirmek olacaktır. Görüntü kalitesi daha iyi videolar dolaylı olarak kanalınızı da daha kaliteli hale getirecektir. Böylece keşfet engeliniz de kalkabilir.
  • Sürekli aynı tür videolar paylaştığınızda TikTok algoritması bunu spam olarak algılar. Bu yüzden içeriklerinizi çeşitlendirmeniz algoritma için çok daha iyi olacaktır.
  • Tiktok izlenme paketlerimize göz atabilirsiniz. Bu sayede gerçek takipçilerden izlenme alabilirsiniz.

TikTok Keşfet Engeli Ne Kadar Sürer?

TikTok’ta zaman zaman keşfet engeli gibi olumsuz durumlar ile karşılaşılabilmektedir. Bu duruma neden olan çeşitli etkenler olduğu gibi bununla karşılaşan kullanıcılar TikTok Keşfet engeli kaldırma konusunda araştırmalar yapmaktadır. Eğer hesabınıza TikTok’tan Keşfet engeli geldiyse, bu sorunun çözülmesi için uğraşsanız bile engelin kalkması belli bir süre alabilmektedir. Bu süre ise daha önce kaç kere engellendiğinize bağlı olarak değişebilmektedir. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Eğer ilk defa Keşfet engeli yediyseniz engelinizin kalkması 1 ila 2 hafta kadar sürebilmektedir. İkinci kez engele maruz kaldıysanız 1 ay, üçüncü kez engellendiyseniz 3 ay, eğer 3 veya daha fazla kez keşfet engeli yediyseniz engelinizin kalkması 3 ay ila 6 ay arası sürmektedir. Bu hususta eğer 1 kere engel yediyseniz hesabınız kısa bir süre sonra tekrardan Keşfet’e düşer ve eğer bu sorunun tekrarlanmasını istemiyorsanız içeriklerinizi üretirken dikkat etmeniz gerekir.

TikTok Keşfet’e Düşme Etiketleri

TikTok hesabınızın büyümesi ve gelişmesi için Keşfet’e düşmeniz oldukça önemlidir. Keşfet’te birçok kişi tarafından içeriğiniz görüntüleneceği için bu sayede içeriklerinizde etkileşim sayısı hızla artar. TikTok’ta Keşfet’e düşmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İçeriğinizin Keşfet’e düşmesini sağlayacak en önemli etken yüksek izlenme sayısına sahip olmasıdır. Bunun için kaliteli bir içerik üretmeniz gerekse de bu tek başına yeterli olmaz. 

TikTok için izlenme sayısı satın alarak izlenme sayınızı artar. Bu sayede Keşfet’e düşme şansı yakalayabilirsiniz. Ayrıca TikTok üzerinde Keşfet’e düşmenin en önemli etkenlerinden bir tanesi de takipçi sayınızdır. Instatakipçi olarak sağladığımız takipçi satın alma hizmetinden faydalanarak hesabınızda takipçi sayısının artmasını sağlayabilirsiniz. 

TikTok keşfet birçok kullanıcı için oldukça önemli bir bölümdür. Bu kısım sayesinde videoların izlenme oranı artar ve bu sayede daha fazla takipçi sayısına sahip olabilirsiniz. TikTok’ta Keşfet’e düşmek için çeşitli etiketler de kullanabilirsiniz. Sıklıkla kullanılan TikTok keşfet etiketleri tercih edildiği zaman Keşfet’e düşme olasılığınız yüksek oranda artacaktır. Son zamanlarda en çok kullanılan TikTok etiketlerinden bazıları şunlardır: 

  • #tiktokkeşfet
  • #gününfotosu
  • #gününkaresi
  • #keşfet
  • #keşfetetiketi
  • #nofilter
  • #hayat
  • #objektif
  • #keşfettiktok
  • #keşfetteyiz
  • #gününfotoğrafı
  • #hayatınrenkleri

TikTok etiketleri sayesinde Keşfet’e düşebilir ve videolarınızın daha fazla izlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca keşfet engeli gibi durumlarla karşılaştığınız zaman da bu etiketler sayesinde engelinizin kaldırılmasını sağlanabilir. TikTok Keşfet’te en kaliteli içerikler paylaşıldığı için sizler de bu etiketler ile TikTok için en kaliteli içerikleri üretebilirsiniz. 

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tiktok Keşfet’in en çok izlenme saati akşam 19.00 ile 22.00 arasıdır. Bu saatler arasında keşfet etiketleri ile paylaşım yaparak içeriğinizin Keşfet’e düşmesini sağlayabilirsiniz.

Keşfet engeli hesabın kapanmasına neden olmaz. Fakat hesabın etkileşim sayısını azaltarak hesabın değerinin düşmesine neden olur.

TikTok keşfet engeline düşmemek için platform kurallarını ihlal etmeden herkese hitap eden içerikler paylaşılması gerekir.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Keşfet Engeli Nedir? Nasıl Kaldırılır? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 30 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. Hulya kirkit
    Hulya kirkit

    #kesfet tiktok