İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram “Hesabın Koşullarımızı İhlal Ettiğin için Kapatılmıştır” Hatasının Çözümü

Instagram uygulamasına giriş yapmak istendiğinde bazı kullanıcılar Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır uyarısı alabilmektedir. Oldukça can sıkıcı olan bu durum için belirli işlem adımlarının takip edilmesi gerekir. Bu içeriğimizde “Instagram hesabım kapatıldı’’ sorununa çözüm yolu arayanlar için faydalı bilgiler sunuyoruz.

Son zamanlarda ortaya çıkan Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır hatasıyla birçok kişi karşılaşmaktadır. Durum böyleyken Instagram’da yaşanan güncellemeler sonucunda güvenlik politikalarında gelişmeler yaşanmaya devam etmektedir. Ayrıca ara yüz üzerinde yenilikler yapılmaktadır. Yapılan tüm güncelleme ve yenilikler koşulların ihlal edilmesi nedeniyle yoğun şekilde olmaktadır.

Özellikle bot hesaplar ve kullanılan çeşitli yazılımlarla yorum, beğeni ve takipçi sayıları arttırılıyor. Instagram bu tarz durumlara önlem amaçlı kendini belirli aralıklarla güncellemektedir. Spam içerikler ve telif içerikleri paylaşmak kural dışıdır. Bu yüzden Instagram koşul ihlalleri konusunda titiz davranmakta fayda var.

Yasaklı olan içerikleri paylaşmanız durumunda Instagram topluluk kuralları ihlali gerçekleştirmiş olursunuz. Bu ihlalden sonra Instagram yetkililerine yapılan bildirim sonucunda hesabınız kapatılır. Hesabınız için Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır uyarısı almanız durumunda izlemeniz gereken yollar bulunmaktadır.

Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır itiraz formu

Koşul İhlali Nedeniyle Kapatılan Instagram Hesabı için Yapılması Gerekenler

İhlal gerekçesiyle kapatılan Instagram sayfanız için Instagram yardım merkezi, öncelikle başvurulması gereken yerdir. Aşağıdaki adımları izleyerek kapatılan sayfanız içinde itirazda bulunabilirsiniz:

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açmanız gerekir. Uygulamayı açtıktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak giriş tuşuna basmalısınız.
  • Bilgilerinizi girdikten sonra Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır uyarısı karşınıza çıkacaktır. Uyarının alt kısmında bulunan daha fazla bilgi al seçeneğine basarak işlemlere devam edin.
  • Ekrana gelecek metin üzerinde ‘’Bize Bildirin’’ bağlantısına tıklamalısınız.
  • Bu aşamada karşınıza Instagram itiraz formu gelecektir.
  • İtiraz formunda istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. 
  • Bilgilerinizi doldurduktan sonra formun alt kısmındaki bölüme itirazınızı yazın.
  • İtirazınızı, topluluk kurallarını ihlal etmediğiniz çerçevesinde yazarak gönder tuşuna basabilirsiniz.

Adımları izleyerek Instagram ihlal formu gönderme işlemlerini tamamlamış olacaksınız. Mesajınızın sonrasında e-posta adresinize mesaj gelmesini beklemeniz gerekecek. E-posta adresinize gelen Instagram kodunu kâğıda yazarak resim çekmeniz ve e-postaya cevap vermeniz istenecektir. Mail ile bildirilen yönlendirmeleri doğru şekilde tamamlamanız gerekmektedir.

Ortalama bir hafta içerisinde Instagram koşul ihlali ile alakalı cevap size iletilecektir. Yaptığınız itiraz sonucunda şayet haklı bulunursanız, hesabınızı geri alabilirsiniz. Doldurduğunuz Instagram kapanan hesabı açma formu içerisine yazdığınız e-posta adresinizden cevabı kontrol edebilmektesiniz. Cevap gelme süreci biraz uzun sürüyor olsa da herhangi bir ihlal yapmadıysanız, hesabınız tekrar aktif hale gelecektir.

Eğer Instagram’da yasaklı ya da sansürsüz bir gönderi paylaştıysanız, hesabınıza erişemeyebilirsiniz. Bununla birlikte yalnızca yasaklı gönderinizin silinmesi diğer bir çözüm yolu olmaktadır. Siz de Instagram hesabım kapatıldı form doldurma nasıl olacak diye düşünüyorsanız, yukarıdaki yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Instagram Hesabınız Kapatıldıysa Neler Yapmalısınız?

‘’Durduk yere Instagram hesabım kapatıldı’’ diye düşünüyorsanız, paylaşımlarınızı hatırlamanızda fayda var. Hesabınızın kapanma nedeni telif ihlali olabilir. Bu durumda muhtemelen hesabınıza instagram ihlal atma işlemini telif sahibi yapmıştır. Ancak telifi atan kişi itirazını geri çekerse hesabınızı daha kolay kurtarabilirsiniz. Bu itirazı kaldırmak için telif sahibi sizden belli bir ücret talep edilebilir. Bunu kabul edip ödeme yaparsanız ihlalden kapanan Instagram açma ihtimaliniz yükselir.

Instagram hesabınızın kapanma sebeplerinden biri de taklit olabilir. Taklit yüzünden hesabınız kapandıysa, bu size bildirilecektir. Bunun bir hata sonucu olduğunu düşünüyorsanız, Instagram ekibi bu durumu kendilerine bildirmenizi isteyecektir. Taklit nedeniyle yapılan itiraza cevap gelmesi, ekstra uzun sürebilmektedir.

Uygulama üzerinden Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır şeklinde uyarı almanız durumunda mutlaka öncelikle Instagram yetkilileri ile iletişim kurun. Daha sonra size gelecek cevabı beklemeniz gerekecektir.

Cevap beklerken mail adresinizi sürekli bir şekilde kontrol etmeyi unutmayın. Doldurduğunuz Instagram topluluk kuralları ihlali formu neticesinde mail yoluyla itirazınızın kabul edildiğiyle birlikte onay vermeniz istenecektir. E-postalarınızı kontrol etmez ve gelen maile cevap vermezseniz süreçler ekstra uzayacaktır. Onaylayacağınız mail sonrası hesabınızın kesin olarak açılacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Hesabınızın tekrar açılması instagram kural ihlali seviyesine bağlıdır. Daha fazla sorunuz var ise mutlaka Instagram Destek sayfasına bir göz atın!

Kapatılan Instagram Hesabını Kurtarmak İçin Alternatif Yöntem

Eğer siz de Instagram koşulları ihlal mesajı aldıysanız ve bu durum için itiraz etmek istiyorsanız, belirttiğimiz işlem adımlarınız takip edebilirsiniz. İtiraz etmek için geri bildirim yapma bölümü otomatik olarak karşınıza çıkmıyorsa, kendiniz bu Instagram itiraz bağlantısı kısmına ulaşabilirsiniz. Yardım merkezine girdiğinizde, karşınıza hesabınızın kullanım amacıyla ilgili bir soru gelecektir. Bu soruya hesabınıza göre cevap vermeniz gerekir.

İlgili soruya cevap verdikten sonra Instagram ihlal kaldırma işlemleri için itiraz formu önünüze gelmektedir. Form üzerinde gerekli bilgileri atlamadan doldurarak yardım merkezine yollayabilirsiniz. Böylece “Instagram hesabım kapatıldı itiraz’’ adımlarını tamamlayabilirsiniz. Daha sonra otomatik itiraz bölümünde olduğu gibi ortalama olarak bir hafta cevap gelmesini beklemeniz gerekecek.

Instagram Hesabınızın Kayıtlı E-Posta Adresine Ulaşamıyorsanız Ne Olur?

Hesabınız için Instagram topluluk kuralları ihlali uyarısı aldıysanız, itiraz işlemlerine başlamalısınız. Yapacağınız Instagram topluluk kuralları ihlali kaldırma işlemleri için e-posta adresinizi açabiliyor olmanız gerekmektedir. Instagram yetkilileri hesabın size ait olduğunu anlamak için işlem talebinde bulunacaktır. Mail adresinize giremiyorsanız maalesef itiraz edemezsiniz. Karşılaştığınız topluluk kuralları ihlali Instagram sorunu için mail adresi çok önemlidir.

Instagram E-Posta Sorunları Nasıl Çözülür?  yazımızı inceleyerek bu konuda destek alabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Gönderilen Instagram koşul ihlali uyarısı sonrası güvenlik tedbirleri gereği mailiniz kullanılmaktadır. Hesabınız için “Durduk yere Instagram hesabım kapatıldı’’ diye araştırma yapmadan önce e-posta adresinizi kontrol etmelisiniz.

Uygulamada Yapılan Güncellemelerin Detaylarını Öğrenin

Uygulamada Yapılan Güncellemelerin Detaylarını Öğrenin

Instagram tarafından Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır mesajını almamak için detayları tam olarak öğrenmeniz gerekir. Aldığınız uyarıyla “Instagram hesabımı kapattı’’ şeklinde düşünüyorsanız, ihlal yapmadığınızı ispat etmelisiniz. Bu durumu tersine çevirmek için ise yeni güvenlik önlemlerini iyi bilmeniz önemli.

Kullandığınız hesap için “Instagram hesabım topluluk kuralları ihlali’’ yapmış olamaz diyorsanız, belirlenen kuralları incelemelisiniz. ‘’Kapatılan instagram hesabı nasıl açılır?’’ arayışlarına instatakipci.com ailesi olarak karşılık veriyoruz. Özellikle, kullanıcılara ‘’Instagram hesabim kapandi’’ sorununun çözümü için yazımızı incelemelerini tavsiye ediyoruz.

Hesap giriş aşamasında Instagram kural ihlali mesajı alan kullanıcılara hızlı bir şekilde itiraz edebileceklerini hatırlatmak istiyoruz. Hesap sahiplerine “Instagram destek formu doldur’’ şeklinde uyarıda bulunmadan önce güvenlik kurallarını bilip bilmediği sorulmalıdır. Topluluk kurallarına sağlanan tam uyum sonrasında kapanan Instagram hesabı açma formu muhtemelen olumlu sonuçlara ulaştıracaktır.

‘’Hesabım kapatıldı Instagram’’ sorununa karşı çözüm yolları olduğunu unutmayın. Bu yüzden, gerekli kurallara uygun olan hesapların sorun yaşamayacağı bilinmelidir. Bugün geçerliliği olan bir kuralın, yapılan geliştirmeler sonucunda değişebileceği de dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Bu yüzden hesabınızı korumak ve normal olarak kullanmaya devam etmek için belirtilen kurallara mutlaka uyun. Özellikle yüksek takipçi ve etkileşime sahip hesaplardan yapılan paylaşımlara özen gösterilmesi gerekmektedir.

Hesabınız ile alakalı olarak Instagram inceleme formu doldurarak, anlam veremediğiniz kapatma nedeni hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Özellikle siz de “Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır’’ uyarısını aldıysanız mutlaka sayfamıza göz atın.

Instagram Takipçi analizi hizmeti ile saniyeler içerisinde dilediğiniz profilin analizini çıkarın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesaplarının kapanması, belirlenen yasaklara uyulmaması sonucu ortaya çıkar. Küfür, hakaret, ırkçılık, cinsellik, insan ve hayvan haklarına dair kurallara uymayan paylaşımlar sonucu hesaplar kapatılmaktadır.

Kapatılan hesaplar platform üzerinde görüntülenememektedir. Diğer kullanıcılarda kapatılan hesapları göremez. Hesaba giriş yapılmaya çalışıldığında erişim sağlanamayacaktır.

Profil sayfasındaki ayarlar bölümündeki destek taleplerinden, şikayetler yazan kısım tıklanmalıdır. İşlem sonunda varsa şikayetler listelenecektir. Instagram hakkındaki yardımlarıyla instatakipci.com kullanıcılarına destek vermektedir.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram “Hesabın Koşullarımızı İhlal Ettiğin için Kapatılmıştır” Hatasının Çözümü Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 34 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.