İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Virüsü

Online dünyanın en tehlikeli canlısı ya da yazılımı virüslerdir. Virüs yazılımları kullanıcıların kişisel bilgilerini çalarak, çeşitli işlemler yapar. Ayrıca insanları içinde bulunmayı istemedikleri durumlara içine sokar. Bundan dolayı Instagram virüsü de bu kapsamda ele alabileceğimiz bir virüs.

Instagram Virüsü ile Hesabım Çalınır mı?

Yeni dünyanın en tehlikeli canlısı çok iyi bildiği bilgisayar becerilerini insanların kötülüğü için kullanan insanlardır. Bu kişiler insanların kişisel bilgilerini çalarak onların emeklerine zarar verir. Özel hayatlarına ve daha akıl edemeyeceğimiz kişisel alanlarına saldırır. Bazen bunu Instagram virüsü gibi cezbedici bir sosyal ağ ile yapar. Bazen de bir indirim mesajı ile istedikleri eylemi gerçekleştirir.

Bu kişiler genellikle toplumda hacker olarak adlandırılmaktadır. Hackerlar insanların ya da kurumların güvenli olması gereken çevirim içi veya çevirim dışı ağlarına, bilgisayarlarına sızar. Buradan işlerine yarayacak bilgileri alır. Aldıkları bu bilgilerle şantaj, hırsızlık, iftira vb. hem hukuksal hem de ahlaksal birçok suç işler. Bu konuda uzman hackerlar bir araya geliyor. Böylece bir takım oluşturarak insanların verilerine saldırıyor.

instagram virüsü ile hesap çalınır mı

Neden Instagram Virüsü Tehlikeli?

Hackerların en büyük silahı virüs yazılımlarıdır. Bu yazılımlar iyi derecede bilgisayar yazılım bilgisine sahip kişiler tarafından oluşturulur. Ayrıca karşı tarafa verilmek istenen zarara göre değişiklik gösterebilir.

Bizim bu günlerde sıkça karşılaştığımız Instagram virüsü olarak adlandıran bir kullanıcının hesabını çalmaya yarayan virüstür.

Bu virüs ile sosyal medya devi Instagram kullanıcılarının özel bilgileri ve tabi ki kullanıcı adları ve şifreleri çalınabiliyor. Bu virüsler çoğu zaman dış kaynaklar yoluyla telefonunuza ya da bilgisayarınıza bulaşabiliyor. Ayrıca hackerlar kullanıcıların zaaflarına göre sahte programlar hazırlayarak, hiçbir işe yaramayan bu programlar aracılığıyla kullanıcıların şifre ve kullanıcı adlarını ele geçirebiliyorlar.

Bu birbirinden tehlikeli iki yöntem dünyada çok sık görülen bir siber suçtur. Bu suçlarla ülkemizde siber suçlarla mücadele adı altında görev yapan emniyet birimleri mücadele etmektedir. Aynı zamanda adalet saraylarında sadece bu suçlara bakması için yetkilendirilmiş mahkemeler ve savcılar vardır. Bu nedenle eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, hakkınızı hukuki yöntemlerle aramanızı öneriyoruz.

instagram virusu

En Çok Kullanılan Instagram Virüsü Yöntemleri

Oluşturulan virüslerin çalışması için iki farklı yöntem kullanılıyor. Bunlardan biri çeşitli sahte programlarla yapılan ve aslında bir virüsü bile ihtiyaç duymadan kişisel bilgilerinizi çalabilecek bir yöntem. Diğer yöntem ise internet tarayıcınıza bulaşan ve buradan yaptığınız bütün işlemleri gözetleyebilen bir tür virüs ile çalışıyor.

En çok kullanılan Instagram virüsleri şunlardır;

  • Instagram’da Profilime Kim Baktı Virüsü
  • Instagram bedava takipçi Virüsü

Birinci yönteme göre, insanların ihtiyaç duyduğu ancak gerçekte uygulanamayacak sahte bir program oluşturmak. Örneğin birçok Instagram kullanıcısı “Instagram’da Profilime Kim Baktı” olarak internette dolaşan sahte programı bir şekilde duymuştur. İşte bu ve benzeri programlar sizden kullanıcı bilgilerinizi isteyerek size Instagram profilinize kimin ne zaman baktığını söyleyeceğini ima eder. Ancak aslında gerçek amaçları sizin kullanıcı bilgilerinizi alarak hesabınızı ele geçirmektir.

Diğer bir sahte program virüsü de Instagram bedava takipçi virüsüdür. Bu virüs yine kullanıcıların yumuşak oldukları alana yönelmiş ve kullanıcı bilgilerinin çalınması için hazırlanmış sahte bir programdır. Bu program da sizden Instagram kullanıcı bilgilerinizi istemektedir ardından da hesabınızı ele geçirmektedir. Unutmayın ki gerçek Instagram takipçi satışı gerçekleştiren firmalar asla sizden kullanıcı şifrenizi istemez. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram bedava takipçi ve Instagram profilime kim baktı olarak adlandırılan birçok yazılım ve bağlantıdan uzak durarak bu durumlardan korunabilirsiniz.

instagram profilime kimler baktı

Reklamlara Dikkat Edin

İkinci yöntemse gerçek bir virüs ile gerçekleştirilir. Tıkladığınız bir reklam veya indirim bağlantısı bilgisayarınıza ya da telefonunuza virüs olarak yerleşir ve ardından kullandığınız bilgisayar ve telefonunuzun tarayıcısından yaptığınız bütün işlemleri takip edebilir. Bu virüs yalnızca Instagram hesabınızı çalmakla kalmaz, diğer önemli bilgilerinizi de ele geçirebilir ve istenmeyen durumlara sebep olabilir.

Bu virüsten korunmak için yapmanız gereken bir reklam engelleyici program kullanmak. Şu an piyasada birçok Adblocker olarak adlandırılan güvenilir program mevcut. Bu programlardan birini indirerek kendi güvenliğinizi sağlamayı unutmayın. Daha fazla yardım için yazımızın altından bulunan bölüme yorum yapabilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz “Facebook Virüsü Nasıl Temizlenir?” yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Instagram Virüsü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesabınızın çalınmasına ya da hesabınızda izinsiz işlemler yapılmasını izin verecek kötü amaçlı yazılımlardır.

Bu virüs ile kolaylıkla hesabınızı çaldırabilirsiniz. Instagram dışı uygulamalar kullanarak bu uygulamalara Instagram giriş bilgileriniz ile giriş yapmanız durumunda giriş verileriniz uygulama sahiplerinin eline geçmektedir.

Virüsten korunmak için Instagram tarafından onaylanmayan şifrenizi talep profilime kim baktı, ücretsiz takipçi, ücretsiz beğeni vb. araçları ve servisleri kullanmamalısınız.

Hesabınız çalındı ise hızlı bir şekilde Instagram destek ekibi le iletişime geçmeli ve hesap kurtarma adımlarını izlemelisiniz.

Virüsler genellikle 3.sahış ve güvensiz web sitelerine girmeniz neticesinde sisteminize bulaşır. Güvenmediğiniz sitelere Instagram şifreniz ile giriş yapmayınız.

Instagram hesabınızı korumak için güvensiz sitelerden uzak durunuz. E-posta ve telefon ile kurtarma seçeneklerinizi aktif ediniz.

Ezgi Tunç

Yazılar: 7

1995 yılında İstanbul'da doğdum. Uzun zamandır sosyal medya uzmanıyım. İçerik yazmaya olan ilgim dolayısıyla özellikle dijital pazarlama ve sosyal medya alanındaki bilgilerimi ve tecrübelerimi paylaşmayı seviyorum.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Virüsü Hakkında 29 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

29 yorum

  1. Ahmet
    Ahmet

    İyi günler tanımadığım bir profil beni instagram da bir gruba veya my photo ekledi diye mesaj geldi . Gizlilik açısından şüpheleniyorum. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba mesajı onaylamayın. Gizlilik konusunda şüphe yaşıyorsanız şifrenizi değiştirebilir ve ayarlarınızdan; e-posta ve telefon numarası bilgilerinizin güncel olduğunu kontrol edebilirsiniz.

  2. Ahmet
    Ahmet

    İyi günler instagram hesabıma gruba katılma veya bir hesap seni my photos, my pictures ekledi diye mesaj geldi . Virüsten veya gizlilik açısından şüphe duyuyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba virüs değildir. Gelen mesaj isteğini silebilirsiniz. Eğer güvenlikten şüüpheleniyorsanız ayarlar kısmından iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirerek şifreyi değiştirebilirsiniz.

      • Hürrem
        Hürrem

        Merhaba gt hesapları takip ettikten sonra hesabim kendi kendine belirli bir sahısi takio ediyor engeleyince aynı kisiyi farkli hesapları takip ediyor. Ne yapmam gerekiyor şifremi ve ismmimi değiştirdim ama yine devam ediyor

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, Instagram hesabınız ile güvensiz uygulamalara giriş yapmanız durumunda bu tarz sıkıntılar yaşanmaktadır. Hesabınıza ait tüm güvenlik bilgilerini değiştirin ve uygulamayı silip tekrar yükleyin. Telefonunuzda virüs olmadığından emin olun.

          • Selin
            Selin

            Merhaba bir konuda yardımcı olur musunuz İnstagram hesabıma aniden fazla istek geliyor ve takip etmediğim sayfaları takip begeni yapıyor .Aynı zamanda mesaj gönderme hatası oluşuyor veya dm deki mesajlarım siliniyor ..Programı kaldırıp yükledim mesaj hatası olan kişiler ile tamamen yazışma silindi ne yapabilirim ve devam ediyor durum

          • Insta Takipçi
            Insta Takipçi

            Merhaba, Instagram hesabınıza güvenilir olmayan kaynaklar ile giriş yapmış olabilirsiniz. Hızlı bir şekilde hesabınızın tüm şifre, e-posta ve telefon numarası ayarlarını yenileyiniz.

  3. Tolga
    Tolga

    Merhaba iyi günler dilerim arkadaşımla yazışırken ekrana almanca olarak 2.de startseite diye bir site geliyor dosyayı açmadım sanırım arkadaşımın instagram ından geliyor yazışırken ne olabilir

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Gelen mesajı ya da dosyayı açmayınız. Virüs olabilir.

  4. Batuhan
    Batuhan

    Merhabalar Instagram’da ben yapmadığım halde Ray-Ban gözlük reklamı paylaşılmış bunun sebebi ne olabilir telefonu sıfırladım ve şifrelerimi değiştirdim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şifreniz başka bir kişinin eline geçmiş olabilir. Şifrelerinizi ve tüm bilgilerinizi değiştiriniz. E-posta ve telefon numaralarınızı da değiştirerek onaylayınız.

    • Volkan
      Volkan

      Selam
      Aynı sorun bende de var. Sorunu halledebildinizmi.

  5. Tülay
    Tülay

    İnstagramdan brain power diye bir şey geliyor artık bıktım gelmesin yaa bu duruma bir çözüm bulursanız sevinirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram ve Facebook gibi uygulamalarda sıkça reklamlar çıkmaktadır. Bunların kaldırılmasının bir yolu yoktur.

  6. Serpil
    Serpil

    Mrb bnm instgram hesabım kendi kendine saçma sapan sayfa ve kişileri takip ediyor napabilirm ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınız başkasının elinde olabilir. Şifre ve mail adresi değişikliği yapınız.

    • Nihan Baştürk
      Nihan Baştürk

      Instagram hesabıma giriş yapıyorum yüz şüpheli hareket tespit ettik kimlik onaylayın çıkıyor. Selfie çekiyor ve gönder tuşuna basıyorum program duraklatildi diyor 4 gündür böyle akış yenilenmiyor nedir bu ben anlamadım

  7. İlay
    İlay

    Merhaba arkadaşımın hikayesine yanıt verdim ve Arkadaşım şöyle döndü sayfama virüs yolladın diye neden böyle bişe oldu yardımcı olursanız sevinirim

  8. Deniz
    Deniz

    Meraba benim hesabımdan bir arkadaşımla konuşurken farkli bir mesaj yazıldı karşı tarafa virüs olabilir mi acaba

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, sizden habersiz olarak mı yazıldığını düşünüyorsunuz?

  9. sema salda
    sema salda

    Instagram virüslerinden korunabilmek için en iyi antivirüs programı hangisidir?

  10. selim sayhan
    selim sayhan

    Instagram virüsleri yüzünden hesabım ban yedi. Geri nasıl açabilirim ? Yardım edin lütfen..

  11. Semiha
    Semiha

    Instagram da durum paylaştığımda uygunsuz kişiler durumuma bakıyor engelliyorum ama başka hesaplardan uygunsuz kişiler tekrar durumuma bakıyor ne yapmalıyım

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapar mısınız

  12. Alper
    Alper

    instagram whatsapp farketmeksizin nereye bir sayı ve yanınada .de yazsam rastgele alman sayfaları çıkıyor attığım yazının altında link olarak sizce ne yapmam gerekiyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar .de Almanya’nın resmi alan adıdır. Bu sebeple alman sitelerinin açılıyor olması çok normaldir.

  13. Sezgin
    Sezgin

    İyi günler…

    Twetterdan İ.instagram ile başlayan bir mesaj aldım. Boş bununup tıkladım. Uygulama yükleme sayfası çıkınca kapattım. Format çekmeme gerek var mı? Veya ne gibi önlem almalıyım?

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, muhtemelen bir sorun yoktur. Endişe duymanıza gerek yok.