İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Canlı Yayın Engeli Nasıl Kaldırılır?

Her geçen gün değişen algoritması ve eklenen yeni özellikleri ile Instagram, büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Bu platformun kullanıcılarına sunduğu en önemli ve dikkat çeken özelliklerden biri ise canlı yayın seçeneği. Instagram canlı yayın özelliğinin bu kadar talep görmesinin nedeni ise oldukça hızlı ve pratik bir kullanım sunmasıdır. Aynı zamanda açtıkları canlı yayın üzerinden Instagram kullanıcıları, takipçileri ile gerçek zamanlı ve görüntülü bir şekilde iletişim kurabilir. Ancak Instagram üzerinden gerçekleştirilmek istenen canlı yayınlarda, zaman zaman problemler ile karşı karşıya kalınabilir. Instagram canlı yayın engeli de bu sorunlardan birisidir.

Platform, bazı nedenlere bağlı olarak kullanıcıların canlı yayın yapmasını kısıtlayabilir. Bu noktada Instagram’da engel kaldırma için yapılması gerekenlerden ilki ilgili platform üzerinden şikayette bulunmak olacaktır. Bunun için Instagram’ın Ayarlar bölümünden destek ekibine yardım talebinde bulunulabilir.

Instagram Canlı Yayın Engeli Kaldırma Yöntemleri

Instagram canlı yayın için bazı kullanıcılara kısıtlama getirir. Bu kısıtlama kapsamında Instagram ban süresi, 14 gün olmakla beraber bu süre değişkenlik gösterir. Kullanıcıların bu noktada yapması gerekenlerden biri bu sürenin beklenmesidir. Bunun yanı sıra canlı yayın engelini en kısa sürede kaldırmak isteyen kullanıcılar Instagram destek ekibi ile Gmail ya da Instagram üzerinden iletişime geçebilir.

‘’Instagram’da canlı yayın açamıyorum.’’ diyen kullanıcılar ban yemenin yanı sıra farklı teknik problemler ile karşı karşıya kalır. Bu noktada yapılması gerekenler şunlardır:

  • Telefon yazılımının yükseltilmesi gerekir.
  • Instagram’ın en güncel versiyonunun telefon ile entegre olması gerekir.
  • Profilde eksik olan bilgiler de kimi zaman canlı yayın problemine yol açabilir. Canlı yayında problem yaşamamak adına bu noktaya dikkat edilmesi önem arz eder.
  • iPhone cep telefonu modellerinde yaşanan ses gitmiyor problemlerinde kulaklık ile sesin kontrol edilmesi gerekir.

‘’Instagram’dan engel yedim.’’ diyen kullanıcılar, Instagram’ın diğer kullanıcıları tarafından şikayet edilir. Şikayetlerin haksız yere olduğu düşünüldüğü durumlarda ise kullanıcıların Instagram engeli kaldırma için talep göndermesi oldukça önemlidir.

Instagram Canlı Yayın Engeli Alma Nedenleri 

Instagram canlı yayın engeli kaldırma için çeşitli yöntemler mevcuttur. Platform tarafından getirilen kısıtlamaların olmaması adına kullanıcılar, yayın açarken bazı kurallara uygun olarak gerçek zamanlı paylaşım yapmalıdır. Kullanıcıların ‘’Instagram engeli nasıl kalkar?’’ diye sormaması için topluluk kurallarını ihlal edecek yayınlar yapmaması gerekir. Bu yayınlar ise şunlardır:

  • Fiziksel istismar
  • İntihar
  • Kendine zarar verme
  • Taciz veya zorbalık
  • Şiddet tehditleri
  • Çocuklara yapılan her türlü istismar

Kullanıcıların bu tarz yayınlar yapması Instagram üzerinden ban yemesine neden olur. Engel aldığı zaman ise ‘’Instagram engeli kaç gün sürer?’’ sorusunun yanıtı merak edilir. 14 gün azami süre olmakla beraber Instagram engelinin tam olarak kaç gün süreceği belli değildir.

Instagram’da Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Instagram’da Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Instagram engel kaldırma işleminin ardından canlı yayın yapmanıza olanak sağlar. Instagram’da canlı yayın açabilmek için kullanıcıların yapması gerekenler şunlardır:

  • Instagram canlı yayın açabilmek için öncelikle uygulamanın en güncel sürümünde olması gerekir. Uygulama mağazası üzerinden Instagram’ın güncellenmesi sağlanır.
  • Instagram logosunun sol üst, hikayeler yazısının ise üst kısmında kamera butonu yer alır. Bu butona tıklanarak canlı yayının açıldığı bölüm çıkar.
  • Çıkan bölümün en alt bölümünde sol kısımda yer alan canlı butonuna tıklanarak yayın için ilk adım atılır.
  • Canlı butonu görülmediği durumlarda ise normal, boomerang gibi ifadelerin yer aldığı şerit sola kaydırılarak istenilen buton bulunur. 
  • Canlı yayın ekranına geçildiğinde en alt bölümde canlı yayını başlat kısmı çıkar. Bu butona tıklayarak canlı yayın başlatılmış olunur.
  • Canlı yayını başlatmadan önce ekranın orta kısmında yer alan zil butonuna tıkladığında ise yayın başlamadan takipçilerinize bildirim gider.

Bu adımları takip ederek Instagram üzerinden oldukça kolay ve hızlı bir şekilde canlı yayın açabilirsiniz.

Instagram’da Canlı Yayın Açılmıyorsa Sebepleri Neler Olabilir?

Bazı kullanıcılar, Instagram üzerinden canlı yayın açamayabilir. Bunun ise çeşitli nedenleri mevcuttur:

  1. Uygulamanın güncel olmaması.
  2. Instagram kullanıcıları tarafından yayınlarınızın şikayet edilmesi üzerine Instagram tarafından ceza yemenizdir.

Instagram cezası kaldırma için ilgili birimlere şikayette bulunarak ya da cezanın süresinin geçmesini bekleyerek tekrar canlı yayın açma şansınız olabilir. ‘’Instagram engel yedim.’’ diyen kullanıcılar, bu sürenin geçmesini beklemek yerine kendilerine yeni bir hesap açarak canlı yayın yapmaya yeni bir hesaptan devam edebilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram Engel Kaldırma hakkında da bilgi almak için hemen tıklayın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İzlemekte olunan canlı yayına katılmak için ekranın en alt kısmında yer alan simgeye dokunulur. Katılma isteği gönder ve istek gönder butonuna tıkladıktan sonra canlı yayına katılma talebi karşı tarafa iletilmiş olur.

Canlı yayını izlemek istediğiniz kullanıcıların profil resmine tıklayarak izleme imkanına sahip olursunuz.

Instagram uygulamasının hikayeler kısmından canlı yayın yapan kullanıcıların yayınları görüntülenir. İzlenmek istenen canlı yayının üst kısmında yer alan Live yazısına tıklanarak canlı yayın ekranı açılır.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Canlı Yayın Engeli Nasıl Kaldırılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 4.8 )

2 yorum

  1. Masal
    Masal

    Canı yayın engelim kalksın istiyorum

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      https://www.facebook.com/help/instagram üzerinden sorununuza dair talep gönderebilirsiniz.