İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Threads Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzün sosyal medya ve teknoloji çağı oluşu ile her geçen gün yeni bir teknolojik gelişme ya da sosyal medya bazında yeni bir güncelleme yaşanabiliyor. Bugün, henüz daha yayınlanmamış olmasına rağmen Twitter’ı yerinden sarsacağı düşünülen Threads uygulaması hakkında bilinen bazı bilgileri sizinle paylaşacağız. Umuyoruz ki Threads uygulamasının çıkışından önce kafanızdaki bazı soru işaretlerini giderebiliriz. Çok vakit kaybetmeden Threads ile ilgili temel bilgileri öğrenmeye başlayalım.

Threads Nedir?

6 Temmuz günü yayınlanması planlanan ‘Threads’ uygulaması nedir diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Threads, kısacası bir Instagram uygulaması olarak geçiyor. Instagram ile bağlantılı bir şekilde çalışıyor. Bu da takipçilerinizle daha rahat bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı oluyor. Birçok kişi Threads’in Twitter’ın yerini alabilecek bir uygulama olarak piyasaya girdiğini düşünüyor. Çünkü Twitter’a benzer birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Threads adından da anlaşılacağı üzere bir çeşit mesaj, konuşma dizisi olarak işliyor. Takipçileriniz veya bu konuşmayı görmesini istediğiniz herkes katılabiliyor ve bu şekilde bir iletişim ağı işlemiş oluyor. Henüz yayınlanmadığı için Threads ile ilgili çok net bilgiler vermek şu an çok kolay değil ancak Twitter kullanmayı seven herkesin çok kolay bir şekilde adapta olabileceğine eminiz. Threads ile ilgili biraz daha detaya inelim.

Threads

Threads’in Sahibi Kim?

Threads uygulamasının sahibi Mark Zuckerberg. Zuckerberg’in bu uygulama ile büyük rakiplerinden biri olan Elon Musk ve Twitter ile bir yarış içine girmesi oldukça muhtemel. Son günlerde Elon Musk’ın Twitter üzerinde yaptığı değişikliklerden sonra, belki de böyle bir uygulamanın kullanıma girecek olması birçok kullanıcı için büyük bir yenilik olabilir. Meta şirketi bu uygulama ile sosyal medyadaki güçlü yerini daha da zirveye taşıyamayı planlıyor.

Threads nasıl kullanılır

Threads Nasıl Kullanılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi henüz yayınlanmadığı için Threads tam olarak nasıl kullanılır çok net bir fikrimiz yok. Ancak Apple Store üzerinden görülen uygulama içi görsellerden anlaşıldığı üzere Twitter’a çok fazla benzediğini söyleyebiliriz. Twitter’da olduğu gibi bir fikrinizi paylaşıyorsunuz ve aynı şekilde cevaplar, beğeni, repost ve Instagram’dan alışık olduğumuz paylaşım sembollerini burada görebiliyoruz. Bakacak olursak, Threads uygulaması Twitter teması ve Instagram temasını bir araya toplamış gibi gözüküyor. Threads uygulaması ayrıca Instagram ile giriş yapmanızı ve aynı kullanıcı adınızı kullanmanıza olanak sağlıyor. Aynı şekilde Instagram üzerinde takipleştiğiniz kişileri de takip edebiliyorsunuz. Ama tabi ki Threads takipçi satın al hizmeti ile yeni Threads takipçileri de alabilirsiniz! Bu arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle iletişim kurmak için büyük kolaylık sağlayan bir özellik gibi duruyor. Threads üzerinde bir mesaj dizini oluşturmak bir tweet atmaya benziyor. Fikrinizi paylaştıktan sonra takipçileriniz ve bu iletiyi görmesini istediğiniz kişiler size cevap atabiliyor ve aktif bir akış içerisinde bir konuşma yürütebiliyorsunuz. Uygulama yayınlandığı zaman nasıl kullanıldığına dair çok daha net fikirler elde edebileceğiz.

Threads indirme işlemi

Threads’i Nasıl İndirebilirsiniz?

Thread uygulamasını indirmek için öncellikle bu uygulamanın yayınlanmasını beklemeniz gerekecek. 6 Temmuz tarihinde dünya genelinde yayınlanması bekleniyor. Eğer bir iPhone kullanıcısı iseniz Apple Store üzerinden uygulama ile ilgili detaylara bakabilirsiniz. Şu an için Google Play Store üzerinde uygulama erişimi bulunmuyor. Bu uygulamayı indirmek için yapmanız gereken tek şey telefonunuzun uygulama mağazısına girip klasik bir şekilde indirme işlemini başlatmak olacaktır. Daha sonra uygulama detaylarında belirtildiği gibi Instagram hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.

Threads’e Kayıt Olma

Threads kayıt olmak için Instagram üzerinden “Threads üyeliği aç” demeniz gerekmektedir.

Instagram bazlıı bir mesajlaşma uygulaması olarak geçtiği için Instagram hesabınız ile aktif bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Instagram profilinizi bu uygulama ile eşleştirerek diğer sosyal medya hesaplarında olduğu gibi yeni bir profil oluşturma zahmetinden kurtulabilirsiniz. Ayrıca platform üzerinde sağlam bir giriş yapmak için Threads beğeni satın al ve Threads Repost satın al hizmetileriyle hesabınızı güçlendirin!

Twitter kalıcı olarak hesap silme nasıl yapılır öğrenmek isterseniz yazımıza bir göz atın!

alternatifler

Threads Alternatifleri Nelerdir?

Threads uygulamasının en büyük alternatifi tabi ki Twitter. Threads’in Twitter ile yarışacak olması ve benzer özellikleri içermesi ile en büyük alternatifi kesinlikle Twitter diyebiliriz. Tabi Twitter’ın da alternatifi bu yeni uygulama olacaktır. Ancak sadece bununla sınırlı değil. Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından piyasaya sürülen Bluesky uygulamasını da alternatif bir uygulama olarak sayabiliriz. Bluesky şu an için herkesin erişimine açık olan bir uygulama değil. Davet kodu ile giriş yapılabilen bir uygulama ancak Twitter’ın aynı temel özelliklerini taşıdığını söylemek mümkün. Bir diğer benzer uygulama da Mastadon. Bu uygulama da Twitter benzeri bir platform olarak ortaya çıktı. Aynı şekilde eski ABD başkanı Trump’ın arkasında olduğu Truth Social platformu da Twitter benzeri bir sosyal medya olarak yayınlandı. Ancak tüm bu uygulamalar içinde Threads’in Twitter’ın en büyük rakibi olacağı konuşuluyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram ile ilgili sorularınız var ise Instagram Yardım Merkezi sayfasına bir bakmayı unutmayın!

Sonuç

Instagram’ın sosyal medya platformları arasındaki vazgeçilmez yerinin hepimiz farkındayız. Bu yeni platformun Twitter konseptli bir mesajlaşma uygulaması olması sebebiyle çok ses getireceğine eminiz. Elon Musk’ın Twitter’da sürekli yaptığı yeni güncellemeler birçok kişiyi rahatsız ediyor. Bu yüzden Twitter’ın orjinalliğini kaybettiğini düşünen kişiler büyük ihtimalle Threads’i denemek için ilk sırada bekliyor olacaklardır. 6 Temmuz günü siz de bu büyük beklentileri olan uygulamayı bir test etmeyi unutmayın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu uygulama ücretsiz bir platform olarak yayınlacanak. Herhangi bir ücret ödemeden uygulama mağazısından indirebileceksiniz.

Öncelikle uygulamanın çıkmasını beklemeliyiz. Uygulamanın 6 Temmuz günü kullanıma açılacağını biliyoruz. Daha sonra uygulamayı mobil cihazlarınıza indirerek kullanabilirsiniz.

Evet, uygulamanın ülkemizde yayınlanması ve kullanılabilmesi bekliyoruz.

Bunu söylemek için öncellikle bu yeni uygulamayı her yönüyle incelemek gerekecek!

Hayır, bu uygulama bir Instagram mesajlaşma uygulaması olarak anılıyor. Threads uygulamasının Twitter benzeri bir deneyim yaşatacağını söyleyebiliriz.

İclal Bozdemir

Yazılar: 16

Merhaba, ben İclal! 1997 yılında Ankara’da doğdum. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimlerimi Ankara’da tamamladım ve üniversite eğitimim için İstanbul’a geldim. İstanbul’da reklamcılık lisans eğitimimi tamamladıktan sonra küçük işler yaparak başladığım içerik editörlüğü alanına tam zamanlı olarak ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Threads Nedir? Nasıl Kullanılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.