İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Toplu Takipçi Sıfırlama Nasıl Yapılır ? [Çözüldü]

Instagram takipçi sıfırlama, sevilen sosyal medya uygulaması Instagram’da sahip olduğunuz bütün takipçileri sıfırlama ya da silme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde bütün takipçilerinizi ve takip ettiklerinizi sıfırlayabilirsiniz.

Instagram Takipçi Sıfırlama Nedir ?

Instagram son yılların en çok konuşulan ve takip edilen sosyal medya uygulaması. Bu başarısının arkasında inanılmaz bir yazılım geliştiricisi ekibi bulunuyor.

Bu ekip her yıl insanların sevebileceği değişik özellikleri uygulamaya entegre ediyor ve uygulamayı daha da iyi bir hale getirmeye çalışıyor. Ancak şu an için toplu şekilde Instagram takipçi sıfırlama ya da silme gibi bir resmi uygulamaya veya özelliğe sahip değil.

toplu takipçi silme

Uygulama Kullanarak Toplu Takipçi Silme

Instagram’da takipçi silmek için teker teker takip etmek istemediğiniz ya da sizi takip etmesini istemediğiniz kişileri bulmak ve silmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durumu genellikle çok fazla kişiyi ilgi alanına girmese bile takip eden Instagram kullanıcıları yaşıyor. Ayrıca bu kullanıcılar bir zamanlar oldukça revaçta olan takibe takip etkinliklerine de katılmış ve istemediği bir çok kişiyi takip etmiş ve aynı şekilde istemediği birçok kişi tarafından takip edilmiş olabilir.

Uygulama Kullanarak Toplu Takipçi Silme

Diğer bir sorun olabilecek konu da kalitesiz sitelerden takipçi satın alıp daha sonra bunlardan pişman olan Instagram kullanıcılarının takipçilerinden kurtulmak istemeleri olabilir. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer Instagram hesabınızdan toplu şekilde takipçi silmek istiyorsanız başvurabileceğiniz en iyi yöntem hesabınızı üçüncü parti bir uygulamaya bağlamak olacaktır.

İlgi çekici bulduysanız Instagram Fake Takipçiler Nasıl Görünür? yazımıza göz atabilirsiniz.

Hesabınıza zarar verecek olan hiçbir programı kullanmamanızı öneririz. Bunun için kullanıcı yorumlarını okuyabilir, kullanacağınız programla ilgili ufak bir araştırma yapabilirsiniz. Böylece güvenilir işlemler sayesinde, tek tek takipçi silme işinden de kurtulmuş olur ve zamandan tasarruf ederek kolayca çoklu takipçi silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram El İle Tek Tek Takipçi Silme

Instagram El İle Tek Tek Takipçi Silme

Instagram hesabınıza bir uygulamayı bağlamak istemiyor olabilirsiniz. O halde yapmanız gereken şey en başa dönmek ve takipçilerinizi tek tek ayıklamak olacaktır. Bunun için yapmanız gerekenler ise :

  • Instagram uygulaması içerisinde profil sayfanıza gelin.
  • Takipçilerinize tıklayın.
  • Açılan sayfada takipten çıkmak istediğiniz kişileri arama çubuğuna yazarak veya kaydırma yöntemi uygulayarak bulun.
  • Ve son olarak “Kaldır” seçeneğine tıklayın.

Instagram biz kullanıcılar için resmi bir toplu Instagram takipçi silme güncellemesi çıkarana kadar bahsetmiş olduğumuz yöntemleri uygulamak tek çözümünüz olacaktır. Toplu bir silme işlemi için üçüncü parti uygulama kullanabilir veya takipten çıkarmayı planladığınız kişileri tek tek temizleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da takipçilerinizin tamamını ya da bir bölümünü takipten çıkarma işlemidir. Toplu takipçi silme işlemi uzun ve meşakkatli bir işlemdir.

Instagram’da toplu takipçi silme özelliği mevcut değildir. Bu özelliği sunduğunu varsayan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bunları kullanırken dikkatli olmanız önemle tavsiye edilir.

Instagram’da takipten çıkma limiti bulunmaktadır. 1 saat içinde en fazla 160 kişiyi takip edebilir ya da takipten çıkabilirsiniz.

İzin verdiğiniz uygulamaların erişimini kaldırıp öyle takipten çıkmayı deneyin eğer sorun hala devam ediyorsa çok sık takipten çıkma işlemi yaptığınız için hesabınız kısıtlanmış olabilir.

Instagram’da birini takipten çıktığınızda, takipten çıktığınız kişiye herhangi bir bildirim gitmez.

Bu süre engel durumuna göre değişiklik göstermektedir fakat genellikle takipten çıkma engeli 1 ila 3 gün arasında sona erer.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Toplu Takipçi Sıfırlama Nasıl Yapılır ? [Çözüldü] Hakkında 21 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 29 Ortalama: 5 )

21 yorum

  1. Ersin DÜZ
    Ersin DÜZ

    Takipçilerimin bazılarını silmek istedim fakat bir türlü beceremedim. Bunun için özel bir uygulama veya program var mı? Günlük tek tek silme zar oluyor.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      bu tür durumlar için 3. parti uygulamalar mevcuttur ancak şifrenizi istedikleri için pek tavsiye etmiyoruz.

  2. Takip ve Beğeni
    Takip ve Beğeni

    Instagram takipçi silme için

  3. Yunus Emre
    Yunus Emre

    Güzel bir uygulama

  4. Selma Aydoğdu
    Selma Aydoğdu

    Merhaba Halil bey benim ismim Selma benim instagram hesabımda 250 bin takipçi var bunların yüzde 80 i yabancı ülke yüzde 20 si Türkiye ben hiç takipçi satın almadım ama ilk açtığımdan beri yabancı hashtag çok kullandım sanırım sürekli onların keşfetine düşüyorum aldığım reklamlar bu yüzden hiç başarılı olmuyor bende artık reklam almıyorum nolur bana yardımcı olun bunlardan nasılkurtulurum ve halen gelmeye devam ediyorlar 😔 lütfen bana bir yol gösterin 🙋🏻‍♀️🙏

    • melih
      melih

      bunun için bir programım var yardımcı olabilirim

      • Serdar
        Serdar

        Ben de aynı sekilde destek alabilir miyim?

  5. Zeynen
    Zeynen

    selam ben takip etdiklerimi sildimde 9tane gosteriyo ama girb bakyom kimse yok nasil olabilir bu napabilrm

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, teknik bir hatadan kaynaklanmış olabilir. Kısa sürede düzelecektir.

  6. gökhan çolbay
    gökhan çolbay

    ben takıpçi ve takıp etıklerımı sıfırlamak ıstıyorumda nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, takipçilerinizi toplu silmek için sadece 3.parti uygulamalar mevcuttur. Ancak bu uygulamaları kullanmak tam olarak tavsiye edilmemektedir.

  7. Banu
    Banu

    Merhaba 45000 kadar yabancı takipçim var ve tek tek silmek neredeyse imkansız. Yardımcı olurmusunuz?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, 3.parti programları kullanarak toplu silme işlemleri yapmanızı önermiyoruz.

  8. Yucel Guler
    Yucel Guler

    instagramda takipcilerimi toplu bir sekılde sifirlamak istiyordum yazılan aşamaları yaptım ve başarılı bir şekilde silindi teşekkürler

    • Soner
      Soner

      Benim 5,500 var takip ettiğim bir anda nasıl düşürürum ve sadece takip ettiklerimi diyorum

      • Enes Bulut
        Enes Bulut

        Merhaba, takipçilerinizi gün içerisinde en fazla 100 kişi silecek şekilde azaltmalısınız. Aksi halde engellenebilirsiniz.

  9. Ferdiun
    Ferdiun

    benim gibi instagramda toplu takıpcı sıfırlamak isteyenler icin güzel içerik

  10. Candan
    Candan

    Instegram da takip etmediğim halde binlerce takipciler var sanki bende onları takip ediyormuşum gibi lutfen yardımcı olyrmusunuz? Gormek istemiyorum hatta sayfamda yorum dahi yapabiliyorlar tanimadigim kişiler

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , 3.parti uygulamaları kullanıp hesap ve şifre bilgilerinizi paylaştığınız için bu tarz yönlendirmelere maruz kalıyorsunuz. Hesabınızın şifresini değiştirin ve 2 faktörlü kimlik doğrulaması yapın.

  11. Kikakim_fanns
    Kikakim_fanns

    instagramda 400 takip edilenler vardı çıkarmak istedim ama sadece 100 u çıkti bunun için yapabileceğiniz uygulama varmı acaba

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bunun için 3.parti uygulamalar kullanılmaktadır. 3. parti uygulamalar kullanmanız hesabınızın çalınmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple takipten tek tek kendiniz çıkmalısınız.