İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Discord Token Nedir? Nasıl Alınır? 

Discord, sunduğu çeşitli özelliklerle oyuncular ve farklı online topluluklar için müthiş bir iletişim kanalıdır ve kullanıcılar arasında bu kadar popüler olma sebeplerinden birisi de şüphesiz ki Discord’un üyelerine sunduğu güvenlik sistemidir. Bu güvenlik sistemi sayesinde Discord üyelerinin kişisel bilgileri, yazışmaları ve sesli ve görüntülü görüşmeleri koruma altına alınır. Yani başka bir deyişle, Discord’un güvenlik sistemi sayesinde Discord sunucunuz üzerindeki bilgi ve belgeleriniz olası tehditlerden ve bilgi korsanlarından uzak tutulur. Bunun yanı sıra Discord’un güvenlik amaçlı Discord üyelerine sunduğu bir diğer güvenlik önlemi de çift faktörlü doğrulama sistemidir. Bu sistem sayesinde Discord hesabınıza bir güvenlik katmanı daha eklenmiş olur. Başka bir cihaz ya da konum üzerinden hesabınıza erişmek istediğinizde kimliğinizi doğrulamanız için Discord token sistemi devreye girer. Bu sayede bilgileriniz Discord token sayesinde olası hırsızlıklara karşı güvende tutulur.  

Discord token almak için ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur. Bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek Discord hesabı oluşturduğunuzda Discord size otomatik olarak bir dizi harf ve rakamlardan oluşan alfanümerik bir kod yaratır. Bu kod sizin Discord üzerindeki kimliğinizdir, tıpkı parmak izleri gibi her kullanıcının Discord tokeni de birbirinden tamamen farklıdır. Discord token olarak bilinen bu kod, kullanıcı ve Discord arasındaki tüm iletişimi şifrelemek için kullanılır. Bu token sayesinde Discord üzerindeki yazılı, sesli ve görüntülü mesajlarınızla kişisel verileriniz ikinci ve üçüncü kişilere karşı güvence altına alınmış olur. 

Bunun yanı sıra Discord token, Discord tarafından Discord üyelerinin hesapları ve hesap aktivitelerinin bir dökümünü oluşturup izlemek için de kullanılır. Diğer bir deyişle Discord token, Discord hesabınız üzerinde gerçekleştirdiğiniz her eylemin kaydını tutan gizli bir arşiv ve kimlik doğrulama sistemi olarak da düşünülebilir.  

Discord Token Nasıl Bulunur ?

Discord Token Nasıl Bulunur?

Biraz yukarıda Discord tokenin kullanıcıya özel olduğundan ve Discord tarafından zaten otomatik olarak atandığı için özel olarak Discord token alınmasına gerek olmadığından bahsetmiştik.  

Discord token, Discord üyelerinin hesapları üzerinde çeşitli eylemler gerçekleştirmesi için önemlidir. Ancak zaman zaman Discord üyeleri bazı eylemlerini daha kolay ve pratik hale getirmek için Discord uygulaması dışında bazı botlar kullanır. İyi araştırıldığı ve doğru seçildiği sürece botlar, belirli eylemleri otomatik ve zahmetsiz hale getirerek üyeler için Discord deneyimini daha keyifli ve pratik kılabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta kendiniz dışında Discord tokeninizi kimseyle paylaşmamanızdır. Aksi takdirde Discord tokeni elde eden kişi platform üzerinde sizmiş gibi davranabilir, üye olduğunuz sunuculara aktif olarak katılabilir ve eylemlerinizi yönetip bilgilerinize erişim sağlama imkanına sahip olur. Bu sebeple Discord üzerinde bot kullanır ya da Discord üyesi satın alırken hiçbir aşamada herhangi bir uygulama, üye ya da yöneticiyle size özel olan kimliğiniz, yani Discord tokeninizi paylaşmamanız büyük önem taşır.  

Peki tamamen size özel olan ve şifre gibi saklamanız gereken Discord tokeninize nasıl ulaşabilirsiniz? Aşağıdaki adımları sırasıyla izleyerek Discord tokeninizi oldukça kolay bir şekilde bulabilirsiniz: 

  • Web tarayıcınızda Discord uygulamasını açın. 
  • Discord hesabınıza giriş yaparak kontrol paneline erişim sağlayın. 
  • Web sitesinin geliştirme araçları (web developer tools) kısmını açın. Google Chrome üzerinden Ctrl + Shift + I kısayolunu kullanarak bu panele kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  
  • F5 tuşuna basarak sayfayı yenileyin. Bu sayede tüm detaylar ve geliştirme araçları güncellenmiş olacaktır.  
  • Ekranın üst kısmında diğer sekmelerin yanında “network” sekmesini göreceksiniz. Bu sekmeye tıklayın. 
  • Karşınıza çıkan filter arama çubuğuna “/api” komutunu girin. Bu komut Discord hesabınıza bağlı tüm uygulama programlama arayüzlerini (API = Application Programming Interface) gösterecektir.  
  • “Name” sütununun altında yer alan “library” seçeneğini bulup üzerine tıklayın. 
  • “Library” seçeneğine tıkladığınızda ekranın sağ tarafında açılan kutucuktan “headers” sekmesini seçin. 
  • Sayfayı aşağı kaydırdığınızda “authorization” kısmını göreceksiniz. Bu kısımda yazan kod sizin Discord tokeninizi gösterir ve genellikle “0T” şeklinde başlar.  

Güvenliğiniz için bu kodu asla bir kişi veya uygulamayla paylaşmayın! Discord tokenin, Discord tarafından size atanan kimlik olduğunu ve bu kodu alan kişinin Discord hesabınıza erişim sağlayıp verilerinize ulaşabileceğini ve hesabınız üzerinde istediği tüm eylemleri gerçekleştirebileceğini unutmayın.  

Discord Token Nasıl Değiştirilir?

Artık Discord tokeni nasıl ve nereden bulabileceğimizi biliyoruz. Peki herhangi bir sebepten Discord tokeni değiştirmek mümkün müdür ve nasıl yapılır? 

Art arda sıralanmış harfler ve rakamlardan oluşan bu kod ilk bakışta karmaşık gibi görünse de aslında değiştirilmesi oldukça basittir ve Discord tokeninizi değiştirmek için uzun bir yol izlemenize gerek yoktur. Yazıda daha önce bahsettiğimiz gibi Discord token aslında Discord kullanıcı adı ve şifresi oluşturulduktan sonra Discord üyelerine otomatik atanan bir koddur. Dolayısıyla Discord şifrenizi değiştirdiğiniz takdirde Discord tokeniniz de değişir ve yeni Discord tokeninizi yine üstteki adımları izleyerek bulmanız mümkündür.  

Hiçbir takdirde Discord için yeni bir Discord token satın almanız gerekmez; şifrenizi değiştirdiğinizde yeni token, Discord tarafından oluşturulur ve kullanıcı verileriniz bu kod altında şifrelenmeye ve korunmaya devam eder.  

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Bump Nedir?
Discord Bump Nedir?

Elbette halihazırda geniş bir kitlesi olan insanlar için sunucuya aktif sohbet edebilecek onlarca, hatta yüzlerce Discord üyesi eklemek oldukça kolay ...

Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?
Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

2015’te hayatımıza girmesinin ardından Discord, giderek popülerliğini artıran ve online topluluklar arasında yaygın bir iletişim kanalı olarak kendine...

İlginizi çektiyse Discord Profil Resmi Nasıl Değiştirilir ? yazımıza göz atın.

Discord Token

Discord Token Nasıl Güvende Tutulur ve Discord Tokeniniz Çalınırsa Ne Yapmalısınız?  

Elbette Discord tokeninizi güvende tutmanın en basit ve temel yolu kimseyle paylaşmamaktır. Bunun yanı sıra şifre ve kimlik doğrulama kısmından çift faktörlü doğrulamayı etkin hale getirmek de hesabınızın güvenliğini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur. Bu sayede hesabınıza her giriş yapmak istediğinizde telefonunuza gelen kodu girerek hesaba erişmek isteyen kişinin siz olduğunu doğrulamanız istenir. Ayrıca isterseniz cevabını yalnızca sizin bildiğiniz bir güvenlik sorusu belirleyerek de bir güvenlik bariyeri yaratabilirsiniz.  

Peki yazıda Discord tokenin kişiye özel olduğu ve gizli tutulması gerektiğini defalarca vurgulamış olsak da olası bir hırsızlık durumunda ne yapılması gerekir? Aslında yapılması gereken şey çok basittir. Discord tokeninizin çalınması ya da biriyle paylaşılması durumunda biraz yukarıda değindiğimiz üzere ne zaman dilerseniz kolaylıkla Discord şifrenizi, yani Discord tokeninizi değiştirebilirsiniz.  

Her ne kadar Discord tokeninizi bulmak bir dizi sıralı ancak karmaşık görünen işlem gerektiriyor olsa da Discord üyelerine tanınan kolaylık sayesinde Discord tokeninizi yalnızca bir dakika içinde değiştirebilir ve hesabınızın güvenliğinden şüphe duyduğunuz anda yeni bir token yaratabilirsiniz.  

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Discord bot token, bir Discord botunun API’ye erişmesi için kullanabileceği bir kimlik belgesi olarak düşünülebilir. Bu token, Discord botunun bir sunucuda çalışmasına olanak sağlar. Discord bot tokenleri, bir kullanıcının Discord tokenini paylaşmasından farklıdır ve Discord botlarının bir sunucuda çalışmasına izin tanımak için kullanılır. 

Hayır, Discord token Discord’un size sağladığı özel kimliktir ve hiçbir işlem için kimseyle paylaşılmamalıdır.  

Discord tokenlerin kelimenin tam anlamıyla bir son kullanma tarihi bulunmaz veya süreleri dolmaz, ancak değiştirilebilirler. Yeni bir cihazdan giriş yapmak, Discord şifresini değiştirmek ya da çift faktörlü doğrulamayı etkin hale getirmek Discord tokeninizi değiştirir.  

Poyraz Atlı

Yazılar: 13

Merhaba, Ben Poyraz Atlı 28 yaşındayım. Gazetecilik mezunuyum. Dijital pazarlama ve medyacılık üzerine olan ilgim dolayısı ise sizler için yararlı gördüğüm bilgileri Insta Takipçi aracılığı ile paylaşmaktayım.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Token Nedir? Nasıl Alınır?  Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 30 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.