İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Discord Bump Nedir?

Elbette halihazırda geniş bir kitlesi olan insanlar için sunucuya aktif sohbet edebilecek onlarca, hatta yüzlerce Discord üyesi eklemek oldukça kolay bir iş gibi görünebilir. Peki böyle bir imkanı olmayanlar, binlerce Discord sunucusu arasından Discord üyelerinin kendi sunucularına katılmasını nasıl sağlarlar?İşte tam da bu noktada yaygın olarak iki seçenek devreye giriyor. Birincisi, belirli siteler ve platformlar aracılığıyla Discord üye satın alma işlemi, diğeriyse bu yazıda ayrıntılarına değineceğimiz Discord bump yöntemi.    

Discord bump’ın detaylarına girmeden önce kısaca Discord üyesi satın almaktan bahsedelim. Adından anlaşılacağı üzere Discord üye satın alma hizmeti, Discord kanalını büyütebilmek için belirli platformlar aracılığıyla Discord üyesi satın alma işlemine denir. Satın alınan bu aktif üyeler sunucuya eklenir ve bu sayede kanalda etkileşim artacağından sunucudaki Discord üyeleri için çok daha keyifli bir deneyim sağlanmış olur.  

Benzer şekilde Discord bump da Discord üyelerinin sunucularının popülerliğini artırıp daha fazla aktif üye kazanmak için kullandığı bir yöntemdir. Discord bump, Discord kanalını genel Discord sunucu listesinin üst kısmına taşıyarak daha fazla Discord üyesinin sunucuyu görüp katılma şansını artırır. Diğer bir değişle Discord bump, kanalı diğer Discord sunucuları içinde ilk sıralara taşıyıp bir nevi reklamını yaparak kanalın doğru Discord üye kitlesine ulaşmasına yardımcı olur. Ancak Discord bump yöntemi kullanılarak öne çıkarılan kanal yalnızca 24 saat boyunca listenin ilk sayfasında yer alır ve ilgi duyabilecek potansiyel Discord üyelerine sunucunun reklamını yapar.

discord sunucularına bump nasıl yapılır?

Discord Sunucularında Bump Nasıl Yapılır?

Peki potansiyel Discord üyelerini sunucumuza toplayacak olan Discord bump nasıl yapılır? İlk başta karışık gibi görünse de aslında sırasıyla uygulanması gereken adımlar oldukça basit ve anlaşılırdır; ancak sunucunuzu, genel Discord sunucu listesinin (disboard) ilk sayfasında tutmak için ortalama olarak iki saatte bir bu yöntemi tekrarlamanız gerekir. İşte Discord bump yöntemi için sırasıyla izlemeniz gereken adımlar: 

  • Web tarayıcınızı açıp genel Discord sunucu listesini (disboard) ziyaret edin. 
  • En üstte bulunan “giriş yap” butonuna tıklayın. 
  • Discord sunucunuza erişim sağlayabilmesi için genel Discord sunucu listesine erişim izni verin. 
  • “Yeni sunucu ekle” seçeneğine tıklayıp genel Discord sunucu listesinde görünmesini istediğiniz Discord sunucusunu seçin. 
  • Sunucunuzla ilgili detayları ekleyin. Bu aşama oldukça basit görünse de fazlasıyla önemlidir çünkü sunucunuza ilgi duyabilecek potansiyel yeni Discord üyeleri için bir nevi tabela niteliği taşır. Bu nedenle sunucunuzun detaylarını eksiksiz, doğru ve anlaşılır girdiğinizden emin olun.  
  • “Kaydet” seçeneğinden sonra “devam et” butonuna tıklayın.  
  • “İzin ver” komutuna tıklayıp “!d bump” botunun Discord kanalınıza erişimine yetki verin.  
  • Robot olmadığınızı doğrulayın.  
  • Discord sunucunuza “!d invite” yazarak !d bump botuna sunucunuza mesaj gönderme izni verin.  
  • Otomatik mesajları almaya başladığınızda sunucunuza “!d bump” yazın.  

Bu adımları başarıyla tamamladıktan sonra sunucunuzun genel Discord sunucu listesinde sıralanan ilk kanallar arasında olup olmadığını kontrol edin. Daha sonrasında ortalama olarak iki saatte bir Discord bump yöntemini tekrarlarken her seferinde siteyi ziyaret etmek yerine sunucunuza “!d bump” komutunu girebilirsiniz.  

Kısaca Discord bump yöntemiyle Discord üyesi satın almak zorunda kalmadan kanalınızın reklamını yapabilir ve potansiyel Discord üyelerini daha keyifli bir deneyim için sunucunuza davet edebilirsiniz.

Bump Yapmanın Discord Sunucularına Faydaları

Yazıda daha önce Discord bump yönteminin hangi amaçla kullanıldığına değinirken aslında bump yapmanın Discord sunucusu üzerindeki etkilerinden de bahsetmiştik. Discord bump, belirli açılardan arama motoru optimizasyonuna (SEO) benzetilebilir. İkisinde de amaç, belirli yöntemler kullanılarak içeriğin yüzlerce hatta binlerce sayfalık bir listede ilk sırada çıkmasını sağlayarak daha fazla potansiyel üye/müşteri çekmektir.  

Discord bump sayesinde Discord üye satın alma yöntemine gerek kalmadan sunucunun popülerliği artırılır ve popülerliği arttıkça daha fazla katılımcı toplayan sunucu, Discord üyeleri için daha keyifli ve eğlenceli bir deneyim sağlamış olur. 

Discord Bump Botları ve Kullanımları

Discord bump botları, Discord sunucunuzla ilgili diğer sunuculara mesaj gönderir ve bu sayede sunucunuzun görünürlüğünü artırır. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere tüm süreç botlar aracılığıyla otomatik hale getirilebileceğinden Discord bump, temelde oldukça kolay ve zahmetsiz bir yöntemdir. Yani gerekli komutları girdikten sonra arkanıza yaslanıp sunucunuz daha fazla Discord üyesi toplayıp büyürken süreci keyifle izleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu yöntemle sunucunuzun reklamını yapıp görünürlüğünü artırmadan önce araştırmanızı iyi yapıp güvenilir bir bump bot bulmaktır.  

Seçebileceğiniz pek çok Discord bump bot vardır, bunlardan en popüler birkaçını şöyle sıralayabiliriz: 

  • Bump Central 
  • Bump Reminder 
  • Discord Server Central  
  • Disboard 
  • Disboard Bots 
  • Discord Bot List 
  • DiscordServers.com 
  • PromoBot 
  • OneBump 
  • BumpIt! 

Yazıda değinildiği üzere kanalınız için en doğru botu seçmek için araştırmanızı yaptıktan sonra tüm süreci seçtiğiniz bot aracılığıyla otomatik hale getirebilir ve Discord genel sunucu listesinin ilk sıralarında yeni potansiyel Discord üyelerinizi Discord üyesi satın almanıza gerek kalmadan kazanabilirsiniz.

Discord’da Ne Sıklıkla Bump Yapılabilir?

Genel Discord sunucu listesinde her iki saatte bir bump yapabilirsiniz. Bir sunucu için iki saat dolmadan bump yapmaya çalışmanız durumunda DC tekrar bump yapabilmeniz için ne kadar süre kaldığını gösteren bir uyarı mesajı gönderir. Ancak etkin bir şekilde bump yapıp sunucunuzu öne çıkarmanız için ortalama olarak verilen iki saati geçirmemeniz de önemlidir. Elbette bunun için devamlı bilgisayar ya da ekran başında oturmak yerine yazının bir önceki kısmında bahsedilen botları kullanabilirsiniz. Bu sayede günlük işleriniz aksamadan, hatta uyurken bile bump süreci otomatik bir şekilde sekteye uğramadan işlemeye devam eder ve katılabilecekleri yeni bir sunucu arayışında olan Discord üyeleri için sunucunuz ilk sıralarda yer almaya ve potansiyel adayları toplamaya devam eder.  

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?
Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

2015’te hayatımıza girmesinin ardından Discord, giderek popülerliğini artıran ve online topluluklar arasında yaygın bir iletişim kanalı olarak kendine...

Discord GIF Nasıl Eklenir? Discord GIF Yapma 
Discord GIF Nasıl Eklenir? Discord GIF Yapma 

Discord GIF, Discord’da kullanılan hareketli resimlerdir. Discord üyeleri tarafından Discord sohbetlerine renk ve eğlence katmak veya duyguları görsel...

Özetle, benzer ilgi alanlarına sahip insanları sohbet edebilecekleri bir ortamda bir araya getirmeyi amaçlayan Discord üzerinde sunucunuza daha fazla Discord üyesiyle zenginleştirilmiş bir deneyim sağlayabilmek için temelde uygulayabileceğiniz iki yöntem vardır. Daha fazla aktif üye kazanabilmek için Discord üyesi satın alabilir ya da botlarla otomatikleştirebileceğiniz Discord bump yöntemi sayesinde sunucunuzun reklamını yaparak binlerce sunucu arasından sizin topluluğunuza ilgi duyabilecek Discord üyelerinin sizi bulmalarını sağlayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Disboard olarak da bilinen genel Discord sunucu listesi, Discord sunucularının halka açık bir şekilde listelendiği topluluktur. Bu liste, ilgi alanlarınız doğrultusunda Discord sunucuları içinde arama yapmanıza olanak sağlar.

Evet, Bump tamamen ücretsiz bir yöntemdir. Genel DC sunucu listesi web sitesine gidip “!d bump” komutunu kullanarak sunucunuzun reklamını yapıp üst sıralara taşıyabilirsiniz.

İnternet üzerinden aktif Discord üyesi satan çeşitli platformlara ulaşabilirsiniz. Satın alma işlemini gerçekleştireceğiniz platforma karar verdikten sonra satın almak istediğiniz üye sayısına göre size uygun paketi seçebilirsiniz.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Discord Bump Nedir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 37 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.