İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Yardım Merkezi

Video paylaşımı platformları arasında önde gelen plarformlardan YouTube, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Her gün milyarlarca kullanıcının video yüklediği, yayınladığı ve dünyanın dört bir yanındaki insanlarla etkileşime geçtiği bu platformun sosyal medya tüketiminin temel taşlarından biri hâline gelmesi hiç de şaşırtıcı değil.

İçindekiler

Kapsamlı yazımızda, YouTube Yardım Merkezi’nden en iyi şekilde istifade etmenizi sağlamayı hedefliyoruz. İster bir içerik oluşturucu isterseniz de bir izleyici olun, YouTube Yardım Merkezi ile YouTube deneyiminizi iyileştirecek ipuçlarını yakalayın.

Youtube Analytics Performansı Analiz Etmek İçin Nasıl Kullanılır?

YouTube, içerik oluşturucuların YouTube Analytics aracılığıyla kanallarının ve videolarının performansını değerlendirmeleri için kapsamlı bir sistem sunar. Analiz paketinde, her biri belirli bir amaca hizmet eden birkaç temel bölüm bulunur.

  • “Genel Bakış” sekmesi, başta abone sayısı analizi olmak üzere, kanal performansınızı takip etmenizi sağlar.
  • “İçerik” sekmesi, görüntüleme ve tıklama oranlarını takip etme olanağı tanır. İzleyicilerin içeriklerinize erişimi ve etkileşimini görüntüleyebilirsiniz.
  • “Kitle” sekmesi altında, YouTuber’lar izleyici demografileri, içeriklerinize tekrar tekrar uğrayan kullanıcılar veya yeni izleyiciler ve abone bildirimleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
  • Gelir elde etmekle ilgilenenler için “Gelir” sekmesi, YouTube gelirinin ve reklam geliri analizlerinin bir dökümünü verir.
  • “Arama” sekmesi kanal bünyesinde izleyicilerin yaptığı aramalara dair kayda değer veriler sunar.
  • “Erişim” sekmesi video erişimi, görüntüleme ve tıklama oranları hakkında bilgi verir.
  • Video düzeyindeki “Etkileşim” sekmesi; başta içerik oluşturucuların izleyicilerin ilgisini çeken önemli anları olmak üzere, izleyici etkileşimi ve elde tutma ölçütlerini anlamalarına yardımcı olur. Tüm bu araçlar içerik oluşturucuların veriye dayalı kararlar almalarını ve YouTube içerik stratejilerini geliştirmelerini sağlar.
YouTube Ortaklık Programı ile Kanalınızı Nasıl Monetize Edersiniz?

YouTube Ortaklık Programı ile Kanalınızı Nasıl Monetize Edersiniz?

YouTube İş Ortağı Programı, içerik oluşturuculara kanallarından ve videolarından para kazanmaları için bir yol sunar. Başlangıçta YouTube politikalarını ve uygunluk kriterlerini anlamak önem arz eder.

İçerik oluşturucular; içeriklerine ekledikleri reklamlardan, kanal aboneliklerinden, canlı yayınlarından ve ücretli ortaklıklardan para kazanabilirler.

YouTube Yardım Merkezi’nden erişilebilen “Ödeme alın” bölümünde içerik oluşturucular kazançları hakkında bilgi edinebilir, AdSense’i yönetebilir ve aldıkları reklamları içerikleri ve YouTube politikalarıyla uyumlu hâle getirebilirler.

Android’de Bildirimleriniz için Sesleri ve Titreşimleri Nasıl Kapatabilirsiniz?

YouTube uygulamasında bildirim ayarlarını özelleştirerek bildirim bombardımanına uğramazsınız. Sesleri ve titreşimleri kapatabilir, bildirimlerin telefonunuza sessizce gönderileceği zaman aralıklarını belirleyebilirsiniz.

Bildirimlerinizi sessize aldığınızda, ses ve titreşimler varsayılan olarak akşam 10’dan sabah 8’e dek YouTube bildirimlerinizi sessize alır. Belirtilen saat aralıklarını tercihlerinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu özelliği hem Android hem de iPhone/iPad cihazlarından etkinleştirebilirsiniz.

Ayarı yapılandırmak için profil resminize dokunmanız, Ayarlar’a gitmeniz, Bildirimler’i seçmeniz ve “Sesleri ve titreşimleri devre dışı bırak” seçeneğini açıp kapatmanız yeterlidir. Sessize alınan bildirimler için istediğiniz başlangıç ve bitiş zamanlarını ayarlayarak bu özelliği daha da kişiselleştirebilirsiniz.

Masaüstünde YouTube Videolarında Reklamları Nasıl Kapatırsınız?

YouTube Premium ve YouTube Music Premium’a abone olan kullanıcılar, YouTube videolarını izlerken ücretli hesaplarında oturum açtıklarında YouTube’u reklamsız kullanmanın keyfine varırlar. Böylece, müzik ve video içeriklerine kesintisiz erişim sağlarlar.

İçerik oluşturucular içeriklerinin içine ücretli ortaklıklar veya reklamlar ekleyebilir, bunları kapatmanın bir yolu yoktur. Bu durumlarda videoyu ilerleterek reklamları görmemeye devam edebilirsiniz.

Videolarda Toplu Değişiklikler Nasıl Yapılır?

Videolarda Toplu Değişiklikler Nasıl Yapılır?

YouTube’da birden fazla videoyu etkin olarak yönetmek, toplu düzenleme ve silme seçenekleriyle mümkün hâle gelir.

  • Birden fazla videoyu aynı anda düzenlemek için YouTube Studio‘da oturum açın ve sol menüdeki “İçerik” bölümüne tıklayın.
  • İlgili kutuları işaretleyerek düzenlemek istediğiniz videoları seçebilirsiniz.
  • Ardından “Düzenle” seçeneğine tıklayın ve başlık, açıklama, etiketler, görünürlük, para kazanma, reklam ayarları, izleyici kitlesi, otomatik bölümler, alt yazı sertifikası, kategori, yorumlar, yerleştirme, lisans, kayıt tarihi, Shorts örnekleme, kullanıcı derecelendirmeleri veya video dili ile ilgili olup olmadığına bakılmaksızın yapmak istediğiniz değişiklik türünü belirtin.
  • Değişiklikler için gerekli ayrıntıları girin ve bunları uygulamak için “Videoları güncelle “yi seçin.

Öte yandan, birden fazla videoyu veya video taslağını silmek de basit bir işlemdir:

  • Bir kez daha YouTube Studio’da oturum açın ve “İçerik” bölümüne erişin.
  • İlgili kutuları işaretleyerek silmek istediğiniz videoları seçin, ardından “Diğer eylemler”e tıklayın ve “Sonsuza kadar sil” seçeneğini seçin.
  • Silinen videoların kalıcı olarak kaldırıldığını ve YouTube aracılığıyla kurtarmanın bir yolu olmadığını unutmayın. Bu nedenle, gelecekte içeriğinize erişimi sağlayabilmek istiyorsanız videonuzu yedekleyin.
  • Videoların kalıcı olarak kaldırılacağına ve silme işlemine onay verin. İşlemi tamamlamak için “SONSUZA KADAR SİL” seçeneğine tıklayın.

Yüklenen Videonun Dilini YouTube’da Nasıl Değiştirirsiniz?

YouTube’a yüklediğiniz videonun dilini değiştirmek videolarınızı kendi dilinde anlamak isteyen kullanıcılar için oldukça önemli bir özelliktir.

Dil ayarı özelliğini kullanarak videolarınıza farklı dillerde alt yazı ve başlık ekleyebilirsiniz. Bu ayarı yalnızca kendi yüklediğiniz videolar için değiştirebilirsiniz.

Yüklediğiniz videonun dilini değiştirmek için:

  • YouTube Studio’da oturum açın, sol menüdeki “İçerik” bölümüne gidin ve değiştirmek istediğiniz videoyu seçin.
  • Aşağı kaydırın ve sayfanın altındaki “DAHA FAZLA GÖSTER” seçeneğine tıklayın, ardından “Video dili” bölümünden istediğiniz dili seçin ve değişikliklerinizi kaydedin.
  • Orijinal dil ayarını değiştirirseniz gelecekteki çevrilmiş alt yazıların çeviriler için kaynak olarak yeni dili kullanacağını, önceden yayınlanmış ve taslak alt yazıların etkilenmeyeceğini belirtmek gerekir.

Masaüstünde Etkileşimlerinizi ve Tıklama Oranınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Videonuzun görüntülenme ve tıklanma oranını analiz etmek, YouTube’daki performansınızı anlamanız için çok önemlidir. Bu verilere YouTube Analytics’teki İçerik sekmesinden veya videonuzun bulunduğu Erişim sekmesinden erişebilirsiniz. Görüntülemeler, video küçük resimlerinizin YouTube’da kaç kez görüntülendiğini belirtir.

Tıklama oranı, izleyicilerin videonuza ait küçük resmi gördükten sonra videonuza ne sıklıkla tıkladığını ölçer. Bu bilgiler, izleyici etkileşimini değerlendirmek ve içerik stratejinizi iyileştirmeniz için gereklidir.

YouTube Analytics, görüntüleme ve tıklama oranına ek olarak YouTube içeriğinizin başarısını ölçmek için gerekli olan tekil izleyiciler ve izleme süresi gibi verileri de sizinle paylaşır. Bu verileri analiz ederek video stratejinizi geliştirebilir ve kanalınızın performansını artırabilirsiniz.

Bir Videoya Ses Parçası Nasıl Eklenir?

Bir Videoya Ses Parçası Nasıl Eklenir?

Videonuza bir ses parçası ekleyerek içeriğinizin çekiciliğini artırabilirsiniz. Bu ayarı yalnızca masaüstünden, YouTube Studio arayüzü üzerinden etkinleştirebilirsiniz. YouTube Studio’nun video düzenleyicisi ile YouTube’un Ses Kitaplığı aracılığıyla ücretli ortaklıklarınızın yer aldığı videolarda kullanabileceğiniz lisanslı şarkılardan oluşan bir kitaplığa erişim sağlayabilirsiniz.

  • Videonuza ses parçası eklerken düzenlemek istediğiniz videoyu seçin.
  • “Düzenleyici”ye tıklayın.
  • “Ses” seçeneğini seçin ve uygun bir ses parçası bulmak için arama filtrelerini kullanın.
  • “Oynat” butonuna tıklayarak parçaları önizleyebilirsiniz.
  • Beğendiğiniz bir şarkı bulduğunuzda, “EKLE”ye tıklayın. Şarkı düzenleyicide mavi bir kutu içinde görünecektir. Kutuyu sürükleyerek şarkının ne zaman başlayacağını ayarlayın. Kutunun kenarlarını ayarlayarak şarkının çalan kısmını değiştirin.
  • Hassas ayarlamalar için yakınlaştırma seçeneklerini kullanın. Değişikliklerden memnun kaldığınızda “KAYDET “e tıklayın.

Videonuzun 100.000’den fazla görüntülenmesi varsa değişiklikleri kaydedemeyebilirsiniz. Bu kısıtlama YouTube İş Ortağı Programı’ndaki kullanıcılar için geçerli değildir. Bu özellik sadece 6 saatten kısa videolar için kullanılabilir.

YouTube Arama Geçmişinizi Masaüstünde Nasıl Kontrol Eder veya Silersiniz?

Arama geçmişi, daha önce izlemiş olduğunuz bir videoyu daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmanızı sağlar. YouTube arama geçmişinizi yönetmek, kontrol ve gizlilik seçenekleriniz üzerinden düzenlediğiniz basit bir işlemdir.

Arama geçmişinizin bir başkası tarafından keşfedilmesini istemiyorsanız tüm arama geçmişinizi basit bir tıklamayla temizleyebilirsiniz. Eğer aramalarınızın tamamını silmek istemiyorsanız arama önerileri kutucuğundaki geçmiş aramalarınızı tek tek silmeyi deneyebilirsiniz.

Belirli bir süre zarfı içerisinde arama geçmişinizin kaydedilmesini istemiyorsanız bu özelliği geçici olarak devre dışı bırakarak gezinebilirsiniz.
Arama geçmişinize “Etkinliğim” sayfasından erişebilirsiniz.

Daha gelişmiş seçenekler için, arama ve izleme geçmişinizin belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesini ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için Google Hesap ayarlarınızdan “Veri ve gizlilik” bölümüne gidin, “YouTube Geçmişi “ne tıklayın, istediğiniz otomatik silme zaman dilimini seçin ve tercihlerinizi kaydedin.

İzlemek İçin Videoları Sonradan İzlemek Üzere Nasıl Kaydedersiniz?

İzlemek İçin Videoları Sonradan İzlemek Üzere Nasıl Kaydedersiniz?

Daha sonra izlemek istediğiniz videoları rahatça kaydetmek için YouTube’un “Daha Sonra İzle” özelliğinden yararlanın.

Bu kullanışlı araç sayesinde mevcut izleme oturumunuzu yarıda kesmenize gerek kalmaz. Daha sonrası için ilginizi çeken ve izlemek istediğiniz videolardan oluşan kişiselleştirilmiş bir oynatma listesi oluşturma imkânını yakalarsınız.

Daha sonrası için kaydetmek istediğiniz videoyu bulup “Kaydet” veya “Daha Sonra İzle” seçeneğine tıkladığınızda video “Daha Sonra İzle” oynatma listenize eklenecektir. Bu özellik, video izleme deneyiminizi kolaylaştırarak ilginç içerikleri kaçırmamanızı sağlar.

Hindistan Tabanlı Bir Kanal Olarak Telefon Numaranızı Nasıl Doğrularsınız (Masaüstünde)?

Hindistan merkezli bir YouTube kanalının erişilebilirliğini belirlemek için, içerik oluşturucular telefon doğrulaması olarak bilinen bir süreçten geçerler. Bir kanal “telefonla doğrulandığında” kanal sahibinin bir telefon numarasına sahip olduğunu doğrulayan bu doğrulamayı kendi isteğiyle tamamladığını gösterir. Telefonla doğrulama, Hindistan’daki tüm YouTube kullanıcıları tarafından görülebilir.

“Telefonla doğrulanmış” statüsüne ulaşmak istiyorsanız bu prosedürü eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekir. Bilgisayar üzerinden YouTube Studio’da oturum açın, Ayarlar’a gidin, Kanal’ınızı seçin. Ardından “Özellik Uygunluğu”na, sonrasında “Ara Özellikler” seçeneğine tıklayın.

TELEFON NUMARASINI DOĞRULA seçeneği karşınıza çıkacaktır. Belirtilen alana telefon numaranızı girin, kimliğinizi doğrulamak için telefonunuza SMS veya sesli arama ile gelen doğrulama kodunu bir sonraki boşluğa yazın.

Bu doğrulama süreci, Hindistan merkezli YouTube kanallarının özgün ve mevzuatlara uygun olduklarının belirtilmesi için önemlidir.

YouTube’da Uygun Olmayan Videoları, Kanalları ve Diğer İçerikleri Nasıl Bildirirsiniz?

YouTube’da güvenli ve uygun bir ortamın sağlanması, topluluk üyelerinin uygunsuz gördükleri içerikleri bildirmeleri ile mümkündür. Bildirme işlemleri tamamen anonimdir ve bu bildirileri yapan kişilerin kimliğini korunur.

Bir içerik bildirildiğinde otomatik olarak kaldırılmaz. Öncelikle YouTube’un Topluluk Kuralları uyarınca bir inceleme sürecinden geçer. Bu yönergeleri ihlâl eden içerikler anında kaldırılır. Öte yandan, genç izleyiciler için uygun olmadığı düşünülen içerikler yaş sınırlamasına tabi tutulabilir.

Bildirdiğiniz içeriğin durumunu takip etmek için Bildirim geçmişinize kolayca erişebilirsiniz. Uygunsuz içerikleri bildirme konusundaki aktif katılımınız, YouTube platformunun kalitesinin artmasına ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunur.

YouTube’da “Sınırlı Sayıda Reklam Gösterilebilir veya Hiç Gösterilemez” İbaresi Ne Anlama Gelir?

YouTube’daki “sınırlı sayıda reklam gösterilebilir veya hiç gösterilemez” ibaresinin önemini anlamak, YouTube İş Ortağı Programı kapsamında içerik oluşturan kişilerin altın kuralı olmalıdır. Bu ibare, sarı bir dolar işareti ile üzerinde eğik çizgi bulunan gri bir dolar işareti simgesi olarak gösterilir. Bir videoda para kazanma özelliği etkinleştirilmesine rağmen reklamın içerik yönergeleriyle uyumlu olmaması durumunda video bu simgelerle işaretlenir.

Daha az reklam gösterileceği için bu tür videoların tüm yönergelere uygun içeriklere kıyasla daha az gelir elde eder. Bazı durumlarda, içerik oluşturucuların bu karara itiraz etme seçeneği vardır. İçeriğinizin reklam dostu yönergelerle uyumlu olup olmadığını değerlendirmek için YouTube’un reklam dostu örnekler makalesine göz atabilirsiniz.

Videonuzun “sınırlı veya reklamsız” statüsünü hak etmediğini düşünüyorsanız para kazanmaya uygunluğunun detaylı değerlendirilmesi için yetkili incelemesi talep edebilirsiniz.

YouTube'da Manuel Hak Talebi Nedir?

YouTube’da Manuel Hak Talebi Nedir?

YouTube’da manuel hak talebi, bir telif hakkı sahibinin platformda kendi izni olmadan kullanılan içeriğini tespit etmek için Manuel Hak Talebi aracını kullanmasıyla ortaya çıkar. Manuel talepleri, yüklenen bir video YouTube’un İçerik Kimliği (Content ID) sistemindeki içerikle eşleştiğinde oluşturulan otomatik İçerik Kimliği taleplerinden farklı çalışır.

Manuel Hak Talebi aracı, genellikle İçerik Kimliği konusunda ileri düzeyde bilgi sahibi olan ve manuel müdahale için özel ihtiyaçları olan telif hakkı sahipleri tarafından kullanılır. Bu araç, İçerik Kimliği sistemi tarafından algılanmayan videoları manuel olarak talep etmelerini sağlar.

Bir Video “Çocuklar İçin Yapılmış” mı Nasıl Anlaşılır?

YouTube’da “çocuklar için yapılmıştır” ibaresi hakkında sıkça sorulan soruları ele almak, içerik oluşturucuların bulundukları yerden bağımsız olarak Çocukların Çevrim içi Gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) gibi yasal gerekliliklere uymaları için çok önemlidir.

İçeriğiniz çocuklara yönelik hazırlanmışsa bunu “çocuklar için yapılmıştır” ibaresi ile belirtmeniz gerekir. Bu tedbirler, çocukların gizliliğinin korunması ve içeriğinizin yasal olarak uyumlu olduğundan emin olmak için alınmıştır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Federal Ticaret Komisyonunun (FTC) kılavuzuna göre, içeriğiniz oyuncular, karakterler, oyunlar, şarkılar, hikayeler veya çocuklara yönelik diğer konular gibi unsurlar içeriyorsa yüksek ihtimalle “çocuklar için yapılmıştır.” İçeriğinizin “genel izleyici kitlesi”ne mi yoksa çocuklara yönelik mi olduğunu belirlemek için hedef kitlenizi dikkatlice değerlendirmeniz çok önemlidir.

Neden YouTube “İzlemeye Devam Et” Diyor?

YouTube’un “İzlemeye devam et?” sorgusunun genel olarak iki temel amacı vardır. Birincisi, size her zaman nokta atışı önerilerde bulunabilmek ve internet verilerinizi muhafaza edebilmek için YouTube izleme geçmişinizin korunmasını ister. “Video duraklatıldı. İzlemeye devam et?” şeklinde görüntülenen bu mesaj; video izlerken Otomatik Oynatma özelliğini kullandığınızda, duraklattığınızda veya platformla bağlantınızı kestiğinizde ekrana gelir.

Mobil cihazlarda 30 dakika, internet tarayıcısı üzerinde 60 dakika, TV’de ise180 dakika boyunca YouTube’da video izlediğinizde “İzlemeye Devam Et” mesajı ekrana çıkar. İzlemeye devam etmek istiyorsanız komut istemine yanıt olarak “Evet” seçeneğini tıklamanız yeterlidir. Bu özellik, istem dışı veri kullanımını önleyerek ve izleme geçmişinizin bütünlüğünü koruyarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanmıştır.

YouTube Videoları ve YouTube Müzik Çalma Listeleri İçin Hashtag'ler Önemli midir?

YouTube Videoları ve YouTube Müzik Çalma Listeleri İçin Hashtag’ler Önemli midir?

“#” sembolüyle gösterilen hashtag’ler, hem YouTube hem de YouTube Music’te içeriğinizin keşfedilebilirliğini artırmak için etki alanı güçlü araçlardır. Videolarınız veya oynatma listeleriniz ile aynı hashtag’i içeren diğerleri arasında kolay bağlantı kurulmasını sağlar. Hem izleyiciler hem de dinleyiciler için içerik keşfini kolaylaştırır.

Bir video yüklerken veya YouTube Music çalma listesi oluştururken hashtag’leri video başlıklarınıza ve açıklamalarınıza dâhil edebilirsiniz. Videonuzla ilişkilendirmek istediğiniz ilgili konuyu veya anahtar kelimeyi yazmaya başladığınızda sistemimiz girdilerinize göre popüler hashtag’ler için öneriler sunar. Önerilen bu hashtag’ler arasından seçim yapabilir veya içeriğinize uygun kendi hashtag’lerinizi oluşturabilirsiniz.

Videonuzun açıklamasındaki en ilgi çekici üç hashtag, video başlığınızın yanında yer alır. Eklenen diğer tüm hashtag’ler video açıklamasında görünmeye ve videolarınız bu hashtag’lerin aramasında çıkmaya devam eder. Başlık veya açıklamadaki bu hashtag’lere tıklamak, kullanıcıları aynı hashtag’e sahip diğer videoları içeren bir sonuç sayfasına götürür.

Hashtag’lerin YouTube’un Topluluk Kurallarına uyması gerektiğini unutmayın. Hashtag’ler içinde boşluk kullanmak, aşırı etiketleme, yanıltıcı veya ilgisiz hashtag’ler eklenmesi, taciz, nefret söylemi, cinsel içerik, uygunsuz dil kullanımı veya açıklamalara hashtag olmayan ifadeler eklenmesi gibi ihlaller videonuzun veya oynatma listenizin kaldırılmasına neden olabilir.

YouTube’da Abone Birleştirme Nasıl Yapılır?

Resmi Sanatçı Kanalına geçiş yaptığınızda YouTube, hem konu kanalınızdaki hem de mevcut kanallarınızdaki abonelerin yeni kurulan kanalınızda birleştirilmesini kolaylaştırır. Bu işlem, kitleniz birleştirildiği için Resmi Sanatçı Kanalınızın abone sayısında bir artışa neden olur.
Daha önce konu kanalınıza veya diğer kanallara bağlı olan aboneler artık yeni müzik videolarınız için bildirimleri Resmi Sanatçı Kanalınız üzerinden alır. Bu birleşme, çıkaracağınız en güncel şarkı ve içerikleri tanıtmanızda önemli bir rol oynar.

Ayrıca; YouTube’daki abone sayınızı artırmak için YouTube Abone Satın Al hizmetimizi inceleyebilirsiniz!

YouTube Kanalınızdan Kullanıcıları Nasıl Gizlersiniz?

YouTube, belirli kullanıcıları kanalınızın kitlesinden gizleme seçeneği sunar. Bu sayede içeriğinizle ilgili etkileşimlerin kontrolünü elinizde tutarsınız. Bir kullanıcıyı gizlediğinizde o kişinin yorumları (başta YouTube Studio’daki Yorumlar sayfanız olmak üzere) kanalınızda görünmez.

Bir kullanıcının kanalınıza erişimini engellemek için kullanıcının kanalınıza veya bir videonuza bıraktığı bir yorumu bulun. Yorumun yanındaki “Daha Fazla” seçeneğine tıklayın ve ardından “Kullanıcıyı kanaldan gizle” seçeneğini seçin.

Aynı işlemi YouTube Studio üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Kişinin kanal URL’sine kanal ana sayfasından erişin. YouTube Studio’ya gidin. Sol menüden “Ayarlar” seçeneğini ve ardından “Topluluk” butonunu seçin. “Gizli kullanıcılar” bölümüne kullanıcının kanal URL’sini yapıştırın. Kullanıcıyı kanalınızdan gizlemek için “Kaydet”e tıklayın.

Gömülü Oynatma Listesinde Videolar Neden Görünmüyor?

Gömülü bir oynatma listesinde belirli videoların görünmemesi sorunuyla karşılaştığınızda bunun birkaç nedeni olabilir. İlk olarak, oynatma listesindeki bazı videoların gömme seçeneği orijinal yükleyici tarafından devre dışı bırakılmış olabilir. Yaş sınırlaması olan videolar oynatma listesinde görüntülenmeyebilir. Yükleyen kişi bunları sizinle özel olarak paylaşmadığı sürece özel videolar oynatma listeniz üzerinden erişilemez.

YouTube Neden Yorumlarımı Siliyor ve Hangi Yorumları Sildiğini Söylemiyor?

YouTube, Topluluk Kurallarını ihlal ettiği tespit edilen yorumları kaldırır. Sistem bir yorumda bu tür ihlaller tespit ettiğinde yorum anında kaldırılır. Yorumunuzun kaldırıldığına veya hesabınız için yorum yapmanın geçici olarak durdurulduğuna dair bildirimler alabilirsiniz. Bu bildirimler, YouTube’un topluluk standartlarına uyulmasını sağlamak ve tüm kullanıcılar için güvenli ve saygılı bir ortam sağlamak amacıyla yayınlanmaktadır. Daha fazla bilgi için YouTube Yardım Merkezi’nde yer alan ek kaynaklara göz atabilirsiniz.

YouTube'da Arka Planda Oynatma Neden Çalışmıyor?

YouTube’da Arka Planda Oynatma Neden Çalışmıyor?

YouTube’un arka planda oynatma özelliği yalnızca YouTube mobil uygulamalarında mevcuttur. Youtube Premium üyeliğiniz aktif değilse arka planda oynatma özelliğinden yararlanamazsınız. Premium üyeliğiniz olsa bile bazı videolar arka planda oynatmayı veya çevrim dışı indirmeyi desteklememektedir.

YouTube Shorts’un Ön İzleme Resmini Düzenleyemiyorum, “Şimdilik Ön İzleme Resmini Değiştiremezsin” Diyor

YouTube, Shorts videoları için videonuzdan otomatik olarak rastgele bir kare seçer. Youtube’un otomatik olarak seçtiği görüntü ön izlemesi olarak kullanılır. Short ön izleme görüntüsünü manuel olarak değiştirme seçeneği şu anda mevcut değildir.

Buna alternatif olarak, içeriğinize 16:9 formatında özel bir küçük resim ekleyebilirsiniz. Bu özel küçük resim daha sonra kanalınızdaki video bölümlerinde görüntülenir. Küçük resim ayarı sayesinde Shorts videonuzun görsel temsili üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz.

YouTube'da Gözetimli Bir Deneyim Nedir?

YouTube’da Gözetimli Bir Deneyim Nedir?

YouTube deneyiminin denetlenmesi sistemi, 13 yaşından küçük çocuklar özel olarak tasarlanmıştır. Hem normal YouTube içeriklerinin hem de YouTube Müzik’in ebeveyn tarafından denetlenmesine olanak sağlar.
Ebeveynler, çocukların erişim sağlayabileceği video ve müzik türlerine kısıtlamalar getirme ayrıcalığına sahiptir. Bu tedbirler, genç kullanıcılar için daha güvenli ve daha kontrollü bir atmosferde eğlenerek öğrenmesini sağlar.

Gözetimli hesaplara YouTube uygulaması ve internet sitesi, YouTube Müzik uygulaması ve internet sitesi, uyumlu akıllı TV’ler ve Google Asistan özellikli cihazların yanı sıra Sony PlayStation, Microsoft Xbox ve Nintendo Switch gibi belirli oyun konsolları ile erişim sağlanabilir.

YouTube Shorts’ta Eskiden Olduğu Gibi İzlenmeler Neden Gelmiyor?

YouTube Shorts görüntülemelerindeki düşüşün birden fazla nedeni olabilir. İlk olarak, Shorts içeriklerinizin görüntülenmelerde ani bir düşüş yaşanıyorsa bunun nedeni kitlenizin içeriğe olumlu yanıt vermemesidir. Shorts’ta değindiğiniz konuların çok uzun olmamasına dikkat edebilir veya içeriğinizi görsel olarak daha çekici kılmanın yollarını arayabilirsiniz. Aynı zamanda, hedef kitlenize doğru bir şekilde hitap ettiğinizden emin olmanız da önem taşır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube uygulamasını veya tarayıcı penceresini kapatıp yeniden açmayı deneyin. İşe yaramıyorsa cihazınızı yeniden başlatın. Bu işlem, kullanıcılar tarafından yaygın olarak deneyimlenen oynatma sorunlarını çözebilir. Yakın zamanda yeni bir cihaz kullanmaya başladıysanız aynı hesapla oturum açmış olsanız bile indirilen videoların cihazlar arasında otomatik olarak aktarılmaz. Videoları yeni cihazınıza tekrar indirmeniz gerekir.
Süresi dolan üyelikler indirilen içeriğe erişimi kısıtlayabilir. YouTube Premium üyeliğinizin etkin olduğundan ve süresinin dolmadığından emin olun. Üyelik durumunuzu YouTube Ücretli Üyelikler sayfasından kontrol edebilirsiniz. Üyeliğinizin süresi dolmuşsa üyeliğinizi yenileyerek indirdiğiniz videolara erişimi yeniden kazanabilirsiniz. YouTube Premium üyeliğinize bağlı Google hesabıyla oturum açtığınızdan emin olun. Doğru hesap senkronizasyonunu sağlamak için oturumu kapatıp tekrar açmayı deneyin. Premium statünüzü teyit etmek için YouTube mobil uygulamasının veya tarayıcınızın sol üst köşesinde YouTube Premium logosunu kontrol edin.

İçerik üreticileri, canlı yayına geçerek izleyicilerine eşsiz deneyimler bahşedebilirler. Aboneleriyle anlık bağlantılar kurabilir ve bu sayede bir topluluk duygusu geliştirebilirler. Canlı yayınlar, video çekme için harcanan zamanı ve iş yükünü azaltır. Seyahat vlogları, soru-cevap oturumları, ev turları, yemek incelemeleri ve gerçek zamanlı ders çalışma videoları canlı yayınlar aracılığıyla yayınlanabilir.
İzleyiciler, içerik üreticileri ve topluluklar arasındaki bağı derinleştirdiği için canlı yayınlara ilgi duyarlar. Canlı sohbet, gerçek zamanlı etkileşim sağlayarak izleyicilerin sadece içerikle etkileşim kurabildiği sınırları yıkar. Kendileriyle aynı zevkleri paylaşan kişilerle ve en sevdikleri içerik üreticileriyle etkileşime girmelerine olanak tanır. İzleyiciler canlı yayınlar esnasında Süper Sohbet ve Süper Etiketler satın alarak içerik üreticilerine destek olabilirler. İçerik üreticileri bu sayede kazanç sağlamanın yeni bir kapısını aralamış olur.

YouTube içerik üreticileri zaman zaman tükenmişlik hissine kapılabilirler. Tükenmişlik hissini; kendini sürekli işlevsel bir kişi olarak sunma ve diğer insanlarla etkileşim içinde olma döngüsünde bulan kişiler hissedebilirler. Tükenmişlik sendromu; sürekli yorgun, stresli, kızgın olma veya kendinizi değersiz ve bunalmış hissetme şeklinde ortaya çıkabilir. Duygularınızı görmezden gelmek yerine uğraşlarınıza ara verip kendinize ve anlamlı bulduğunuz ögelere odaklanın.
Neden tükenmiş hissettiğinizi yazıya dökerek nedenini saptayabilirsiniz. Dengeli beslenmeye özen göstermeli, uykunuzu aldığınıza emin olmalısınız. Ekran başında çok vakit geçirdiğinizi düşündüğünüz dönemlerde düzenli egzersizler yapabilirsiniz. Kendinize gerçekçi hedefler belirleyerek sınırlarınızı zorlamamayı öğrenebilirsiniz. Profesyonel destek alarak kendinize bir iş – yaşam dengesi kurabilirsiniz. İçerik üretimine ayırdığınız vakti eşit olarak dağıtabileceğiniz bir sosyal yaşam edinebilir, arkadaşlarınıza daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Böylece yaptığınız işten yeniden keyif alabilir, keşfettiğiniz yeni ortamlardan ilham alabilirsiniz.

Video ekipmanı söz konusu olduğunda doğru ekipmanları bulmak, özellikle yeni başlayanlar için çok zor olabilir. Kamera seçimi ne çeşit videolar çekmek istediğinize bağlıdır. Cep telefonu kameranız başlangıçta yeterli olabilir. Bas-çek kameraların kullanımı kolaydır; bu kameralarla Full HD kalitede vloglar çekebilirsiniz. DSLR kameralar sinematik görüntüler elde etmenizi sağlar fakat profesyonel dokunuşlara imza atmanız için kameranın kullanımına adapte olmanız gerekir.
Ses kalitesi çok önemlidir; izleyiciler sesi ışıktan daha fazla önemser. Dâhili kamera mikrofonları 1-2 metre uzaktayken en iyi şekilde çalışır. Shotgun mikrofonlar daha uzun mesafeden doğal sesleri yakalamak için idealdir. Kablosuz yaka mikrofonları ise uzaktan kayıt için uygundur.
Yakın çekimler için yumuşak ışıkların kullanımı hem uygun maliyetlidir hem de görsel olarak çekicidir. Güneş ışığından yararlanarak çektiğiniz videolardaki doğal aydınlatma içeriklerinize samimiyet katar. Kameraya monteli ışıklar hareket hâlindeyken çekim yapmak için kullanışlıdır.

YouTube’da filmleri ve dizileri satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. YouTube veritabanı, ödüllü filmlerden en son çıkan dizi ve filmlere kadar geniş bir yelpaze barındırır. YouTube ile farklı hizmet sağlayıcıları arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak içeriklere daha kolay ulaşabilirsiniz.
Dizi bölümlerini tek tek veya tüm sezonlar hâlinde satın almayı veya kiralamayı seçebilirsiniz. Hâlihazırda yayınlanan sezonları satın aldığınızda, yeni bölümler otomatik olarak kitaplığınıza eklenir. Bu özellik Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde kullanılabilir.
Satın alma veya kiralama işlemi için en az 18 yaşında olmalısınız. İçeriğin satın alınabilir veya kiralanabilir olması ülkeye ve zamana göre değişiklik gösterebilir. Kiralanan veya satın alınan içeriği izlemek için bir internet bağlantısı gereklidir ve kullandığınız cihaz platformla uyumlu olmalıdır.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Yardım Merkezi Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 50 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.